herkese merhaba.
müstakil ev üzerine 2. kat ve çatı katı çıkılacak. bu inşaatta gazbeton mu yoksa tugla mı kullanmalı. maliyet, yalıtımve uygulama da hangisi avantajlı. bu konularda engin bilgilerinize ihtiyacım var. lütfen yardım edin.
saygılar
A.Gökhan ALPTEKİN
05-12-2007, 20:44
Yapı hangi şehirde inşaa edilecek?
M.Kemal VARCIN
05-12-2007, 21:05
Arkadaslar imo mugla subesi fethiye temsilciliginde gazbeton firmasının vermiş oldugu bir seminere katılmıstım.
Arkadasla Cd iceriginde ki video asagıdaki linkten seyredebilirsiniz :
[Only registered and activated users can see links]
gazbetonla ilgili bilgileri asagıdaki linklerden ulasabilirsiniz:
Benim bildiklerime gelince olarak gazbeton daha hafif,uygulama olarak daha hızlı ilerleyebiliniyor,ısı ve ses izolasyonu saglıyor.hafif oldugu için deprem yuklerin daha az olacaktır.uygulama teknigi olarak tuglaya gore biraz daha ozen gosterilmeli.avantajları bunlar
Dezavantajı ise sıvalarda kolon kiriş duvar birlesim bolgelerinde olusacak bosluklar nedeniyle catlaklar olusacaktır.Bunu engellemek için rabitz teli ile sıva yapılmalı ve serpme sıva yapıldıktan hemen sonra sıva yapılmamalı serpme sıvanın cekmesi beklenmeli aksi takdirde ileride sıva problemleri olusturabilir.Bunun için sıva uygulaması cok dikkatli yapılmalıdır
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar..
inşaat34
06-12-2007, 08:57
Bu çalışmada gazbeton bloklar ve tuğla blokların örnek olarak alınan aynı yapılarda farklı duvar malzemesi olarak kullanılması durumunda karşılaştırma yapılması amaçlanmıştır.
detaylı bilgiler ise linkte
işte link:[Only registered and activated users can see links]
saygılar
iyi çalışmalar...
....[ruhumun kanatları ufuklara sığmıyor / ve o ufuklara çarpan kanatlarım kanıyor,kanıyor,kanıyor... ]
herkese merhaba.
müstakil ev üzerine 2. kat ve çatı katı çıkılacak. bu inşaatta gazbeton mu yoksa tugla mı kullanmalı. maliyet, yalıtımve uygulama da hangisi avantajlı. bu konularda engin bilgilerinize ihtiyacım var. lütfen yardım edin.
saygılar
yapı muğla marmarise baglı bozburun beldesinde yapılacak. arazi düz ve yol kenarı.
A.Gökhan ALPTEKİN
06-12-2007, 19:09
Gazbetonun dış cephe izolasyonunu çok iyi yapılamsı gerekir, çok fazla boşluk içerdiği için nemi iç cepheye rahat iletir...2 katlı bir yapının deprem etkisinde duvar malzemesinin çok önemli olduğuu düşünmüyorum, sonuç olarak tuğla öneririm...