zodehala
22-11-2007, 09:45
Bu iki binada yanlış bişey var gibime geldi (kolan ve kiriş kesişmesi veya çatı )
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Erman GÜDÜ
22-11-2007, 09:49
:) merdivenler bomba olmuş yalnız.. :)
ALp_Berlin
22-11-2007, 10:19
Bu binanin neresi dogruki ?
zodehala
22-11-2007, 12:30
Bu binanin neresi dogruki ?
dediğin gibi ama yanlışları özellikle belirtirseniz daha iyi olur
Erman GÜDÜ
22-11-2007, 19:29
Çerçeve sistemde süreklilik yok. Merdivenler son derece basit ve düşünülmeden imal edilmiş..
Mühendis
23-11-2007, 04:57
Burda tamamen hem işçilik hatası var, hemde kontrol(!) eksikliği...
1) Kirişler düzenli olarak çalışmıyor. Kot hatası yapılmış.
2) Soldaki binada kirişlerin arası 5,50 m ile 6 m arasında değişiyor. Bu kadar açıklık pekte tekin değil.
3) Merdivenleri gözüken yer ayrı olarak çalışıyor olabilir ve dönerli merdiven sanırım. O yüzden sanki kafa kafaya çarpışıyor olarak gözükebilir.
4) Çatıya konuşan tuğlalar çok yüksek bırakılmış. Ayrıca tuğlaların üstelerine lento atılması lazım idi.
Bunlar benim gördüklerim. Eksiğim varsa tamamlayınız. Burda yeni mezun arkadaşların çıkaracağı çok ders var. Hala ne durumlardayız malesef. Tabi bu bina sanırım 1999 deprem öncesi yapılan bir bina. ve hali...?
Saygılarımla.
A.Gökhan ALPTEKİN
23-11-2007, 10:53
Ben yanlış mı göryorum yoksa soldaki binanın sağ taraftaki kolonlarından birinde bariz kesit değişimi mi var? Umarım ben yanlış görüyorumdur...
Kirişlerdeki kot farkı bir deprem esnasında ortak çalışan kolona çok büyük zaiyat verir...
Allah korusun...
serdar_perwer
02-02-2008, 08:24
ayrıca iki binada da son katlar kaçak yapılmış
celalsungu
10-02-2008, 16:34
Sağdaki binanın, döşeme kotu, soldaki binayla aynı değil. Depremde, sağdaki binanın kolonları arada yeterli dilatasyon yoksa, soldaki binanın kolonlarını kırabilir.
[Only registered and activated users can see links]
bide soldaki binanın ikinci katın arka kolonunda garip bi çıkmamı var..benim anladığım bina arkaya devam ediyor arkadaki binanın elemalarıyla öndeki çakışamamış..