Erman GÜDÜ
23-10-2007, 07:44
Uygulamasına başlayacağımız bodrum+3 katlı betonarme binaya ait projeyi paylaşıma açıyorum. Full projedir. Umarım faydalı olur.
Erman GÜDÜ
İnş. Müh.
Düzce
Link: [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Erman Bey,daha Fazla Kişiye Yardimci Olmak Amaciyla Projeyi 2000 Formatinda Kaydedip Tekrar Yükleyebilir Misiniz?ilgilendiginiz Için Teşekkürler Iyi çalişmalar..
dcelikkol
01-11-2007, 21:35
Merhabalar,
-Projede temelde bırakılacak olan perde ve kolon filizleri hakkında herhangi bir bilgi ve çizim göremedim.Ben mi göremiyorum acaba?
75 fi mi kabul edeceksiniz ?
Erman GÜDÜ
02-11-2007, 09:30
Merhabalar,
-Projede temelde bırakılacak olan perde ve kolon filizleri hakkında herhangi bir bilgi ve çizim göremedim.Ben mi göremiyorum acaba?
75 fi mi kabul edeceksiniz ?
30-490 cm radye içinde filiz gönyesi yapıldıktan sonra tabi ki 75fi filiz bırakılacak. Su basmanımız olmadığı için size şöyle özetleyebilirim bu proje için:
Toplam bırakılacak kolon filiz boyu : 30+45+120 = 195 cm alınabilir. Burda :
gönye boyu 12 fi : 12 x 16 = 19.2 cm yuvarlak hesap olarak 30 cm alabiliriz.
50-5 = 45 radye içindeki kolon filiz parça boyu.
75fi = 75 x 16 = 120 cm bırakılacak olan parça boyudur.
Simetrik Ve Gayet Güzel Bir Proje.sanirim Ide De çözülmüş.bende Ide Kullaniyorum .yalniz Erman Bey Autocad E Attiğimda Kolonlari Tarali Yapamiyorum Yani Ideden Attiğimda Tarali Atamiyorum.nasil Yapacağim Konusunda Bilgi Verebilirmisiniz.
Erman GÜDÜ
02-11-2007, 09:48
Simetrik Ve Gayet Güzel Bir Proje.sanirim Ide De çözülmüş.bende Ide Kullaniyorum .yalniz Erman Bey Autocad E Attiğimda Kolonlari Tarali Yapamiyorum Yani Ideden Attiğimda Tarali Atamiyorum.nasil Yapacağim Konusunda Bilgi Verebilirmisiniz.
Öncelikli yorumlarınız için teşekkür ederim. İdede projeyi yaparken kolonları ve perdeleri tanımlı tarama yaparak (BK1 taraması ölçek:0.50) tamamladıktan sonra direk autocade aktarıyorum. Eğer idede bunu yapamazsanız aynı taramaya autocadde hatch komutundan yapabilirsiniz.
Saygılarımla...
erman bey çok teşekkür ediyorum yardımınız için kolay gelsin tekrardan..
[quote=Erman GÜDÜ;44807]Uygulamasına başlayacağımız bodrum+3 katlı betonarme binaya ait projeyi paylaşıma açıyorum. Full projedir. Umarım faydalı olur.
Erman GÜDÜ
İnş. Müh.
Düzce
Erman Bey, bu bölümde bi düzenleme olmuş heralde,mesajlar silinmiş.;) Projenin mimarisinide eklemenizi rica etmiştim. Revizyonu bittikten sonra eklemeyi unutmazsanız sevinirim.
Tekrar emeğiniz için teşekkür ederim....
Erman GÜDÜ
08-11-2007, 15:39
Arkadaşlar mimarisini ekliyorum. Autocad 2000 formatındadır.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
ARKADASIM BEN ARANIZA FRANSASADAN KATILMAKTAYIM HARIKA VE DISPLINLI BIR YAPIT GORDUKLERIMIN EN IYISI DIYE BILIRM BENDEDE VAR IDECAD HER IKISI STATIK OLARAK VERIMSIZ DIYE DUYDUM VE KORKUMDAN KULLANMADIM;
son modelide var 5.0 gercekten eline emegine her yonunle nediyeyim brovo ya guzel bir calisma
burda peyzaj cok onemli insaat muhendisi mimari tarza dokunamaz ve insaat ruhsatini mimar aldigindan statik betonarme etud disina cikamaz ulkemiz deprem bolgesi oldugundan pek mimar alternatif degil sanirim paylasiminiz icin cok tesekkurler ve calismalarinizda basarilar bol kazanc saglik mutluluk huzur dolu yasam surmenizi dilerim
22 yasinda kardesimin boyle bir professionelce calsimasi beni buyuledi bravo
saygilarimla
Arkadaşlar mimarisini ekliyorum. Autocad 2000 formatındadır.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Duyarlılığınız için teşekkürler, Uygulamada başarılar dilerim..............
Erman GÜDÜ
09-11-2007, 19:01
ARKADASIM BEN ARANIZA FRANSASADAN KATILMAKTAYIM HARIKA VE DISPLINLI BIR YAPIT GORDUKLERIMIN EN IYISI DIYE BILIRM BENDEDE VAR IDECAD HER IKISI STATIK OLARAK VERIMSIZ DIYE DUYDUM VE KORKUMDAN KULLANMADIM;
son modelide var 5.0 gercekten eline emegine her yonunle nediyeyim brovo ya guzel bir calisma
burda peyzaj cok onemli insaat muhendisi mimari tarza dokunamaz ve insaat ruhsatini mimar aldigindan statik betonarme etud disina cikamaz ulkemiz deprem bolgesi oldugundan pek mimar alternatif degil sanirim paylasiminiz icin cok tesekkurler ve calismalarinizda basarilar bol kazanc saglik mutluluk huzur dolu yasam surmenizi dilerim
saygilarimla
Asıl bu güzel sözleriniz ve yorumlarınız için ben çok teşekkür ederim. Ne mutlu size yardımcı olabiliyorsak. Fransa'ya selamlar...