Orijinalini görmek için tıklayınız : Proje onayı

hasansubas
30-01-2008, 14:51
Merhabalar, size bir sorum olacak. Herhangi bir statik projesinin uygunluğunu tetkik edeceğiz. Projede hangi detaylara dikkat etmeliyiz? Bu detayları bildiren bir teknik makale var mı ? Belediyeler vs. yetkili kurumlar hangi kriterlere bakarak proje onaylıyorlar? Herhangi bir sıkıntı durumunda projenin statik hesabını yapan ve projeyi onaylayanlar ne derecede sorumlu tutulurlar ? Teşekkürler , iyi çalışmalar.

Yapı Mühendisi
30-01-2008, 20:18
Makale veya kurumdan kuruma değişen kriter yok.
Standart ve yönetmelikler var.Bunlara göre kontrol edeceksiniz.
Sorumluluk konusuna gelince , bu hangi sıfatla bu işi yaptığınıza bağlıdır.

Yapı Mühendisi
31-01-2008, 18:09
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

KUTLUMÜH
01-02-2008, 07:48
Değerli arkadaşım proje kontrolü için , projeyi kontrol edenin afet yönetmeliği ni ve TS 500'ü adı gibi iyi bilmesi gerekmektedir.
Yönetmeliklere göre kontrol ederseniz bir sorun çıkmaz.
Yönetmeliğin dışındada yapılan projenin piyasaya uygun mantıklı bir proje
olması gerekmektedir!

Edit:ayrıca soruyu soran değerli arkadaşım , nick inizi mütahit diye
yazmışsınız.doğrusu MÜTEAHHİT olacak.Affınıza sığınarak düzeltme
gereği gördüm.:)

CELİKKOLLU
01-02-2008, 09:38
projeyi mimari projeye uygunluk,deprem yönetmeliği başta olmak üzere tüm yönetmeliklere uygunluğu açısından madde madde incelemek gerekir.nereye imza atarsan at imza attığın her belge sorumluluk getirir.

Ahmet ÇELİKKOLLU
İNŞAAT MÜHENDİSİ
[Only registered and activated users can see links]

zamora
01-02-2008, 19:45
Projeyi standartlara göre kontrol etmek çok uzun sürer. Ben hesapladım tam 4 yıl sürüyor. Ama daha kısa bir yol da var. Daha önce proje kontrolü yapmış birisi bu işi daha hızlı yapar. Bence zaman kaybetmeyin.