Orijinalini görmek için tıklayınız : Rezarvuar Sedimantasyonu ve Ölü Hacim Hesabı ???

ism06830
16-12-2007, 23:50
Merhaba bana Rezarvuar Sedimantasyonu ve Ölü Hacim Hesabı ile ilgili döküman gerekmekte elde etmemde yardımcı olabilirmisiniz?

dev-genc
21-12-2007, 13:10
ölü hacim hesabı için kesin bir formül yok. Bir sürü ampirik bağıntı var. İlk önce tahmin ediyosun formüllerle tahminin ne kadar yaklaşık hesaplıyorsun Eğer yeterince yaklaşık ise o değeri kullnaıyorsun. Bu formülleri su yapıları kitaplarında bulabilirsin. Sana kitap olarak Cevet Erkek, Necati Ağıralioğlu nun Beta yayınlarından çıkan "Su mühendisliği" kitabını önerebilirim.

ism06830
21-12-2007, 18:34
çok teşekkür ederim fakat bu kitap bende var ama kırıkkalede kaldı şuanda bir rapor halinde bilgileri düzenleyebilmem için elimde kaynak yok. elinde dökümanı olan bi arkadaşım varsa kitabı tekrar almaktan kurtarırdı. bi şekilde halletmeye calışacagım artık.

coskunpro
01-01-2008, 10:20
Ayrıca bilgi için Necati Ağıralioğlu nun Baraj Planlama ve Tasarımı kitabı var üç ciltlik. Su vakfından temin edilebilir.

ism06830
01-01-2008, 18:30
hallettim kitaplardan felan yazdım bişekilde eger iyi bir not alırsam koyarım buraya birilerininde işine yarar yok alamazsam zaten olmamıştır . ben yandım eller yanmasın:D