Orijinalini görmek için tıklayınız : Pafta Sıralaması Nasıl Olur

KIvrak
16-01-2008, 19:25
Sonunda probina ile projemin statik hesabını tamamlamış bulunmaktayım.Pafta düzenleme menüsünden binanın her kat için ayrı olarak

kalıp planlarını
kat donatı planlarını
kolon aplikasyon planlarını
kiriş detay açılımlarını
kolon boyuna donatı açılımlarını
merdiven planını autocad ile hazırladım.

Şimdi benim sorum şu olacak.Çıktıları alırken aynen bu şekilde hepsi ayrı paftalar halindemi alacağım yoksa bazı paftaları birleştirmem gerekir mi ? Hocam bana piyasa da nasıl yapılıyorsa öyle hazırlamam gerektiğini söyledi fakat , nasıl hazırlayacağımı söylemedi :D . Acaba bu konuda bana yardımcı olabilecek varmı ?

ft81
17-01-2008, 08:24
Arkadaşım şöyle olcak :

1. Temel Kalıp Donatı Planı
2. Eğer Temel Sürekli veya Kirişli Radye ise Temel Kiriş Detayları , Tekil temelse tekil temel detayları
3. Kolon / Perde Boyuna Donatı Açılımları
4. 1. Kat Kolon Aplikasyon - Kat Donatı Planı ( sırayla katlar için aplikasyon - kalıp planları yapılacak )
5. Kiriş Donatı Detayları
6. Merdiven Detayı

KIvrak
17-01-2008, 09:29
Kolon / Perde Boyuna Donatı Açılımları nın , Kat Kolon Aplikasyon dan sonra gelmesi daha mantıklı gibi geldi bana

H.Kumral
17-01-2008, 17:31
yapının imalat aşamalarını düşünerek hazırlayabilirsiniz yada imalat sırasında ilgili hizmet gruplarını ( kalıpçı, demirci zemin grubu gibi ) düşünerek

ft81
17-01-2008, 18:44
yani senin bileceğin bir olay arkdaşım ben 3 yıldır bu sırayı izliyorum sen bilirsin bu senin projen.