Orijinalini görmek için tıklayınız : Sta çizimlerinde fi sorununa köklü çözüm
barismamik
27-09-2007, 12:37
Stadan autocad 2007 attığım çizimlerde filer hep ? işareti olarak çıkıyordu. Fontları yükledim sonuç değişmedi. Çözümü buldum sizlerlede paylaşmak istedim.
Öncelikle ? işaretlerinden birini seçerek kopyalıyoruz.
Edit > Find diyoruz
Burada 1. boşluğu yapıştır diyerek f gibi bir harf çıkıyor.
2. boşluğu %%c yazıyoruz.
Replace all tuşuna basıyoruz.
Biraz bekledikten sonra tüm ? işaretleri fi oluyor .
Daha önce verildiyse kusura bakmayın araştırma fırsatım olmadı.
elmali123
03-11-2007, 01:09
Çok yanlış bişey yapmış oluyorsun .... Neden dersen !!! %%c ile fi yaparsın. Bu işaret S220 donatısına aittir. Esas olan %%o%%c%%o dur. buda to dur ve senin projende S420 e karşılık gelen budur. Font bulamıyorsa başka bir fonta geçiş yapıyor autocad text style dan sta ligh tı seçin bu sorun ortadan kalkıyor. Ayrıca stanın üzerine yazılmış scr ler ve vb makroları var. bunlardan edin. işe yarıyor...
en iyisi sta4 kalsörü içindeki *.shx dosylarını Autocad de font klasörüne kopyalamak ve atucadi kapatıp açmak
aligator
19-11-2007, 09:42
Çok yanlış bişey yapmış oluyorsun .... Neden dersen !!! %%c ile fi yaparsın. Bu işaret S220 donatısına aittir. Esas olan %%o%%c%%o dur. buda to dur ve senin projende S420 e karşılık gelen budur. Font bulamıyorsa başka bir fonta geçiş yapıyor autocad text style dan sta ligh tı seçin bu sorun ortadan kalkıyor. Ayrıca stanın üzerine yazılmış scr ler ve vb makroları var. bunlardan edin. işe yarıyor...
Haklısın:) ...
alpmax bende aynı şeyi yaptım problem yok oldu ;)
en iyisi sta4 kalsörü içindeki *.shx dosylarını Autocad de font klasörüne kopyalamak ve atucadi kapatıp açmak
Bunları yapınca herşey hallolacakmış gibi bakınmayın.(Ben bir süre bakındım :) )
Autocad'den "text style" da yüklediğiniz fontları seçmelisiniz. Sta'nın adı geçen bir text style görünüyordur büyük ihtimalle. Onu görüp aldanmayın. içerisine girip yüklediğiniz fontlardan birini seçin. hepsi otomatik değişiyor. Arkadaşın bahsettiği StaLight bende sonuç vermedi.. "Romansta" ise, işimi gördü. bilgilerinize.......
Bu Autolisp çalışması özellikle STA4-CAD çıktılarını düzeltmek için tasarlanmıştır.
Appload komutu ile poz.lsp dosyasını yükleyin. ÇAlışmayı yedeklemeyi unutmayın.
Sonra çalıştırınca çizimin tamamını seçin.
İşlem bittiğinde sonuç hoşunuza gitmiyorsa programın içinden sizin çizim standardınıza göre değişiklik yapabilirsiniz.
tor.shx dosyası poz.lsp bu dosyayı yüklemek isteyecek
tor.shx i autocad fots klasörüne kopyalayın.
kullanırken başka hata veriyorsa yazın ben grekeli düzeltmeleri yaparım.
osmanoglu
28-05-2009, 18:34
arkadaşın yaptığı yanlış ise gerçekten bu probleme KÖKLÜ ÇÖZÜM var mı???
vBulletin v4.0.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.