Orijinalini görmek için tıklayınız : Mimarlar Odası Antalya Şubesi

SerMimar
12-10-2007, 17:57
MİMARLAR ODASI
ANTALYA ŞUBESİ HİZMET BİNASI

[Only registered and activated users can see links]
GENEL BİLGİ

KÜNYE

ADRESİ Meltem Mah. 3808 Sokak No:16 ANTALYA
MİMARI Aytekin Gültekin
PROJE GRUBU
İŞVERENİ TMMOB Mimarlar Odası
YAPIMCI
İÇ MEKÂN TASARIMI
Aytekin Gültekin
PEYZAJ

STATİK Selim Sarıkaya
TESİSAT Kemal Açıkalın
ELEKTRİK Kerim Yüksel
ŞANTIYE
İNS.KONT.MÜS.
ALTYAPI
PROJE KONT.MŞV.
PROJE TARİHİ 1993
YAPIM TARİHİ

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

statiker
13-10-2007, 13:01
akdeniz üniversitesinde öğrenci iken tam karşısında evimiz vardı..gerçekten çok güzel ve incelenmesi gereken bir mimariye sahip..

SerMimar
13-10-2007, 13:05
bir defa gitmek nasip oldu,

yanlışım varsa düzeltin; mimarlar odalarından konya mimarlar odası ve antalya mimarlar odası sadece "mimarlar odası" olarak düzenlenen tek binalardır..

konya mimarlar odası eski konya evlerinin restorasyonundan oluşmuştur,
antalya mimarlar odası ise yeni yapılan bir binadır ki ben 2 sene once gittiğimde dekorasyonunda değişiklikler yapılıyordu..

Hanedan
20-10-2007, 11:19
Eğer bir bütün olarak ele alırsak;
birilerine özenip, birşeylere benzetmeye çalışarak rezil etmişler yapıyı.
Allah bilir mimarlar da övünüyorladır şimdi. "Herkesten farklı bir binamız oldu 'bak her tarafı yamuk' " diye...

Yanlış anlaşılmasın! Her zaman yapılar ortoganal olmalı demiyorum. O yapıdan bunu; şu apıdan şunu ala ala ortaya kıcık bir şey çıkarıyorlar...

Kendin olabilsen zaten başarılı olursun.. taklit hiç bir zaman seni bir yere götürmez.

Böyle bir projeyi gerçekleştirebilmek için yeterli bütçen yoksa hiç girme kardeşim. o ne öyle? mavi renkli doğramaları ve travertenleri sarıya boyadığın sıvayla bütünleştirmişsin.. Bari cephede sıva yerine alucobant kaplama kullansaydın, doğramalarıda aluminyum renkli..

Sadece girişi veya giydirme cepheyi yada traverten kaplamayı ele alsak sözüm yok.. bir şeyler düşünülmüş -beğenilse de; beğenilmese de- ortaya birşey konulmuş. ama ne gerek vardı bunların hepsini birden bir tasarıma sığdırmaya çalışmaya.....???

"bak biz mimarız istersek direkleri bile kapının önüne yatırır sizi evlere sokmayız; işte bu da ispatı" havasındaki o direk ne iş??

Şimdi mim. aytekin gültekin foruma girse adım gibi eminim " özgün bir çalışma olmasını istedim.. mimarlar odasına yakışır bir biçimde tasarımımda yeni eğilimlere yer verdim falan filan.." şeklinde binaya toz kondurmaz.

Tabiki saygımız var tasarımlara, tasarlayanlara.. Ama sonuçta özel bir mülk değil orası..

Özenilerek yapılan tasarımlar yerine gerçekten özgün bir tasarım olsa anlayışla karşılarım. "Ben ve benim yaptıklarım farklı olmalı" diye böyle de sokak lambasını binanın girişine devirmek çok mu estetik? Tarverten kaplı bir bina görülmüş ve beğenilmiş; "tasarımımda bunada yer vermeliyim" diye düşünülmüş olmalı..
Tasarımıyla ön plana çıkan bir yapı havası vermek için, etkilendiği başarılı projelerden alıntılarla ortaya böyle ortada bir şey çıkmış işte...

Beğenenlere saygı duyduğumu da ekleyeyim..