mmetin_60
30-09-2007, 11:40
[Only registered and activated users can see links]
Öğrenmesi Archicad'den kolay bence.En azından arayüz Archicad'deki kadar kalabalık değil.
adresinde ücretli ve ücretsiz Revit eğitim videoları var..Ben bu videolarla öğrendim Revit'i.
İnşallah 2D çizimden herkes kurtulur:)
tomeytos
08-10-2007, 02:38
Öğrenmesi Archicad'den kolay bence.En azından arayüz Archicad'deki kadar kalabalık değil.
adresinde ücretli ve ücretsiz Revit eğitim videoları var..Ben bu videolarla öğrendim Revit'i.
İnşallah 2D çizimden herkes kurtulur:)
Archicad konusunda size katılıyorum. Hem Chief Architect X1'i hem de Revit 2008'i makinamda deniyorum Revit kesinlikle daha pratik biraz daha kurcalayayım nasılsa ikisini de kırdım =)
Bir Sorunum Var Ceiling Komutu Ile Asma Tavan Yaptim Ve Surface Pattern Olarakta 60 120 Mm Tarama Sectim Edit Edip 60*60 Yaptim Aralara Tam Yerlesecek Sekilde Lamba Koydum Ki Bu Lambalarda Kütüphanedeki 60 60 Lambalar 3 Boyutta Ve Paln Ortaminda Lambalarin Pattern Tam Oartasinda Gözükmesine Ragmen Cam Yerleştirince Iş Değişiyor Ve Kaymalar Oluyor Ayni Sorun Render Daa Devam Ediyor .
Erick_Hart
10-01-2008, 16:01
arkadaşlar revit pratikte rapido kalemlerle çizilen projeler de ki mantıkla yapılmış autocad ile mantıka oalrak benzerlik gösteren bir çizim programı. bu revit programı gelecek vadedildiği için autocad tarafından satın alındı deesecret ve mayayı satın aldıkları gibi .kendi mantığına yakın olduğu için . archicad ise evde eğlencelik (home dizayn gibi )üzerine kurulmuş mimari alana taşınınca bu kadar karmaşıklaşıyor. örnek olarak detay çizimlerinde archicad 11 de detay oarak gösterilen kısıma dwg uzantılı autocad te hazırlanmış detay gömebiliyorsunuz fakat bunu program materyel seçimi olunca kendisi yapması gerekir örnek makinecilerin kullandığı solidworks 2008 solidedge de olduğu gibi çember içine alınan kısmı kendisinin detaylandırması gerekir bunu dışardan aldığı iki boyutta çizilen dwg formatli autocad te çizilen parça ile yapılıyor. işte bunun için archicad çizim mantığını sadeleştirirken render motorunuda dğiştirmeli yoksa her versiyoda dahada ağırlaşacak ve işin içinden çıkılmaz bir programa doğru gidiyor. autocad firmasıda bundan önce yapmadımı autocad üzerine autolispte hazırladığı eklerle autocad 2000 motorunu kullanarak mechanical desktopu yapmadımı sonr amantığı değiştirdi inventor çıkardı archidesktopta aynı mantıkla autocad lt üzerine kurulmuş bu mantığı bırakıp revit e yönelecek yavaş ve sessiz bir biçimde arhidesktopta kaybolup gidecek.Revitinde eksikliğ var oda binalar yapacaksak kolonları family denilen kütüphanelerden seçiyoruz. internette hazır kütüphaneler olsa da yine de Türkiye'de revit için kapsamlı siteler bulunmamakla birlikte kullanabileceğimiz familyler de kısıtlı. çalışması yapı için bir veri tabanı oluşturma esasına dayanıyor.artısı ise herhangi bir yerinde yapılan değişiklikler anında bütün görünüşlere metrajlara kesitlere yansıyor.öğrenmesi kolay bence inceleyin ve bol bol pratik yapın eğlencelik programlardanda uzak durun :))
Cemil7177
19-02-2008, 10:10
Arkadaşım..Bende Revit 2008 programı mevcut.Fakat bir türlü kıramadım.Bu konuda yardımınızı rica ediyorum...Birde bu programı anlatan bir kitap mevcutmu acaba.Yardımcı olursanız minnettar kalırım.Teşekkürler.