MahmutAy
03-10-2007, 15:00
Değerli Üyelerimiz;
Her ay düzenli olarak yapmayı planladığımız sektörel araştırmalar konusunda tavsiyelerinizi ve ne tür sorularla araştırma yapılacağını bu başlık altında yazabilirsiniz.
yurt dışında mesela azerbeycanda çalışan bir inşaat mühendisi kaç para maaş almalı ?
MahmutAy
09-10-2007, 15:08
Arkadaşlar ilk anketimizden farklı görüşler bekliyorum. Çünkü bu anketimiz sonunda zaten yurtdışında çalışanların yaklaışık hangi aralıkta maaş aldıkları açıklanacak. Yani bunun için yeni bir ankete gerek yoktur.
Ankete katıldım ancak çalışma koşulları,şirketteki konum vb. eklenebileceğini düşündüm. Sanırım bir sonraki ankette değerlendirilir. Şantiyede 7/24 çalışanlar ile masa başında proje mühendisliği,hakediş mühendisliği veya kamu sektöründeki arkadaşların ayırt edilebilmesi gerekliliğini düşünüyorum, zira şantiyeciler bile kendi içinde bölünüyor(proje mühendisinden şantiye şefine saha mühendisne kontrol müh. vb) Oldukça geniş alanda hizmet sunuyoruz salt meslek ayrımının ölçüt olamayacağı kanısındayım.
Erman GÜDÜ
10-10-2007, 22:28
Üniversitelerde verilen inşaat mühendisliği eğitim süresi 4 yıl ve verilen bilgiler yeterli midir?
Sizcede uygun olursa, bence;
Yapılan inşaatlar ne kadar güvenli buluyorsunuz? İnşaat sektöründe herkesin olması ne kadar doğru? ( Emekli, mesleği olmayıp parası olan, bu sektörü kolay para kazanma olarak gören vb...)
Anket sorusu olabilir mi? Çünkü geçtiğimiz yılda ardarda kendiliğinden göçen binalara tanık olduk, ben Konya'dayım ve Zümrüt Apartmanı'nın önünden her geçişimde içim sızlıyor, içinde oturduğum ev benim mezarım olsun istemiyorum.
Saygılar
Songül Y.
B.YILMAZ
25-10-2007, 10:17
Üniversitelerde verilen inşaat mühendisliği eğitim süresi 4 yıl ve verilen bilgiler yeterli midir?
Bu konu hakkında yorum yapmak istiyorum bence bunun anketi yapılsın bence yeterli degil en azından eğitim acısından degil bence eğitim süresi içinde ögreci en az bir ile iki yıl boyunca bir firmada calışmış olması gerekir neden die soracak olursanız herkez biliyorki kişiler ilk mezun olduları zaman bir bocalama yaşıyorlar işhayatına adapte olamıyorlar bundan dolyıdırki herkez tecrübeli mühendis arıyor yani eğitim hayatında kişi tecrübesini kazanırsa mezun oldugu zaman hem bocalamaz hemde daha rahat işbulabilir die düşünüyorum
Türkiyenin en büyük inşaat firmaları hakkında bir bilgiye ihtiyacım var. ( Yurtdışında faal olan şirketler de bu kapsama girebilir. )
Kızımın Okul ödevi için gerekiyor.
Sanırım ; Enka , Gama ,Güriş ,STFA ,Rönesans ,Polimeks gibi firmaların olduğu bir liste olacak.
Şimdiden çok teşekkürler.