Orijinalini görmek için tıklayınız : Tam kesişmeyen kolon ve kiriş

zodehala
20-11-2007, 17:07
Tam kesişmeyen bu kolan ve kirişler sorun teşkil eder mi ?

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

statiker
20-11-2007, 17:31
kolona,mesnet noktalarında kirişler tam oturmalıdır..kesinlikle boşta bırakılmamalıdır.deprem esnasında en büyük tehlike noktaları oluşmaktadır.bu projeyi yapanı anlamak mümkün değil? neden kirişler boşta bırakılır ki??

tevekkül
21-11-2007, 11:31
yönetmeliğe göre kirişin, kolona bastığı kısmın genişliği ve kiriş yüksekliği toplamı, kiriş eninden büyük olmalıdır.

zodehala
21-11-2007, 17:34
Bu resimler yeni yapılmakta olan bir camiye ait. Bunun projesi belediye tarafından hazırlanmıştır. (yani beleş)

Cami projeleri iki tiptir Emevi ve Osmanlı tipi.

Bu resimdeki cami emevi tipi olandır . ileriki günlerde diğer resimleride size sunacağım

Not: bu inşaatın kalfası projeye itiraz etmesine rağmen belediye zoru ile projeye sadık kalmak zorunda kaldı. Ama kendi defalarca kez bu projenin Statik ve mimamri olarak tam bir felakat olduğunu yetkililere belirtmişti...

zodehala
22-11-2007, 07:08
Bunlarda aynı camiden .Namaza kılınacak orta kısım dan bazı resimler. (Yani en büyük mekan)

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

odengiz
06-12-2007, 21:43
Ben ilk bakışta bunların yapım esnasındaki hatalardan kaynaklandığını düşündüm ama projedenmiş baya bi şaşırdım.Gerçekten de allah korusun bir deprem olsa çok büyük bi sıkıntı.Bu kadar kolay olur vermemeliler bu projelere...

Erman GÜDÜ
07-12-2007, 11:31
Bu resimler yeni yapılmakta olan bir camiye ait. Bunun projesi belediye tarafından hazırlanmıştır. (yani beleş)

Cami projeleri iki tiptir Emevi ve Osmanlı tipi.

Bu resimdeki cami emevi tipi olandır . ileriki günlerde diğer resimleride size sunacağım

Not: bu inşaatın kalfası projeye itiraz etmesine rağmen belediye zoru ile projeye sadık kalmak zorunda kaldı. Ama kendi defalarca kez bu projenin Statik ve mimamri olarak tam bir felakat olduğunu yetkililere belirtmişti...

O mesnetlerdeki en küçük bir deformasyonda ben görürüm o belediyeyi. Göz göre göre hata da yapılmaz. Hayır estetikte bişeyi bozsa amenna. Bu kadar da büyük aptallık olamaz. O kalfa belediyeden kat kat akıllıdır bence. Yazık günah...

weliturk
13-12-2007, 22:37
abi yazık günah yaa, Yani bu ne saçmalık bunları uyaran kimse yokmu başlarında mühendis yokmu :(

zodehala
14-12-2007, 20:28
abi yazık günah yaa, Yani bu ne saçmalık bunları uyaran kimse yokmu başlarında mühendis yokmu :(

Acınacak halmi yoksa gülünecek hal mi bilmeme ama bu şekilde yapılmasını isteyen zaten mühendis + mimar

daywalker
14-12-2007, 22:36
bu yapılan hata gözden kaçacak bir durumda değil.bir mühendisin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biridir kolon kiriş birleşimleri.hocaların sürekli üstünde durduğu konudur ve hatalarında hep bu birleşimlerde yapılmasına dikkat çekmektedirler.

gegof
31-01-2008, 16:48

var başlarında mühendis ama birilerinin dayı oğlu amca oğlu torpiliyle oraya girdikleri için böyle harikalar çıkmış ortaya..:) belkide inşaat mühendisi bile deildir,mühendis mi mühendis bölümü sorun deil :D

m.karakaya
15-05-2008, 18:32
merhaba hepinize ii günler. sizlere bir soruda bulunmak istiyorum.binanın temelini bilmiyorum ama binada ateş tuğlasını andırır bir tuğla ile örülmüş.
ve bu binanın üzerine sonradan 1 ve yine aradan 10- 15 yıl sonra diğer kat yani 3 ncü katyapılmış.bu binada sağlamlaştırma yapılabilirmi.artı olarak da son katta kolon olmadığını saptaddım. bu binada sağlamlaştırma nasıl yapabilirim.yardımcı olursanız memnun olurum...

Y.Yıldırım
15-05-2008, 19:17
merhaba hepinize ii günler. sizlere bir soruda bulunmak istiyorum.binanın temelini bilmiyorum ama binada ateş tuğlasını andırır bir tuğla ile örülmüş.
ve bu binanın üzerine sonradan 1 ve yine aradan 10- 15 yıl sonra diğer kat yani 3 ncü katyapılmış.bu binada sağlamlaştırma yapılabilirmi.artı olarak da son katta kolon olmadığını saptaddım. bu binada sağlamlaştırma nasıl yapabilirim.yardımcı olursanız memnun olurum...

Öncelikle yazmış olduğunuz sorunun konu ile bir alakası bullunmamaktadır bunu belirtmek isterim.
Sorunuza bir cevap alabilmek için biraz daha işe yarar detaylar vermeniz gerekmektedir.
İşe yarar tavsiyeler alabilmeniz için belki bir röleve çıkarıp eklemeniz bile gerekecektir ,aksi takdirde burdan size söylenecek her tür tavsiye askıda kalacaktır.
Bahsettiğiniz bina ile ilgili bilgileri ilgili bölümde açacağınız yeni bir konuda detaylı olarak belirtirseniz bilgi sahibi kişiler size tavsiyelerde bulunacaktır eminim ki..

Son olarak da şunu söylemek isterim ki; eğer güçlendirme gerektiğine inanıyor iseniz, bu işle profesyonel olarak ilgilenen meslektaşlarımızla birebir görüşme yapmanız çözüme ulaşmanızı daha da hızlandırabilecek bir adım olacaktır..

Kolay Gelsin...

cccilhancc
17-05-2008, 11:13
alabilirseniz belediyeden yazı alın bir sorun olduğunda mesuliyet kabul etmiyorum gibi yoksa oluşacak herhangi bir sorunda sorumluluk alacak kişi olarak sizi ortaya atacaklardır

Erman GÜDÜ
18-05-2008, 22:29
yönetmeliğe göre kirişin, kolona bastığı kısmın genişliği ve kiriş yüksekliği toplamı, kiriş eninden büyük olmalıdır.

Bu dediğiniz kaide maksimum değer içindir.