Orijinalini görmek için tıklayınız : 9,40 Kirişi 2x50x50 kolan tutarmı ?

zodehala
22-11-2007, 07:18
Yeni yapılmakta olan caminin son katı yani kubbeyi tutacak olan kısım ve 9,40mt ana taşıyıcı kiriş ve bu kirişi tutan 50x50 kolan ve kiriş için bağlanan demir yorumlar sizin

(Kirişin fotosu çekildiğinde kalıbı bitmiş fakat demiri hazırlanmamıştı)
(Büyük hali için resmin üzerine tıklayınız)
9.40MT kiriş
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Kiriş için yapı denetimin öngördüğü demir(iki mühendis bu demire onay verdi gerçi fotosu çekildiğinde daha bitmemişti)

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

erdaldonmez
23-11-2007, 19:28
arkadaşım basit bir ifadeyle 50*50 lik bir kolon 5*5=25*4=100*1,6=160 tonluk bir yükü taşır 9,40 metrelik bir kiriş geçiyorsa ki mühendislik hatası bu boyuttaki bir kiriş kendi agırlıgını bile zor taşır MÜHENDİS İSEN YAPTIRMA çok zorda kalırsan ve kesit te bir degişiklik yaratmıyorsa 9,40 lık kirişin her iki tarafını konsol olarak çalıştır bu bir nebze olsun kiriş yükünü kolona aktardıgı için daha emniyetli olur yapı statigi notlarını incele

odengiz
06-12-2007, 21:40
Bence de 9.40lık kiriş kendi ağırlığını zor taşır.Konsol olması çok mantıklı!!

Erman GÜDÜ
07-12-2007, 11:27
Kiriş için yapı denetimin öngördüğü demir(iki mühendis bu demire onay verdi gerçi fotosu çekildiğinde daha bitmemişti)

Cami inşaatlarını yapı denetimi incelemez. Bayındırlık Müd. kontrol yapar.

weliturk
13-12-2007, 22:34
Arkadaş o demir ne öylee yaa, gerçekten çok ilginç donatı aralığı denen bişey var. Gelki bunun gibi bi çok şeyler karşılaşıyoruz ustalar daha iyi biliyor, adam kafasına göre perdeleri kaldırıyo başka bi yöne perde koyuyo ordan su sızmasın die ve rijitlik merkezini taaa nerelere gönderiyo ama sorsan rijitlik merkezi ne ben bu işe yıllarımı verdim die başlarr

statiker
14-12-2007, 20:26
bu kadarı da olmaz yani..nasıl bi statk projedir anlamak zor..9.40 lık kirişi tek katlılar da bile izin vermiyorum ben..gerçekten çok kötü...