Orijinalini görmek için tıklayınız : Depremler Son Yıllarda Artıyor mu?

Mühendis
22-05-2006, 17:57
Depremler Son Yıllarda Artıyor mu?

Bu soruyu merak etmeyenimiz herhalde yoktur. Aşağıdaki çalışma Benko Ltd'nin özel bir çalışmasıdır. Çalışmada kullanılan verilen [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) (Amerikan Ulusal Deprem Bilgi Merkezi) ve [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) (Kandilli Rasathanesi) web alanlarından alınarak derlenmiştir. Açıklanan görüşler ise tamamen kişisel görüşlerdir, bu alanlar ile bir bağlantısı veya bilimselliği yoktur.

[Only registered and activated users can see links]

[Only registered and activated users can see links]

Kaynak: [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

gokgoz
27-09-2006, 09:57
Deprem olmasi dunyanin halen canli olmasi anlamina geliyor .. aslinda depremler bir felaket degil dunyanin canliligini gosterir bir harekettir...Ozellikle son yillarda bozulan dunya dengeleri nedeniyle dunyanin sonumu geliyor karmasasi yasanirken , aslinda deprem olmasi dunyanin ben yasiyorum demesi anlaminda....

Yani isin felaket boyutuna bakmazsak depremlerin artiyor olmasi cok iyi bir haber ......

insaatepoksi
27-09-2006, 13:45
evet, depremler dünyanın yaşadığına işaret. ama bu artışın sebebi bozulan dengelerin köklü değişikliklerin habercisidir. tekrar dengeye gelebilmek için dünya değişecek ve evrim geçirecektir. pek tabiki bu değişimler bize felaket olarak yansıyacak. mesela karadeniz zamanında büyük bir depremle oluşmuş ve o koskoca boşluğa tüm ege soları şimdiki yarılan marmara boğazından akmıştır. bunun sesi iç anadoludan duyulacak kadar yüksek miktardaki düşünün. burada fazla çevreci bir yaklaşım yapmaya başlayacağım ama mevcut dengelerin bozulması ve dünyanın kendi çabalarıyla bu dengeleri tekrar yakalaması bizim suçumuz. atom bombası denemeleri ve şimdiki küresel ısınma ki yer kabuğu hareketlerini etkileyen faktörler. bu arada dünyanın beklediği en yakın depremin marmara depremi olduğunu (kaynak belirtemediğim için üzgünüm) ya okudum yada bir belgeselde seyrettim son zamanlarda.

statiker
29-09-2006, 12:37
maalesef ..her geçen gün artıyor..