Gunlisher
18-11-2007, 11:45
Merhabalar. Arkadaşlar İnşaat teknikeriyim. Şu anda bir yapı denetim şirketinde çalışıyorum, dolayısıyle inşaat ve projelerle hep iç içeyim. Buda çizdiğim bir villa projesi. Daha sona çizdiğim konut projelerinide sizinle paylaşmayı düşünüyorum.
[Only registered and activated users can see links]
Edit: 2007 formatındaydı ama 2000'e çevirdim.
SerMimar
18-11-2007, 12:14
sanırım autocad 2007 formatında...
Erman GÜDÜ
19-11-2007, 07:29
taşıyıcı sistem yığma düşünülmüş. emeğine sağlık
Gunlisher
24-11-2007, 20:38
taşıyıcı sistem yığma düşünülmüş. emeğine sağlık
Villa projesiyle ilgili: Taşıyıcı sistem yığma değil, betonarme karkastır. BAbama ait olduğunu ve köyde yapıldığını, ruhsatsız başlandığını ve projeninde mevcuta göre çizildiğini belirtmeliyim. İki gün öncede ruhsatını bayındırlıktan aldım. :)
Yeni Projemiz
Evet arkadaşlar şu anda ruhsat aşamsında olduğumuz hatta ruhsatınınnyazıldığı ve harçlarının hesaplandığı bir projemi sizlerle paylaşıyorum. Mimari çizimin bir sanat olduğu ve herkesin kendine göre yorum yaptığı bir gerçek. Bu projemizde imar durumundan ve arsanın m2 büyüklüğünden dolayı biraz şartlandık.
Proje: Mimari
Arsa: 298 m2
İmar: %30 TAKS - %90 KAKS Bitişik Nizam Saçak seviyuesi 9.50 m.
Yoldan: İstikamet
Yan Bahçe : 3.00 m
Arka bahçe: h/2'dir.
Çizdiğim proje hakkında bilgi vermeyi uygun görüyorum. Böylece tartışıp fikir alışverişi yapabiliriz. Yeni başlayan arkadaşlarımızda bilgilerimizden yararlanmış olur.
TAKS: 298 x %30 = 89.30 m2 Oturum olabilir.
KAKS : 298 x %90 = 268.20 m2
Mevcut Oturum(Taban alanda kullanılan m2) 80 m2
Toplam:(Kaksa tabi olan kısım, kapalı alan) 267 m2
Genel biligi açısından belirteyim açık alanlar yani balkonlar ve ortak alan olarak kullanılan bodrumlar KAKS'a dahil değildir.
Zemin katta taban oturumu olarak 89.30 m2 oturum hakkım varken üst katlarda dairelerimizin iyi çıkması açısından oturumu küçük tuttum. Yani binayı 89.30 m2 yerine 80 m2 oturttum. Bu sayede üst katlarda kapalı çıkma hakkım oldu. Eğer oturum hakkımı tam olarak kullansaydım normal katlarda sadece açık çıkma yapabilirdim. Umarım beğenirsiniz ve yeni başlayan arkadaşlarıma yardımcı olur.
[Only registered and activated users can see links]
Not: Yapı denetimle ilgili sorunlarınız veya merak ettikleriniz olursa cevaplayabilirim. (Gerçi 19 ilde uygulanıyor ama.)