PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : probinada poligon kolon

burcu26
25-11-2007, 19:39
arkadaslar merhaba..

probinada poligon kolon uygulamasını yeni ögrendim ve tam anlamıyla uygulayamıyorum.. sorun su ki kolonun cizimini yapıyorum tamam ama donatı hesabını yapamıyorum..yani program kendisi otomatik olarak kolonun sadece köselerine donatı koyuyor dolayısıyla donatı capı cok kalın cıkıyor bunu nasıl önleyebilirim,donatı sayısını nasıl ayarlıcamı bulamadım..poligon kolon cözümü ve donatı secimi hakkında bilgisi olan varsa ve benimle paylasırsa cok sevinirim..

iyi calısmalar.. BURCU GULMEZ

H.Kumral
26-11-2007, 07:49
poligon kolon hesabı yapmadan önce ilgili kolona ait donatıları grafik editör yardımı ile girmelisiniz

yani ilgili kolona sağ tıklayın kolon hesabı değin daha sonra açılan pencerede donatıları girebilirsiniz gerek donatı listesi yardımı ile gerekse soldaki kolon şekli üzerinde

erkanaygoren
26-11-2007, 16:14
burcu hanım...valla bende eski bi probina kullanıcısı olarak diyorumki
STA4-CAD E GEÇ..DERTLERİN BİTSİN:)
şimdi probinacılar saldırcak onunda farkındayım ama napalım..program mükemmel ötesi..ben napayım:)..YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI VER:)..
İYİ ÇALIŞMALR HERKESE ..KOLAY GELSİNNN

ft81
26-11-2007, 18:48
Şimdi probinada poligon kolon kullanmak bence ölüm ayrı ayrı iki kolon girsen daha mantıklı olur. Bu stacı arkdaşlar stanın neresine güveniyor algılamakta sıkıntım var ama ( Staad por yu almış kopyalamışlar :)) )

erkanaygoren
27-11-2007, 09:11
şimdi...iki tane ayrı kolon girmek çözüm gibi durabilir;amma velakin hesaplanan atalet momentinin poligondakinden çok farklı olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım..ayrıca kesişim bölgelerindeki aşırı donatılarda cabası:)...sanırım yeni versiyonda özellikle asansör perdeleri gibi çok kollu tanımlamalarda mouse ile sağ tıkla birleştir özelliği gelecek..YANİ KISACASI YİNE HER KAPI STA4 E ÇIKIYOR:):)))

mühendis1973
06-12-2007, 00:09
sayın h.kumral!

açıklamanızı rica etsem biraz daha açarmısınz.yani poligon kolonda aynı sıkıntıları bende yaşıyorum L kolon tarifledim kollar 150cm genişlik 25cm. ama donatılandıramadım...
2.olarakta kolon kapasite analizleri hakkındaki bilgilerinizi paylaşırmısınız.nelere dikkat etmek lazım kıstaslar ne olmalı..saygılar....

insmuhgk
08-12-2007, 16:25
Sn meslektaşım,

poligon kolonu modelledikten sonra, ifade ettiğiniz gibi analiz den sonra sadece
köşelere donatı koyduğunda, yapmanız gereken,
her kenardaki donatı çiftinin ilkine sol tıklayıp bırakmadan 2. donatıyı saat ibresinin tersi yönünde gösterdiğinizde; size bu kenara kaç donatı istediğinizi gösteren bir bilgi gelecektir (defult 1 tane), bu şekilde her kenarı dönerek kaç tane donatı istiyorsanız seçip tamamladıktan sonra donatı hesabını yaptırdığınızda seçmiş olduğunuz donatıların analizini yaptırmış olacaksınız.

selamlar.

G.KÖSE

torunoğlu
29-01-2008, 23:06
arkadaşlar programlarını övüp duruyorlar iyi güzelde her programın diğerine göre üstünlüğü war kimilerinin çok güvendiği stanın size onlarca analiz esnasındaki kabul hatalarını sayabilirim.aynı zamanda probinanın da onlarca analiz hatasını sayabilirim. ozaman naptık sorunu hallettik. bırakın artık program kapıştırmasını sıkıldık artık.

H.Kumral
30-01-2008, 07:03
buyrun arkadaşlar orion kullanım kılavuzu sayfa 49-50 poligon kolonlar

http://www.4shared.com/file/36374176/a093d080/Orion14_1_Kullanim_Kilavuzu.html?dirPwdVerified=fb 5fbe7c

sntrk
18-09-2009, 11:07
Bu sayfada verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sn. G. KÖSE nin tarifi uygulanabiliyor.