PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : fikirlerinizi rica ediyorum

egem1194
04-10-2007, 20:34
arkadaşlar, sizlerden ufak bir ricam var.
aşağıdaki linkte benim arsanın kağıt üzerindeki ölçülerini verdim. A yazan parsel bana ait
bulunduğum ilçede evler bahçe nizamlı, benim arsanın temeli arsa ölçülerinin %25 ne tekamül ediyor. yani %25 ne temel atabiliyorum. buda 90 metre kare çıkıyor. yani komşulardan üç metre, yoldan beş metre boşluk bırakıp arka komşuyada %25 e tekemül edecek şekilde boşluk bırakmak gerek.
sizlerden ricam, şu an oturduğum evin ölçülerini çıkarttım. bu ev benim için çok kullanışlı.
ancak 90 metrekarelik temele bu ölçüleri oturtmam mümkün değil
girişteki boşluk fazla. tuvalet banyo birleşik,
ve bir adet depo yada kiler niyetine ıvır zıvır yani süpürge, elektrikli soba gibi kullanılmadığında kaldırılacak bir depo odası var.
bu arsama vermiş olduğum evi nasıl sığdırabilirim.
ölü bölge olarak çıkaracağımız yerleri küçültmek istiyorum ama aklım karışıyor böyle çizim falan hiç uğraşmadığım için yapamadım.
2008 nisan ayında temeli atıp 2008 sonuna kadar girmeyi istiyorum.
bana bu arsaya uygun pir plan değilde taslak olarak resim halinde vereceğiniz fikirlere ihtiyacım var. ikinci katı ise tamamını yapmayacağım sadece iki oda ve birleşik tuvalet banyo yapıp yarısı teras gibi yazlık olacak,
ve dıştan merdivenli düşünüyorum.
belediye dıştaki merdivenin fazlalığını sanırım bir şey demeyecek.
yani ileride diğer odaları yapıp ikinci katı tamamlayacağım.
böyle bir düşüncem var. yardımlarınız için şimdiden teşem-kkür ederim.saygılar

arsa : http://img252.imageshack.us/img252/2010/resimbn2.jpg

oturduğum evin planı: http://img223.imageshack.us/img223/8431/oturduumevinplanxi9.jpg

Yapı Mühendisi
05-10-2007, 09:21
Oturduğunuz evin yerleşimi çok kötüymüş.

En büyük oda antre:)

Merdiveni ortaya alırsanız sorun kendi başına çözülür.

egem1194
05-10-2007, 11:40
şu an oturduğum evin planını söylüyorsunuz sanırım.
evet aradaki antre biraz büyük gibi.
ama kışın kışlık odada otururken sobayı yaktığımızda odanın kapısını açtığımızda antre rahatlıkla ısınıyor. ısıtma yönü ile bu iki oda ısınmış oluyor.
antrenin biraz küçültülmesi zaten gerekli,
girişteki hol de küçültülecek,
ama işte benbeceremedim.
bu şekilde küçülttükten sonra bu arsaya yerleştiremedim.
arsa aplikasyonunda yoldan beş metre içeri girildiğinde, yola paralel bir kenar bırakmak istersen bina yamuk gibi duruyor dolayısı ile bu yamukluğu gidermek için 22.34 metre olan kenarda binayı biraz içeri çekiyoruz. bu içeri çekilen kısımda dışardan yapılabilecek bir merdiven yeri oluşuyor. bu bölüm yeni eklediğim resimde kesik çizgilerle gösterilmiştir.
aşağıda kendi çizdiğim temel yatağının çizimi var
plan içinde kiler diye tabir edilen yerden feragat edebilirim, yapacak sanırım başka bi şey yok.

http://img470.imageshack.us/img470/3782/resim002je2.jpg

sivil
05-10-2007, 17:15
Depo, antre, ve girişi belli oranda küçültürsen sorun çözülüyor gibi. Banyo-wc yi,de, banyo kısmını iptal edip çok az küçültüp sadece WC olarak kullanabilirsin. Büyük banyo-wc yi üst katta imal edersin.Arıva yatak odası çıkmasını da iptal edebilirsin. Kolay gelsin................