Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalıbın içini nasıl görürüz ?

zodehala
06-12-2007, 16:18
Dökülen betonu kalıpta iken görüp zayıp noktalarını nasıl bulabiliriz.(Dökme esnasında her nekadar vibrator tutsakta kaçırdığımız yerler olabiliyor)

[Mesela Şalt sahasında Kızıl ötesi gözlük ile bozuk veya yanmış parçaları görüp tespit edebiliyorlar aynı işlem kalıp için olur mu ? )

Lammoth
15-12-2007, 17:11
Fikrinizi uygulamaya dökmek için size yardımcı olacak bir kurum bulun uygulayın bence. transparan kalıp yapsınlar :)

zodehala
15-12-2007, 20:26
kalıbın şeffaf olması değil burda ki olay . önemli olan infra-red görüş

Volkan Donbaloğlu
15-12-2007, 21:02
Öncelikle girişimciliğinizi,yenilikçiliğinizi takdir ediyorum. Yeni bir şey ortaya koymak yeni fikirler oluşturmak çok güzel bir şey. Segregasyon konusuna çok önem verdiğiniz belli. Bence bir kişi TS EN 206-1 ve TS EN 197-1 e göre beton karışımını ayarlar ve yine standartların çizdiği ölçülerde(TS 802) vibratör kullanırsa segregasyon konusunda çok sıkıntımızın olacağını düşünmüyorum. Beton tamamen homojen zaten olmaz. Amaç en uygun hali, en masrafsız şekilde ortaya koymaktır. İşimizi ciddiye alır standartlarla yürürsek kaçırdığımız noktalar bence çok ciddi bir sorun oluşturmaz.

SerkanÇelik
16-12-2007, 14:04
Fikriniz guzel ancak eldeki imkanlarla da kaliteli sonuclar almak mumkun,eger kalibinizin montaji duzgun yapilmissa ,ozellikle taban kisimlarinda bosluklar yoksa ,olanlarda kapatilmissa, kalip yuzeyi temizse, yaglanmissa, kalip perisan halde deilse(50.dokumunu yapmiyorsa),betonu belli araliklarla durdurup vibrasyonu yaparsaniz ve min 40 cm ara ile vibrator daldirilir ve 15 sn yi gecmeyen surelerde islem yapililirsa, max 1.5m den yuksekten dokmezseniz ve son olarak santralden gelen beton usulune gore hazirlanmissa kalibin icini gormeye gerek kalmaz bence ama olsa fena olmazdi ...

formen
29-01-2008, 22:06
ben ce bun lara gerek yok beton açıldığin da bellı olur o kadar zararı olmaz eksık olur sada tamır ya pılır

ali570
18-05-2008, 17:02
formen arkadaşımı tebrik ediyorum çok rahat bir cevap vermiş ...:)

sgerard
15-03-2009, 12:20
Tesekkur ederiz formen arkadasimiza bizi rahatlattigi icin :)

Biz de ne yapsak diye dusunuyorduk...

h.aydoğdu
16-03-2009, 16:59
Arkadaşlar, kiminle muhattap olduğunuza bir bakın.O kadarda önemli değil.Ama kabahat bizde ayaklar altına aldırdık ve hala bazı şeylere göz yumabiliyoruz.Bunun için eğitim seviyesi ne olursa olsun bilgi sahibi olsa da olmasa da herkez bir şeyler söylüyor.

Saygılarımla iyi çalışmalar.