Orijinalini görmek için tıklayınız : ArchiCAD 11 render sorunu...

kcomert
15-01-2008, 15:29
Arkadaşlar öncelikle merhaba, Render konudunda büyük bir sıkıntım var ve yorumlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var. ArchiCAD 11 de yaptığım projeyi render etmeye çalıştığımda ''render edecek yeterli bellek yok'' uyarsını alıyorum. sistemim 2GB RAM, 256 MB 8600 GT Ekran Kartı, Pentium T7500 2.2 Ghz işlemci ve 200GB HD...
Sorunumun neden kaynaklandığını bulamıyorum. Acil yarımlarınıza ihtiyacım var...

Volkan Donbaloğlu
15-01-2008, 15:44
Windows XP'de
Ctrl+Alt+Del yap görev yöneticinden performansa bir bak, orda bilgisayarında o an ne kadar bellek tüketildiği yazar.

Vista da Ctrl+Alt+Del yaptığında bir menü çıkar orda en alttan görev yöneticisini başlat. Ne kadar bellek tüketiliyor bir bak. Eğer tahmininden çok ise kaynak izleyicisine tıkla ve en çok ram harcayan programa bir bak. Bunu şu sebeple söylerim Pc ne trojan,malware,virüs gibi zararlılar girip belleği meşgul etmiş olabilir. Bunlardan kurtulmak için download.com a gir ve ordan bir tane ad-aware programı indir, tarat bak istersen.
Dediğin şey hayra alamet değil,ancak bu sebeplerden dolayı olur.

kcomert
15-01-2008, 16:07
Çok sağol öncelikle...
ArchiCAD in dışında çok kasan program yok ama delireceğim...
Anlayamıyorum Artlantis e aktarmayı denedim ondada başka hata verdi ne yapacağım bilmiyorum...

Volkan Donbaloğlu
15-01-2008, 16:11
Ram'in %85 ini kullanıyor. Dosya boyutun çok büyük ise yapacağın render hem çok fazla ram yer hem de çok uzar. Dosya boyutuyla alakalı olabilir.

kcomert
15-01-2008, 19:40
ne yaptıysam olmadı!!! projeyi böldüm çok ufak bir kısmı kesip yeni bir proje oluşturdum yine aynı sorunu verdi.... artlantis tede bir objeye atnmış çok fazla yüzey var diye hata verdi... ne olcak bilmiyorum pzts ye yetiştirmem gerek ne yapacağımı bulamadım hala...

SerMimar
16-01-2008, 08:24
kcomert,

Archicad'de çalışırken poligon sayısı fazla olduğu için bu tür hatalar alabilmek mümkün..

Aynı sıkıntıyı ben de yaşadım.

Projeyi kısmi render'lar alarak çözüme kavuşturdum..

Saygılarımla..

kcomert
16-01-2008, 19:03
Teşekkür ederim SerMimar ilgin için,
ArchiCAD 11 i yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve takdir edersiniz ki her özelliğini tam olarak çözemedim.
Yaptığım proje tek bir binadan oluşmuyor büyük hangarlar ve binalardan oluşan bir kompleks... Sanırım boyut sorun çıkarıyor.
Beni kısmi render konusunda aydınlatırsan minnettar olacağım sana....
Şimdiden alakan için teşekkür ederim, İyi akşamlar...

SerMimar
17-01-2008, 08:17
kcomert,

örneğin bahsettiğin türde kompleks ya da birden fazla tekrardan oluşan yapılar / aynı tip katlardan oluşan apartman projeleri / şehir planları gibi yapıların modellemesini yaparken kütüphaneden istifade etmek yararlı olacaktır.

Diğer bir yöntem, sizin için gerekli olmayan, ya da render alacağınız alanda görünmeyen objeleri sahneden çıkarmak..

Diğer bir yöntem yukarıda sözü edilen fazla objeleri "hidden" "gizli" layer a alıp görünmemesini sağlamak..

Objeleri modellerken poligon sayısını azaltmak..

Çalışmalarında başarılar diler, saygılar sunarım.

SERMIMAR

kcomert
17-01-2008, 21:41
Teşekkür ederim SerMimar,
Umarım render konusunu halledebilirim. Pek sanmıyorum ama deneyeceğim yinede....