nocturne
05-01-2008, 19:32
Merhaba, Primavera 6.0 versiyonunu kullanan var mı acaba? Biz ofise ilk defa alacağız, eski versiyonlarından mı başlasak yoksa son versiyon mu?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Primavera 6.0 versiyonu nocturne 05-01-2008, 19:32 Merhaba, Primavera 6.0 versiyonunu kullanan var mı acaba? Biz ofise ilk defa alacağız, eski versiyonlarından mı başlasak yoksa son versiyon mu? espanuo 06-01-2008, 01:12 Kullanmadım fakat bence isabetli olur. Çünkü firmanın önceki versiyonlara (P3.1) artık destek vermeyeceğini duymuştum. P5 ile P6'nın arasında fark yok. P5 Vista uyumsuzluğu gösterince P6'yı çıkardılar. 2-3 sene sonra P3, P3.1, P4 versiyonlarıyla ilgili yaşanılan problemlerin çözümü için internetin altını üstüne getirmen gerekebilir. Dolayısıyla P6 iyi seçim olur. nocturne 06-01-2008, 14:22 peki P6 versiyonu datebase istiyor mu? öyle birşeyler okudum biryerlerde.. Bu programı alacaksak yanında birde sql server istiyor sanki.. tesekkurler.. fatih14 14-01-2008, 10:19 arkadaşlar p6 yı tartışacak kadar primavera bilginiz varsa diğer arkadaşlarımızında bazı olaylardan haberdar olabilmeleri için primaverada yapmış olduğunuz projelerden code ları resource ları ve cost ları giriilmiş olarak bir paylaşım yapmanız güzel olmazmı!!!!!! chaissa 19-04-2008, 12:30 arkadaşlar p6 yı tartışacak kadar primavera bilginiz varsa diğer arkadaşlarımızında bazı olaylardan haberdar olabilmeleri için primaverada yapmış olduğunuz projelerden code ları resource ları ve cost ları giriilmiş olarak bir paylaşım yapmanız güzel olmazmı!!!!!! katılıyorum.. mesela P5 i stand alone olarak kurduktan sonra nasıl calıstırabilecegimiz (database config olayını asmak) konusunda yardımcı olabilir misiniz..? akazanciog 20-04-2008, 11:31 P6, p5 in vista için uyarlanmış halidir diye biliyorum. Sanırım p5 vista da çalışırken bazı problemlerle karşılaşılmış bunun üzerine primavera vista için değişiklikler yapark p6 yı çıkarmış. bu arada p5 in kurulumunu da (adım adım olursa çok iyi olur) anlatan birileri çıkarsa sevinirim. Programı indirdim ama şu database sorunu ile karşılaştım. Erkan_Ends 18-07-2008, 14:39 Merhaba P6 da aynen P5 gibi database istemektedir. Oracle Sql veya MySql olabilir. Farketmez ama database şart mars_Sarp 19-07-2008, 02:06 Ben inşaat mühendisiyim.Primavera programını hiç bilmiyorum. P6 sürümünü yükledim.Database sorunuyla karşılaştım.Biraz zahmetli bir iş ve tamamiyle çüzdüm olayı.Programı çalıştırdım.VİSTA ULTİMATE SP1 x64 kullanıyorum.TEK SORUN BU KONUYLA İLGİLİ BANA DÖKÜMAN TÜRKÇE İNGİLİZCE döküman istiyorum sizlerden.kursları 650$ civarlarında.bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. seljen 25-07-2008, 12:55 Merhana ben de primavera programını ögrenmek istiyorum...once programın kurmam gerekiyor.. programı nerden bulabilirim aceba? bana yardımcı olursanız çok sevinirim...cok acele bu programı ogrenmek istiyorum. bir de kendi kendime ögrenemezmiyim... akazanciog 01-08-2008, 11:25 Önerim önce p3 ile başlamanız. Eğer primavera ile ilgili forum sayfalarında dolaşırsanız (inşaatforumu.com da bulabilirsiniz) p3 ile ilgili dökğmanlar bulabilirsiniz. Ayrıca örnek proje yapmak istersenizde (ki tavsiye ederim) Dr. Murat Kuruoğlu'nun kitabının son bölümünde bukunan örneklerden yararlanabilirsiniz. Primavera programının download ına gelince; inşaatforumu.com sitesi üzerinden kırık program download linki verilmesi yasaktır. O nedenle yine internet üzerinde çeşitli forumlarda arama yaparsanız bulabilirsinz. Tabii bu arada virüs programı bulundurmanızı tavsiye ederim. Çünkü kırık programları bulabileceğiniz siteler sizden habersiz bilgisayarınıza trojan gönderebilirler. İyi çalışmalar. jeffreyy 04-02-2009, 08:13 Önerim önce p3 ile başlamanız. Eğer primavera ile ilgili forum sayfalarında dolaşırsanız (inşaatforumu.com da bulabilirsiniz) p3 ile ilgili dökğmanlar bulabilirsiniz. Ayrıca örnek proje yapmak istersenizde (ki tavsiye ederim) Dr. Murat Kuruoğlu'nun kitabının son bölümünde bukunan örneklerden yararlanabilirsiniz. Primavera programının download ına gelince; inşaatforumu.com sitesi üzerinden kırık program download linki verilmesi yasaktır. O nedenle yine internet üzerinde çeşitli forumlarda arama yaparsanız bulabilirsinz. Tabii bu arada virüs programı bulundurmanızı tavsiye ederim. Çünkü kırık programları bulabileceğiniz siteler sizden habersiz bilgisayarınıza trojan gönderebilirler. İyi çalışmalar. bu kitabı nerde bulabiliriz? serdaruys 08-02-2009, 05:45 Ben inşaat mühendisiyim.Primavera programını hiç bilmiyorum. P6 sürümünü yükledim.Database sorunuyla karşılaştım.Biraz zahmetli bir iş ve tamamiyle çüzdüm olayı.Programı çalıştırdım.VİSTA ULTİMATE SP1 x64 kullanıyorum.TEK SORUN BU KONUYLA İLGİLİ BANA DÖKÜMAN TÜRKÇE İNGİLİZCE döküman istiyorum sizlerden.kursları 650$ civarlarında.bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Öncelikle P3 ile başla diyen arkadaşa sitem etmek istiyorum. Şu P3kitap denen arşivide sakın açma bile kardeş. Ben MSproject kllandım hep çalıştığım yerlerde hiç primavera denk gelmemişti. P3kitap denen dosyada sadece önümüze çıkan pencerelerde ki yazılar tekrarlanmış ve resimler verilmiş. Planlama mantığıyla ilgili hiçbir bilgi kapamadım. Bende P3 ' ü kendim keşfedim dedim arkadaşın önerisi üzerine :) Ama o kadar ilkel bir programki ne nerde belli diil. Tam pes ettimki kurs almaya karar verdim, P6 prgramını buldum netten. Tabir yerindeyse nerdeyse 1 haftadır gömüldüm içine ve en ince detaylarına kadar girmeye başladım. MSProjectle çok benzerlikleri var, biraz uraştırıyo ama kullandıkça anlıcaksın MSProject'den çok daha detaylı ve pratik. Şu an eskiden çalıştığım bir konut şantiyesi için planlama yapıyorum 0' dan. Bittiği zaman paylaşıcam. P6 ustası arkadaşlarda alıp inceleyip önerilerde bulunursa sevinirim. :) archit 24-03-2009, 03:28 Merhaba selamlar ash_ceku 05-04-2009, 23:18 forum forum olma özelliğini korusun diyen düşünceli arkadaşlara kazandığı bilgileri paylaşma arzularından ötürü teşekkür etmek isterim.ve kendin pişir kendin ye mantığıyla hareket eden arkadaşlara da örnek olması dileğiyle...SERDARUYS PAYLAŞIMINI dört gözle bekliyorum... trlogic 25-05-2009, 12:17 Yazılanlar ile ilgili toplu olarak bir mesah atayım istedim... P3 ya da P6'yı daha önce öğrenmenin bir etkisi olacağını sanmıyorum... P3'i önce öğrenen arkadaşlar görecekler ki P6'da menüler ve kullanım mantığı oldukça farklı. Ama iş programı hazırlama mantığı aynı. Act. Id, Description, O.D., Act. Codes, bağlantılar, Resource, B.Q'lar... Aynı mantık ile girilerek iş programı oluşturuluyor... Ancak komutların ulaşımı farklı. Seçenekleriniz de P6'da çok daha fazla... Sonuç olarak P3 i ihtiyacınızı karşıladığı sürece rahatlıkla kullanabilirsiniz. İstediğiniz büyüklükteki işlerin iş programlarını rahatlıkla hazırlayabilirsiniz... Her türlü takibi yapabilirsiniz... P6'da başta geri al komutu olmak üzere, kodların oluşturulmasında pratiklik, sunum raporlarında zenginlik gibi, P3'e kıyasla, kullanıcıyı rahatlatan özellikler sunulmuş... P3'ü kendi başınıza öğrenmeniz zordur... Mutlaka bilen birilerinin yönlendirmesi gerekmektedir. Çünkü kullanıcı arayüzü, microsoft'un programlarındaki gibi user friendly dediğimiz kullanıcı dostu değildir... P3kitap isimli doküman sadece komutların ne işe yaradığını anlatır... Örneğin arabadaki her türlü dümenin ne işe yaradığını kitapçığından okuyarak anlayabilirsiniz ama araba kullanmayı öğrenemezsiniz... Ya çarpa çarpa kendiniz öğrenirsiniz ya da birisi yardımcı olur... P6'nın da farklı olduğunu sanmıyorum bu konuda... P3'ü önce veya sonra öğrenmekten ziyade öncelikle "iş programı nasıl yapılır" 'ı öğrenmeniz daha sonra ister p3 ister P6 ile devam etmeniz daha faydalı olacaktır... Son olarak, P3'e firmanın teknik destek vermemesi sorun değil, zaten ihtiyacınız da yok... Bir kere kullanmayı öğrendikten sonra istediğiniz her türlü bilgiye internet üzerinden ulaşabilirsiniz... Ama lisanslı olarak satın alamayacaksınızdır... Bu durumda lisanlı bir program kullanmak için P6 almak durumundasınız... |