Orijinalini görmek için tıklayınız : Proje Hazırlamak İçin Pratik Bilgiler Nelerdir?

muh.eda
26-10-2007, 18:25
arkadaşlar benim acil olarak binanın mimari planı üzerinden statiğinin çıkarılırken nelere dikkat etmek lazım, kolon kiriş boyutları ne kadar olmalı, kirişler nerelerden doğru olarak geçmeli,binanın kat sayısına ve alanına göre kolon kiriş boyutları ne kadar olmalı konularında çok acil pratik bilgiye ihtiyacım var! bana yardımcı olabilecek varsa sevinirim!..

statiker
26-10-2007, 21:46
bu bilgiler acilen verilecek bilgiler değildir...bu konuda tecrübe kazanmanız seneleri alabilir...
Emeklemeden ayağa kalkan bebek,yüzüstü düşermişşş...

Yapı Mühendisi
26-10-2007, 22:07
Proje yapmanın el kitabını henüz kimse yazmadı.Yazılamazda.
Projeleri sanıldığını aksine program değil kullanıcı çözer.Bu isteğiniz bu duruma bir kanıttır.
Eğer bu saydığınız bilgileri kestiremiyorsanız henüz proje yapabilme özelliğini kazanamamışsınız demektir.
Benim nacizane tavsiyem tecrübeli bir mühendisin yanında bir süre çalışmanızdır.Çünkü bu bilgiler kitaptan-forumdan değil ,pratikle öğrenilir.

ft81
27-10-2007, 20:18
Değerli arkadaşım bu sorduğun şeyler arkadaşların da dediği gibi biraz tecrübeye bakıyor. Aynı zamanda binanın kolon,kiriş,temel planlaması direk olarak mimari proje ile ilgilidir. Yardımcı olmaya çalışrız burdaki arkadaşlarla. mail adresim : [Only registered and activated users can see links] .Saygılar

muh.eda
28-10-2007, 13:05
arkadaşlar ben de biliyorum bu sorduklarımın tecrübe isediğini. ben de tecrübe kazanmak için ilk adımları atmaya çalışıyorum.emekliyorum yani yürümeye çalışmıyorumm!.. ben de bi kaç bilgi öğrenerek tamam ben bu işi biliyorum demiyorum. ama en azından biraz yorum yapabilmem için bazı temel, pratik bilgilere ihtiyacım var. dediğiniz gibi piyasada böyle bilgiler yok en azından ben bulamadım onun için sizden yardım istedim.
evet birinin yanına girdim öğrenmek için ama herşeyi soramıyosunuz sizden de yorum yapmanızı istiyolar . onun için biran önce bişeyler öğrenmek istemek yanlış olmasa gerek!..

mühendis1973
29-10-2007, 15:16
sayın arkadaşım....

bir kere başucu kaynaklarımız deprem yönetmeliği, ts500 ve ts498
buralarda minumum kiriş kolon kesitleri hakkında temel bilgilerin yanısıra zemin durumlarını gösteren bilgilerde mevcut.
mimari projeye ilk baktığımızda ne yapmalıyız dersen; ben hep şöyle düşünüyorum insanlanırın kullanımını güçleştirmeden (sonradan bu kolonunda burada ne işi var anlayışınına meydan vermeden ) kolonları nereye ve emniyetten kesinlikle taviz vermeksizin nasıl koyabilirim diyorum.kolon boyutlarını soracak olursan tecrübenide artırmak açısından defalarca kolon boyutları girerek analiz yaptır derim en uygununu bulana kadar.nihayetinde mühendissin bir başlangıç yap .saygılarımla.