Orijinalini görmek için tıklayınız : !!!...Askerlik...!!!

M.Kemal VARCIN
18-11-2007, 12:54
Arkadaslar içimizde vatani gorevini yapan yapmayanlarımız mevcuttur.Bende aralık ayında askerligimi yapıcam Allah izin verirse.Askerlik hakkındaki dusunceleriniz fikirleriniz nelerdir?
Askere gidecek arkadaslar biliyordur aralıgın 1-2-3 unde sınav olunacak.10 aralıkta gidecegimiz yer, uzun donem, kısa donem belli olacak.

Bu zamanda herkes askerligi anlatır askere gidecek insanlara ve cogu abartıdan olusmaktadır.Nasıl universiteyi kazandıgınızda ogrenci efsaneleri vardır ya herkes anlatır(genellikle ust donemler) cogu abartıdan ibarettir aynı onun gibi.Ancak gercek paylarıda vardır bunların askerligini yapan abilerimin arkadaslarımın anlatmak istedigi bazı anılar nebileyim askerde yapılması gereken yapılmaması gereken davranıslar gibi?Bu konuda tecrubeli kişilerin bu sayfaya fikir olması amacıyla birseyler yazmasını umuyorum.

Öncelikle bir kac soru ile baslayacagım.Askere gidecek baska arkadaslarında bu konu baslıgı altında sorularını sormalarını umuyorum

Aralıktaki bu sınavda soruları gercekten yapınca mı kısa donem, uzun donem, dogu yada batı geliyor yoksa yapmayınca mı?Sınava giren yapan yapmayan bir cok kişinin soyledikleri genellikle celişkili cevaplardı bu konudaki dusunceleriniz nedir?

Baska bir soru ise insaat muhendisi olan kişilerin kısa donem cıkma sansı cok az oldugu soyleniyor bu konudaki dusunceleriniz fikirleriniz ve yorumlarınız nelerdir?

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Volkan Donbaloğlu
18-11-2007, 13:29
Umarım kısa dönem çıkar, ağaca börtü böceğe selam verdirmezler veya kazaya sebep olup bir askerin ölümüne sebep olan bir aracın başında nöbet beklemezsin. Askerlik beni en çok geren şeydir. Bakalım ne olcak benim halim.

zamora
18-11-2007, 14:40
Herkesin askerliği bir diğerinden farklıdır.
Ama ortak birçok nokta da mevcuttur.

Askerliğin kısa ya da uzun dönem olmasının sınavla hiç bir bağlantısı yoktur. Dolayısı ile sınavı kazanma ya da kaybetme diye bir şey de yoktur. TSK nın O zamanki ihtiyacına binaen kısa dönem ya da yedek subay olarak yapma durumu ortaya çıkar. Sınav aralıkta ise 1 aralıktan itibaren asker sayılırsınız. Uzun dönem olarak askerlik yapanlar hem maaş alırlar hem de orduevi vs gibi askeriyenin imkanlarından yararlanırlar. Sabah 8:00 akşam 17:00 memur gibi görev yaparlar.Ancak zaman zaman nöbetçi subay olarak kışlada sabaha kadar kalma durumu vardır.

Tabii nöbetçi astsubay da vardır. Dolayısı ile uzun dönem askerlik diğerine göre oldukça rahattır.

Kısa döneme gelince nöbet tutmazsınız ancak çavuş olarak nöbetçileri kontrol edersiniz. Uzun dönem erden çok ta farklı muamele görmezsiniz. İlk 1 hafta " Benim burada ne işim var ben önemli işlerin adamıyım" havasından kendinizi kurtaramazsınız. İlk şoku atlattıktan sonra da askerliğin rutin işlerine kendinizi kaptırıp kendinizi orada doğmuş ve hep orada yaşamışsınız gibi bir ruh hali sarar.

Çevrenizdeki insanların üstüne başına dikkatli bakın 3-5 hafta sivil kıyafetli insanlar göremeyebilirsiniz.

Zor askerlik yoktur. Zaman ve yer şartları insanı zorlar. Ama işin sıkıntısı biraz da kişinin ruh haline bağlıdır.

Ben yeni yürüyen bir çocuk gördüğümde çok şaşırmıştım. Bu insancıkları ne kadar sevdiğinizi o zaman daha net anlayabilirsiniz.
Askerlik kolaydır. Zor olan insan kaprisleridir. Dışarda merhaba dediğiniz insanların orada ne kadar saçma davranışlar gösterdiğine şahit olacaksınız.

Üstelik üniversite mezunu olan kişilerin -ki kiminin örneğin yürüyüş yaparken aynı anda eli ile ayağını bile kontrol edemeyen, kimisinin de kendisini ortaköyde bir kafede zannettiğini-vs göreceksiniz. Belki de "Adam ölmesin ya da kaybolmasın" diye bazılarını üzerinize zimmetleyecekler.

Uzun dönemler ise daha da faciadır. Adamlara deliği tutturabilsinler diye "Tuvalette nasıl yapılır" dersi verildiği bile olmuştur. Ahmaklığı yüzünden bir ton dayak yiyen hiç bir asker, dışarda ben çok kötü bir askerlik yaptım" demez. Çünkü adam olması için gördüğü en ciddi eğitimdir.

Ben askerliğin aklı başında bir üniversite mezununun karakterine çok fazla bir katkısı olduğunu zannetmiyorum.

Ancak belki de en önemli katkısı içinde yaşadığı toplumu tanıması için çok önemli bir basamaktır. Ayrıca bu güne kadar imkanlarından yararlandığı kutsal vatan toprağına az da olsa hizmet etmek için bir fırsattır.

Tabii ki bu yazdıklarım batıda ekmek elden su gölden askerlik yapan benim gibi sıradan askerler içindir. Şu anda Doğuda vatanına hizmet etmek için canını ortaya koyan vatan evlatları bu yazdıklarımın tamamen dışındadır.

M.Kemal VARCIN
18-11-2007, 15:18
Umarım kısa dönem çıkar, ağaca börtü böceğe selam verdirmezler veya kazaya sebep olup bir askerin ölümüne sebep olan bir aracın başında nöbet beklemezsin. Askerlik beni en çok geren şeydir. Bakalım ne olcak benim halim.

Hayırlısı ile insallah tum askerlerimiz sag salim gorevlerini tamamlar gelirler.Daha onunde cok yol var powerslave simdiden dusunup kendini uzme yada negatif elektirkle yukleme.Su bi gercek askerlik bir erkegin onundeki en buyuk engel hayata atılmadaki (yanlıs anlasılmasın).Sıra bana geldi bende gorevimi yapıp gelicem insallah.İstegim kısa donem gelmesi ama kaderimizde ne varsa onu yasadık yasamayada devam edicem.Hayırlısı insallah

Zamora acıklamaların için cok tesekkur ederim.O psikolojiyi bulundugum bolgedeki askerlik subesine girince yada yanından gecince anlayabiliyorum.Ancak içinde olmak tabiki cok farklı olacaktır.Hayırlısı insallah.Bu arada sınav olayında herkes farklı birsey soylemekte.Acaba hangisi dogru bunun?Birisi sınav formaliteden yapılıyor TSK ihtiyacı olan astegmenleri ihtiyaca gore alıyor yani kontrole gittiginizde kagıtta ben kısa donem istiyoru yerine uzun donem istiyorum yazanları alıyorlar mesela 100 kişi alınacaksa kagıda uzun donem istiyorum diyen 75 kişiyi uzun donem olarak alıyor geri kalan 25 kişiyi ise kısa donem istiyorum diyen kişiler içinden seciliyor deniliyor(rakamlar ornek içindir gercek rakamlar degildir)bazıları ise sınav cok onemli ben hepsini yaptım kısa donem batıya cıktı diyor bazıları ise bende hepsini yaptım uzun donem dogu cıktı diyor bu konuda insanın aklını cok karıstırıyorlar.

Askerlik hakkında baska yorum yapmak isteyen bilgisini tecrubesini paylasmak isteyenleri bu baslık altına bekliyorum.Benim gibi askere yeni gidecek bir cok kişiyi bilgilendirecek bilgilerin olacagını dusunuyorum.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Yapı Mühendisi
18-11-2007, 19:42
Askerliğin her türlü karaktere ortak etkisi sabır.

Bu dönemde daha çok askere giden olduğu için, kısa dönem çıkma ihtimali daha yüksek.

statiker
18-11-2007, 20:14
Tamamen kısmet işi...önemli olan kısa veya uzun dönem olması değil...düştüğün yerdeki üstlerinin davranışlarıdır..ben kısa dönem olarak yaptım..şırnak merkezde yaparken fazla rahat sayılmazdım.gereksiz işlerin peşinden koştum hep,kaprislerine katlandık büyüklerin:D

daha sonra Kuzey Irakta 2 ay kaldım,bölük inşaatı yaptırdım.belki her gece çatışmalara şahit oldum,şartları çok zordu..ama albayla aynı masada oturup yemek yiyecek kadar rahattım:D ne nöbet vardı,ne ast-üst derdi:D
istediğim zaman inşaata gidip kontrolü yapıp dönerdim...ama psikoloji olarak berbat durumda idik:)

Erman GÜDÜ
19-11-2007, 07:08
Bende aralıkta gidiyorum. Allah bizim gibi olan tüm askerlere veya olacaklara yardımcı olsun. Herkes birşeyler anlatıyor ama gidip yapmak vatan borcudur. Hayırlısı diyelim...

M.Kemal VARCIN
19-11-2007, 18:51
Arkadaslar askerlik hakkında onerilerini paylasmak isteyen yok mu?Yada aralık celbinde gidecek baska kimse yok mu?

Yapı Mühendisi
19-11-2007, 19:16
Var olmaz mı ?
Kendine çok dikkat et kardeşim.
Askerlik bu , orada neler yaşayacağını gitmeden tahmin edemezsin.
Birileri çok zor olduğunu söyler ama seninki öyle olmaz.Ya da çok rahat olduğunu söyler ama gittiğin birliğin denetleme zamanına filan denk gelir,eğitimler zor geçer.Bunu bilemezsin.
Bu yüzden çok kafana takma.
Güle güle git , güle güle gel.
Bir de şunu unutma Zamora'da bahsetmiş, askerliğin kendisi zor değildir.Askerliği zorlaştıran askerlerin psikolojileridir.Oranın kendine özgü bir disiplini , anlayışı , yönetim düzeni vardır.Bu senin düşüncelerinle uyuşmayabilir.Bu noktada askerlik zordur.
Senin ruh halin ve askerliğe uyum yeteneğin, askerliğinin zor veya kolay olmasını belirleyecektir.
Benim önerim uyum sağlamaya çalışmandır.Tersi durumda zaman geçmez.

statiker
20-11-2007, 15:56
Her şey vatan için,gerisi boştur...

Halil ÇAKICI
21-11-2007, 07:41
aralıkta bende gidiyorum
Allah hepimize gittiğimiz gibi gelmeyi nasip etsin

Volkan Donbaloğlu
21-11-2007, 07:49
2 mod bir editörü askere yollayacağız galiba. Umarım kısa dönem çıkar. Hemen biter,sıkıntı çok çekmezsiniz inşallah.

M.Kemal VARCIN
21-11-2007, 08:02
Var olmaz mı ?
Kendine çok dikkat et kardeşim.
Askerlik bu , orada neler yaşayacağını gitmeden tahmin edemezsin.
Birileri çok zor olduğunu söyler ama seninki öyle olmaz.Ya da çok rahat olduğunu söyler ama gittiğin birliğin denetleme zamanına filan denk gelir,eğitimler zor geçer.Bunu bilemezsin.
Bu yüzden çok kafana takma.
Güle güle git , güle güle gel.
Bir de şunu unutma Zamora'da bahsetmiş, askerliğin kendisi zor değildir.Askerliği zorlaştıran askerlerin psikolojileridir.Oranın kendine özgü bir disiplini , anlayışı , yönetim düzeni vardır.Bu senin düşüncelerinle uyuşmayabilir.Bu noktada askerlik zordur.
Senin ruh halin ve askerliğe uyum yeteneğin, askerliğinin zor veya kolay olmasını belirleyecektir.
Benim önerim uyum sağlamaya çalışmandır.Tersi durumda zaman geçmez.

Çok tesekkurler Salih.İnsallah guzel bir yer guzel bir ortam cıkar.Dediklerinizin hepsi kulagıma kupe olacak.Her biri birer ders.Zaman ayırıp bu konuda bilgi verdiginiz için sonsuz tesekkurler.ANTİŞAFAK : 20 :)

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

M.Kemal VARCIN
21-11-2007, 08:05
aralıkta bende gidiyorum
Allah hepimize gittiğimiz gibi gelmeyi nasip etsin

Amin insallah kardesim.

Powerslave darısı senin basına ;)

Volkan Donbaloğlu
21-11-2007, 08:11
aman abi ya gitmesem ben askere :)
Gün gelsin gidicem bende elbette ama inşallah kısalır askerlik o vakte. Belki 5 yıl yurtdışında çalışırım o zaman askerlik çok kısa oluyordu. Yapayım ama 5 ayı geçmesin isterim. Of of... Dertlendim şimdi

engin_kom
21-11-2007, 08:40
ne diyim ben daha gitmedim ve yolumu öyle bi tıkadıki mükemmel bi iş teklifini askerlik yüzünden kaybetmek üzereyim dur bakalım inşallah hayırlısı olur!

sanada hayırlı teskereler

bu arada arkadaslar devlet memuru olanların askerlıklerı 30 yasına kadar tecıl edılebılıo dıe bı haber var dogrulugunu bılen varsa memnun olurum!

M.Kemal VARCIN
21-11-2007, 08:42
aman abi ya gitmesem ben askere :)
Gün gelsin gidicem bende elbette ama inşallah kısalır askerlik o vakte. Belki 5 yıl yurtdışında çalışırım o zaman askerlik çok kısa oluyordu. Yapayım ama 5 ayı geçmesin isterim. Of of... Dertlendim şimdi

Yurt dısından sonra gelip askerlik yapmak daha bir koyar diye dusunuyorum.Tabiki bu sahsi dusuncem.Su bir gercek seve seve yapacagız her ne olursa olsun vatani gorev bu.Zamanı gelince herkes yapacak.Allahtan hayırlısını dilemekten baska bir cozum yolumuz yok.İnsallah cok iyi bir yer gelir.Kısa donem gelir istegim bu ama bakalım.Sen simdiden dusunup kendini uzme sıkma kendini.Suan ki ogrencilik hayatının tadını cıkar.İnsan okul bitince bosluga dusuyormus gibi oluyor.ogrencilik hayatı ozgurluk gibi geliyor insana her ne kadar ogrenciler sınavları sevmesede.Ama okul bittiginde en nefret ettiginiz insanları bile ozluyor, en kızdıgınız olaylarda bile neden bu kadar kızdım neden bu kadar sert davrandım diyebiliyorsunuz.Cunku hayat ogrencilikteki gibi devam etmiyor.Okul bitiyor.Artık o arkadaslık ortamı gun gectikce azalıyor ve bi sure sonra butun baglar kopuyor.(Bu insanın elinde benim cok sukur halen devam ediyor)Artık su dusunce sarıyor insanı artık aileme yuk olmamalıyım, ben niye okudum meslegimi yapmam gerekiyor artık calısmalıyım diyorsun ve iş arıyorsun ve herkes senden askerligi soruyor.Olmayınca en buyuk engelin halen onunde duruyor.Yani uzun lafın kısası suanda hayatının en guzel donemlerindesin ben her ne kadar degerini bilmeyip surekli ders calıstıgıma yanıyorsam da o donemlerinin degerini bil kafana simdiden bu askerlik konusunu takma derim.Ogrencilik hayatının tadını cıkar.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

M.Kemal VARCIN
21-11-2007, 08:47
ne diyim ben daha gitmedim ve yolumu öyle bi tıkadıki mükemmel bi iş teklifini askerlik yüzünden kaybetmek üzereyim dur bakalım inşallah hayırlısı olur!

sanada hayırlı teskereler

bu arada arkadaslar devlet memuru olanların askerlıklerı 30 yasına kadar tecıl edılebılıo dıe bı haber var dogrulugunu bılen varsa memnun olurum!

Engin Kom cok tesekkur ederim.Ancak sana bir tavsiye askerligin hiç bir zaman kacısı yok ne kadar buyuk yasta gidersen o kadar kotu cunku suanda benimle gidecek kişiler 87 li ben 84 luyum 3 yas kucuklerimle birlikte gidicem 30 yasında gidersen cok kotu olur diye dusunuyorum.Ama tabiki karar senin kararın senin için hayırlısı olsun.İşe gelince insanların onune fırsatlar birkez gelmez her zaman acık ol ummadıgın anda kacırdıgın işten daha buyugu gelebilir.Umudunu kaybetme...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Volkan Donbaloğlu
21-11-2007, 08:50
Çok teşekkür ederim. Askerlk için yurtdışından gelmekte harbi daha bir kötü. Hayırlısıyla gidip gelirsin inşallah. Sen de bence boşver bu askerlik öncesi günlerinde hiç düşünme askerliği. Keyfine bak. Girme bu topic e. Ben de girmiycem artık :)

JanSerey
21-11-2007, 08:54
Bu konuda çok fazla bilgiye sahip olmadığım için Sadece hayırlı Teskereler Dileyebilirim...

Güle güle gidin ve Gelin :)

Volkan Donbaloğlu
21-11-2007, 09:17
Girmemeye söz verdim buraya ama bir bayan ne yazmış merak ettim.Askerlik konusunda yazı yazmanız çok hoşuma gitti gerçekten. Askerlik kısaca erkeklerin korkulu rüyası :) Bunu bilseniz yeter :) İlginiz için ben de teşekkür ederim. Gerçi benim daha var askerliğe.

M.Kemal VARCIN
21-11-2007, 09:43
Çok teşekkür ederim. Askerlk için yurtdışından gelmekte harbi daha bir kötü. Hayırlısıyla gidip gelirsin inşallah. Sen de bence boşver bu askerlik öncesi günlerinde hiç düşünme askerliği. Keyfine bak. Girme bu topic e. Ben de girmiycem artık :)

Powerslave cok tesekkur ederim bende benim bu konuyu acmamdaki amac askere giden kişilerin gidecek olan kişilere tecrubelerini bilgilerini paylasması idi.O amacla girmemiz gerekiyor.Sonucta ikimiz içinde oldugu gibi tum askere gidecek olan insanların bilgilerini paylasacagı bilgilenecegi bilgilendirilecegi bir baslık bu baslık.Onun için girmekte fayda var.

Sevcan bu konuya bir bayan olarak birseyler yazdıgın için ve temennin için cok tesekkur ederim.Bu konuda bilginin olması onemli degil sonucta herkes birseyler yazabilir.Tekrar cok tesekkurler.İnsallah sag salim gidip gelmeyi nasip eder tum askerlerimiz icin Allah.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

M.Kemal VARCIN
24-11-2007, 19:54
Arkadaslar daha yok mu birseyler yazacak?Yazan tum arkadaslara minnetarım.Mesela askere giderken yanımızda neler goturmeliyiz?mesela kitap goturebilirmiyiz?

Arkadaslar bir ben, bi erman mi gidiyor forumda? Kimse yok mu baska?

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

zamora
24-11-2007, 21:11
Sevgili M.Kemal

Kısa dönem yapma ihtimaline göre bir şeyler daha yazayım. Askerde dolaplarda kilit olmaz. Dolaplar sürekli açık kalmak zorundadır. Acemilik döneminde bu bir sorun oluşturmaz. Çünkü herkes aşağı yukarı seninle eşit görgü düzeyinde olduğu için kimsenin zararı dokunmaz.

Ama acemiliğin bittikten sonra yaklaşık 50 kişi ile aynı koğuşta yatıp kalkmak mecburiyetinde kalabilirsin. Burada mal ve mülkünü :) ortaklaşa kullanabileceğini unutma. Yani dün aldığın traş köpüğünün,diş macununun, ya da bot boyasının 1 gün içinde kilo kaybetmesi seni panikletmesin.

Usta birliğine yeni ulaşan "Taze askerler" kep bot ve palaskalarıyla pırıl pırıl parlar iken "Kaşar" eski toprak uzun dönem askerlerin botları tam bir fakirlik timsalidir.
Askeriye elbette onlara uygun şartlarda yenisini de verebilir. Ama daha itinalı kullansınlar diye genelde biraz geciktirir. Sonuçta herkes te bir vesile ile botunu filan yeniler. Ama sen yine de bot,kep,palaska ve ÖZELLİKLE TÜFEĞİNE sahip çıkmak zorundasın.

Bazı yönleriyle G3 ün eksileri vardır. Ama tanıdığın ve iyi kullandığın taktirde isabet ettirdiğin noktada iflah olmaz tahribat meydana getirir.Hassastır. Havadan nemden çabuk etkilenir. Ona iyi bak. Bakımını sürekli yap. Pimine,parçasına dikkat et yer değiştirmesin. Bol beyaz ya da haki yeşili fanila çorap,terlik,traş takımı,diş macunu vs, teslim olurken üzerindeki sivil kıyafeti muhafaza edecek bir çanta bulundur.

Saç traşını iyi bir berberde kendin yaptır.

Acemilikte kitap için erken. Bitince usta birliğinde olabilir ama nasıl okuyacağını da merak ediyorum. Zamansızlıktan değil yorgunluktan. Ha uzun dönem yaparsan o ayrı mesele.

Yazacağım son nokta şu : Askerde 4 kişi ile samimi ol :

1) Yemekhaneci asker

2) Kantinci Asker

3) Hamam sorumlusu asker

4) Depocu Asker

Biz yapalı bayağı oldu ama sanırım kurallar çok fazla değişmemiştir.
.................................................. ...........

Hayırlı yolculuklar
İyi tezkereler.

M.Kemal VARCIN
24-11-2007, 21:28
Vallahi super acıklamalar bunlar cok sagolasın ellerine saglık.Bu bilgilere cok ihtiyacım olacak ve askerlik yapacak herkesin ihtiyacı olacagını dusunuyorum.Peki uzun donem için soyleyeceginiz birsey var mı?Birde insaat muhendisi oldugumuz için kısa donem sansı cok zor diyorlar.Cunku bizi askerlikte kullanıyorlarmıs.Askerlikte insaat muhendisini ne gibi gorevler verilebiliyor?Cevabın için tekrar tekrar tesekkur ederim.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

A.Gökhan ALPTEKİN
24-11-2007, 21:51
Ben de Aralık celbinde askere gidiyorum umarım aynı yerlere düşeriz yahu :)

Geçen sene Aralık celbinde giden 5 inşaat mühendisi arkadaşımın hepsinin kısa dönem çıkması ve istatiksel olarak Aralık celbinde en düşük uzun dönem asker alınması verilerine dayanarak kısa dönem çıkacağını düşünüyorum ama her türlü süprize açığım...

M.Kemal VARCIN
24-11-2007, 21:55
Alptechin insallah aynı yere duseriz hep beraber benimde arkadaslarım kısa donem de gitti uzun donemde gittiler aynı gruptan dedigin gibi sadece bu istatistiksel bir dusunce.İnsallah herkes istedigi yerde istedigi donemde gider.Benim istegim kısa donem olması ve biran once bitmesi ve mesleki hayatıma daha cabuk atılmamdır.İnsallah hakkımızda hayırlısı olur.Duaya cok ihtiyacımız var.

A.Gökhan ALPTEKİN
24-11-2007, 22:01
Temennilerim aynı yönde...

Dediğin gibi hakkımızda hayırlısı neyse o olsun kısa uzun çok farketmez, sınav sonuçları belli olduğunda forumdan bildirelim...

M.Kemal VARCIN
24-11-2007, 22:10
Kesinlikle bildirelim belki aynı birlige duseriz sans bu belli mi olur?

Alptechin askerlik hakkında birseyler ogrendin mi?Paylasmak istedigin birseyler var mı?

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

A.Gökhan ALPTEKİN
24-11-2007, 22:35
Vallahi yapıp da gelmiş gibiyim sağlam bilgi birikimim var ben aklıma gelenleri sıralayayım soracağın birşey olursa bilgi çerçevesinde cevap vereyim...

--Saçları kısaltıp gidiyoruz orada traş olursak baya sıra beklemek zorunda kalıyor ve eğer ilk gün kamuflaj alamzsak o kıllar bizi çıldırtıyormuş...

--Girişteki askerler işin uzmanı olmuşlar, götürdüğün şeylerin girişinin serbest olup olmadığını net olarak ASAL ın sitesinden öğren yoksa adamlar hoşuna giden birşeyi bu yasak deyip alıkoyuyorlarmış...

--İlk gün sudan çıkmış balık modunda olacakmışız, ne çok sivri ne de çok uysal olacakmışız orta yolu tutturup memleket muhabbetinden sıkı dostlar edinecekmişiz özellikle hamam kantin vs sorumlu askerlerle...

--Çok kaliteli şeyler almayacakmışız sivilde hırsızlık askerde yerini değiştirmek olarak geçiyormuş yani mesela traş köpüğünün pahalısı anında ucuzuyla yer değişiyormuş..

--Botlarını 1 numara büyük söyleyecekmişsin, aldığında giymeden once biraz ıslatıp üstünde tepinecekmişsin ayağını vurup işkence yapmaması için...

--Pudra götürecekmişiz pişiğe karşı... :)

--Bot, palaska, bot bağcığı sıkça yeri değiştirilen şeyler olduğu için dikkat edecekmişiz...

--Botun dibine yürüyüşlerde ve talimlerde koymak için ped alabilirmişiz ama girişteki asker pedi çıkarıp sizi oracık da rezil edebilirmiş :)

--İlk bir ay tamamen yemin törenine hazırlıkmış ilk hafta nasıl selam verilir as-üst görülünce ne yapılır, içeride dışarıda nasıl davranılır talimleri...Daha sonra atış talimleri falan ve devamında akşama kadar yürüyüp yemin törenin de nasıl davranılacağı talimleri... (bunlar tabiiiki komando eğitimi dışındakiler)

--Askerliğinizin çıktığı yeri öğrenir öğrenmez internetten orada askerliğini yapmış olan kişilerden bilgi edinecekmişiz...Çoğu birlikte yanımıza alacaklarımız satılıyormuş ve daha ucuza...O yüzden boşuna yük yapmamalıymışız...

--Biletlerimizi erkenden alacakmışız geç kaldığımız her gün 1 hafta terhis cezasına sebep oluyormuş ama komutanına göre de değişiyormuş...

Aklıma gelenler bunlar aklına gelen soru varsa bekliyorum...

Ayrıca yazdıklarım da yanlış varsa tecrübelilerden düzeltmelerini rica ediyorum bunlar sonuçta benim de duyduklarım...

M.Kemal VARCIN
29-11-2007, 22:58
Tesekkur ederim Alptechin gercekten guzel bilgiler.Buradaki bilenlerin soyledikleri biraz daha degişik ne gibi dersen mesela trası olmadan teslim olun diyorlar yoksa inzibatlarla problem yasaybilirsiniz diyorlar ne kadar dogru bilmiyorum ama.

Bakalım alptechin nerelere savrulacagız.Sülüsünü aldın mı?Kacıncı gun sınava gireceksin?Ben sülüsü aldım. Ben 3. gunu giricem Allah izin verirse

Arkadaslar baska askerlik hakkında birseyler yazacak kimse yok mu?

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

SerkanÇelik
29-11-2007, 23:00
Öncelikle inşallah kazasız belasız gidip gelmeniz dileğiyle deyip hemen konuya gireyim,Kemal kardeşim güzel bir konu düşünmüş,benim eklemek istediklerimi yazmadan önce şunu belirteyim burda veya çevrenizde anlatılanlarla yapacağınız askerliğin uzaktan yakından ilişkisi olmayabilir.Hatta aynı yerde yapmış insanlarla konuşmuş olsanız dahi.Ama genel olarak Aralık celbinde gideceklerin pişik sorunu olmayacağını söyleyebilirim,soğuk olabilir ama sıcakta çekilir çile değil.Sıcakta giydiğiniz kamuflajlar %99.9 sentetik olduğu için 5 dk lık güneş vücut sıcaklığının tavana vurmasına neden oluyor bu yüzden aralık en iyi celp.En önemlisi botlarınızın vurması bir numara buyuk alın kesınlıkle ve ayak pudrası soğuk olacağı içinde pamuk içlikler.Eczaneden ortopedik ayak tabanlığı kauçuk olanlardan faydasını görürsünüz.tıka basa eşya götürmeyin içerde herşey ucuz ve dolaplarminyatür.İlk gördüğümde bu eşya buraya nasıl sığar demiştim ama sığıyor ve askeri nizamda öyle tıkabasa değil .ilk haftanın çıleli olacağını hele ki ilk sabahın kaos olcağını unutmayın ama bunu herkes yaşıyor.Bende o anlarda ki uyandırdığı izlenim şuydu ilk başta bir hayal kırıklığı ve arada bunun devamı(okuma yazma bılmeyen insanla yanyana ot yolmak vb.bunun için mi geldim? sorusunu içinizden sıksık geçireceksiniz ama böyle gelmiş böyle gidiyor diyip yolmaya devam edeceksınız.o yanınızdakı ınsana bırşeyler öğretmek için nıye fırsat verılmedığını ilk başta merak edip sonrada sallamayacaksınız.hayatınızda bırdaha yanyana bulunmayacağınız insanlarla süre geçirip dertleşeceksiniz falan filan,üniversite mezunu bir kişinin ortalama 25 yaşında olduğunu düşünürsek,5.5 aylık askerlığın hiçbirşey katmadığını hatta orduya ve ülkeye zararınızın olduğunu düşünüp bunuda uygun bir zamanda söylediğinizde saçma sapan cevaplar aldığınızı görünce yine boşvereceksiniz.hayatta hiçbir eğitim almamış bırı için askerlık tek eğitim yeri ve sosyal hayata uyumu sağlanıp geri gönderildiği yegane yer ama fakulte mezunu bırıne katkısı yok denecek kadar az,bana olmadı en azından,bu söyledıklrımın hepsi doğuda askerlık yapanların dışındakıler için söylenebilir ve belkide yazdıklarımın çoğu boş ve hiçbir işinize yaramayacak)bu arada şapkasız selam vermeyin sakın 5.5 ay boyunca baş ve işaret parmağınız birbirinden ayrılmasın.Neyi nasıl öğrenecem diye kasmayın çok güzel ve hızlı bir şekilde öğretıyorler.

M.Kemal VARCIN
30-11-2007, 20:09
"belkide yazdıklarımın çoğu boş ve hiçbir işinize yaramayacak"
Serkan abi bu dedigine hiç katılmıyorum cok guzel seyler paylasmıssın oncelikle bunun için cok tesekkur ederim.O degerli zamanınından ayırıp birseyler yazan tum arkadaslarıma abilerime tesekkurlerimi sunarım.

Soylediklerinin hepsini yasayacagımı tahmin ediyordum askerliginii yapan bir kişinin agzından duymak daha bir guzel oldu cunku dogru mu yanlıs mı diye dusunmek insanı kotu duruma suruklemekte.Cok tesekkur ederim serkan abi.Dediklerinin hepsi kulagıma kupe olacak.İnsallah sag salim yapar geliriz.

Calısmalarında basarılar dilerim abi dikkat et kendine santiyede.

İyi Çalışmalar...

Saygılarımla....

A.Gökhan ALPTEKİN
04-12-2007, 15:04
Yaklaşık 1 haftadır Kıbrıs da olduğum için foruma giremedim Kemal, sınava Polatlı/Ankara da dün girdim, verilen optik kağıt sessiz sınav ortamı beni çok fena gazladı 1 boş gerisi full doğru yaptım bakalım sınavın etkisi oluyor muymuş onu test edeceğim :) Saç traşı konusunda da oradaki çavuşlarla konuştum hepsi olun gelin diyorlar ama sen bilirsin yine de...Hadi bakalım gitti 4 gün şafak 163 :)

M.Kemal VARCIN
05-12-2007, 07:19
Bende izmir gaziemir de girdim sınava.Sınava girinceye kadar yapayım mı ya yaparsam uzun olursa, yapmamayayım mı acaba vs vs dusunceler içinde girdim.İçimden bir ses dedi ki oglum sen kendin ol bosver sagı solu yap bence soruları dedi o andaki sınav anındaki kararımla bu içten gelen ses ile yaptım bende soruları benim 3 bosum var.Bakalım sorular etkiliyor mu etkilemiyormu?yoksa sadece bir formaliteden ibaretmi acıklanınca gorecegiz.Belkide ihtiyaca gore alınıyor ki bence oyle mantıklısı da o zaten ama herseyin hayırlısı diyorum kardesim.İnsallah kısa donem cıkarda 163 gunumuz kalmıstır.Anlayıslı insanların oldugu kısa donem oldugumuz guzel bir yer cıkar insallah.Simdi yapabilecegimiz tek sey var o da dua etmek.

Erman GÜDÜ
07-12-2007, 11:12
Sınava girdik sonuçları bekliyoruz. Orda kısa dönem bir arkadaşla konuşmuştum. Ayın 10.da açıklanır diyorlar ama bu cuma günüde açıklanma şansı vardır dedi. Bakıyorum siteye daha açıklanmamış. 10.da öğrenip 12.de teslim olacağız ama nasıl yetiştireceğiz. :( daha alış-veriş yapmadım :) bu konuda bilgisi olan var mı?

inşaat34
07-12-2007, 11:39
Rabbim bütün asker olacak arkadaşlarımıza yardım etsin;İnşaallah hepiniz hayırlısıyla gider;hayırlısıyla gelirsiniz.Dualarımız sizinle olacak.şimdiden hayırlı tezkereler....

Kahraman asker
Sensin milletimin şanlı gururu
Şerefli Mehmetçik kahraman asker
Yıldız kadar parlak ay gibi duru

Bugün rahat huzur var ise bende
Evel ALLAH sonra senin sayende
Şafakla beraber kalkar erkende

Peygamber ocağı kutsaldır kıtan
O ocakta görev yapmıştı Atan
Senin ile gurur duyuyor Vatan

İçtimada asker çalarken bando
Temposunda rap rap notasında do
Dağlar kralısın yiğit komando

Aşık Gürkani der dolaşır dağı
Göğe selam ile çeker bayrağı
Omzunda tüfek elde sancağı

Şerefli Mehmetçik kahraman askerAşık Gürkani

....[ruhumun kanatları ufuklara sığmıyor / ve o ufuklara çarpan kanatlarım kanıyor,kanıyor,kanıyor... ]

M.Kemal VARCIN
07-12-2007, 14:52
Sınava girdik sonuçları bekliyoruz. Orda kısa dönem bir arkadaşla konuşmuştum. Ayın 10.da açıklanır diyorlar ama bu cuma günüde açıklanma şansı vardır dedi. Bakıyorum siteye daha açıklanmamış. 10.da öğrenip 12.de teslim olacağız ama nasıl yetiştireceğiz. :( daha alış-veriş yapmadım :) bu konuda bilgisi olan var mı?

Erman aynı durum bizde de var ama gercekten nasıl olacak bilmiyorum cok kısa bir sure ya cok uzak yerler cıkarsa?nasıl gidilecek o kadar surede hazırlandın vs vs 1 gun gitti 1 gun yol o saatte yetişmek zor oalcak gercekten.Sanırım bize hiç birsey almayın gelin buraya demek istiyorlar sanırım.

Gulbin tesekkur ederim dileklerin icin insallah sagsalim gorevimizi yapar geliriz.

Ç.ÇALIK
07-12-2007, 15:30
Benim de ailemden biri askere gidiyor ve bu sınavın sonucunun stresi ile zor günler yaşıyoruz kaç gündür. inşallah biran önce hayırlısı ile sonuçlanır istenilen şekilde bir askerlik çıkar ve sonucunda tüm askerlerimiz sağ salim en kısa sürede evlerine ailelerine sevdiklerine kavuşurlar.Allah herkese gönlüne göre bir yer nasip eder inşallah...

A.Gökhan ALPTEKİN
07-12-2007, 23:14
Bugün sabah rahatlıkla girip bakabildiğim [Only registered and activated users can see links] sitesine akşamdan beri giremiyorum sanırım bugün sabaha kadar uyumadan devam edeceğim, site fazla yüklenmeden çökmüş gibi bir ambians yaratıyor :) Felaket heyecan bastı...

M.Kemal VARCIN
08-12-2007, 12:45
Arkadaslar bulundugumuz yasadıgımız sehirlerdeki internette problem yasayabiliriz bence aday numaralarını burda paylasalım giremeyen arkadasların aday numaralarına bakarak yardımcı olabiliriz diye dusunuyorum.Cunku herkesin benim suanki psikolojimde olacagını dusunuyorum.

A.Gökhan ALPTEKİN
08-12-2007, 14:06
Haklısın Kemal, ben biraz önce girebildim ama 317. döneme ait bilgiler yer alıyor, bugün üst düzey bir albaydan aldığım bilgiye göre de pazartesi öğleden sonra ancak açıklanabileceği...

En kötüsü neyin ne olacağının belli olmaması...

Aday No: 91821

M.Kemal VARCIN
08-12-2007, 14:53
Ya o kadar kotu etkiliyor ki insanın psikolojisini.Sınavdan cıkınca belli olsa gidecegimiz yer insan psikolojik olarak rahat olacak ama simdi kısa mı uzun mu neresi belli olmadıgı için inan insan cok etkileniyor.gece kac kere uyandım adam gibi uyuyamıyorum.

Aslında baska bir sistem ile bu busekilde cozumlenmeli bence.Cunku pazartesi acıklanacaksa eger 2 gun bile kalmıyor nereyse teslim tarihine ya otobuste yer olmazsa ya bulundugun yerden kmlerce uzakta bir yere cıksa havalar kotu ya yollar kapansa o saatte birlige teslim olunamasa gibi bir cok sorunda var.

Mühendis
08-12-2007, 18:38
Değerli arkadaşlar. Kafanıza takacak hiç bir şey yok. Aslanlar gibi gidip geleceksiniz. Bir bakmışınız ki askerlikte bitmiş. Aradan yıllar geçmiş. Çocuklarınıza anılarınızı anlatıyorsunuz. (Şimdi benim yaptığım gibi. :) )

Yanınıza hiç bir şey almanıza gerek yok. Askeriye size her şeyi veriyor. Sadece sabır edeceksiniz o kadar.

Tüm arkadaşlara şimdiden hayırlı tezkereler.

En büyük asker sizsiniz...

Türkiye sizinle gurur duyuyor...

Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun...

M.Kemal VARCIN
08-12-2007, 18:58
Değerli arkadaşlar. Kafanıza takacak hiç bir şey yok. Aslanlar gibi gidip geleceksiniz. Bir bakmışınız ki askerlikte bitmiş. Aradan yıllar geçmiş. Çocuklarınıza anılarınızı anlatıyorsunuz. (Şimdi benim yaptığım gibi. :) )

Yanınıza hiç bir şey almanıza gerek yok. Askeriye size her şeyi veriyor. Sadece sabır edeceksiniz o kadar.

Askerlik o kadar degişik bir sey olmalı ki 82 yasındaki dedem bile askerlikte yasadıklarını anlatıyor.Dusuncelerin ve temennilerin için cok tesekkur ederim.Gonlumden gecen bir istedigim konum ve yer var ama Allah hakkımızda hayırlısı ne olacaksa onu versin.

A.Gökhan ALPTEKİN
08-12-2007, 19:10

Çok teşekkür ederiz üstad sizin gibiler sayesinde kendimizi iyi hissediyoruz zaten şu sıralar moralimizi bozmaktansa moral almak çok daha iyi oluyor...Sağolun...

M.Kemal VARCIN
09-12-2007, 16:20
Arkadaslar bugu ayın 9 u bugunde sanırım acıklanmayacak.Yarın ayın 10 u yarın acıklanırsa ne zaman hazırlanılacak ondan onemlisi bayram arefesi biletleri nasıl ayarlayacagız?Ya bilet bulamazsak?Valla stres ve tedirginlik belirsizlik beni bayagı yıprattı bilmiyorum siz ne durumdasınız?

Forumumuzda askere gidenler kimler arkadaslar belki aynı birlige cıkarız bir liste hazırlayalım derim.Benim bildigi kadarıyla forumdan;

1-)Ben
2-)Alptechin
3-)Erman GUDU
4-)Hi-Laz
5-)Halil ÇAKICI
gidiyor arkadaslar listeleyelim belki aynı birlige duseriz.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Erman GÜDÜ
09-12-2007, 20:19
Arkadaslar bugu ayın 9 u bugunde sanırım acıklanmayacak.Yarın ayın 10 u yarın acıklanırsa ne zaman hazırlanılacak ondan onemlisi bayram arefesi biletleri nasıl ayarlayacagız?Ya bilet bulamazsak?Valla stres ve tedirginlik belirsizlik beni bayagı yıprattı bilmiyorum siz ne durumdasınız?

Forumumuzda askere gidenler kimler arkadaslar belki aynı birlige cıkarız bir liste hazırlayalım derim.Benim bildigi kadarıyla forumdan;

1-)Ben
2-)Alptechin
3-)Erman GUDU
4-)Hi-Laz
5-)Halil ÇAKICI
gidiyor arkadaslar listeleyelim belki aynı birlige duseriz.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Merak etme abi aynı psikoloji bizde de var. Belirsizlik bizi sıkan zaten. Ama gerçekten bu sistem dzenlenmeli. Hayırlısı diyelim inşallah aynı birlikte yer alırız. Gidecek olan arkadaşlar burada yerler belli olunca belirtirse bence güzel olur. Yarın herşey belli olacak.

Saygılarımla...

A.Gökhan ALPTEKİN
09-12-2007, 20:57
Tabi tabi buradan kesinlikle belirtelim ilk gün tanıdık biri kadar güzel birşey olamaz sanırım ayrıca bu bayram arefesi bilet sıkıntısı olayından ben de korkuyorum interneti açıp açıp sayfaya giriyorum bir ümitle ama bugün de yok neysee heyecan tavan yaptı... :)

Volkan Donbaloğlu
09-12-2007, 21:06
Umarım hepinize kısa dönem güzel bir yer çıkar. Olurda birinizin yolu Trabzon'a düşerse elimden gelen her türlü yardımı yaparım. En azından onu karşılar askeriyeye kadar götürürüm,sıkıntısı olunca yardım ederim. Aslında alptechin'in askerliğini İstanbul/Maslak Jandarma ya çıkmasını isterdim. Orda bir üst teğmen var melek gibi adam. Ayrıca "Refresh The Venue" konser alanıda orda. Bol metal konseri olurdu yazın açık alanda, sen seversin. M.Kemal Varçın'ın da yanımıza gelmesini çok arzulardım. Gel sana bir demlik çayı zorla içircem Hızır Hocamın odasında :) Çektiğiniz sıkıntıyı anlıyorum. Ben olsam dayanamazdım. Şimdiden askerlik lafı açılınca geriliyorum. Allah yardımcınız olsun. Yarın güzel haberlerinizi bekliyorum.

A.Gökhan ALPTEKİN
09-12-2007, 21:26
alptechin'in askerliğini İstanbul/Maslak Jandarma ya çıkmasını isterdim. Orda bir üst teğmen var melek gibi adam. Ayrıca "Refresh The Venue" konser alanıda orda. Bol metal konseri olurdu yazın açık alanda, sen seversin.

Persona son zamanlarda aldığım en güzel temenniydi :) Teşekkür ederim çok mutlu oldum yahu sağol vallahi...:D

Umarım sen de istediğin her yolda başarılı olursun kardeşim...;)

M.Kemal VARCIN
09-12-2007, 23:05
Umarım hepinize kısa dönem güzel bir yer çıkar. Olurda birinizin yolu Trabzon'a düşerse elimden gelen her türlü yardımı yaparım. En azından onu karşılar askeriyeye kadar götürürüm,sıkıntısı olunca yardım ederim. Aslında alptechin'in askerliğini İstanbul/Maslak Jandarma ya çıkmasını isterdim. Orda bir üst teğmen var melek gibi adam. Ayrıca "Refresh The Venue" konser alanıda orda. Bol metal konseri olurdu yazın açık alanda, sen seversin. M.Kemal Varçın'ın da yanımıza gelmesini çok arzulardım. Gel sana bir demlik çayı zorla içircem Hızır Hocamın odasında :) Çektiğiniz sıkıntıyı anlıyorum. Ben olsam dayanamazdım. Şimdiden askerlik lafı açılınca geriliyorum. Allah yardımcınız olsun. Yarın güzel haberlerinizi bekliyorum.

Vallahi nediyebilirim ki saat 1 i gecti halen bekledim ama acıklanmadı sabaha kaldı artık dusuncen için cok tesekkur ederim valla annem cok zor içiriyordu cayı keske orası cıksın ben gellim o cayı demlik demlik içerim.Super otesi olur.Umudum kısa donem cıkması her zaman soyleedim insallah kısa donem trabzon cıkar o kadar mutlu olurum ki anlatamam.Hayırlısı olsun diyelim nediyebilirim ki.Dedigine amiiiiin diyeyim volkancım insallah o sekilde olur insallah...

Hersey için cok tesekkur ederim herkese...Hakkınızı helal edin...

Erman GÜDÜ
10-12-2007, 08:03
Saat 10 ve hala bir gelişme yok. Yazık bize de yav. Arkadaş bu kadar sıkıtırılır mı? Geç gideriz biz de olur biter :D

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 08:06
Askere gitmeden askerlik psikolojisini asıladılar gercekten.sabrı ogretmeye calısıyorlar herhalde nediyeyim ki :(

a_tufekci
10-12-2007, 08:14
senin gibiler kolay askerlik yapar

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 08:18
senin gibiler kolay askerlik yapar
kim?bu arada seninle aynı donem mezunuyuz KTUden sen askerligi ne yaptın?

A.Gökhan ALPTEKİN
10-12-2007, 08:43
Yahu çıldırmak üzereyim hala açıklanmadı 317 numarasından nefret ediyorum artık 319 u görünce bayılabilrim!!!

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 08:56
Bende aynı durumdayım 3 gundur 317 rakamıyla karsı karsıyayım.Bıkmamak stres yapmamak elde degil.Alptechin hazırlık yaptın mı?Ben hiç birsey yapmadım ve 3 gundur de hava aralıksız yagıyor.

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 09:09
Arkadaslar acıklanmıs ama ben acamıyorum var mı acan?

A.Gökhan ALPTEKİN
10-12-2007, 09:10
Açıldı sayfa...

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 09:18
arkadaslar acılmadı bende daha bakabilecek var mı? dedim acıldı arkadaslar

Kara Kuvvetleri SınıfıPiyade StatüsüEr BranşKabul Toplanma MerkeziGideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 11'İNCİ MOT. P. TUG. K.LIĞI DENİZLİ

Herkese hayırlı teskereler...Konusalım mutlaka gitmeden arkadaslar

inşaat34
10-12-2007, 09:33
herkese Hayirli Tezkereler....

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 10:26
erman GUDU halil ÇAKICI sizlere neresi cıktı bakamadıysanız numara verin bakalım

Yapı Mühendisi
10-12-2007, 10:30
M.Kemal bende :)

Erman GÜDÜ
10-12-2007, 10:37
Arkadaşlar evet sayfa açıldı. Çok zevineceğim bir yer çktı ve gerçekten böyle birşey beklemiyordum. Tüm arkadaşlara güzel yerler çıkmış. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.

İstanbul - Tuzla piyade er çıktı. Herkese hayırlı tezkereler.

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 10:45
Arkadaşlar evet sayfa açıldı. Çok zevineceğim bir yer çktı ve gerçekten böyle birşey beklemiyordum. Tüm arkadaşlara güzel yerler çıkmış. Hepinize hayırlı uğurlu olsun.

İstanbul - Tuzla piyade er çıktı. Herkese hayırlı tezkereler.

cok sevindim Erman hayırlı olsun kardesim.Gitmeden once burada bir seyler paylasalım neler gotureceksiniz gibi bazı onemli seyler olabilir burada paylasalım mutlaka simdiden hayırlı teskereler.

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 10:50
M.Kemal bende :)

salih abi geliyorum yanına.Bak seni cagırdım fethiyeye gelmedin ben geliorum haberin olsun

Halil ÇAKICI
10-12-2007, 10:58
Kara Kuvvetleri Komutanlığı
319. Dönem Yedek Subay Sınıflandırma Sonuçları
Sonuç Açıklama Tarihi:10 ARALIK 2007

Aday No 23497
Adı ve Soyadı HALİL ÇAKICI
Doğum Yeri GÖLBAŞI
Kuvveti Kara Kuvvetleri
Sınıfı İstihkam
Statüsü Er
Branş
Kabul Toplanma Merkezi
Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI İZMİR NARLIDERE

Allah herkese güle güle gidip gelmek nasip etsin

Yapı Mühendisi
10-12-2007, 11:00
salih abi geliyorum yanına.Bak seni cagırdım fethiyeye gelmedin ben geliorum haberin olsun

Başımın üstünde yerin var.
Gel sen buraya havaya atacağım seni.
En büyük asker bizim asker !!!
Ama tutabilirmiyim bilmiyorum :)

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 11:01
Halil hayırlı olsun birligin.Allah sagsalim gidip gelmeyi nasip etsin hepimize.Alptechin ile aynı yerdesiniz sanırım.Hayırlı olsun tekrar.

Halil ÇAKICI
10-12-2007, 11:11
Aday No 91821
Adı ve Soyadı ALİ GÖKHAN ALPTEKİN
Baba Adı ALİ
Doğum Yeri SİLİFKE
Kuvveti Kara Kuvvetleri
Sınıfı İstihkam
Statüsü Yedeksubay
Branş KÖPRÜCÜ TK.K.
Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi İS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI İZMİR NARLIDERE

Ben bilet almaya gidiyorum arkadaşlar hayırlı uğurlu oslun...

alptekin bey aynı yere düştük tabi sen benim komutanımsın
hayırlı uğurlu olsun
görüşürüz inşallah;)

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 11:12
Başımın üstünde yerin var.
Gel sen buraya havaya atacağım seni.
En büyük asker bizim asker !!!
Ama tutabilirmiyim bilmiyorum :)

Biliyorum abi cok sagol soylemen bile mutlu ediyor.Abi soyle birsey daha var havayada atamayabilirsin :D

a_tufekci
10-12-2007, 11:30
:) Ne Kadarda Heyacanlisiniz .inşallah Nizamiye Kapisindan Girdikten Sonra Bu Heyacaniniz Hayal Kirikliğina Dönüşmez .şimdiden Sabah 5 Te Kalkmaya Hazirlanin.....30 Gün Boyunca Duyacaniz Tek Kelime ...hizaya Bak ,ileri Bak...

Volkan Donbaloğlu
10-12-2007, 12:52
Hepinize hayırlı olsun. Güzel yerlere çıkmışsınız. Sevindim sizin adınıza.

JanSerey
10-12-2007, 13:17
Allah Kimseyi utandırmasın .. Açıklanan yerler sanırım iyi yerler .. En iyi ve güzel hatıralarınız ile Dönmeniz Dileğiyle ..

Arada burayı ziyaret etmeyi unutmayın .. : )

Ç.ÇALIK
10-12-2007, 13:36
M.KEMAL seni dünyanın en şanslı insanı ilan ediyorum buradan. Trabzon çıksa daha bir mutlu olacaktın biliyorum ama yani Fethiyeli bir insana Denizli çıkması süper. Allah şansını daimi etsin inşallah şimdiki gibi rahat olursun gittiğin yerde de en kısa zamanda alnının akıyla sıhhatle dönersin evine. Hayırlı tezkereler. Dualarımız sizinle....

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 14:03
Tesekkur ederim arkadaslar guzel temennileriniz dusunceleriniz için.Umarım dediginiz gibi mutlu anılarla ayrılacagımız bir askerlik olur.Ayrıca bu konuya da gostermiş oldugunuz ilgi ve alaka içinde ayrıca tesekkur ederim.Umarım bu konu bundan sonra askere gidecek arkadaslarımız için bir bilgi kapısı olur.

Arkadaslar birlige gitmeden once mutlaka konusalım yanımıza ne alıcaz nelere dikkat etmeliyiz bunları burda tartısalım

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

A.Gökhan ALPTEKİN
10-12-2007, 14:47
alptekin bey aynı yere düştük tabi sen benim komutanımsın
hayırlı uğurlu olsun
görüşürüz inşallah;)

Halil ÇAKICI bu ismi hiç duymadım ama inşallah komutanın olurum hem insaatforumu moderatoru olduğun için hem de Balıkesir Üniversitesi mezunu olduğun için çoğu şeyden kaytarabilirsin :)

Tabi ustalığımda İzmir'de kalırsam :)

Buarada askerliğini köprücü olarak yapan var mı isterim ki; bilgiler paylaşılsın :)

M.Kemal VARCIN
10-12-2007, 15:29
Arkadaslar benim internette baska sayfalarda buldugum goturulecek malzeme listesi asagıdaki gibi sıralanmıs(kendim okumadım daha):

Giyim vs.

· Boyun cüzdanı
· Postal bağcığı
· Eşofman
· Terlik
· Havlu (mavi renk. El, yüz, banyo havlusu)
· Banyo şortu (anadan doğma duş almak istemeyenler için)
· Kemer
· Çamaşır takımı (Karacı ve havacılar için yeşil, denizciler için beyaz. Paçalı alt, yarım kollu üst)
· Havlu çorap
· Yün çorap
· Eldiven
· Bere
· Boyunluk
· Postal için vatka
· Postal için tabanlık (keçe veya silikon)

Araç-Gereç

· Postak kilidi
· Dolap kilidi
· Çanta kilidi
· Kol saati (plastik, ucuz, su geçirmez)
· Elbise askısı (Her sabah pijamamızı, her akşam kamuflası askıya asacağız. Denetimde bakıyorlar)
· Elbise poşeti (Askıyı poşetin içerisine sokup dolaba asıyoruz)
· Kirli/Temiz çamaşır torbası (Yıkamada çamaşırların karışmaması için)
· Dikiş seti
· Çengelli iğne
· Sabunluk (mavi)
· Traş kutusu (mavi beyaz kutu)

Sağlık ve Temizlik

· Postal spreyi
· Pudra (Pişik ve mantar için, ilaçlı)
· Mantar kremi
· Yara bandı
· Elbise fırçası
· Ayakkabı boyası
· Diş fırçası
· Diş macunu
· El kremi
· Dezenfektan jel
· Tırnak makası
· Tıraş bıçağı (ucuzundan. yer değiştirmesin*)
· Tıraş köpüğü (ucuzundan)
· Tıraş aynası
· Islak mendil
· Selpak
· Tuvalet kağıdı
· Dudak koruyucusu
· Kolonya

KAYNAK: [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

15. STATÜNÜZ BELLİ OLDUKTAN SONRA
SINIF OKULU VEYA EĞİTİM MERKEZİNE
NE/NELER GÖTÜRMELİSİNİZ?

a. Sınıf okuluna katılacak olan yedek subay adayları ile birliğine katılacak olan kısa dönem erbaş ve erlerin yanlarında götürebilecekleri ihtiyaç listesi aşağıya çıkarılmıştır:
- Şahsi temizlik malzemeleri (Sakal ve koltuk altı traş makinaları, yüz ve banyo havlusu, özel bir marka kullanıyorsanız yüz ve banyo sabunu, cilt kremi, şampuan, diş fırçası ve macunu)
- Mevsime uygun birkaç çift siyah çorap, birkaç takım iç çamaşırı, pijama veya eşofman, bir çift dayanıklı terlik, bir tırnak makası.
- Kullanıyorsanız; nemlendirici yüz kremi, bir kutudan fazla olmamak üzere vitamin hapı, uyuşturucu etkisi olmamak şartıyla kullandığınız ilaçlardan birer kutu.
- Postal giyeceğinizden, ayak vurmalarına karşı pudra ve yara bantı, ayak mantarına karşı krem.
- Toplu yerlerde uyuma probleminiz varsa göz bağı ve/veya kulak tıkacı.
- Telefon kontör kartı.
- Siyah pilot kalem, orta boy ebatlı not defteri.
- Sılaya mektup yazmak için mektupluk, bloknot ve mektup yazmak sizin için önemliyse, dolmakalem ve mürekkep.
- Varsa, sağlık raporları ile kullanmak zorunda olduğunuz ilaçlara ait sağlık raporlarınızı yanınıza alınız.
- Fotoğraf makinası, cep telefonu, çağrı cihazı, radyo, kaydedici cihazlar, wolkman gibi her türlü elektronik cihazın askerî birliklere sokulması yasaktır.
- Birliğinize katıldığınızda bir-iki gün içerisinde üniformalarınız verilecek, sivil giysileriniz ve ayakkabınız birlik deposunda muhafaza edilmek üzere alınacaktır.
b. Yukarıda belirtilenlerin dışındaki ihtiyaçlarınızı birlik/okul kantini veya askerlik yemini ettikten sonra çıkacağınız çarşı izninde temin edebilirsiniz.

Kaynak: [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

Erman GÜDÜ
10-12-2007, 22:21
İzmir narlıdere istikham (asteğmen) çıkan arkadaşlar. Orada forum üyelerinden hemşerim h.aydogdu'ya aynısı çıktı. Mutlaka konuşun ben ona sizden bahsettim. İşlerinden dolayı internete girememişti. Hüseyi Aydoğdu Düzceli :D hemşomdur mutlaka tanışın meslektaşlar orada buluşuyor hadi hayırlısı...

Erman GÜDÜ
10-12-2007, 22:25
Beyler neler getireceğiz diye sorulmuş. Merak etmeyin orda herşey verilecek bize. Ben ekstra aldıklarımı sayıyorum. Bunlar bizde fazladan olacak olanlar haberiniz olsun.

1. 5 adet iç çamaşırı ( yeşil :) )
2. yünlü içlik
3. boyundan asmalı cüzdan
4. sabun,şampuan,traş takımı v.s.
5. 5 adet çorap
6. nemlendirici krem
7. ayakkabı keçesi ve parfümü

benim aldıklarım bunlar fazlası abartı olur diye düşünüyorum.

SerkanÇelik
11-12-2007, 22:37
Narlıdere çıkan arkadaşlar herşeyden önce havadan yırttığını söyleyebilirim.Ilık bir kış ayı ile askerliği bitireceksiniz inşallah.tabi bu söylediğim önumuzdeki 1 ay için pek geçerli değil sabahları ciddi şekilde titretiyor.uzun dönem yapacak arkadaşların kalma olasılığı hemen hemen yok gibi,onları bi stres daha bekliyor.
imkanları güzeldir.rahat olun rütbeli personel çok olduğu için biraz fazlacana disiplinlidir.Sosyal imkanları güzel.İzmir güzel hafta sonu kesinlkile narlıdere de takılmayın direk konak yada kordonda iyi bi kahvaltı.Herkese hayırlı teskereler.
1 ay boyunca yürümekten başka birşey yapmıcaksınız.Yılbaşını orda geçirme olasılığınız yüksek.Ayaklara dıkkat.İçlik alın sabahlar için.Sorular varsa cevaplayabilirim Narlıdere ile ilgili,herkese hayırlı teskereler...

Yapı Mühendisi
12-12-2007, 13:23
Saat 14:30 a doğru civciv yuvaya girmiştir.
Pardon M.Kemal birliğine teslim olmuştur.:D :) ;) :o :rolleyes: :D
Diğer arkadaşlara da hayırlı tezkereler diliyorum.

Erman GÜDÜ
28-12-2007, 21:08
Abi ben geldim yemin töreni vardı bugün 2 gün evci izni aldım :D askerlik anlatılmaz yaşanır derlerdi. :D cidden öyleymiş. Herşeyi özlemişim valla. Msn'i ,forumu. Forumun anasayfası güzel olmuş. Varmı tertiplerimden bi haber? Bu arada nasılsınız Millet ?

h.aydoğdu
01-01-2008, 08:47
İzmir/Narlıdereden tüm inşaatforumu üyelerine ve ilgenen herkese kucak dolusu selamalar.aralık uzun dönem askerim.hoşçakalın.

Saygılarımla.

Erman GÜDÜ
01-01-2008, 09:49
İzmir/Narlıdereden tüm inşaatforumu üyelerine ve ilgenen herkese kucak dolusu selamalar.aralık uzun dönem askerim.hoşçakalın.

Saygılarımla.

sen hiç konuşma aldın 4 gün evci izni :D hüseyin kamuflajları haybeden yıkatmışım :D dün paso istikamet yiyip yattık asfalata :D:D

Halil ÇAKICI
11-01-2008, 20:44
arkadaşlar bende narlıdere 1. çavuş eğitim bölüğündeydim
pazartesi yerler belli oluyor
taburda dağılacağız bakalım
evciyim bu haftasonu
bu arada köprücüler iyi bağırıyor ha ;-))

M.Kemal VARCIN
12-01-2008, 14:04
Arkadaslar coook uzun bir aradan sonra foruma msne sivile aileme sevgilime kavusmanın mutlulugu içindeyim.2 gunde olsa buruk bir mutlulukta olsa 2 gun iki gundur demenin hazı var içimde.

1 ayı bitirdik cok sukur.arkadaslarında dedigi gibi 1 ay boyunca askerlik egitimi aldık artık dagıtımlar da belli oldu ben denizliden ayrılıyorum her ne kadar kendimi istihkam a hazırlamıs olsamda onun hayal kırıklıgını yasadım.Aydın soke cıktı.Narlıdereliler size yaklastım ama içimde bi burukluk var yeniden bir acemilik yasıcam yeniden bir ortam yeniden bir komutanlar hava degişikligi vs vs...

Bakalım hayırlısı bu demekten baska bise sey diyemiyorum. basta da dedigim gibi buruk bir mutluluk içindeyim.Forumu ozledim.İnsallah geri kalan 4 aydan fazla sure cok cabuk gecer ve artık eski hayatıma donerim.(İNSALLAAHHHHH AMİNNNN)

Herkeslere iyi calısmalar kendinize cok iyi bakın gorusmek dilegiyle....

M.Kemal VARCIN
12-01-2008, 14:23
sen hiç konuşma aldın 4 gün evci izni :D hüseyin kamuflajları haybeden yıkatmışım :D dün paso istikamet yiyip yattık asfalata :D:D

bizim kamuflajalarda aynı oldu istikamet yiye yiye.300 kişi idik kısa donem bolugu olarak 3 takım olduk 100 er li.ben ikinci takımda idim.En ufak hatada istikamet sagınız mars marsss yaaaattttt marss marssss yatttt mars marrsssss diye diye guzeell surunduk valla.artık bagısıklık haline gelip gunu
istikametsiz kapatırsak hasta olur olduk ama hani askerlik anıları vardır ya agaca slm durma gibi.Ben burda topa slm duranı gordum oda bizim manga basımızdı.daha neler neler anlatılarak bitmez bu bir ay coook degiştirdi beni mutlaka sizleri de degiştirmiştir.Simdi yeni bir ortama giricem onun sıkıntısı var.Bir ay boyunca universite mezunlarıyla kaldık simdi karısıcaz nasıl insanlarla kalıcaz neler bekliyor onların sıkıntısı var içimde ama bakalım Allahtan hayırlısını istemekten baska caremiz yok.

Salih abi valla denizlide kalmayı cok isterdim ama dedigim gibi burda da gorustuk ben hatayı kendimi sartlandirdigimdan kaybettim.300 kişi içinde 3 insaat muhendisi vardı.Listedeki ilk 6 kişiyi alınca biz direkt elendik malesef.Artık aydın soke de geri kalan zamanı gecircem.Artık baska zaman yanına mutlaka gelicem senide fethiyeye bekliorum unutma hiç bir zaman.Yaptıgın butun yardımların için hersey için sana cok ama cok tesekkur ediyorum.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar....

M.Kemal VARCIN
19-01-2008, 12:16
Arkadaslar aydın sokeye pazartesi geldim teslim oldum.Boluklere dagıldık.300 kısa donemden 84 kişi geldik o ortamdan kopup yeni ortama girmek alısmak cok zor insallah en kısa zamanda alısırım ama 4 ay cok zor gececege benziyor.

Volkan Donbaloğlu
19-01-2008, 12:19
[Only registered and activated users can see links]

Az kaldı. Sen bitir askerliği gör bak neler olacak...

M.Kemal VARCIN
02-02-2008, 10:57

Az kaldı. Sen bitir askerliği gör bak neler olacak...

Coook tesekkurler persona.Allah razı olsun senden.Hergun dua ediyorum İnsallah bolum bulusması bu yılda olur ve askerligimle cakısmaz ve trabzona KTU ye gelirim.İnsallah cakısmaz.

Sökeye geleli 19 gun oldu.Hizmet birligine secildim.Cok sukur simdilik iyiyim.Tek istegim askerlik boyunca meslegimi yerine getirebilmek boylelikle bir faydamın dokunması.Cok sukur boluk komutanımızda coook iyi bir insan.Uzun donem arkadaslar da cok iyiler bizimle diyerek hoca diyerek konusuyorlar.İnsallah bu sekilde devam eder.

ŞAFAK bugun 104

6 subatta 99 oluyoruz.Burda bir adet var 100 den dusen buz gibi bir su ile ıslatılıyor.Biz bir safak 110 diyoruz ama elemanlar cakarsa herhalde guzel ıslanıcaz.
:D

İnsallah 17 mayıstan sonra normal hayatıma ve foruma tekrar katılıcam.o gunu iple cekiyorum....

Saygılarımla....

İyi Çalışmalar....

Volkan Donbaloğlu
02-02-2008, 11:06
4 gün sonra iyi bir ıslatsınlar seni de havada soğuktur şimdi hasta falan olmayasın. Hemen kurulan da :) Sana özel bölüm buluşması yaparız ya....

M.Kemal VARCIN
02-02-2008, 11:26
4 gün sonra iyi bir ıslatsınlar seni de havada soğuktur şimdi hasta falan olmayasın. Hemen kurulan da :) Sana özel bölüm buluşması yaparız ya....

Hele o tarih gelsin sivile doneyim bi guzel olay daha var 19 mayısta dogum tarihim evde cifte kutlama olacak.İnsallah sag salim askerlik gorevimi tamamlarım.Darısı senin basına volkan.Allah gonlune gore versin insallah askerligini coook guzel bir zamanda coook guzel yerde coook guzel ortamda tamamlarsın.Ama simdiden dusunme daha onunde cok zaman var.Ogrenciligin tadını cıkar.

Volkan Donbaloğlu
10-02-2008, 11:39
ıslattılar mı seni, herkes bunu merak ediyor :) Özlemiştik seni hoşgeldin tekrar. Bütleri verdim bu arada :)

M.Kemal VARCIN
10-02-2008, 11:51
butleri verdigine inan cok sevindim.Islatmaya gelince uzun donemlerin bize saygısından dolayı bizi ıslatmadılar.Bizde kola ısmarlayalım dedik 85 kişiye kola ısmarladık.Eglendik muhabbet ettik o gunu o sekilde gecirdik.Bende sizleri cok ozledim.Az kaldı sabır sabır sabır.....

A.Gökhan ALPTEKİN
10-02-2008, 14:21
Merhaba arkadaşlar ben de buraya geldim geleli foruma girememiştim haber verememiştim öncelikle Erman kardeşim Hüseyin güvenli ellerde için rahat olsun :) 20 sinde kura 29 unda dağıtım var tekrar haberdar ederim sizleri kendinize iyi bakın dostlar...

celalsungu
20-02-2008, 08:42
Sevgili Askerlerimiz, 10 gündür siteye tekmil vermiyorsunuz.
Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.
Celal Sungur

M.Kemal VARCIN
23-02-2008, 13:42
Hadi bakalım ilk tekmil benden olsun tesekkur ederim sn Celal Sungur.

Safak 83 bu arada.Allah izin verirse 17 mayısta tekrar foruma donecegim.O gunu sabırsızlıkla bekliyorum.

saygılarımla...

İyi Çalışmalar..

Erman GÜDÜ
24-02-2008, 08:49
şafak bugün 82 :) siteye bayadır giremedim değişikler olmuş. bütün asker kardeşlerime selam az kaldı günler su gibi akıyor valla herkese selamlar...

M.Kemal VARCIN
02-03-2008, 14:32
Aleykum selam erman.Nasıl gidiyor askerlik?sanırım senin bayagı guzel geciyor.Bu arada safak 75 bugun.Hayırlısıyla 2.5 ay kaldı.Tum arkadaslara hayırlı teskereler...

Saygılarımla....

İyi Çalışmalar...

A.Gökhan ALPTEKİN
23-03-2008, 11:43
Merhaba arkadaşlar;

Acemilik bitti yol iznimizi kullandık şuan Kırklareli'de 5.Kolordu İstihkam Alayı Köprücü Taburu 1.Şerit Köprü Bölüğü 1.Takım Komutanıyım, bundan sonra siteye rahat girerim tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum...

SerMimar
23-03-2008, 13:08
Merhaba arkadaşlar;

Acemilik bitti yol iznimizi kullandık şuan Kırklareli'de 5.Kolordu İstihkam Alayı Köprücü Taburu 1.Şerit Köprü Bölüğü 1.Takım Komutanıyım, bundan sonra siteye rahat girerim tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum...

hayırlı teskereler...

serrahan
23-03-2008, 16:10
Askerliğini yapmakta olan arkaşlara hayırlı teskereler diliyorum. Ben de nisan 2008 de gideceğim inşallah. Sınav yerim Ankara/Polatlı. Buraya Aşti'den nasıl gidebilirim. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.(Ayrıca tavsiyeleri olan tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini aktarmaktan çekinmesinler)

A.Gökhan ALPTEKİN
23-03-2008, 16:21
Şimdiden hayırlı olsun kardeşim şimdi ilk gün gidersen son gün gidersen kısa dönem olursun mevzuları başlar yalan onlar ama sen mumkun olduğunca önce git ki millet olarak huyumuz son güne bırakırız ki çok kalabalık oluyor...Aştide iniyorsun polatlıya giden otobüsleri soruyorsun snaa gösteriyorlar biniyorsun muavine "ben topcu okuluna gidecem" diyeceksin ışıklarda bırakacaklar snei yukarı kadar yürüyeceksin girdikten sonra 4-5 saatlik işin var öğlen tatiline gelirse çok uzar işin o yüzden sabah erken gitmeye bak ki öğleden önce bitsin işin...50 şerli gruplar halinde sizi alacaklar içeri merak etmeyin askerler olsun memurlar olsun size saygı gösterirler yardımcı olurlar sormaktan çekinmeyin...Sormak istediğin herşeyi sorabilirsin...

sermer
23-03-2008, 23:49
alptechin´isimli üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar;

Acemilik bitti yol iznimizi kullandık şuan Kırklareli'de 5.Kolordu İstihkam Alayı Köprücü Taburu 1.Şerit Köprü Bölüğü 1.Takım Komutanıyım, bundan sonra siteye rahat girerim tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum

Hocam bende senin tabirinle Kırklareli'de 5.Kolordu İstihkam Alayı Köprücü Taburu 4.Yüzücü Köprücü Bölüğü'nde kısa dönem askerlik yapmıştım.Sana şimdiden hayırlı teskereler dilerim.

umut
27-03-2008, 13:42
arkadaşlar yazıları okudukça heyecan bastı.
Belki biraz garip gelecek ama ben bir an önce askere gitmek istiyorum sıkıldım okuldan:) tek dersim kaldı haftada 1 gün. Okuldan çıkış belgemi aldığım gün Ağustos dönemine gitmek için dilekçe vereceğim. Umarım Ağustos dönemine yetişebilirim.

Askerde olan arkadaşlarımıza hayırlı teskereler.

M.Kemal VARCIN
30-03-2008, 13:38
Arkadaslar uzuuuun bir aradan sonra tekrar aranızdayım.Forum biraz daha degişmiş.Şafak 47 bugun.Az kaldı arkadaslar insallah 17 mayıstan sonra tamamen aranızda olacagım.Herkeslere işlerinde basarılar bol kazanclar dilerim.

Umut askere gitmek her bireyin onunde buyuk bir engel ama o sıkıldıgın okulu bırak askerdeyken bir cok sey gozunun onune geliyor ve sivilde yasadıgın kotu bir anı bile senin için bir ozlem oluyor.Sivilligin hatta ogrenci olmanın tadını cıkar ogrencilik hatta universite hayatı hayatın boyunca unutamayacagın bir anı olacak. Derslerinde basarılar dilerim..

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Halil ÇAKICI
12-04-2008, 10:06
bugün torunlar geliyor beyler
bu arada şafak=12
hava değişimi işime yarayacak gibi
hoşçakalın

MahmutAy
12-04-2008, 15:57
Hayırlısıyla bekliyorum Halil kardeşim. Bugün birliğine katılacak arkadaşlara da şimdiden hayırlı tezkereler

Erman GÜDÜ
14-04-2008, 17:16
vayyyy. şafak 32. sıkıldım artık askerlikten. forumdan da baya uzun süredir ayrı kaldım. nasıl gidiyor benim gibi dert çeken askerler :D

Erman GÜDÜ
14-04-2008, 17:48
Şimdi sitede şöyle bir gezerken önceki yazdığım yzılara bir baktım :( herşeyi unutmuşum. Askerliği açıkcası böyle beklemiyordum. Allah tan kısa dönem yapıyorum. Lojmanlarda inşaat takım çavuşluğu yapıyorum ve inanın gördüğüm şeylere mantıklı bir açıklama yapmam imkansız. Umarım kendi adıma söylüyorum kendimi toparlayabilirim. Tüm asker kardeşlerime hayırlı tezkereler.

M.Kemal VARCIN
19-04-2008, 13:58
Şimdi sitede şöyle bir gezerken önceki yazdığım yzılara bir baktım :( herşeyi unutmuşum. Askerliği açıkcası böyle beklemiyordum. Allah tan kısa dönem yapıyorum. Lojmanlarda inşaat takım çavuşluğu yapıyorum ve inanın gördüğüm şeylere mantıklı bir açıklama yapmam imkansız. Umarım kendi adıma söylüyorum kendimi toparlayabilirim. Tüm asker kardeşlerime hayırlı tezkereler.

Erman senin dustugun duruma aynen bende katılıyorum askerligi bu sekilde beklemiyordum hani derler ya hep askerlik insana cok sey katar bana sabırdan baska hiç birsey katmadı bunu anladım aksine askerlik suresi içinde benden cok sey goturdu.Keske askerlik acemi birligindeki gibi olsaydı diyorum bazen diger tum kısa donem arkadasların dedigi gibi.
Bende insaat takımı cavuslugu yapıyorum.Allahtan kendi yaptıgım işi yapıyorum yani insaat uzerine calısıyorum tadilattı, yeni yapılacak seylerdi, projelerdi vs vs bi suru iş.Bende kendimi toparlayamayacagımı dusunuyorum.İlk acıklandıgında dedim yine tekrarlıyor ve her zaman Allahıma sukrediyorum ki kısa donem cıkmıs.Uzun donemi belki kaldıramazdım.

Acemi birliginde iken 3 takımdan olusuyordu kısa donem birligi.Ben ikinci takım 4. manga da idim.takım komutanımız Mert ust tegmenimizin (kendisini cok severim her yonuyle bize yardımcı oldu Allah razı olsun) bir sozu vardı ilk gunlerde dedi ki askerlikte neyi ozleyeceksiniz biliyormusunuz?

" HALIYA CIPLAK AYAKLA BASMAYI " bunu ilk duydugumda o kadar da degil demiştim ama aradan bi kac hafta gecti o soze o kadar hak verdim ki.Bırakın sevdiklerinizi ozlemeyi dedigi gibi yalın ayak halıya basmayı bile ozluyorsunuz.

Bu arada bugun gaziantepteyim yani şafak 27 :)

(askere gitmeden once askerlerin elinde bulunan safagın bulundugu (koskocaman 460 yazar ve o 460 yazan yazının içinde 460 tane kutucugun oldugu ve hergun bitiminde bu kutucukların karalandıgı sayfa), illerin bulundugu defterde de bugun surdayım safak bu yazıyordu ya ne kadar sacma diyordum ama simdi ne kadar degerli oldugunu anlamıs oldum)

Tum 319. Kısa donem arkadaslara ve askere yeni giriş yapan 321. Kısa donem arkadaslara Hayırlı tezkereler diliyorum.

Saygılarımla....

İyi Çalışmalar...

celalsungu
19-04-2008, 14:17
Çimlere ve toprağa çıplak ayakla basmanızı tavsiye ederim, bizim de en çok özlediğimiz şeylerin başında onlar geliyor.
Sol göğsünüzün altındaki cevahiri karartmayın, hepsi hayırlısıyla geçer inşallah.

Erman GÜDÜ
18-05-2008, 01:15
17.05.2008 tarihiyle beraber bütün 319. K.D. arkadaşlar (cezası olanalr hariç) terhis olmuşlardır sanırım. Herkese geçmiş olsun dileklerimle...Yeniden siviliz :)

cvleng
18-05-2008, 10:35
Askerde olan herkese Allah'tan sabır ve hayırlı teskereler dilerim.

celalsungu
18-05-2008, 14:25
Hepiniz hoş geldiniz:)

rfcnr
18-05-2008, 17:33
dün gece kendi yatağımda yattım, bu mükemmel bir duyguymuş :)

tüm devrelerime(319) geçmiş olsun...

Erman GÜDÜ
18-05-2008, 20:34
hoş bulduk tekrardan herkese geçmiş olsun ...

celalsungu
18-05-2008, 23:54
Ertesi sabah yaptığım kahvaltı çok keyifli gelmişti bana. Camdan denizin göründüğü de o gün dikkatimi çekmişti. (Askerden önce de o deniz oradaydı da, dikkatimi çekmezdi)
Kemal kardeşimiz dönmedi mi?

Yapı Mühendisi
19-05-2008, 00:02
Kemal kardeşimizde tezkeresini aldı.İnternet bağlantısındaki sıkıntıdan dolayı aramıza henüz dönebilmiş değil.Yarın o da gelir.

M.Kemal VARCIN
21-05-2008, 00:58
Oncelikle tum insaatforumu ailesi merhaba.....

Evet arkadaslar yaklasık 6 ay aradan sonra foruma katıldım.Bu 6 ay içinde sıkıntılı zamanda gecti,mutluluk dolu zamanlarımız da gecti.Ben ve bazı arkadaslarımız bu zaman içinde bir harf dahi olsa kendi durumumuzu kendi yasadıklarımızı sizinle paylastık.Umarım bizden sonra askere gidecek arkadaslar için faydalı bir konu olmustur.

Tum 319. Kısa dönem askerliklerini yapan arkadaslarımıza gecmiş olsun.Darısı tum uzun donem askerlik yapan ve suanda silah altında olan 321. Kısa donemlerin basına diyorum.

Arkadaslar 17 mayıs sabahı bende terhis oldum ancak baglantı sorunu nedeniyle ancak bugun aranıza katılabildim...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

mabellam
21-05-2008, 12:52
17-18 mayıs gibi tezkerelerini aldı galiba 319. kısa dönem arkadaşlar. hepsine hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum burdan. ne kadar mutlu ve huzurlu olduğunuzu tahmin edebiliyorum, ben de asker yolu bekleyen biriyim çünkü. çok büyük bir yükten kurtuldunuz ve darısı biz 321. dönemlerin başına inşallah. bugün şafağımız 120. gel tezkere gel...

M.Kemal VARCIN
21-05-2008, 13:31
17-18 mayıs gibi tezkerelerini aldı galiba 319. kısa dönem arkadaşlar. hepsine hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum burdan. ne kadar mutlu ve huzurlu olduğunuzu tahmin edebiliyorum, ben de asker yolu bekleyen biriyim çünkü. çok büyük bir yükten kurtuldunuz ve darısı biz 321. dönemlerin başına inşallah. bugün şafağımız 120. gel tezkere gel...

Evet 15-16-17 mayısta yoluna gore 319. KD ler terhis oldu darısı tum uzun donem ve 321.KD lerin basına.
Asker yolu beklemek daha bir zor.Aynı askerligi onlarda yapıyor onunla birlikte.Aynı sıkıntıları aynı problemleri onlarda yasıyor.Allah sabırlık versin.Dua edin ki kısa donem gelmiş ve sadece 4 ay kalmıs uzun donem olabilecegini dusunup halinize sukredin bence.(Dısarıdan bu sekilde soylemek cok kolay diyebilirsin ama daha askerden geleli 4 gun oldu aynı seyleri bende yasadım)

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

mabellam
22-05-2008, 08:17
Evet 15-16-17 mayısta yoluna gore 319. KD ler terhis oldu darısı tum uzun donem ve 321.KD lerin basına.
Asker yolu beklemek daha bir zor.Aynı askerligi onlarda yapıyor onunla birlikte.Aynı sıkıntıları aynı problemleri onlarda yasıyor.Allah sabırlık versin.Dua edin ki kısa donem gelmiş ve sadece 4 ay kalmıs uzun donem olabilecegini dusunup halinize sukredin bence.(Dısarıdan bu sekilde soylemek cok kolay diyebilirsin ama daha askerden geleli 4 gun oldu aynı seyleri bende yasadım)

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. evet, askerlik yapmak kadar zor asker yolu beklemek de. ama dediğiniz gibi şükrediyoruz halimize. zaman duracak değil ya, nasıl olsa geçecek bir şekilde :)

nilayserhan
29-05-2008, 13:06
evet canım zaman durmuyo hiçbir şekilde buna inan zaman geçick ve birgün yanında bulucksın onu benim sevgilim 319 uzun dönem bak senin askernden sonra alıcak benm askerm tezkeresini ama yinede umutsuzluğa düşmk yok :)

mabellam
26-06-2008, 08:09
anlaşılan forumda asker sayısı az.
biz hala bekliyoruz...
şafak:84

serdar_perwer
26-06-2008, 15:41
Bende Ağustosta Gitmek Için Başvuru Yaptim Arkadaşlar
Bir Anda Oldu Herşey Işler Yolunda Gitmedi
Moralim Sinirlendi :)

ASKERLİĞİNİ YAPAN ARKADAŞLAR YANINDA NELER GÖTÜRDÜĞÜNÜ SÖYLERSELER ÇOK İİ OLACAK

1. 5 adet iç çamaşırı
2. yünlü içlik
5. 5 adet çorap
6. nemlendirici krem

YETERLİ Mİ BUNLAR

SAYGILAR....

mabellam
26-06-2008, 16:29

ASKERLİĞİNİ YAPAN ARKADAŞLAR YANINDA NELER GÖTÜRDÜĞÜNÜ SÖYLERSELER ÇOK İİ OLACAK

öncelikle allah yardımcınız olsun efendim. gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama yapana da bekleyene de zor :( benim de nişanlım asker şu an.

umarım rahat bir askerlik dönemi geçirirsiniz.

yanınıza çok fazla eşya götürmenizin gerekmediğini söyleyebilirim. ama postallar için illa ki önlem almalısınız. en fazla sıkıntıyı onlar çıkarıyor çünkü. ayaklarınız için de bakım kremleri mutlaka... çamaşır olayı da çok sıkıntılı değil bildiğim kadarıyla. orada her şeyi fazlasıyla sağlayabiliyorsunuz çünkü. ayrıca yanınızda çok kaliteli şeyler(saat, ayakkabı, kalem, yüzük, hatta şampuan ve tıraş köpüğü ) götürmeyin, çalınıyormuş. basit bir saat, herkesin alabileceği marka şampuan yeterliymiş.

zeliha3818
26-06-2008, 16:35
[quote=mabellam;62307]öncelikle allah yardımcınız olsun efendim. gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama yapana da bekleyene de zor :( benim de nişanlım asker şu an.

umarım rahat bir askerlik dönemi geçirirsiniz.

zeliha3818
26-06-2008, 16:49
tavsiyeniz için teşekkürler benim nişanlım korkmaz ya aslandır o bide kısa dönem gelse değmeyin keyfimize............

M.Kemal VARCIN
27-06-2008, 00:05

1. 5 adet iç çamaşırı ( yeşil
2. yünlü içlik
5. 5 adet çorap
6. nemlendirici krem

YETERLİ Mİ BUNLAR

SAYGILAR....

Serdar kardesim öncelikle hayırlı olsun kararın insallah guzel yer cıkar allah gonlune gore versin.(AMİN)

1.İç Çamaşırı al alt ust (Bunu askeriyeden de alabilirsin ama acemilikte biz 300 kişiydik 2.gun bitmişti millet alamamıstı)Fazla alsan sana zararı olmaz adet olarak yazmıyorum.(insana ilginc gelio bazen aynı camasırı 2 gunden fazla giymek ama askerlik bu simdi yaz doneminde gideceksin terleme olayı cok olacaktır.Onun için sayısını fazla alsan senin için daha iyi olur.

2.Yunlu içligi acıkcası ben denizli gibi soguk bir yerde kullanmadım.Cunku geceleri nobet yok acemiliginde usta birliginde de onbası olarak gidiyorsun sadece nobetci getirip gotureceksin onun için insanın vucut yapısına da baglı acıkcası ben kullanmadım ama goturmustum.

3.Boyundan asmalı cuzdan acıkcası bende bana dediler aldım ama askerlikte kullanmadım normal cuzdan kullandım ama karar yine sizin.

4.En onemli seyler aslında bunlar tras aletleri kopuk vs

5. İç çamasırında dedigim gibi botun içinde ayaklar terliyor.Bu nedenle mantar olma sansın cok cok yuksek bu nedenle fazla alman senin yararına

Son maddelerini ben acıkcası kullanmadım.Bence de geregi yok.

Bence alman gereken seyler :

Banyo malzemeleri(Havlu (2 adet al bence) sampuan (kucugunden al)
Tras malzemeleri ( 10 lu jiletler var onlardan al marka goturme onlar yer degişebiliyor :) Kopuk, tras kolonyası )
İç çamasırı ve corap yukarıda belirttigim gibi sayısı sana kalmıs.(gittigin yerin iklimine ve gittigin yerdeki kişi sayısına baglı fazlaca almanda fayda var)
Haki renk ip ve dikiş ignesi al (Bol bol dugme dikebilirsin)
Kitap okumayı seviyorsan yanına siyasi yada yasak olmayacak bir kitap al
Tırnak makası, nemlendirici krem
Bazı sitelerde vatka alın diyor ben almamıstım bazı arkadasların ayaklarına vurmustu bot ben almadım benim ayagıma vurmadı cunku bana demişlerdi btou giymeden once onu guzeeelll ezin die o sizi ezmeden siz onu ezin die ben botu ezmiştim o ilk alındındaki sertligini yok ettin mi ayagına vurmaz onun için botu bi guzel ezin.ondan sonra boyayın
Boya alın (botları boyamak için)
Zaten askeriyenin içine girdiginizde kirli camasır torbası temiz camasır torbası tras kutusu elbise filesi alın diyecekler bunları askeriye içinde temin edebilirsin.
Dedigim gibi askeriye içinde hersey var ama gittigin acemilikte biz 300 kişiydik bu donemde cok olacagını sanmıyorum o nedenle sayıya cok baglı bizim donem o kantini kurutmustu.
Pudra al ayakların için cok lazım olacak.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar..

M.Kemal VARCIN
27-06-2008, 00:06
tavsiyeniz için teşekkürler benim nişanlım korkmaz ya aslandır o bide kısa dönem gelse değmeyin keyfimize............

İnsallah istediginiz gibi sonuclanır.Allah gonlunuze gore versin...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

serdar_perwer
27-06-2008, 11:09

burdaki aslan ben oluyorum :)

mabellam
27-06-2008, 13:22

inşallah istediğiniz gibi olur her şey...
pozitif yaklaşmak mutlaka çok iyi ama yine de siz kendinizi her türlü olumsuzluğa da hazırlayın derim. inanın zor, allah hepimize sabır versin.

ozalylmaz
28-06-2008, 20:34
bende yeni mezunum , askerlik işi çıktı şimdi başa , hemen gitmek mi daha mantıklı yokas bir işe girip tecrübe sahibi olduktan sonra gitmek mi daha mantıklı ? bu konuda tecribeli arkadaşlar yorum yapabilirmi ?

MahmutAy
28-06-2008, 20:51
Benim görüşüm engelin kalkması yönündedir. yani ilk olarak gitmek bence daha iyi. ben de öyle yaptım

serdar_perwer
28-06-2008, 21:47
askere gitmeden önce çalışabilirsin ama hiçkimse sana kalıcı biri gibi davranmaz ne de olsa askere gidecek bu derler...
askere gitmek bence en mantıklısı...

umut
01-07-2008, 00:18
Sanırım yarın net olarak öğrenirim ama bir komşumun sorup öğrenmesine göre bende Ağustos döneminde ASKERİM arkadaşlar:):)

Okulum biter bitmez askere gitmem benim için çok iyi olacak yoksa işveren gözünde ne de olsa önünde askerliği var düşüncesi yüzünden komik meblalarla karşılaşmak durumunda kalmadım değil.
Kalıcı ve daha ciddi bir iş bulabileceğimi düşünüyorum askerden sonra.

serdar_perwer
01-07-2008, 08:11
iyi tespit tertip :)

umut
02-07-2008, 11:34
:):) tertip :)
sevk evrağını bu ayın içinde almayı unutma aman ha son güne bırakma ne olur ne olmaz bir de yok şu gerekli bu gerekli diye stres yaşamayalım :)

serdar_perwer
03-07-2008, 09:07
sevk evraklarını aldım
yanında diploma fotokopisi ve nüfus cuzdan fotokopisi (3 er adet) götürmeyi unutma
ağustos 1 , 2 veya 3 tuzla da sınava girecem
8 , 9 ağustos sınav sonuçları ve yerin belli olacak
12 ağustos birliğe teslim...

umut
19-07-2008, 13:55
Ben tatildeyim şimdi, sevk evrakını 28 temmuzda alacağım haber verdiğin için teşekkür ederim
elimiz boş gidip bir sürü uğraşmak zorunda kalmayacağım
ben de Ankara Etimesgutta sınava gireceğim:)
sayılı günler kaldı artık :)

mabellam
22-07-2008, 08:58
ee hadi siz gidin artık, ki gelsin bizimkiler yahu (:

serdar_perwer
22-07-2008, 19:36
sizinkileri tutanmı var gelsinler yahu...
biz 12 sinde başlıyoruz...şafak 176

mabellam
23-07-2008, 08:45
sizinkileri tutanmı var gelsinler yahu...
biz 12 sinde başlıyoruz...şafak 176

gidince görürsünüz tutan var mı yok mu (:
hem biraz erken değil mi şafak saymak için???

bizim şafak: 57

serdar_perwer
23-07-2008, 09:12
gel teskere gel teskere bitsin bu hasret diye bi şarkı vardı sanki...

mabellam
23-07-2008, 16:03
gel teskere gel teskere bitsin bu hasret diye bi şarkı vardı sanki...

ahahaha (:

evet vardı öyle bi şarkı...

şimdiden sözlerini ezberleseniz iyi edersiniz (:

serdar_perwer
24-07-2008, 12:26
işyerinden çıkışımızı ne zamam almamız lazım bilen varmı
kovuyorlar da beni :(

serdar_perwer
24-07-2008, 12:28
işyerinden çıkışımızı ne zamam almamız lazım bilen varmı
kovuyorlar da beni :(

umut
02-08-2008, 11:38
tertip sınava girdin mi ben yarın gireceğim sınava
şimdiden hayırlısı bakalım bizi neler bekliyor:)

M.Kemal VARCIN
03-08-2008, 00:16
Öncelikle arkadaslar Allah hakkınızda hayırlısı ne ise onu versin.Umarım istediginiz yerde istediginiz sartlar altında vatani gorevinizi sag salim yapıp aramıza donersiniz.Bu zamanlar zor zamanlardır.Simdi içinizde tatli bi heyecan, bir gerilim vardır acaba neresi cıkacak nelerle karıslasacagım diye.

Arkadaslar forumda baska bu celpte askere gidecek yok mu?Umut ve serdar perwerden baska?

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

umut
03-08-2008, 12:40
Teşekkürler Sayın Varcın,
Evet arkadaşlar bugün sınava girdim, izin kağıdımızı cebimize koyduk.
artık son hazırlıkları tamamlayıp görev yerlerimizi bekleyeceğiz :)
hakkımızda hayırlısı olsun.

Yapı Mühendisi
03-08-2008, 19:19
Arkadaslar forumda baska bu celpte askere gidecek yok mu?Umut ve serdar perwerden baska?

Kara Murat kim ?

Çıkmıyor ortaya Mustafa:)

serdar_perwer
04-08-2008, 01:07
10 ağustosta açıklanıyor tertip şafak163...

umut
04-08-2008, 11:32
evet tertip hayırlısı olsun:)
nasıl geçecek ne yapacam ben gibi bir düşüncem yok ama nerede asker olacağımı gerçekten merak ediyorum:)

mabellam
05-08-2008, 08:38
şimdiden hayırlı tezkereler arkadaşlar. sağ salim gidip öylece geri dönün inşallah.

bizim şafağımız: 43 - Kütahya (:

umut
05-08-2008, 19:26
vaaay dönüş biletiniz oluyoruz biz yani :)
hadi hayırlı olsun sizede hayırlı teskereler:)

M.Kemal VARCIN
05-08-2008, 22:09

Sadece bilet degil uzun donemlerin surekli kullanmıs oldugu tabirler vardır.Kısa donemlerde onlarında soyledikleri bir kişi oluyor o da bir sonraki gelecek olan donem arkadaslarımız.Nedir bunlar derseniz?

Torun
Tombalak
Dede
Baston
Bilet
Alt devre
.
.
.
.
.
diye gidiyor.Kısa donemlerde hepsi bir devre oldugu için sizden sonra gelecek devre için soylenecek seylerdir.

Evet bugun ayın 5 i.Genellikle ayın 10unda acıklanır sınav sonucları.12 sinde yerler ve kıdem belli olacaktır.Bu nedenle simdiden hazırlıklara baslayın derim yavastan.Aile dostlarınızı akrabalarınızı ziyaret ediniz.Onların hayır dualarını alınız derim.Eger hazırlıkları bekletirseniz son zamana aile dost akrabaları dolasmak hayır duaları ve helalliklerini almaya zaman kalmıyor.Suanda içinizde bi belirsizlik var ama acıklanınca hersey bitiyor.Allah hakkınızda hayırlısını versin sag salim gidip gelmenizi nasip etsin.

sonuclarınızı beklioruz.Burada acıklamadan gitmeyin haa ;)

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

M.Kemal VARCIN
05-08-2008, 22:11
Kara Murat kim ?

Çıkmıyor ortaya Mustafa:)

Cıkmıyor salih abi.:)

Aralık celbinde yine yıgılma olacaktır herhalde yine

serdar_perwer
05-08-2008, 23:51
benim ki belli hakkari yüksekova :)

mabellam
06-08-2008, 09:03

öyle oluyorsunuz (:
sabırsızlıkla sizin gitmenizi bekliyor dedeleriniz (:

bu arada şafak:42 Konya

umut
07-08-2008, 11:58
:):)
valla inan bende bir an önce askere gitmeyi bekliyorum
hayırlısıyla bir an önce açıklansa da bitirsek gelsek :):)

serdar_perwer
08-08-2008, 23:52
tertip yerimiz bir tık kadar uzak ta

serdar_perwer
08-08-2008, 23:59
benle aynı numaraya sahip asker kars sarıkamışa düşmüş yandı gülüm keten helvası
Aday No 34260
Adı ve Soyadı EFKAN KULA
Baba Adı SALİM
Doğum Yeri MALKARA
Kuvveti Kara Kuvvetleri
Sınıfı Piyade
Statüsü Er
Branş
Kabul Toplanma Merkezi ERZİNCAN Kab.Top.Mrk.K.lığı
Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 9'UNCU MOT.P.TUG.K.LIĞI KARS SARIKAMIŞ

M.Kemal VARCIN
09-08-2008, 09:21
benle aynı numaraya sahip asker kars sarıkamışa düşmüş yandı gülüm keten helvası
Aday No 34260
Adı ve Soyadı EFKAN KULA
Baba Adı SALİM
Doğum Yeri MALKARA
Kuvveti Kara Kuvvetleri
Sınıfı Piyade
Statüsü Er
Branş
Kabul Toplanma Merkezi ERZİNCAN Kab.Top.Mrk.K.lığı
Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 9'UNCU MOT.P.TUG.K.LIĞI KARS SARIKAMIŞ

Serdar benim donemimde benim aday no ilen giden yoktu ona bakarsan benim askere gitmemiş olmam lazımdı degil mi? :D Ama gittim geldim :) Bosver takma kafana o sekildede kıyaslama.Suanda sizin gideceginiz yerler belli aslında.Yasayacagınız seylerde belli.Alın yazısı biliosun.Hakkınızda hayırlısını versin Allah.Bunu dileyin hep ve akrabalarınızı ziyaret edin mutlaka onların dualarını alın.Ayrıca on hazırlıgınızı da mutlaka yapın belki uzak bir yer cıkabilir bu nedenle yetişememe durumu bilet olmama durumu olabileceginide dusunerek hareket edin.Eee yarın hersey acıklanacak hayırlısıyla insallah Allah gonlunuze gore versin sagsalim gidip gelmeyi nasip etsin.Amin...

Saygılarımla...

selcuklukartalı
09-08-2008, 17:50
321.dönem olarak bu heyecanı bizlerde yaşadık .kesin kısa dönem gidecem diye düşünürken eğirdir dağ komando okulu çıktı bahtımıza.buraya gelenlerinde 2/3 refüze olup tuzlaya geldi.herkesin hakkında hayırlısı olsun.şimdi ığdırdayım.gelecek arkadaşlara yarsımcı olruz.rlimizden geldiği kadar.

serdar_perwer
09-08-2008, 21:22
evet sayılı saatler kaldı hakkari yüksekova bekle beni geliyorum :)

umut
09-08-2008, 22:28
aaa tertip sende mi hakkari yüksekova :):)

umut
09-08-2008, 22:29
açıklansa da biz de yolumuzu çizsek
bakalım ne zaman açıklayacaklar

umut
10-08-2008, 08:43
21922
Adı ve Soyadı UMUT ŞAHBAZ
Baba Adı MUSTAFA
Doğum Yeri SULAKYURT
Kuvveti Kara Kuvvetleri
Sınıfı Piyade
Statüsü Er
Branş
Kabul Toplanma Merkezi
Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 1'İNCİ OR.MU.A.K.LIĞI İSTANBUL YARIMBURGAZ

umut
10-08-2008, 08:43
tertip senin neresi çıktı

serdar_perwer
10-08-2008, 09:01
Aday No 34260
Adı ve Soyadı SERDAR ÇAKIN
Baba Adı NİYAZİ
Doğum Yeri KARAKOÇAN
Kuvveti Jandarma
Sınıfı Jandarma
Statüsü Er
Branş
Kabul Toplanma Merkezi ELAZIĞ Kab.Top.Mrk.K.lığı
Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi ÇUKURCA 3'ÜNCÜ J. SNR. TB. K.LIĞI HAKKARİ ÇUKURCA

tahminimde yanılmadım yüksekova demiştim ama çukurca çıktı sağlık mağlık olsun ama cendermeyim :)

tertip senin tatil merkezi çıkmış hayırlı olsun

serdar_perwer
10-08-2008, 09:05
hakkınızı helal edin arkadaşlar kimi kırdıysam özür dilerim eywallah
bir delikanlı asla vedalaşmaz demiştik ama bu sefer vedalaşıp gidelim
saygılar...

umut
10-08-2008, 09:24
Allah hayırlısını versin tertip
Allahın izniyle hepimiz bir an önce sorunsuz gidip geleceğiz
şimdiden hayırlı teskereler tertibim

M.Kemal VARCIN
10-08-2008, 10:52
Arkadaslar hepiniz için hayırlı olsun sag salim gidip vatani gorevinizi yapıp gelmeyi nasip etsin Allah.Kendinize cok dikkat edin.Benim var ise hakkım helal olsun.dost akraba ziyaretlerini unutmayın...

HAYIRLI TEZKERELER ARKADASLAR.EN BUYUK ASKER BİZİM ASKER...EN BUYUK ASKER BİZİM ASKER...EN BUYUK ASKER BİZİM ASKER...

Saygılarımla...

mabellam
11-08-2008, 13:32
Aday No 34260
Adı ve Soyadı SERDAR ÇAKIN
Baba Adı NİYAZİ
Doğum Yeri KARAKOÇAN
Kuvveti Jandarma
Sınıfı Jandarma
Statüsü Er
Branş
Kabul Toplanma Merkezi ELAZIĞ Kab.Top.Mrk.K.lığı
Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi ÇUKURCA 3'ÜNCÜ J. SNR. TB. K.LIĞI HAKKARİ ÇUKURCA

tahminimde yanılmadım yüksekova demiştim ama çukurca çıktı sağlık mağlık olsun ama cendermeyim :)

bir şeyi kırk defa söylersen olurmuş... hakkari hakkari diye diye çıkardınız hakkari'yi (:
allahım hayırlısıyla sağ salim gidip dönmenizi nasip etsin.
bütün askerlerimiz O'na emanet, vatanımız da siz askerlerimize...
kendinize iyi bakın oralarda e mi (: üzülmesin sevdikleriniz buralarda...

bizim şafakımız 37 bugün...

bit artık askerlik, bit!

İsmail SKBN
11-08-2008, 16:43
Değerli Forum Üyeleri ve Yönetici Arkadaşlarım. Yarın İtibariyle Vatani Görevimi Yapmak Üzere Birliğime Ankara Polatlıda Teslim olacağım.Teslim olmadan önce hepinizden helallik almak istedim. Benimle birlikte 323. dönem olarak askere gidecek olan Tüm arkadaşlara hayırlı teskereler dilerim. Allahın izniyle Dönüşte Görüşmek Üzere... Burada hep Forumdaki arkadaşların yazılarını Okudum Bir gün bende yazacağım diyordum ama bu kadar erken olacağını düşünmemiştim... Benim içinde süpriz bir karar oldu hayırlısı böyleymiş..
sağlıcakla kalın ...

İsmail SEKBAN.

umut
11-08-2008, 21:31
yarın sabah yola çıkıyorum arkadaşlar
şimdiden hayırlı teskereler, Allahın izniyle çakı gibi gidip geleceğiz
iyi düşünelim iyi olsun

M.Kemal VARCIN
11-08-2008, 21:42
Umut --------------İstanbul/Yarımburgaz

Serdar-------------Hakkari/Çukurca

İsmail SEKBAN------Ankara/Polatlı

Arkadaslar yolunuz ve bahtınız acık olsun.Sag salim vatani gorevlerinizi tamamlayıp gelin.Bekliyoruz sizleri.Bu arada carsı izinlerinde forumu ihmal etmeyin haa tmm mı?;)
İyi haberlerinizi beklioruz.En buyuk asker insaatforumu askerleri...

Hayırlı tezkereler....

Saygılarımla...

zeliha3818
19-08-2008, 15:41
asker beklemek çooooooooook ama çooooooook zor geliyooooo

mabellam
20-08-2008, 08:38
asker beklemek çooooooooook ama çooooooook zor geliyooooo

bilmez miyim (:
allah sabır versin...
ama zor da olsa geçiyor zaman... buna inanın sadece, gerisini boşverin.
bi tavsiye daha; kalan günleri saymaktansa geçen günleri sayın...

130 günü geride bıraktık biz, çok şükür...

zeliha3818
20-08-2008, 08:53
bende öyle yapıyorum ama daha 8 gün oldu bana 1 ay gibi geliyo........Serdar geldiğinde yaşlanmış olur muyum : )

hakan2525
20-08-2008, 23:41
hepsı hıkaye arkadaslar bence her turk gencının o kutsal yerde o vatan borcunu anlının akıyla yapmasıdır.... 460 bıtermı dıye baslıyosun ama bı bakıyosun elınde teskeren aılenın yanındasın ıste gercek askerlık te o zaman baslıyor

mabellam
21-08-2008, 08:14
bende öyle yapıyorum ama daha 8 gün oldu bana 1 ay gibi geliyo........Serdar geldiğinde yaşlanmış olur muyum : )

en zoru ilk ay zaten (: daha sonra kabulleniyor insan. "alışmak" demiyorum kesinlikle, kabullenmek... eldekilerle yetinmeyi öğretiyor askerlik bekleyenlere de... ve ille de sabretmeyi... ben bakıyorum da 131 gün geçmiş, hatırlamak bile istemiyorum çoğu günü. ama yine de güzel bi tarafı var her şeye rağmen (:

yaşlanma mevzusuna gelince... sanmıyorum (: ben ara ara yaşlanmış gibi hissetsem de kendimi, onun her sesini duyduğumda ya da yüzünü gördüğümde yeniden çocuklaşabiliyorum. bu size bağlı sadece...

mabellam
21-08-2008, 08:23
hepsı hıkaye arkadaslar bence her turk gencının o kutsal yerde o vatan borcunu anlının akıyla yapmasıdır.... 460 bıtermı dıye baslıyosun ama bı bakıyosun elınde teskeren aılenın yanındasın ıste gercek askerlık te o zaman baslıyor

"hikaye"den kastınızı anlamış değilim ama hiç kimse vatan borcunun alın akıyla yapılması hususunda sizinle çatışmayacaktır galiba. belki de sırf bu yüzden bu kadar sabırlı davranabiliyoruz bu konuda. sırf "vatan borcu" olduğu için kabullenebiliyoruz onca güçlüğü... evet geçiyor günler, ne 460 kalıyor geride ne de 158... ama günlerin geçerken insandan da çok şey götürmediğini söyleyemez hiç kimse, getirdiklerine ilave olarak...

zeliha3818
25-08-2008, 10:29
size katılıyorum ve eklemek istiyorum;
bi hikaye üzerine kimsenin burada paylaşım yapacağı da yok zaten ne vatan borcunu yapmak hikaye olabilir özeliklede o kadar çatışmanın yaşandığı o kadar şehidin verildiği sınırda ne de geride kalanlar için sevdiğini beklemek kusura bakmayın bu konuda hem kendi nişanlım hemde vatani görevini yapan diğer kardeşlerim için bu kadar soğuk kanlı olamıyorum.

bu arada teskere aldıktan sonra nasıl başlarmış gerçek askerlik....bey efendi için askerlik hikaye galiba...

BEN ASKERİMİ HİKAYE OLSUN DİYE GÖNDERMEDİM
HAKKARİLERE.........

halukçu
25-08-2008, 17:06
Askere giden abilerimize arkadaşlarımıza hayırlı tezkereler, asker yolu gözleyenere de sabır diliyorum:)

mabellam
31-08-2008, 22:00
Valla Arkadaşlar Burası çok Kötü bi yer İsyanlardayım desem yeridir...

allah yardımcınız olsun...

bu arada bizim şafağımız: 17 (:

M.Kemal VARCIN
31-08-2008, 23:31
Valla Arkadaşlar Burası çok Kötü bi yer İsyanlardayım desem yeridir...

İsmail abi Allah kolaylık versin.Sabır et acemilikten sonra komutansın 2 ay kaldı sık biraz dişini.

Bu arada bizim buradan bir arkadas var orada suanda ingilizce ogretmeni onun kardesine soyledim senin ismini seni bulsun die buldu mu bilmiyorum.Ve sana ulasmak istesek nasıl ulasacagız bi numara vermedin bana.

İsmail SKBN
07-09-2008, 10:50
sağol mustafa kardeşim. ulaşmak için bizim nizamiyeyi ara ismail komutanımla konuşacam dersen yeter :) dönünce ben sana bi mail atarım iletişim için kendine iy bak....

mabellam
10-09-2008, 10:22
gel tezkere gel tezkere bitsin bu hasret...

şafak: 6 yok başka (:

fastest
12-09-2008, 15:13
arkdaşlar bende yeni mezun inşaat mühendisiyim sizler deneyimli abilerimiz olarak ne önerirsiniz kalıp 2 sene deneyim kazanıpmı gidelim yoksa hemen aralıkta gidelimmi inanın cok kararsızım .Ayrıca eğer aralıkta askere gitmeye karar verirsem 25 eylülden önce başvurmam gerekiyormuş acaba bu işlemler kaç gün sürer yani 22 sinde işlemlere başlasam yetişebilirmiyim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

zeliha3818
15-09-2008, 08:52
yaklaşık bir ay önce nişanlım askere gitti inşaat mühendisi o da.biz de karar verememiştik başta ama daha sonra; askere gitmenin daha öncelikli ve daha mantıklı olduğunu gördük.mezun olduktan 6 ay sonra gitti. biz fazla geciktirmedik ama yine de keşke önceki dönem gitseydim diyordu ve bizimle mezun olan bütün arkadaşlar aynı görüşte yani öncelikle askerlik.
çünkü askerlik yapmadan çalıştığın süre boyunca kimse sana kalıcı gözle bakmayacak biz bununda zorluğunu gördük her iş görüşmesinde askerliğini yaptın mı diyecekler sana ve askere gidene kadar bir çevre edinip askere gidince o çevreden uzak kalmak yine bir dezavantaj olacak senin için hatta şuan nişanlımla askerlik yapan ama önceliği deneyime vermiş arkadaşları da pişman....tamam deneyim kazanırsın ona sözüm yok tabiki.
bizim fikrimiz budur askerlik vatan borcudur ve bu borcu ödeyeceksen önce borcunu öde derim ben. : )
bu arada iş hayatında başarılar dilerim.......

boza
15-09-2008, 16:46
Hepinizi Allah kurtarsın gençler!!! Hayırlısıyla gidip gelin.

M.Kemal VARCIN
15-09-2008, 20:41
Arkadaslar soyleyeceklerim benim sahsi fikirlerimdir.Katılanda olabilir katılmayanda.

Bence okul bittikten sonraki aralık celbinde askre gidin.Neden derseniz?

Artıları;

Okul haziranda bitiyor genellikle.Temmuzda bir işe girseniz (en iyi ihtimal) aralık ayına kadar 5 ay demektir.5 ay askere gidene kadar bir yerde calısın.Bunun faydası ne ki diyeceksiniz.Faydası su.Askere gittiginizde sizden kısa donemde olsanız uzun donemde olsanız faydalanıyorlar.Bunun için insaat muhendisiyim dediginizde tecrubeyi soruyorlar.siz okul biter bitmez giderseniz 5 ay calısarak askere giden insanla aynı durumda olmassınız.En azından bu 5 ay size az da olsa siz tecrube kazandıracaktır.Ve askerlikte bu konuda rahat edeceksinizdir.

Aralık celbinde askere giden sayısı diger celplere gore fazladır.Nedeni okulu bitiren askrligimi aradan cıkarayım.Biran once hayata atılayım onumdeki engel kalksın diyerek basvuruyor.Bu nedenle kısa donem gitmek isteyenler için kısa donem gitme sansı daha fazla.Nasıl mı?
Askeriyenin alacagı astegmen sayısı bellidir.Aralık celbinde askere basvuranın sayısı diger celplere gore daha cok oldugundan kısa donem cıkma sansı daha fazladır.

Artıları bunlar arkadaslar.

Eksileri ise;

Okul bittikten sonra hemen iş bulma sansınız olmuyor.Olsa dahi girdiginiz yer sizi tatmin edeck bir maas vermiyor.Bunun sebebi olarak askerlik ve yeni mezunluk gosteriliyor.Bu durumda da insan diyor ki biran once gidip geleyim diyor.

Her ne kadar zaman kaybı gibi olsa da (aralık celbinde gitmeyip agustos celbinde gitmemek) o zaman zarfı içinde calısmak ve az da olsa bir tecrube edinmek için zaman kaybı olarak gorulmemeli diye dusunuyorum.

Ama karar sizin.Amma boyle amma oyle bu gorev sırasıyla yapılacak ve bu kutsal bir gorev vatani bir gorevdir.Sırası gelen bu gorevi yerine getirecektir.Yaslı insanlara sorun 2 yıl 3 yıl askerlik yapmıs olanlarını goreceksiniz.Onun için halimize sükredip hiç korkmadan severek bu gorevi yerine getirmeliyiz diye dusunuyorum.

Sunu da bilin ki o kadar kotu diye zor diye anlatılsa da askerlik anısı bambaska.Basta da soyledim.Dedem su yasında bile bana askerlik anılarını anlatıyorsa dusunun artık.Gercekten yasanılacak gorulecek kaydadeger cok seyleri var.

Askerligin insana kazandırdıgı en guzel ozellikler,degerler:

Sabır

Alcakgonulluluk

Saygı ve

Sivilde degerini bilmedigimiz herhangi bir kişi nesne ve zamanın degerini ogrettigini dusunuyorum.

Mabellam o safak degil artık cift hanelilerden asagıya dustu mu rakam artık o mehtaba doner.Eee az kalmıs sizinde daha 100 kusur sayıyordunuz.Az kalmıs ama son zamanlar gecmez ne onun için ne de senin için cunku vakit yaklastıkca heyecan artar o arttıkca vaktin gecmedigini sanar insanlar.Hayırlısı ile sag salim kavusun.Kolay degil asker yolu beklemek ve sevdigini askerde beklemek.Herkes vatani gorevini sag salim yapıp evlerine varmalarını sevdiklerine kavusmalarını nasip etsin Allah (c.c). AMİNNN...!!!

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

mabellam
16-09-2008, 09:40
allaha şükürler olsun ki bitirdik biz bugün (:
askeriyeden çıktı bir saat önce ve şimdi eve dönüş yolunda.
darısı bütün bekleyen ve beklenenlerin başına inşallah.
allah hepinize sabır versin.
ama şu an içinde bulunduğum heyecanı yaşamak var ya... dünyalara bedel...

fastest
19-09-2008, 20:10
bana cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim,aklımda hiç yokken yani 2 yıl çalışıp sonra askere gideceğim diyorken hem başvurduğum tüm işyerlerinde askerliği bahane etmeleri hemde cevremdeki herkesin, ailem haric askerlik demelerinden dolayı askere bugün basvurdum,umarım aralık ayına kabul edilirim, ve vatan borcumu kazasız belasız yapıp dönerim ama bu seferde her seferinde askerlik diyen işverenler ozamanda deneyim diyecekler o yüzden içim hiç rahat değil arkadaşlar,buarada kabul edildiğim nezaman belli olur acaba şubedeki arkadaşlar ekim dedi ama tam bilmiyorum

KIvrak
21-09-2008, 07:58
M.Kemal VARCIN' a geçen sene bu konuyu açtığı için çok teşekkür ederim. 20 sayfanın her birini teker teker okudum. Hakkaten çok yararlı bilgiler edindiğime inanıyorum. Ben de bu sene mezun oldum ve Aralık celbi için başvuru yaptım. Askerlik yapmak bence de öncelikli sıra olmalı.

insaat54
27-09-2008, 08:16
Ben Gittim Yaptim. Büyütecek Birşey Yok. Bizler çok Rahat Yaptik Geldik. Sizlerde Rahat Yapar Gelirsiniz. Size Tavsiyem Etrafinizda Askerlikle Ilgili Söylenenlere Itibar Etmeyin, çoğu Doğru Değil.

sivil
22-10-2008, 15:46
Bence askerlikte geçen zaman insan hayatına benzer. Kimsenin hayatı bir başka insanın hayatına benzemeyecegi gibi askerlikte geçen zamanda herkes için farklıdır. Herkesin askerlik hatıraları farklı olacaktır, her insanın hayat hatıralarında olduğu gibi...........................

nilayserhan
31-10-2008, 03:08
Allah askerliğini yapanlara da bekleyenlerine de sabır versin benim de erkek arkadaşım askerde şu an şafak 27 az kaldı sağ salim kavuşmayı bekliyoruz artık :) mabellam bu isteğine kavuşmuş sıra benden sonra zelihaya gelsin diliyorum

umut
02-11-2008, 14:27
Askerlik anlatmayla anlaşılmıyor arkadaşlar bizzat gidip yaşamak gerek.
bu arada şu ana kadar pek yorulduğum söylenemez ama 325. KD arkadaşları bekliyoruz.
Ocak 18'de kısmetse teskeremi alacağım sonra ciddi bir iş arayışına gireceğim. Okulu bitirir bitirmez askere gelenlerdenim ve hiç pişman değilim. Ara vermeden hemen askerlik görevini yapıp gelmek daha iyi diye düşünüyorum
Saygılar
Görüşmek üzere

ayd_gs243
02-11-2008, 15:49
slm
aynı dönemde askerlik yapacağız, bende ortacadan.hayırlı olsun şimdiden...

cememre
19-11-2008, 21:15
Arkadaşlar bende nasipse bu aralıkta gidiyorum,tavsiyeleriniz bekliyorum,herkese şimdiden teşekkürler...

mabellam
21-11-2008, 10:58
Allah askerliğini yapanlara da bekleyenlerine de sabır versin benim de erkek arkadaşım askerde şu an şafak 27 az kaldı sağ salim kavuşmayı bekliyoruz artık :) mabellam bu isteğine kavuşmuş sıra benden sonra zelihaya gelsin diliyorum

sahiden de zor... bekleyen olmak da, beklenen olmak da... allah sabır versin hepinize arkadaşlar. günler su gibi çabucak akıversin de kavuşun sevdiklerinize (:

elmali123
21-11-2008, 11:21
Bir erkeğin iki yerde şansı iyi giderse sırtı yere gelmez ;
1 ) ASKERLİK
2 ) EVLİLİK

Normal yaşamda vakit geçmediğinde saatleri, bazende bir şeyin bitmesi için günleri sayarız, askerde ise dakikaları sayacaksınız. Geçmek bilmeyen dakikaları...... 5 ytl aldığınız çakma casio asker saati sırf bu yüzden verilen parayı kat ve kat hakeder.

Bence okuldan sonra hemen gidilerek aradan çıkartılması gerekir. Zira sonrasında yaşamı tam anlamı ile bölüyor. Mühendis olarak yol alıp belli yerlere geldikten sonra asker olup mermiden silahtan değersiz olmak, 18 yaşındaki pırpırlı astsubaydan emir almak zor oluyor.

mabellam
21-11-2008, 11:31
elmalı123 zaman konusunda söylediklerinde çok haklı. eşim( o zaman nişanlımdı) askerden geldikten sonra onda gözlemlediğim değişikliklerden biri de sürekli saatine bakmasıydı. beş dakikada bir istemsizce kolundaki saate bakıyordu ve bu alışkanlıktan kurtulması 15-20 günü bulmuştur galiba. sahiden de dakikaları saymışlar 5 ay boyunca.
30 yaşında askerliğini yaptı. kendinden 8-10 yaş küçük insanlarla muattap olmak zorunda kaldığından bahsetti. en iyisi okulu bitirir bitirmez yapılması sanırım.
allah herkesin gönlüne göre versin.

zeliha3818
21-11-2008, 13:10
elmalı123 zaman konusunda söylediklerinde çok haklı. eşim( o zaman nişanlımdı) askerden geldikten sonra onda gözlemlediğim değişikliklerden biri de sürekli saatine bakmasıydı. en iyisi okulu bitirir bitirmez yapılması sanırım.
allah herkesin gönlüne göre versin.

bizim şafak 56...inşallah benimde nişanlım 56 gün sonra burda olacak Allah tüm askerlere ve bekleyenlerine sabır versin askerlik zor olsada bi bekleyenin olması güzel en güzeli de kavuşmak zorluklara göğüs gerebilmek....
bu arada mabellam Allah ömür boyu mutluluk versin hayırlı olsun darısı başımıza:p benim nişanlımda ne gibi değişiklikler olacak acaba sağ salim gelsin de......o yeter bana

takii
21-11-2008, 13:51
bi an evvel askerliği yapmakta fayda var hele şu aralar durumda malum. belki terhisinde durum düzelir. heryerde bizim karşımıza çıkıyor. bende kısa dönem yapmanda fayda var derim bir an evvel gelir işine gücüne bakarsın.. soruları normal cevapla kazanamayacak gibi abartma ama yani hepsini yanlış yapma...sonra karışmam kötü olur:D

Ç.ÇALIK
21-11-2008, 14:55
Allah askerde olan kardeşlerimize de onları bekleyen sevenlerine de sabır ve sıhhat versin inşallah. Askere giden beklenen olmak da, bekleyen olmak da çok zor. Sevdiklerinden ayrı kalmak insana onlarla birlikte geçirip kıymetini o an bilemediğiniz bir saniyeyi bile özletebiliyor. Herşey özlemle daha kıymetli oluyor, düşünmeye değer anlamaya daha çok fırsatı oluyor insanın. Aslında asker sonrası başlıyor asıl hayat ve bu dönemden sonra kendini iyice toparlamak sağlam adımlarla hayata atılmak gerekiyor ki hayata karşı yenik düşülmesin.

cememre
23-11-2008, 16:08
Arkadaşlar sınav hakkında ne düşünüyosunuz,hangi gün girelim veya soruları yapalımmı,malum hepimiz kısa dönem yapmak istiyoruz,bunun için dikkat etmemiz gerekn şeyler neler...

nilayserhan
01-12-2008, 00:03
sonunda sağ salim kavuştuk biz de Allah tüm askerlik yapanlara ve bekleyenlerine sabır versin

oktaytolga
01-12-2008, 11:26
herkese selamlar. millet bende yeni mezun oldum bütün yazılanları okudum hakketen baya şaşırdım bazı şeylere şu anda ben bi işte çalışıyorum. ama aralıkta gitmediğime çok pişman oldum en erken zamanda gştmeyi düşünüyorum şu anda ama aralıkta gitmek en iyisiymiş galiba okuudklarım kadarıyla.daha önceden giden arkadaşlar artık pek uğramıyor galiba aralarında muhabbet baya koyuymuş. devam etse çok iyi olur yazışmaya. görüşmek üzere.

zeliha3818
06-12-2008, 15:23
bizim şafak da 41 olmuşşş yaaaaaa =))

zeliha3818
06-12-2008, 15:29
bu arada genellikle 3. gün sınava girin diyolar.........

M.Kemal VARCIN
07-12-2008, 02:32
herkese selamlar. millet bende yeni mezun oldum bütün yazılanları okudum hakketen baya şaşırdım bazı şeylere şu anda ben bi işte çalışıyorum. ama aralıkta gitmediğime çok pişman oldum en erken zamanda gştmeyi düşünüyorum şu anda ama aralıkta gitmek en iyisiymiş galiba okuudklarım kadarıyla.daha önceden giden arkadaşlar artık pek uğramıyor galiba aralarında muhabbet baya koyuymuş. devam etse çok iyi olur yazışmaya. görüşmek üzere.

Arkadaslar askere gidecek mutlaka birileri vardır uyelerden hatta yeni uye olanlar biz buralardayız sorularınızı sorun.Yardımcı olabilecegim birsey varsa her zaman yardıma hazırım...

zeliha sizinde az kalmıs.İnsallah su gibi gecer bir an evvel bulusursunuz.Plakaları sayın artık.Askerde iken en iyi ogrendigim seylerden birisi plakalardı :)

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

raptiye07
10-12-2008, 11:25
Sınıfı:İstihkam
Statüsü:Yedeksubay
Branşı:İS.SVŞ.TK.K.
Kabul Toplanma Merkezi
Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi:İS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
NARLIDERE İZMİR :)

cememre
10-12-2008, 14:18
Konya İl Jandarma Komutanlığı,kısa dönem...

İsmail SKBN
10-12-2008, 17:50
Arkadaşlar Üniversite Mezunu olduğunuz için kısa dönemde olsanız uzun dönemde çok rahat edeceksiniz. etrafınızda söylenenlere kulak asmayın söylenenlerin çoğu abartılıdır.Nerede askerlik yaparsanız yapın Zorluk derecesi sadece geride bıraktıklarınızla alakalı olacak yoksa askerlik yapmanın bi zorluğu yok.

M.Kemal VARCIN
11-12-2008, 01:04
Arkadaslar askere gidecek arkadaslar için bugun sınav sonucları acıklandı.Herkes sunu sorar neresi cıktı diye.Ve hemen bulundugunuz yere yakın yada uzak yorumları yapılır.yakın cıktı diye sevinirsin gittigin yerde cok sıkıntı cekersin.bulundugun yerden uzak yere gidersin inanılmaz rahat edersin.O yuzden yakın cıkmıs uzak cıkmıs o kadar kafanıza takmayın.Onemli olan arkadaslar orada gecirecek oldugunuz zaman ve bu zamanın en az sıkıntı ile atlatmak.Bu yasayacak oldugunuz ortama baglı oldugu kadar size de baglı.Bazı seyleri kafanızdan atın.Herseye canınızı sıkmayın.Bunları demek inanın cok basit geliyor insan yasayınca bu sekilde dusunuyor ama bitirip gelince de benim suanda size dedigim gibi soylettiriyor.:) O yuzden bu askerlik bir sekilde yapılacak gerek sıkıntılı (insallah olmaz) gerek huzurlu mutlu vs vs(insallah bu sekilde gecer herkes için).Ve bu hayatınızın bir zorunlulugu ve inanın bunun bile bir tadı var.Daha once soylemiş olmam lazım 80 kusur yasındaki dedem bile askerlik anısını anlatıyor dusunun bundaki hazı :)

Suanda içinizde olusan sıkıntıları korkuyu inanın anlıyorum.Ben bircok askerligini yapan abilerim gibi yasadım bu gunleri.Suanda cevrenizde yorum yapanlar olacaktır.İsmail kardesimin dedigi gibi cogu abartı cogu goz boyama vs vs.Onları kaale almayın içeri endişe ve korkuyla girmeyin o yuzden.Cunku abartı olman goz boyama olmayanlar yani gercek olanlar için ise onların yasadıkları bu demek degildir ki aynı seyleri sizlerde yasayacaksınız.O yuzden size tavsiyem iceri korkusuz içinizde sıkıntı olmadan girin.Ve 150 kusur gun(kısa donemler için) dişinizi sıkın.("dişinizi sıkın dediysem cok kotu seyler yasayacagınızdan degil.İnsanın normal hayatından farklı seylerle gecerken genelde sıkıntı yasar onun için dedim.Korkulacak birsey yok.)İceri girin.Egitiminizi alın kurallara uyun.Zaten bir bakmıssınız zaman geçmiş askerlik bitmiş.Önünüzden koca bir dag bir engel kalkmıs.(Askerlik engel olarak gorunmesinin sebebi gerek iş bulmada sıkıntı gerek evlilikte sıkıntı olması nedeniyle).Kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Ayrıca arkadaslar sunu da unutmayın.Askere gittiginizde gerek aileniz gerek sevgilinizi ihmal etmeyin sakın.Ve mumkunse içeride yasayabileceginiz (insallah yasamazsınız) sıkıntılarınızı onlarla paylasıp onları da uzmeyin sakın...Çunku onlar sizin onları ozlemlerinizden daha cok sizi ozluyor ve sizi bekliyorlar.özellikle sevgilinizin sizi beklemesi cok zor bir durum.Onun için onlar için bir sıkıntı yasasanız bile onlarlar paylasarak onları daha fazla uzup yıpratmayın.Zaten onlar o özlemle daha bir duygusal oluyorlar.Hele o yemin töreninde annenin babanın gelip karsında aglaması karsısında neler hissedeceginizi dusunemezsiniz bile.

Uzun lafın kısası simdiden tum asker arkadaslarımızın kardeslerimizin yerleri hayırlı olsun.İnsallah sagsalim sevdiklerine,ailelerine,yuvalarına ulasırlar.

Cok sevdigim, kardesim dedigim iki arkadasım da bu celpte gidiyor.Emir kardesim Ankara Güvercinlik jandarma er,Milhan kardesim ise iskenderun denizci oldu.Sag salim gidip gelirsiniz insallah kankalarım...Bu soyledigim yerlere cıkan arkadaslar varsa yazarsa sevinirim...

HEPİNİZE HAYIRLI TEZKERELER...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

bebeglu
11-12-2008, 12:40
bende askerligimin acemilik dönemini iskenderunda yaptım çok rahat eder orada inşallah ama bir an önce gelselerde bizde buralardan kurtulsak şafak 37 :) marmaris aksaz

fortaferro
11-12-2008, 21:51
Vatan görevini yapmakta olan ve yapacak olanlara başarılar diliyorum.

Şu sözü sakın unutmayınız :

Su uyur düşman uyumaz !

Vatan görevi yerine getirilirken ;

- Elinize vatanı korumak için silah veriliyor . Dalgınlık...düşman 1 !

- Düşüncelere dalanlar uyuyor ! En büyük 2nci düşman !

Nöbet ve görev esnasında dalgınlık uyumak en büyük düşmandır !

Lütfen unutmayın ! Lütfen !

Özellikle İnşaat konusu ile ilgili olanlar ..

Araziyi iyi tanıyın...
Mayın denen nalet bomba mutlaka bir yere yerleştirilmek gizlenmek zorundadır !
Mayın yerleştirilen arazi,yol,asfalt..her neresi olursa olsun mutlaka şeklinden de belli olur....

Aman dikkat !

Saygılar

zeliha3818
12-12-2008, 16:08
zeliha sizinde az kalmıs.İnsallah su gibi gecer bir an evvel bulusursunuz.Plakaları sayın artık.Askerde iken en iyi ogrendigim seylerden birisi plakalardı :)

çok teşekkürler plakalar bitecek nerdeyse ya pazar günü istanbul olacak...Allah askerliğini yapan ve yeni asker olan bütün kardeşlerimize kolaylık versin (nişanlıma da)bu arada bi çok arkadaş da pazartesi teslim olacaklar onlara da hayırlısı olsun diyelim bitirip gelmenin huzuru da ayrıdır eminim ki.......:pbizde o huzuru görecez inşallah çok az kaldı....:p

mabellam
15-12-2008, 11:23
zeliha3818 az kalmış, gözünüz aydın. son günlerin nasıl da yavaş aktığını tahmin edebiliyorum. azıcık daha sıkacaksınız dişinizi (:
taze asker arkadaşlara da hayırlı tezkereler diliyorum. allah bekleyenlere sabır, askerlerimize de güç versin.

zeliha3818
30-12-2008, 20:36
şafakkkk 18......................... =)))))

sgerard
15-03-2009, 11:55
Askeriyede belirli donemlerde uzun donem daha cok aliyor,belirli donemlerde kisa donem daha cok aliyorlar
Ben agustos donemindeitmistim o zaman bana uzun cikmisti
yanilmiyorsam aralik doneminde gidenlere kisa donem cikiyor

Kisa donem olsun uzun donem olsun askerligini yapmayan arkadaslara Hayirli tezkerelere diliyorum

sivil
26-05-2009, 14:24
Asteğmenlik Kalkıyor, Herkes Er Olacak !!!

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ileride de tek tip askerlik mesajını verdi. 4 yıllık fakülte mezunu herkes er olarak askerliğini yapacak.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un ‘’Bedelli askerlik yok’’ diyerek ileride de tek tip askerliğe geçileceği yönünde mesaj vermesi, TSK’daki yeni konsept çalışmalarını da gözler önüne serdi.

Yapılanmanın tamamlanması ile birlikle, yedek subaylık tamamen kalkacak. Üniv.mezunları 12 diğerleri 15 ay erlik yapacak. Takım komutanı ihtiyacını, yedek subaylar yerine, sözleşmeli subaylarla karşılanacak.

2008’in Mayıs ayından itibaren 6 komando tugayına artık yedek subaylar alınmıyor. Aralık 2009’dan itibaren de erler alınmayacak. Bu 6 tugay tamamen subay astsubay ve uzman erbaşlardan oluşacak. Böylelikle terörle mücadelede görev alan tamamen profesyonel yaklaşık 9 bin 500 kişilik bir birlik oluşacak.

TEK TİP ASKERLİK
TSK, zaman içerisinde “Profesyonel askerlik ile mecburi askerlikten oluşan bir sistem ([Only registered and activated users can see links])e” geçecek. Daha önce tümen-alay esasına dayalı olan kuvvet yapısını, tugay-tabur esasına çevrildi. Subay ve astsubaylarına ilaveten uzman erbaş sistemi ile de profesyonel orduya geçişte mesafe kaydedildi.

Profesyonel ordu çalışmaları tamamlandığında, zorunlu askerlik hizmeti de tek olacak. Yedeksubaylık ve kısa dönem erlik kaldırılacak. Herkes celp dönemlerindeki ihtiyaca ve yükümlü sayısına göre, 12 ya da 15 ay erlik yapacak. Yurt dışındakiler için dövizli askerlik devam ederken, yurt içinde ancak her celp döneminde askere alınacak yükümlü sayısı, ihtiyaç duyulandan çok ise bedelli askerlik gündeme gelecek. Genelkurmay, bugünkü şartlarda 2013 yılına kadar ([Only registered and activated users can see links]) bedelli askerliğin gündeme gelmeyeceğini hesaplıyorlar.

KONSEPT DEĞİŞİYOR
TSK’daki reform çalışmalarının ilk aşaması askerlik süresinin kısaltılması ve profesyonel ordu faaliyetleri oldu. 18 aylık uzun dönem askerlik süresi 15 aya, 16 ay olan yedek subaylık süresi 12 aya, 8 ay olan kısa dönem askerlik süresi de 6 aya indirildi. Artık er ve erbaşlara bazı birliklerinde görev verilmiyor.

Özel Kuvvetler Komutanlığı, Jandarma özel harekât taburları, 5'i Kara Kuvvetleri Komutanlığına, 1'i Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı komando tugayları, Sabit konuşlu iç güvenlik taburları ve Destek unsurları tamamen profesyonellerden oluşacak. İç güvenlik ve komando taburlarında görev alacak erler, Eğirdir Dağ ve Komando Okulunda eğitilecek. Profesyonel olacak 6 komando tugayının her biri yaklaşık 1600 personelden oluşacak.

DÜNYADA DURUM
AB üyesi 25 üyeden 10’unda zorunlu askerlik hizmeti yok. Bunlar arasında İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç var ([Only registered and activated users can see links]). Zorunlu askerlik, Portekiz, İspanya, İtalya, Lüksemburg, İrlanda Yunanistan, Polonya, Estonya, Letonya Litvanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya ve Almanya’da var. Fransa’da askerlik meslek statüsünde. Şartları uyanlar, sözleşme imzalayarak orduya katılıyor. İngiltere’de bir profesyonel muvazzaf ordu var. Ayrıca yedek gönüllü ordu bulunuyor. ABD’de ise profesyonel ordu ve yedekler var.

Kaynak : Haber7

Volkan Donbaloğlu
26-05-2009, 14:34
Ne zaman bu değişiklik olacak acaba, hemen gidip gelmek lazım sanırım :(

sivil
26-05-2009, 14:55
Ne zaman bu değişiklik olacak acaba, hemen gidip gelmek lazım sanırım :(

TSK nın böyle bir çalışma içerisinde olduğu birçok yayın organında söyleniyor.Sanırım bu çalışma 2-3 sene den önce yürülüğe girmez.Genede durumu uygun olanlar biran önce askerlik işini aradan çıkartsalar iyi olur. Şunuda unutmamak gerekiyor, bu yasa siz askerdeykende çıkarsa askerliği devam edenleri de içine alacaktır.Bu durumda askerliğin uzaması nedeniyle moral bozukluğu olabilir. Daha başka bilgi sahibi olanlar paylaşırsa askere gidecek arkadaşlar açısından yararlı olacaktır......

CELİKKOLLU
26-05-2009, 18:25
Öncelikla saglıkla gidip gelmeni diliyorum.Eğer kısa dönem düşüncen varsa sınavlara son gün katıl.O güne kadar tüm kadroları dolduruyorlar ve son gün gidenlerin buyuk kısmı istediği sonucu alıyor.Yazılı sınavında ben ne anlama geldiğini anlamadım Onun için çalışmana gerek yok(şakaydı)Çok fazla şeyler götürme hemen her isteğin orada karşılanıyor.(sınava son gün katıl bunu unutma).Orasıda hayatın bir parçası farklı değil.Belki birde sana şöyle birşey önerebilirim.Boş vaktinde olacak.Onun için bolca mesleki kitap yada okumak istediğin bişeyler götürürsen zamanını iyi değerlendirme imkanında olur.

Ahmet ÇELİKKOLLU
İnşaat Mühendisi
ESKİŞEHİR

casus62
26-05-2009, 22:07
arkadaşlar benim inşallah bu haziran da okul bitiyo 25 hazirandan öncede çıkışı alıp tecili bozdurabilirsem ağustosta gitmeyi düşünüyorum sizce mantıklımı yaptığım,birde acaba ben askerdeyken bu yasanın çıkma olasılığı yüzde kaç beni etkilermi 1 2 hafta kala bide 7ay uzarsa çok kötü olur :(

M.Kemal VARCIN
27-05-2009, 01:14
15 milyon gencin hayatını etkileyecek “tek tip askerlik”le ilgili ilk taslak metin Genelkurmay Başkanı’nın açıklamasından bir ay sonra Başbakanlık’a ulaştı.

Bedelli askerliğe kapıları kapatan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un ilk işaretini verdiği tektip askerlikle ilgili çalışma başlatıldı. Taraf’a konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü’nün yasa tasarısı için çalışma başlattığını doğrulayarak, “Taslak üzerindeki çalışma hâlâ sürdüğü için ayrıntılar henüz netleşmedi” dedi.

Taslak Başbakanlık'ta mı

Orgeneral Başbuğ, 29 Nisan'da düzenlediği basın toplantısında "Bedelli askerlik uygulaması Türkiye'nin gündeminde değildir ve ileriki dönemde de olma ihtimali yoktur"

diyerek bedelli askerlik tartışmasına son noktayı koyarken, askerlikte yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Türkiye'de hala 15 aylık normal, üniversite mezunları için 12 aylık yedek subaylık ya da altı aylık kısa dönem ve yurtdışında çalışanlar için bedelli askerlik uygulaması olduğunu anımsatan Başbuğ,

"Biz tüm bu sistemleri genel olarak ele alıp daha sağlıklı, daha sade, daha eşit, daha adil bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bunları tek tipe indirebilir miyiz konusu üzerinde duruyoruz" demişti.

Başbuğ'un bu açıklaması, askerlik sorunu olan milyonca kişinin gözlerini Genelkurmay'a çevirdi.

Ancak aradan yaklaşık bir ay geçmesine rağmen tektip askerliğin ayrıntıları netleşmedi. Tektip askerlikle askerlik süresinin kimin için ne kadar uzayıp kimin için ne kadar kısalacağı konusu da henüz netlik kazanmadı.

Genelkurmay Sözcüsü Tuğgeneral Metin Gürak da, geçen cuma yaptığı haftalık basın toplantısında, tektip askerlikle ilgili çalışmanın hala sürdüğünü; netleşince kamuoyuna açıklama yapacaklarını açıklamıştı.

Bu arada askerliği tektipe indirecek bir kararname taslağının Başbakanlık'a ulaştığı öne sürüldü. Ancak bu bilgi resmi kaynaklarca doğrulanmadı.

Gönül: Çalışmalar sürüyor

Taraf'ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Gönül, tektip askerliğin kararnameyle değil ancak yasal düzenlemeyle gerçekleşebileceğini belirterek çalışmaların sürdüğünü söyledi. Üzerinde çalışılan metnin henüz bir taslak haline dönüşmediğini belirten Gönül,

"Yasa taslağı hazırlamak biraz zaman alıyor. Metin ortaya çıktıktan sonra ilgili bakanlık ve kurumların görüşünün alınması gerekiyor.

Hazırlanan metin bu görüşler doğrultusunda son halini aldıktan sonra taslak olarak Başbakanlık'a gönderiliyor ve Bakanlar Kurulu'nda kabul edilirse yasa tasarısı olarak Meclis'e sevk ediliyor. Taslak üzerindeki çalışma hala sürdüğü için ayrıntılar henüz netleşmedi. Onun için açıklama yapamıyoruz" dedi.

Başbuğ'un açıklamasından sonra sızan ilk bilgiler, Genelkurmay Başkanlığı'nın yedek subaylık ve kısa dönem askerliği tamamen ortadan kaldıracak bir model üzerinde çalıştığı yönündeydi.

Genelkurmay'ın, üniversite mezunlarına yedek subay ya da kısa dönem askerlik yolunu kapatarak herkesin tektip askerlik yapmasını sağlayacak bir model üzerinde çalıştığı; askerlik süresinin de 15 ya da 12 ay olarak planlandığı önü sürülmüştü.

Hazırlanacak yasa taslağının, sadece askerliği tektip indireceği; askerlik süresinin yasa kapsamında olmayacağı öğrenildi.

Askerlik süresinin, tektip yasası çıktıktan sonra Genelkurmay'ın görüşü doğrultusunda Bakanlar Kurulu'nca çıkartılacak kanun hükmünde kararnameyle belirlenmesi bekleniyor.

Türkiye’ye askerlik çağında bulunanların sayısı14 milyon 306 bin 525. Bunlardan yüzde yedisi, yani 1 milyon bin 456’sı bakaya kaçağı konumunda.

Kaynak : [Only registered and activated users can see links]

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaslar askerligin bu sekilde olup olmadıgına dair net bir acıklama yok.Bu yuzden endiselenmeyin derim.Ben askerdeyken de bunun gibi bir haber cıkmıstı.Ve askerlik uzayacak demişlerdi.Ancak askerlik uzamadı.Burdada bu duzenin yakın bi zamanda degiştirelecegini sanmıyorum.(sahsi fikrim) Bana gore askere aralık celbinde gidin ve mumkunse sınav her ne kadar kaale alınmıyor densede son gun gidin derim.

M.Kemal VARCIN
03-06-2009, 10:59
ABD’de bulunan Genelkurmay Başkanı Başbuğ tek tip askerlikle ilgili, "Uygulama için çok erken", bedelli askerlikle ilgili de, "Bu konu kapanmıştır" diyerek spekülasyonlara son noktayı koydu. Milli Savunma Bakanı Gönül de, "Terör bitmeden, bedelli imkánsız" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "bedelli askerlik" ile "herkes için tek tip, aynı süre askerlik" konularıyla ilgili spekülasyonlara son noktayı koydular. Gönül, "Türkiye’nin özel şartları ve terörle mücadele gerçeği varken, kimseye kalkıp bedelli askerlikten bahsedemesiniz. Bir şehit annesi ileride gelse ve ’Benim oğlum, parası olmadığı ve bu nedenle askere gittiği için mi öldü?’ diye sorarsa ne diyeceğiz? Bu ülkede PKK terörü bitmeden bedelli uygulaması imkánsız" dedi.

"KULAK ASMAYIN"

Amerikan-Türk Konseyi toplantıları için Washington’da bulunan Orgeneral Başbuğ da tek tip askerlik konusunda halkın yaratılan söylentilere kesinlikle kulak asmaması gerektiğini belirterek, "Henüz bu uygulama başlayacak demek için çok erken. Birçok yeni düzenleme seçeneği üzerinde çalışıyoruz" dedi. Başbuğ, bedelli askerlik konusunun sürekli olarak gündeme getirilmesinden rahatsız olduğunu da vurgulayarak, "Kesin olarak söylüyorum, bu konu kapanmıştır. Genelkurmay Başkanlığı’nın kesinlikle böyle bir çalışması yoktur" diye konuştu.

"HALA KUZEY IRAK'TALAR"

Başbuğ, Amerikalı mevkidaşı Amiral Mike Mullen’ın da dinlediği konuşmasında, PKK’nın silahlı teröristleri var olduğu sürece, sadece bu alanlarda önlem almanın yanlış olacağını da ifade etti. Başbuğ, "Bu nedenle, terör örgütü tamamen ortadan yok oluncaya kadar mücadele etmeye kararlıyız. Bu mücadele uzun vadeli çabadır ve sabır gerektirir" dedi. PKK ile mücadelede çok güçlü bir pozisyona geldiklerini belirten Başbuğ, Aralık 2007’den beri Kuzey Irak’ın güvenli alan olmadığını, terör örgütüne uluslararası desteğin önemli bir ölçüde azaldığını, terör örgütünün silahla başarılı olmayacağını tartışmaya ve de Irak’ın geleceğinde kendisine bir yer olmadığını anlamaya başladığını vurguladı.

Başbuğ, "Ama bütün bunlara karşın, PKK terör örgütü Irak’ın kuzeyindeki varlığını sürüdürüyor. Bu varlığı imha etmeden örgütü imha etmek imkansız" dedi.

KAYNAK : [Only registered and activated users can see links]

Askere gidecek arkadaslarımız için önemli bir haber okumalarını tavsiye ediyorum

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

highcivil
22-06-2009, 14:07
Bende Allah izin verirse aralıkta askerim forumdan üye arkadaşlarla orada görüşürsem şaşırmayacağım :) :)

M.Kemal VARCIN
23-06-2009, 00:00
Bende Allah izin verirse aralıkta askerim forumdan üye arkadaşlarla orada görüşürsem şaşırmayacağım :) :)

Konuyu ilk actıgım zaman daha cok kişi buraya yazdı daha cok kişi birbirini tanıdı.Bazı kişiler aynı yerde kısa donem uzun donem yaptılar (izmir narlıdere kısa donem (acemi-usta birligi) uzun donem (acemi birligi)) Bu konuyu acma sebebimden biriside askere gitmeden askerligini yapmıs abilerimin fikirlerini almak ve askere gidecek kişilerin aynı yere dusme ihtimalini dusunerek birbirlerini tanımasıydı.İlk actıgım zaman benim ben amacıma ulasmıstım.Forumda saygı duydugum sevdigim abim dedigim salih abinin oldugu yere cıkınca cok sevinmiştim.Forumda olmasam salih abimi tanıyacakmıydım?Kesinlikle hayır.O zamanda soyledim simdide soyluyorum Allah razı olsun ondan.Sonuc olarak askere gidecek kardeslerimizi bu konuya en azından bir harf bile olsa birseyler yazmaları.Cunku sizin aleyhinize birsey degil tamamen lehinize olacak.

Sn Highcivil bence gidilebilecek en guzel donemde gidiyorsunuz.Konuyu bastan sona okumus iseniz sebeplerini okumussunuzdur.Allah gonlunuze gore hayırlısını versin insallah suanda asker olan tum kardeslerimizde sizde sag salim salim sevdiklerinize kavusun insallah....!!!! (AMİN)

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

celalsungu
23-06-2009, 13:25
Milli Savunma Bakanı Gönül de, "Terör bitmeden, bedelli imkánsız" diye konuştu.

700 bin kişilik Ordunun en fazla 100 bini terörle ilgili yerlerde görev yapıyor. İngiltere ordusu 90.000 kişi. Gitti Arjantinin burnunun dibinden Falkland'ı geri aldı geldi.

M.Kemal VARCIN
23-06-2009, 23:50
700 bin kişilik Ordunun en fazla 100 bini terörle ilgili yerlerde görev yapıyor. İngiltere ordusu 90.000 kişi. Gitti Arjantinin burnunun dibinden Falkland'ı geri aldı geldi.

Sn Celan SUNGU,

Benim mesajımdan alıntı olarak bana cevap yazmıssınız ama alıntı yapmıs oldugunuz yazı tarafımdan yazılmadı.O mesajdaki yazı asagıda kaynak olarak gosterilen haber sitesinden alınmıstır.Gerekli atıflarınızı ilgili habere yaparsanız sevinirim...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar..

celalsungu
24-06-2009, 16:37
Sn Celan SUNGU,

Benim mesajımdan alıntı olarak bana cevap yazmıssınız ama alıntı yapmıs oldugunuz yazı tarafımdan yazılmadı.O mesajdaki yazı asagıda kaynak olarak gosterilen haber sitesinden alınmıstır.Gerekli atıflarınızı ilgili habere yaparsanız sevinirim...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar..
Yok sana yazmadım, Milli Savunma Bakanının gerekçesine cevap yazdım.:)

şeff
26-06-2009, 19:37
Arkadaşlar bu ağustos ta askerim inşallah,varsa tertip meslektaşım tanışmak iyi olacaktır. Birde bu celbin aztek celbi olduğunu söleyip moralimizi bozanlar var,bu konuda bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum

hasturk
01-07-2009, 13:12
Hayırlı teskereler tertip,bu dönem bende kısmetse askere gideceğim ama sorduğun soru hakkında bir bilgiye sahip değilim...

alkimefe
01-07-2009, 17:27
selamlar arkadaslar,
ben çıkış belgemi ancak alabildim. ağustos celbi için başvuru hakkım hala var mı? bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilirse çok sevinirim. kolaylıklar dilerim.

mihendis
01-07-2009, 17:48
bildiğim kadarıyla yok 25 haziran sondu.bende çıkış belgemle başvurdum ama ordaki sivil memurun yanlış bilgi vermesinden dolayı benim askerlik işi aralığa kaldı.

İşin kötü yanı iş buluyorum bu askerlik yüzünden başlayamıyorum:S

alkimefe
02-07-2009, 00:45
bildiğim kadarıyla yok 25 haziran sondu.bende çıkış belgemle başvurdum ama ordaki sivil memurun yanlış bilgi vermesinden dolayı benim askerlik işi aralığa kaldı.

İşin kötü yanı iş buluyorum bu askerlik yüzünden başlayamıyorum:S

Çıkış belgenizle başvurmanız mı sorun oldu acaba? Sadece diplomayı mı kabul ediyorlar? Başvuru süresinin dolmasına rağmen kütüğe kayıtlı olduğunuz yerdeki askerlik şubesinden başvurulabiliyor diye duymuştum ben; sanırım doğru değil.

mihendis
02-07-2009, 01:24
Çıkış belgenizle başvurmanız mı sorun oldu acaba? Sadece diplomayı mı kabul ediyorlar? Başvuru süresinin dolmasına rağmen kütüğe kayıtlı olduğunuz yerdeki askerlik şubesinden başvurulabiliyor diye duymuştum ben; sanırım doğru değil.

çıkış belgemle hallolması gerekirken olmayacağını ısrarla söyleyen memur galiba olmuyor diyerek vazgeçtim o gün uğraşmaktan ,diğer dediğiniz konuda bilgim yok eğer öyle bişey varsa bende hemen yarın askerlik şubeme gideyim memlekete.

alkimefe
02-07-2009, 12:40
bağlı olduğunuz askerlik şubesinden başvurunun kabul edildiğine dair bir bilginiz olursa ya da kendiniz başvuruyu yapabilirseniz beni de bilgilendirir misiniz? benim memleket biraz uzak (övünmek gibi olmasın çorum :) ). kolay gelsin. umarım silah altına alınacak bütün meslektaşlarıma kısa dönem çıkar.

şeff
03-07-2009, 20:09
Ağustos celbine gitmek için 25 haziran sondu. Ve 25 hazirana kadar evrağınız bağlı olduğunuz (kayıtlı olduğunuz kütük) askerlik şubesine ulaşması gerekiyordu. Banada enstitü 18 haziranda çıkış veriyodu ve postayla bu yazışmaların yetişmeyeceğini sölediler.Hatta burdaki (istanbul) askerlik şubeleri bile yetişme/kabul edilme ihtimalimin düşük olduğunu söledi.Ben üniversiteden çıkış belgesini aldığım gün atladım gittim erzuruma(askerlik daire başkanlığına) orda bu dönem gitmem gerektiğini izah ettim ve ordanda kütüğümün bağlı olduğu yere(sarıkamışa) giderek işi neticelendirdim. Yetişip yetişmeme durumunu öğrenmek için abartısız 30-40 defa telefon ettim şubelere,kimse de net bişey sölemedi. Bu noktada yardıma ihtiyacı olan arkadaşlar mesaj atarsa,bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. Tertiplerime şimdiden hayırlı teskereler