SERDAR ŞIK
12-10-2007, 21:09
Arkadaşlar ide statikte kemer şeklinde x-z düleminde eğikliği bulunan kirişler
yapabiliyormuyuz acaba?
yapabiliyormuyuz acaba?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : İDE'de kemer şeklinde kiriş? SERDAR ŞIK 12-10-2007, 21:09 Arkadaşlar ide statikte kemer şeklinde x-z düleminde eğikliği bulunan kirişler yapabiliyormuyuz acaba? insmuhgk 13-10-2007, 07:09 Arkadaşlar ide statikte kemer şeklinde x-z düleminde eğikliği bulunan kirişler yapabiliyormuyuz acaba? Bunu yapabilmek için yeni çıkacak olan ve çok şey beklenen 6.01 versiyonu beklemeniz gerekecek. iyi bayramlar. G.KÖSE SERDAR ŞIK 13-10-2007, 21:58 teşekkür ederim... Erman GÜDÜ 14-10-2007, 21:22 maalesef.. ama yuvarlağa en yakın şekilde küçük parçalar halinde çizebilir paftalarken yuvarlak gösterebilrisin. eyıldız 26-01-2008, 08:52 Eğiklikten Kasit Kot Farki Olan Bir Kirişse Bilmiyorum Ama Yatayda Parabolik Bir Kiriş Için Yapilabilir.yay Tanimlanir 3 Noktadan Ve üzerine Tikladiğiniza Açilan Sayfada Dönüştür Butonundan Kiriş Yapabilirsiniz.size Sayi Girmenizi Isteer örnek Olarak 8 Aliniz.analiz Sonrasi çizimde 8 Kiriş Olarak Atar.bunu Da Engellemek Için Analiz Yapmadan önce Proje Ayarlarinda "aralarinda Açi Farki Olan Kirişleri Bütün Kabul Et" Butonunda Bu Açi Değerini 30 Dereceye Kadar Alabilirsiniz.kolayliklar Dilerim SERDAR ŞIK 26-01-2008, 21:05 çok teşekkür ederim ama bahsettiğim o degildi, sanırım yok idede öyle bişey :) tevekkül 28-01-2008, 08:58 kemer yerine iki tane eğik kiriş tanımlayın. /\ şeklinde... yani kirişin ortasından ikiye bölüp her iki yöne eğim ve kot düzeltmesi yaparak bu şekilde yapabilirsiniz. tabi ne kadar doğru çözüm olur orasını bilemem. eyıldız 29-01-2008, 07:49 bu kemer kirişi tonoz gibi tanımlasak diye uğraşıyorum ama başaramadım.bu şekilde olmasında bir sıkıntı olacağını düşünmediğimden yani davranışın aynı olacağından dolayı böyle düşündüm.bilgilerinize... cassabotanic 09-04-2008, 09:56 Kalınlığı kiriş yuksekliği kadar olan , arc formuda kemer şeklinde tonoz olarak çozebilirsiniz. eyıldız 09-04-2008, 11:30 Deniyorum Ama Olmuyor.nasil Yapilacağina Dair Anlatabilirmisiniz cassabotanic 09-04-2008, 11:35 Ben prensip olarak . Kullanıma yönelik teknik destek vermiyorum. Çunkü böyle bir işi layığıyla yapmak için gereken zamanı ayırmam lazım. Bu zaman da ben de yok malesef. cassabotanic 09-04-2008, 11:35 Burada meraklı arkadaşlar var biri mutlaka size yardım edecektir piri.reis 09-04-2008, 12:46 Aşağıda anlattığım yöntemle yapabilirsiniz: Kirişin açıklığı 8 metre, kemer yüksekliği 1m, kiriş boyutları 30/70 olsun. 1. Planda, kemer kirişinin uzunluğu ve yüksekliği kadar yay tanımlayın. [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) 2.Tonoz tıklayın. Ayarlarına girin, genel ayarlarda kalınlığını 70 cm girin. Statik sekmesinde kiriş üzerindeki yükü sabit ve hareketli yük olarak girin. Diyalogtan çıkın. [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) 3. Tonoz araç çubuğundan Sınır tonoz seçin. Çizdiğiniz yayı seçin. Sağ klik. 4. Tonozun ilk noktasını verin. 5. İkinci noktasını 8 metre verin. 6. Üçüncü noktasını kirişin genişliği kadar 30 cm verin. 7. Üçüncü noktasını verin. (8 metre geriye gelin) 8. İlk noktayı tıklayın. [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) 9. Tonoz, Tonoz mesnetlerini tanımla komutunu tıklayın. Tonozun(artık kemer kirişin) sol ucundaki sonlu eleman parçasını tıklayın. Ötelemeye önlenmiş ve dönmeye önlenmiş tıklayın. Aynı işlemi sağ uç için yapın. (Kiriş tam anakastre oldu böylece) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) 10. Kubbe tonoz analizi yapın. 11. Uç boyutlu çerçeveden moment, donatı ve kuvvet diyagramları inceleyin. Uygun donatı çapını kullarak kirişinizin detayı çizin. (Minimum donatı ve yönetmelik kontrollerini kendiniz yapmalısınız) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) insmuhgk 09-04-2008, 12:46 Burada meraklı arkadaşlar var biri mutlaka size yardım edecektir Degerli zamanınız size kalsın beyefendi, burada meraklı bulunur nasılsa degil mi, (bir kücük yardım sonucu , bir nebze memnuniyet, bir içten tesekkür az şey midir?) G.KÖSE cassabotanic 09-04-2008, 12:54 Beni anlamamışsınız muhtemelen. Ben yardım etmem demedim. Programda neyin nasıl yapılacağı konusunda bana bel bağlamayın dedim. Teorik konularda tabiki yardım ediyorum. Biri yardım eder demiştim nitekim konu yetkilisi hemen yanıt verdi. eyıldız 09-04-2008, 15:00 "insan üç beş damla kan" çok anlam ifade ediyor bu laf anlayana tabi...ama değerli zamanları insana hizmet için sunmak istemeyenler var...bilgiden çok adam olmak lazım...emin olun bilgi bulunur BU ARADA SAYIN PİRİ.REİS e SERDAR ŞIK 09-04-2008, 21:01 Arkadaşlar herkesin ilgisine teşekkür ederim, bende bu yöntemleri düşündüm, yeni versiyonlarda görüşmek üzere:) gerçi ben şantiyeciyim:) |