Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklı farklı epey bir hata

Volkan Donbaloğlu
21-12-2007, 13:16
Genişleyen Kolon

[Only registered and activated users can see links]

Eğik Kolon

Kesilmiş Kiriş

YUKARIDAKİ RESİMLER [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) den alıntıdır.

Binanın tepesinde ciddi bir beton kütlesi, ne akla hizmet merak ediyorum.

Daha büyük boyutta görmek için tıklayın... ([Only registered and activated users can see links])

statiker
21-12-2007, 16:20
o kadar depremlerden sonra,halen bu gibi şeylerin devam etmesi ilginç valla..bir o kadar da ürkütücü...

daywalker
21-12-2007, 19:14
Ders almak bir yana , bunları normal bir imalat olarak algılayanlar var ne yazıkki.
Son fotoğraftaki ne işe yaradığını anlayamadığım kütlede kafama takıldı doğrusu:confused:

Elinize sağlık .Teşekkürler.

Volkan Donbaloğlu
21-12-2007, 19:22
Genelde fazla maliyetli olmasın diye düşük dayanım betona bol bol su katarlar, bunlarda gitmiş tahminim 75cm e yakın beton dökmüşler. Ne diyeceğimi şaşırdım. Bir kılıf bulmaya çalışıyorum,şu yüzden yapmışlardır demek istiyorum ama yok. Anlam veremedim. Bir tabir vardır. "Gecekondu inşaatçısı" Bu tabire uyan yapılar. İnşaat mühendisinin burada çalıştığını düşünmüyorum. Bunların hepsi kaçak yapılardır. Mühendisliğin bir onuru vardır. Bu yanlışları ben mühendise yakıştıramam.

inşaat34
25-12-2007, 09:23
Ders almak bir yana , bunları normal bir imalat olarak algılayanlar var ne yazıkki.
Son fotoğraftaki ne işe yaradığını anlayamadığım kütlede kafama takıldı doğrusu:confused:

Elinize sağlık .Teşekkürler.
depremde başımıza yıkılsın diye çatıyı öyle yapmışlar:mad:

[gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere;ayağım takılıyor yerdeki gölgelere...]

İsmail SKBN
25-12-2007, 12:13
o kütlenin üzerine çatı yerleştirecekler o yüzden 90 cm civarı perde yapmışlar

cömezmüh
23-01-2008, 11:27
bencede bunları bizden birileri yapmamıştır.biz inşaat mühendisleri bukadar az düşünür bi toplum olamayız.ama en baştaki eğik kolon olayıda beni çok düşündürdü.tamam mühendis değil dedik.ama normal bir insanda düşey bir yükü en iyi düşey bir desteğin taşıyacağını bilir.bugün köylerdeki derme çatma ahırlarda bile bu kural uygulanır.lütfen biraz zihninizi çalıştırın.ülkemizin mühendisinden çobanına kadar herkese ihtiyacı var.

resimleri görünce gerçekten çok sinirlendim...bidaha böyle yapılar görmemek dileklerimle...herkese iyi çalışmalar ....

fatihfatih
22-02-2008, 21:58
bunu yapan muhendis olma ihtimali gibi birşey olamaz bunu ilk okula giden cocuga gostersen bile sorar bunda bi terslik var diye.

Y.Yıldırım
04-03-2008, 18:01
ilk ve ikinci grup resimlerin sonuncuları ile ilgili yorum yapmak istiyorum;

ilk grubun sonundaki 90 cm parapet, 20/90 (20/60...)yapılır genelde ve arkadaşımızın da dediği gibi çatı için oluşturuluyor.
ha tabii ki binanın taa tepesinde kiriş üzerinde kimse o kadar yük istemez ama bu projeye statik analiz aşamasında yansıtılıyor (en azından ben yansıtıyorum ve bir çok arkadaşımız da yansıtıyor)tüm o kirişlere 20 cm ve beton birim hacim ağırlığı ile ( normal duvar yükü değil yani ) yükleme yapılır, burda kirişe etkitilir ki kirşiler de o yüke göre boyutlandırılır, bana çok da hata gibi delmedi .
Ha tabii ki binaya ağırlıktır istenmeyen bir durumdur ama analiz ona göre yapılıyorsa bu kontrolden geçmiş önlemi alınmış demektir

ikinci grubun sonuncu resmineyse pessss diyorum... yani kot farkını yansıtamamış bir taraf eğik kalmış diye mi yapmışlar o yapıyı yoksa ya bu bina da lego gibi birşeydir nerden eklersem tutar, taşır mantığı mı gütmüş sormak lazım
hakkaten sormak lazım ki tanıyor olsam sorarım :mad:

bazı şeylerde hesap sormak lazım diye düşünüyorum şu yapının sıvası yapılınca hiç sorun yokmuş gibi bir de insanlar yaşamaya başlıyacak hakkaten yazık bize Allah a emanet yaşıyoruz diyorum da kızıyor tecrübeli abiler.

Daha ne denilebilir ki ...

demiraydemir
21-03-2008, 03:53
4. resimdeki bence parapet

kasiff
21-04-2008, 10:40
makyaj yaparak insanların hayatınıtehlikeye düşürüyorla

Erman GÜDÜ
02-06-2008, 09:09
Biz aslında millet olarak şunu kavrayamadık. Teknik elemanlar bunu çok iyi biliyor. Deprem yükleri yapıya düğüm noktalarından yatay olarak etkir dedik. Peki bu etki yapı ağırlığı ile tamamen doğru orantılı değil mi ? Neden hala yapımızı ağırlaştırma peşindeyiz. Balkonlara.penrecelere v.b. deli gibi mermer koymaktan ne zaman vazgeçeğiz ? Çatıya öyle (sanırım parapet o) deli gibi bişeyler yapmaktan ne zaman vazgeçeğiz ?

recep.r
05-06-2008, 21:20
arkadaşlar en son resimdeki beton kütlesi binanın en üstündeki tera olabilir arkadaşlar ince bir beton üzerine atılmışta olabilir

angela
05-06-2008, 22:56
Ben sanki orada kolon küçültülmemiş te yönü çevrilmiş gibi algılıyorum.Adam sürrealist çalışma yapmış

zersoy
15-02-2009, 08:04
Son resim sanırım son teknoloji ürünü sandviç olup bina taşınabiliyor

MGuldas
20-02-2009, 15:41
O bina üzerindeki beton kütlesi belki de yağmur sularının etkisine falan dayanıklı olsun diye yapılmıştır, çünkü tahminim oraya gizli çatı yapılacak ve tuğla falan yapılsa dış etkilere fazla dayanmaz.

Yalnız tabiki bu da bina fazlaca ağırlaştıracaktır. Estetik kaygıyı bir kenara bırakarak bu beton kütlesi yerine normal çatı yapsalardı daha uygun olurdu tabiki.

Bir de benim yine aynı resimde dikkat çekmek istediğim bir durum: sizce kayalıkların o kadar kenarına böylesine ağır çok katlı bir yapıyı dikmek doğru mudur? Tamam, zamin kayalık da Allah muhafaza bir kış yağmur çok yağsa, heyelana sebep olsa yapı da aşağıya akmaz mı?

alsace
24-02-2009, 16:44
son resimde bi hata yok bence çatıyı koymak için yapılmış olan bir parapetten ibaret sadece

demiraydemir
10-03-2009, 00:36
üstteki parapet olmasın?

manivela
20-05-2009, 20:56
Eğik Kolon

trump towers ın mimarı brigitte weber in bu yapıdan kopya çektiği söylemleri geldi kulağıma :D

Raphsody
22-05-2009, 20:46
son resim bence parapet duvarı gibi duruyor...

Volkan Donbaloğlu
22-05-2009, 21:28
trump towers ın mimarı brigitte weber in bu yapıdan kopya çektiği söylemleri geldi kulağıma :D

Trump Towers daki o kolonlar devasa :) Bir kattaki bir kolonu örnek vereyim mesela;
4*1 metre iki kısımdan oluşan donatılardan bir kısmı 27*26 lık donatı, diğeri 39*26 lık donatı, yani bir kolonda 26 lık 66 asıl donatı , çiroz ve etriyelerde 14 lük, işte belirli aralarda :) Trump Towers zevkli bir şantiye, oldukça farklı şeyler var.

manivela
23-05-2009, 20:05
:) Trump Towers zevkli bir şantiye, oldukça farklı şeyler var.

bu yazın bir kısmını trump towers ta geçirecem stajyer olarak. daha önce şantiyesini gezmiş, 16.kata kadar çıkmıştım. oradan dahi manzarası muazzamdı. yazın 40lı katlardan istanbul u seyretmek için sabırsızlanıyorum :) temelini ya da kulelerin esas yapıyla bağlantı yerlerini kaçırdım ama kuzey kulelerinin son 6-7 katına yetişecem. bakarsınız projeyi görme fırsatı bulurum.. :o

Volkan Donbaloğlu
23-05-2009, 20:10
Güzel proje :)

mühendis78
23-05-2009, 21:22
Şaka gibi ya bir üst katta pencere var diye kolonu eğmişler , ağlanacak halimize gülüyoruz