Orijinalini görmek için tıklayınız : 3d view

torunoğlu
29-01-2008, 21:50
arkadaşlar 14.1 kullanıyorum beni çileden çıkarıo.kat ekle dediğimde 3 boyutlu görünüşte kat eklio ama ilk katta ne varsa yukarı kopyalıyor.planda bi sorun yok aslında ama bu beni rahatsız ediyor.bu sorun sadece bende mi war? birde bir kolonun üst kotunu normal kottan daha yüksek veya alçak bir kota taşımak için del(Z)üst e b,r değer girdiğimde tık yok.protayı aradım kolon listesi kısmından yap diyor. tamam belki bir çözümü war ama bidünya para weriyoruz ama biyerlerde hep sorun çıkıo.morali bozuluyo insanın bu durumda.bunlar aklıma gelenler.bu sorunlar sadece bende mi oluyor, yoksa siz de yaşıyormusunuz?? (bu arada 14 versiyonu 14.1 den daha iiymiş yeni, yeni anlıyorum:()
iyi çalışmalar dilerim...

yasar42
01-02-2008, 16:14
selam arkadaşım probinada kat ekle dediğin zaman 3d view halindeyken eklediğin katı komple elemanları ile birlikte gösterir.Ama plana elemanlar hemen yansımaz yeni eklediğin kata hangi elemanları eklemek istiyorsan kat bilgileri türet kısmına gelerek buradan seçimlerini yapıp sadece eklemek istediğin elemanları türetebilirsin 3dview e gectiğin zaman sadece senin seçtiğin elemanlar görünecektir... kolon alt-üst kotlarını değiştirirkende 3d view ekranındayken kotunu değiştirmek istediğin kolonun üstüne tıklayıp sol tarafta eleman listesinden o kolonun özelliklerine girerek del(Z)üst kısmına girmek istediğin değeri verip güncellersen değiştiğini görebilirsin.... umarım yardımcı olabilmişimdir iyi çalışmalar....

omerezerhan
02-02-2008, 21:58
arkadasım sadece programı kapatıp yeniden aç sorun çözülecektir.

Y.Yıldırım
04-03-2008, 10:05
Bu tip şeyler programdan kaynaklanmıyor.Programın ne yapıp ne yapamadığını tam olarak bilmeden mi kullanıyorsunuz belki sebebi bu da olabilir.
Ha biliyorum diyor iseniz programı kötülemeden önce bi durup düşünün ben yıllardır probina kullanıcısıyım programın haksız yere kötülenmesinden de hiç haz etmiyorum şirket olarak bir yığın probina lisansına sahibiz bu yola sizden daha çok para dökmüş durumdayız ..

Gelelim sorunuza kat ekle deyip kat sayınızı arttırdığınızda 3d de tabii ki alt katları gösterir başka nasıl kat kopyalam işlemini size gösterebilir ki düşünsenize bir siz sadece kat sayısını arttırıyorsunuz kat ekle dediğinizde yeni katlara eleman tanımlamıyorsunuz ki 3d de akslar da genelde temelde duruyor sonuç bu şekilde gösterilmezse bu sefer kat türetme işleminin olup olmadığını nasıl gösterebilir ki program ..
hayır bu konuda makul bir öneriniz varsa bunu hemen Mustafa Beylere veya Joseph Beye iletin ki v15 de biz de bu makul çözümünüzden faydalanalım ..
ama bu insanı çileden çıkaracak bir sorun değil hatta sorun değil ...

kolon a kot verme konusunda ise programı kapatıp açtığında sorun çözülecektir .tekrarkot vermeyi deneyin olucaktır işleminiz.

Siz zannediyor musunuz ki piyasadaki herhangi bir program sorunsuz doneleri verince tüm analizleri dosdoğru yapıp aynı zamanda da kesitleri tamamen paftada kullanılabilir şekilde verebiliyor.Elimizdeki sonuçta bir program benim de şikayet ettiğim yönleri var arayıp bunu doğrudan söylüyorum mailler doldurup yolluyorum siz de böyle yapın önerilerimizi iletelim ki daha iyisini yapsınlar bu hakkımız lisans sahipleri olarak ,
ama her sorunla karşılaştığımızda bu kadar kükremiyelim arkadaşlar , burda soruları bilenler cevaplıyor zaten veya başka yerlerde veya dosyanızı mustafa beye yollayın onlar bakıp size sorunun ne olduğunu söylüyorlar..
Her problemin çözümü , her sorunun cevabı bir yerlerde mevcuttur asıl soru onu arama şeklimiz ve bulma isteğimiz dedir..

kolay gelsin ...

mühendis1973
05-03-2008, 09:03
sayın torunoğlu!
yaşar42 rumuzlu arkadaşımızın önerdiği çözüm bana görede doğru çözümdür.kat türetme kısmına geldiğinizde türetimesini istemediğiniz kısımların onay kutucuklarındaki seçimleri iptal edersiniz.
V15 i merkla bende bekliyorum bakalım şikaayetlerimize nekadar derman olabilecek .saygılar..

torunoğlu
05-03-2008, 21:57
Bu tip şeyler programdan kaynaklanmıyor.Programın ne yapıp ne yapamadığını tam olarak bilmeden mi kullanıyorsunuz belki sebebi bu da olabilir.
Ha biliyorum diyor iseniz programı kötülemeden önce bi durup düşünün ben yıllardır probina kullanıcısıyım programın haksız yere kötülenmesinden de hiç haz etmiyorum şirket olarak bir yığın probina lisansına sahibiz bu yola sizden daha çok para dökmüş durumdayız ..

Gelelim sorunuza kat ekle deyip kat sayınızı arttırdığınızda 3d de tabii ki alt katları gösterir başka nasıl kat kopyalam işlemini size gösterebilir ki düşünsenize bir siz sadece kat sayısını arttırıyorsunuz kat ekle dediğinizde yeni katlara eleman tanımlamıyorsunuz ki 3d de akslar da genelde temelde duruyor sonuç bu şekilde gösterilmezse bu sefer kat türetme işleminin olup olmadığını nasıl gösterebilir ki program ..
hayır bu konuda makul bir öneriniz varsa bunu hemen Mustafa Beylere veya Joseph Beye iletin ki v15 de biz de bu makul çözümünüzden faydalanalım ..
ama bu insanı çileden çıkaracak bir sorun değil hatta sorun değil ...

kolon a kot verme konusunda ise programı kapatıp açtığında sorun çözülecektir .tekrarkot vermeyi deneyin olucaktır işleminiz.

Siz zannediyor musunuz ki piyasadaki herhangi bir program sorunsuz doneleri verince tüm analizleri dosdoğru yapıp aynı zamanda da kesitleri tamamen paftada kullanılabilir şekilde verebiliyor.Elimizdeki sonuçta bir program benim de şikayet ettiğim yönleri var arayıp bunu doğrudan söylüyorum mailler doldurup yolluyorum siz de böyle yapın önerilerimizi iletelim ki daha iyisini yapsınlar bu hakkımız lisans sahipleri olarak ,
ama her sorunla karşılaştığımızda bu kadar kükremiyelim arkadaşlar , burda soruları bilenler cevaplıyor zaten veya başka yerlerde veya dosyanızı mustafa beye yollayın onlar bakıp size sorunun ne olduğunu söylüyorlar..
Her problemin çözümü , her sorunun cevabı bir yerlerde mevcuttur asıl soru onu arama şeklimiz ve bulma isteğimiz dedir..

kolay gelsin ...

benim kükrediğim filan yok sayın d3l3. ilk yazımda da dediğim gibi bu sorunu mustafa beyle de konuştum. ayrıca ben programı kötülediğimi sanmıyorum.programı eleştiriyorum ki bu benim herkez gibi hakkım. 1. katı çizdikten sonra kat ekle diyorum( mesela 4 kat) kat eklediğinde 3d de geriye kalan üç katı da koymuş. dediğiniz gibi kat kopyala dediğimde diğer 3 katı yerleştirmesi lazım. şimdi siz buna sorun değil diyorsunuz ama her bina dört köşe, düşey kolon ve yatay kirişlerden oluşmuyor.eğik kolon veya eğik kiriş attığımda ben çizimin doğruluğunu biyerde de 3d den kanıtlamaya çalışıyorum. bu ufak bir örnek çoğaltılabilir de. bende biliyorum diğer proramlar da hatalı sonuç veriyor. probinayı tercih sebeplerimden biri de budur aslında. matematiksel kısımlarına güveniyorum. verdiğiniz detaylı cewap için de çok teşekkürler, deneyeceğim. umarım başarılı olurum.

Y.Yıldırım
06-03-2008, 11:08
benim kükrediğim filan yok sayın d3l3. ilk yazımda da dediğim gibi bu sorunu mustafa beyle de konuştum. ayrıca ben programı kötülediğimi sanmıyorum.programı eleştiriyorum ki bu benim herkez gibi hakkım. 1. katı çizdikten sonra kat ekle diyorum( mesela 4 kat) kat eklediğinde 3d de geriye kalan üç katı da koymuş. dediğiniz gibi kat kopyala dediğimde diğer 3 katı yerleştirmesi lazım. şimdi siz buna sorun değil diyorsunuz ama her bina dört köşe, düşey kolon ve yatay kirişlerden oluşmuyor.eğik kolon veya eğik kiriş attığımda ben çizimin doğruluğunu biyerde de 3d den kanıtlamaya çalışıyorum. bu ufak bir örnek çoğaltılabilir de. bende biliyorum diğer proramlar da hatalı sonuç veriyor. probinayı tercih sebeplerimden biri de budur aslında. matematiksel kısımlarına güveniyorum. verdiğiniz detaylı cewap için de çok teşekkürler, deneyeceğim. umarım başarılı olurum.

umarım bir çözüme ulaşabilirsiniz
tabii ki eleştirmek hakkımız lisans sahipleri olarak biz dile getireceğiz ki daha iyi olsun programımız.

tam olarak ne yapmak istediğinizi analiz etmeye çalışıyorum ;şu yolu da izleyebilirsiniz 3d ve plan açıkken 3d penceresinde sağ tıklayıp sadece aktif katı göster diyebilirsiniz böylelikle sadece çalıştığınız katın 3d siniz görürsünüz.
kat ekle dediğinizde üst katları da alttaki elemanlar aynen tanımlanmış gibi göstermesinin sebebini söylemiştim (bence sebebini) program orayı başka türlü belirtemez ki 3d de yeni eklediğiniz katlarda görünen ilk tanımladığınız katla aynı olan elemanlar sadece grafiksel resimsel gösterimdir hepimiz biliyoruz ki aslında o elemanlar katlarda tanımlı değil üst katlara ait planları aktif hale getirdiğinizde bunu görüyorsunuz.
Şu da var 1. katı tanımladınız kat ekle deyip 3 4 kat daha eklediniz ,2. kata gelip sadece bir kolon tanımlayın 3 d göreceksiniz ki 2. katın üst katlarında bu sefer yalnızca 1er kolon görünecektir eleman tanımlanmamış olan katlar alttaki en son eleman tanımlanmış katların birer yansıması gibi gösterir elemanları .
sadece aktif kat görünümü bu sorunu çözecektir....