PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sta'da döşeme üst donatısı

cmakgun
27-09-2007, 19:14
Arkadaşlar merhaba.Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.

Sorum:

Sta4cad de çok katlı birkaç açıklıklı model oluşturup döşemeleri arası sürekliliğide tanımladığımda hiç sorun olmaksızın sta programı döşeme açıklık donatılarını ve mesnet ilave donatıları gayet güzel bir şekilde vermekte.yalnız benim merak ettiğim konu; döşeme üst donatısının çapı ve aralığı nereden okuyabiliim yada mesnet ilavesini üst donatı hiç yokmuş gibimi hesaplıyor acaba.

Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

nttn
27-09-2007, 22:18
Döşeme üst donatısı olarak neyi kast ettim atm analayamadım ancak mesnet donatılarını pilyelerden gelen donatıyı da ihmal etmeden hesaplamakta.Sürekliliği mevcut olan bir döşemede sürekliliğin olduğu yöndeki donatı miktarını artır (donatı aralıklarını azalt veya donatı çapını artır).Göreceksin ki mesnet donatısınıda buna mukabil azaltabileceksin.Döşeme üst donatısı olarak döşemenin üzerine bir düz donatının eklenmesiyse böyle bişey zaten olmaz.Döşeme donatıları pilye ve altta düz donatı olmak üzere düzenlenir.Tek yönlü plaklarda ise uzun doğrultuda asal donatının 1/5 oranında dağıtma donatısı eklenir.Dağıtma donatısı aralığı 300 mm yi geçemez.Son olarak donatı sonuçları "Yapı analiz sonuçları" bölümünde herhangi bir döşemeye tıklarsan donatıalrı ve yapabileceğin değişiklikleri görebilirsin.