Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiriş ortadan nasıl 2 ye bölünür...?
statiker 26-09-2007, 08:45 Antalyada tanınmış bir işmerkezinde yapılan merdiven uygulaması.Bodrum katındaki kiriş tek parça uygulanmış,fakat üst katlarda sırf merdiven için kesilen kirişler...yorum sizin...
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Erman GÜDÜ 28-09-2007, 21:00 Fota Hata bölümünde hep böyle resimler üzerine tartışıyoruz. Bu tip hataları yapanlarda sonuçta meslektaşlarımız. Acaba diyorum kendi kendime inşşat bilinci tam oturmamış mı bizde ? Neden böyle saçma objeler için yapının statik elemanlarıyala oynuyoruz ? Bu binanın tasarımını yapan mimar acaba hiç mi dikkat etmemiş yada bu merdiven sonradan eklendi ise neden proje çizdirilmiş?
İçler acısı ve ibretlik bir görüntü.Sanırım bu tip hatalar olaya hep kağıt üzerinden bakıp gerçekte nasıl olacağını ne gibi sonuçlar doğuracağını düşünmemekten kaynaklanıyor. Özel yaşamda ve iş yaşantısında kendimize ve işlerimize karşı pencereden bakmak hataları aza indirecektir kanısındayım.
M.Kemal VARCIN 28-09-2007, 21:10 Statiker gercekten cok guzel fotografları bizimle paylasmıssın.Bunlar ibretlik verici seyler.Kesilen kolonu gorduk saplamaları gorduk ancak kirişin merdiven için bolunmesini gormemiştik.Bu gercekten cok buyuk hatalar.
Forumda hep soyledim yine soyluyorum.Yapı belirli asamalardan olusmakta bunlar proje asaması uygulama asaması kullanma asamasıdır.Ve bunlar birbiriyle baglantılıdır.Biz ne kadar proje asamasını dogru yapsak uygulama ve kullanım asaması kotu olursa yine istenilen sonuca ulasamayız.Burda da kullanım asamasının kotu oldugunu gosteren bir fotograf.Yapıları kullanım amacının dısında kullanmamalıyız.Kullanacak isek bile konu ile bilgili yardım alınacak kişilerle irtibata gecmeden yapmamalıyız.Burdaki hatanın en buyuk sebebi EGİTİMSİZLİKTİR (bana gore).
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
inşaat34 29-09-2007, 07:48 Statiker gercekten cok guzel fotografları bizimle paylasmıssın.Bunlar ibretlik verici seyler.Kesilen kolonu gorduk saplamaları gorduk ancak kirişin merdiven için bolunmesini gormemiştik.Bu gercekten cok buyuk hatalar.
Forumda hep soyledim yine soyluyorum.Yapı belirli asamalardan olusmakta bunlar proje asaması uygulama asaması kullanma asamasıdır.Ve bunlar birbiriyle baglantılıdır.Biz ne kadar proje asamasını dogru yapsak uygulama ve kullanım asaması kotu olursa yine istenilen sonuca ulasamayız.Burda da kullanım asamasının kotu oldugunu gosteren bir fotograf.Yapıları kullanım amacının dısında kullanmamalıyız.Kullanacak isek bile konu ile bilgili yardım alınacak kişilerle irtibata gecmeden yapmamalıyız.Burdaki hatanın en buyuk sebebi EGİTİMSİZLİKTİR (bana gore).
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Gerçekten de çok çarpıcı bir hata;nedense ülkemizde "BU KADARI DA OLMAZ! "dedirten bir çok hatayla karşılaşabiliyoruz.:( bahsettiğiniz eğitimsizlik ise sanırım EĞİTİMLİ EĞİTİMSİZLİK olsa gerek.:(
İş yeri sahibinin dekorasyon sırasında yaptırdığı bir iştir diye düşünüyorum. Herhalde sonradan havalı(!) bir merdiven eklemek istediler ki, o kirişi gözden çıkarmışlar.
Bir mühendisin-mimarın gözetimi altında yapılmamıştır diye inanmak istiyorum. Değilse yazık bize...
extremeengineer 29-09-2007, 09:04 umarım kiriş kesilmemiştir, umarım o kirişler konsol kiriş olarak tasarlanmıstır,...
statiker 29-09-2007, 09:19 umarım kiriş kesilmemiştir, umarım o kirişler konsol kiriş olarak tasarlanmıstır,...
keşke dediğiniz gibi olsa,ama bodrum katta tek kiriş olarak geçilmiştir..Üst katlarda kesilmiştir..
scorpion76 30-09-2007, 00:49 Mimar diretirse bal gibi de olur (durabilite endişesi olan mimarları tenzih ederek)
İbretlik foto gerçekten
bariscidimal 01-10-2007, 11:10 Gerçekten bu işten birazcık da olsa anlayanları bile dehşete düşürecek bir görüntü. İnsanda korku tüneli etkisi yaratıyor. Bu projeyi onlaylayanlara mutlaka oda tarafından plaket verilmeli ki böyle bir facia ölümsüzleştirilebilmiş olsun.
salihsan 01-01-2008, 17:52 Arkadaşlar meslektaşlarınızı o kadar küçümsemeyin. Bu hata bence kesinlikle ne bir statiker ne de mimar bir hatasıdır. Kesinlikle imalatta ortaya çıkan sonradan tadil edilen bir durumdur. mal sahiplerinin ya d müteaahitlerin imalat sırasında neler istediklerini tahmin bile edemezsiniz.
cömezmüh 23-01-2008, 11:43 way be biz kirişin içinden elektrik borusunu geçirmeyelim diye hergün ustalarla didişelim adamların merdiven çözümüne bakarmısınız:)daha neler görcez acaba...bi yaşıma daha girdim 25 oldum:)))
bu fotoğrafın fotomontaj olması dileğiyle...
|