Orijinalini görmek için tıklayınız : 14.1 de Kesit Yetersiz (Kesme Hesabı) Hatası

onurtunaboyu
06-10-2007, 11:00
S7 - 2 ...Dikdörtgen...
Kritik Yük Kombinasyonu: 1
Donatı: 8ø18 (20.36 cm2 / 1.13 %)
Donatı: 10ø16 (20.11 cm2 / 1.12 %)
Donatı: 12ø14 (18.47 cm2 / 1.03 %)
*** Dikkat *** Yön: 2 Vd > Ve --> Kesit Yetersiz !
*** Dikkat *** Kesit Yetersiz (Kesme Hesabı)...

Kolon donatılarını hesaplattıktan sonra mesajları okuduğumda yukarıdaki hatayı alıyorum. Kesitleri büyütmemde fayda etmedi. Nedenini de anlayamadım.

Boyle bişeyle karşılaşan oldu mu hiç???:confused:

ft81
06-10-2007, 12:08
evet ben karşılaştım. Süneklik düzeyi yüksek hesap yaptığını farz ediyorum. Kirişlerin kolonlara oturuken kullandığın eksantiriste değerleri iel oyna . Kirişler kolona ne kadar ortadan oturursa o kadar iyi oluyor.

onurtunaboyu
06-10-2007, 12:57
Ceabınız için teşekkürler. Bu hatayı veren kolonları kirişin tam ortasına da oturttum. Kesitleri artırdım ama fayda etmedi. Bu kolonlar en dış duvarların altındaki kirişler ve sadece 2.katta bu hatayı veriyor. Diğer katlarda bu problem yok. Sistemi 14.0 ile çözdüğümde bu hatalar olmuyor. Yeni versiyonda kolon donatılarını kesme güvenliği kontrolünden sonra seçin demeye başlamış.

ft81
06-10-2007, 15:37
datayı zipleyip bana atarsan birde ben bakayım

onurtunaboyu
08-10-2007, 11:36
datayı zipleyip bana atarsan birde ben bakayım

Mail adresinize ulaşamadım. Adresi verirseniz hemen yollarım. Bir de probinanın sitesinde destek bölümü bayadır çalışmıyo. bilgisi olan var mı?

Bugün deneme amaçlı olarak 14.1 versiyonu SP4 de 2.kat 3. katla aynı olduğu için 2. katı sildim. Eskiden olmayan kat bilgileri bir üstteki kattan alınıyordu. Hesaplar ona göre yapılıyordu. Bugünkü denememde farklı sonuçlar gördüm. Bu konu hakkında deneme yapan var mı?

ft81
08-10-2007, 14:15
1. [Only registered and activated users can see links]

2. bende ulaşamıyorum destek sayfasına. Ama dosya indirceksen ftpr.prota.com.tr

3. Destek istiyosan [Only registered and activated users can see links] ( Mustafa Tümer TAN ) a atabilirsin

H.Kumral
08-10-2007, 15:42
destek sayfasında çalışma var en kısa zamanda kullanıma açılacakmış tekrar
dataya bende bakmak isterim [Only registered and activated users can see links]

ft81
08-10-2007, 17:18
Onur bey hotmail de sorun çıkarıyor [Only registered and activated users can see links] a atabilirseniz sevinirim

ft81
08-10-2007, 21:16
kardeş sağ köşedeki kolonalrı 30/60 yerine 25/70 e çektim. En üstteki kolon hariç diğer alttakki iki kolonu e2:35 cm den yerleştirdim sorun yok gibi. Ama ben sp3 de analizgeçtim. Sp4 de fark edebilir.

onurtunaboyu
09-10-2007, 06:57
Ben SP3 ile hiç çözüm yapmadım. SP3 te fck ları fcd lere dönüştürürkenki güvenlik katsayılarında problem olduğunu duymuştum. Ama ne derece doğru bilmiyorum. O katsayılaarı bi kontrol edin isterseniz.

Sistemi yeniden girdim. Problem çıkmadı. Ama kafamda hala boş kattaki bilgilerin bir üst kattan alınması ile ilgili rahatsızlık var. İki analizinde fark etmemesi gerekiyordu.

H.Kumral
09-10-2007, 10:18
datanızı bende inceledim aslında uyarıda bir yalnışlık yok, yönetmelik açısından doğru

ama modelinizi yeniden oluşturunca ne değiştiki dediğiniz problem ortandan kalktı bunuda merak etmedim değil

bir diğer konuda kurtarmayan değerlerin Ve değerine oldukça yakın olması yani kabul edilebilir ölçülerde olması

onurtunaboyu
09-10-2007, 22:17
Yani benim kafamı karıştıran kesitlerin kurtarmaması değil aslında.
1- Çok da zorlancak kesitler gibi gelmedi açıkcası(14.0 ile bu kesitlerde problem çıkmıyor)
2- Kesitleri artırsamda aynı kolonlar hata vermeye devam ediyor.
3- 2.kattaki elemanları silip (Eski versiyonda elemansız kat bilgilerini üst kattan alıyordu) analiz yaptığımda kurtarmayan kesitler değişiyor. Aslında aynı kesitlerin kurtarmamasını beklerdim.

H.Kumral
10-10-2007, 10:14
anlıyorum ben genelde endişeye düştüğüm durumlarda başka bir yazılım kullanıyorum

onurtunaboyu
20-10-2007, 16:07
V14.1 in SP4 ünü kullanan arkadaşlar bu hatayı alan hiç yok mu?
Bugün başka bir projede yine aynı hatayı alıyorum. Problem Ve hesaplarında sadece 2. ve 3. kattaki kolonlarda bu hata oluşuyor.

bu katlardaki Ve değerleri 4 civarında iken diğer katlarda Ve değeri 13 civarı. Yani hata Ve hesabından kaynaklanıyor. Raporları inceledim ama Ve değerini nasıl hesapladığını bulamadım. Bence Ve hesabında bir karışıklık var.

:confused:

H.Kumral
22-10-2007, 06:59
sizin ilk datanızdaki değerlere baktığımda yönetmeliğe göre doğru hesaplıyordu program ama analiz sonuçları açıkçası kontrol etmedi

diğer bi program ile kontrol etmeyi denermisiniz bu arada datanızı ankaraya da göndermeyi düşündünüzmü hiç

onurtunaboyu
22-10-2007, 07:08
Ankaraya da cumartesi gönderdim. Cevap bekliyorum. Şimdilik cevap gelmedi ama sitesinde sorunlar var galiba. Gidip gitmediğinden şüpheliyim. Bugün bi daha göndercem.
Başka programa gelince sadece probina lisanslı var.
Raporlardan Ve hesabının yapıldığı yer var mı biliyor musunuz?
Ben bulamadım. Adım adım hata nerde yaklaşayım bari.
Dediğim gibi hesapların hatalı olduğunu düşündürren şeyler var.

SP4 ü kullanan yok herhalde hiç. Siz hangi versiyonu kullanıyorsunuz?
Kolon kesme hesapları SP4 te farklı sanırım.
Kesme güvenliği kontrol hesabı yapmadan donatı seçtirince uyarılar çıkıp o hesabı yaptıktan sonra tekrar donatı seçin diyor çünkü. Bence hata da bu hesap değiştirilince ortaya çıktı.

H.Kumral
23-10-2007, 07:09
bende son sürümü kullanıyorum datanızı gönderdikten sonra muhakkak arayın telefonla

ilk gönderdiğiniz datanızda sorunlu olan kolona ait analiz sonuçlarından elle toplayarak kontrol yapmıştım

sp4 de sanırım yeni yönetmelikte kesme kuvveti ile ilgili sınır değerler var ya onları eklediklerini biliyorum 3,3,7,1 ve perdeler için olan aynı madde

eğer yapınız 3 katlı ise stacad 14.1 i indirip onda demo mode ta çözebilirisiniz

bulduklarını bizlerlede paylaşırsan memnun olurum

onurtunaboyu
23-10-2007, 07:18
Dün ankaradan cevap geldi. Bi yama dosyası gönderdiler. Bunu diğer dosyaların üzerine kurun durum düzelir dediler ve düzeldi. Sanırım yeni bi güncelleme yolda :)
Sizde aynı hatayla karşılaşırsanız direk ankarayla temasa geçin. Çözüme daha hızlı ulaşırsınız.
İyi çalışmalar

H.Kumral
23-10-2007, 08:37
hmm sanırım bir problem var
[Only registered and activated users can see links] rica etsem gönderebilirmisin banada yamayı
birde tam olarak nasıl bir açıklama yaptılar konunuz ile ilgili merak ettim açıkçası

ft81
23-10-2007, 17:42
Onur bey banada atarsan sevinirim yamayı

mühendis1973
24-10-2007, 12:04
Sayin Onurtunabaoyu !

Yamayi Ve Probinanin Açiklamasini Bizimle Paylaşirsaniz Sevinirim..

mühendis1973
29-10-2007, 14:19
sayın onurtunaboyu !

problem olunca arkası arkasına mesaj yazıyorsunuz elinizdeki yama bizimle paylaşın deyince bakıyorum sizden hiç cevap gelmiyor.siz bilirsiniz.saygılar.

H.Kumral
29-10-2007, 15:19
buyrun meslektaşım

sp5 beta yaması

[Only registered and activated users can see links]

muz_o2000
30-10-2007, 09:59
buyrun meslektaşım

sp5 beta yaması

Yamayı kopyaladıktan sonra 'runtime error 2006 invalid Tools collection index' hatası veriyor. Ne yapmamız lazım???????
Teşekkürler

mühendis1973
30-10-2007, 15:59

linkine bana mail yoluyla bugün gelen sözkonusu yamayı yükledim.
bence forum konumuz olan sıkıntıyı gidermiyor.

yorumlarınızı bekliyorum.saygılar

onurtunaboyu
31-10-2007, 08:51
Perşembe ye yetiştirmem gereken ve artık uzatma hakkımın olmadığı bir tez var. Bence bombardımana başlamadan önce sebebini bir sorsaydınız. Kaldı ki ben çözümüme ulaşıp forma uğramamzlık yapmadım. Çözümü "yama yolladılar ankara ya iletirseniz ordan da yolluyorlar yazdım". Şimdi size soruyorum. Bu cevabı okumadınız mı? Okuduysanız da niye ankara yerine yamayı illa burda arıyorsunuz.
Çözüme gelince benim sorunumu çözdü ancak ankara sitede değil de sorun yaşayanlara bu yamayı göndermesi bu yamadada hatalrın olduğunu düşündürüyor bana. Tamamlanınca sitede güncelleme yapıyorlar zaten.

Mazereretimi sormadan yorumlarınız beni üzmüştür.

:(

onurtunaboyu
31-10-2007, 08:58
Perşembe ye yetiştirmem gereken ve artık uzatma hakkımın olmadığı bir tez var. Bence bombardımana başlamadan önce sebebini bir sorsaydınız. Kaldı ki ben çözümüme ulaşıp forma uğramamzlık yapmadım. Çözümü "yama yolladılar ankara ya iletirseniz ordan da yolluyorlar yazdım". Şimdi size soruyorum. Bu cevabı okumadınız mı? Okuduysanız da niye ankara yerine yamayı illa burda arıyorsunuz.
Çözüme gelince benim sorunumu çözdü ancak ankara sitede değil de sorun yaşayanlara bu yamayı göndermesi bu yamadada hatalrın olduğunu düşündürüyor bana. Tamamlanınca sitede güncelleme yapıyorlar zaten.

Mazereretimi sormadan yorumlarınız beni üzmüştür.

:(

honolululu
11-11-2007, 17:16
Öncelikle kolon kesme tasarımında Vd > Ve uyarısının kirişlerin kolona basmasıyla hiçbir ilgisi yok. 2007 yönetmeliğine uygun çözüm yapmak için 14.1 versiyonunu kullanın. SP4 versiyonunda kuvvetli kolon kontrolü yapıldıktan sonra hesaplanan Ve değerleri daha da azalabilir buna dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü kolon kiriş birleşim bölgesinde kuvvetli kolon şartı sağlanıyorsa kirişlerin uçlarındaki moment kapasiteleri kolonlara dağıtılarak hesap yapılır.

Boş katlar tüm geometrik yük bilgileri bir üst kattan ya da hangi katı belirtmişseniz ondan alıyorlar. Ancak analiz yapıldıktan sonra her katın ve her elemanın sonuçları kendine özgü oluyor. YAni tasarımda da bir üst kattan alma gibi bişey yok.

askecer
23-11-2007, 21:22
Herkese selamlar..
Aynı sorunu bende yaşıyorum. 14.1 sp4 malesef kolon kesme hesabında sorun çıkarıyor. sp3 de bu sorun yoktu. Ofisteki PC de sp3 var, laptopta sp4. hangisinde sıkışırsam diğerinde devam ediyorum :) Sorunsuz yamalar sitede yayınlanana kadar bu şekilde devam edicez gibi görünüyo ;) Forumda verilen yamayı yükleyip denicem. Sonuçları sizinle paylaşırım. İlgilenen tüm meslektaşlara tşkkrlr.
İyi çalışmalar...

burcu26
25-11-2007, 16:32
onur merhaba ben aykanattan burcu..yeni üye oldum buraya ve mesajını farkettim..ben o sorunla 14.1 geldiğinden beri çok ugrastım ne yaptıysak faydalı olmadı ve sacma bir hata olduğunu farkettim cunku bir analizde veriyorsa digerinde vermiyordu yani sacmalıyordu bu tamamen programın eksigi o yuzden careyi kendi insiyatifimi kullanarak etriye aralıklarını kendim elle deger girip duzeltildi kutucugunu isaretledikten sonra önce tamam diyip kapatıp sonra da tekrar o kolona tıklayıp etriyeyi hic ellemeden hesapla demekte buldum careyi..raporlarda ve doktugumuz hesaplarda hicbir sorun olmuyor o sekilde yapınca..yani gercekten tehlike arz ettigini dusunmuyorsan bunu yapmanı tavsiye ederim cünkü ben projemi ankaraya göndermemde bile buna bi care bulunamadı..aama suna emin ol ki neredeyse 14.1 kullanan herkes bu sorunla karsılasıyor..
dilerim bir fikir verir sana bu yazdıklarım..

ft81
26-11-2007, 17:55
burcu arkadaşım da bizler gibi enteresan çözümler üretenler arasına girmiş probinada. Joseph bey şu işe bir el atsa da yani PB 15 sapa sağlam sorunsuz gelse . Bu arada bu sorun Onurun gönderdiği Sp5 yaması ile yaşamadığımı aktarmak da isterim.

jeffreyy
07-01-2008, 23:03
analiz sonrası raporlarda tasarım ile ilgili bir rapor vardı.. o rapora tıkladığınızda bir hesap yapıyor.. ondan sonra deneyin o hatayı vermicek. verirse de kesidi arttırın.. o zaman düzelicek.

aryen
12-06-2008, 05:26
Yamayı kopyaladıktan sonra 'runtime error 2006 invalid Tools collection index' hatası veriyor. Ne yapmamız lazım???????
Teşekkürler

ya bu sorun bendede oldu,ne yapmam lazım..Biglisayara format attım tekrardan kurdum programı,yamanın içindeki dosyaları klasöre kopyaladım,gelenlerin hepsine tamam dedim..Programı çalıştırdım bu hatayı veriyor error 2006 invalid Tools collection index..ne yapmam lazım bi yardım edermisiniz...?

Y.Yıldırım
12-06-2008, 09:45
ya bu sorun bendede oldu,ne yapmam lazım..Biglisayara format attım tekrardan kurdum programı,yamanın içindeki dosyaları klasöre kopyaladım,gelenlerin hepsine tamam dedim..Programı çalıştırdım bu hatayı veriyor error 2006 invalid Tools collection index..ne yapmam lazım bi yardım edermisiniz...?

sp3 setup ından kurup sp5 yamasını mı yapıyorsunuz?
setup dosyanızdan yeniden kurulumu başlatıp modify diyebilirsin veya kaldırp yeniden setupdan kurulum yapıp yama işlemini tekrarlıyabilirsiniz.
Hata ile karşılaşmıyacağınızı umuyorum...