tomeytos
20-09-2007, 01:41
Uzun zamandır forumda yazılanları okumaktayım. zaman zaman iştirak ta etmiş bulunmaktayım. Özellikle ide mimari ve ide statik programlarının kullanımı ve kullanım hataları ile ilgili bildiğim bazı doğruları ifade etmek adına. Ama burada paylaşmış olduğunuz bilgilerden dolayı sizlere teşekkür ederim. Sizin sayenizde de bildiğim şeyleri tekrardan üzerinden geçmek ve bilmediğim yeni şeyler öğrenmek imkanına erişiyorum. Babamın İnş. Müh. olması nedeniyle bu mesleğe hem yabancı hem tanıdık olmak durumunda kaldım yıllarca sonra da işin içinde buldum kendimi :) Bu forum sitesine kuranlara da ayrıca teşekkür ederim. Hem yönetimi hem de böyle bir platform oluşturdukları için. Bilgi paylaşıldıkça artar :) Herkese kolay gelsin...
Not: Statik hesap gerçekten çok karmaşık ve teknik bir iş. Programlara yönetmeliklere ve imata hakimiyeti gerektiren çoklu etkenlere maruz kalan bir durum. Bu konuda inş. müh. arkadaşlara Allah kolaylık versin üzerlerinde önemli bir yük var ve küçüksenemeyecek kadar mühim bir iş icra etmektesiniz. Piyasadaki uygulamalar ve 3-5 kuruşa yapılan hesaplar sizi onore etmiyor farkındayım ama bunu çok fazla takmayın zamanla inşallah bunlar da düzelir :)
Not: Statik hesap gerçekten çok karmaşık ve teknik bir iş. Programlara yönetmeliklere ve imata hakimiyeti gerektiren çoklu etkenlere maruz kalan bir durum. Bu konuda inş. müh. arkadaşlara Allah kolaylık versin üzerlerinde önemli bir yük var ve küçüksenemeyecek kadar mühim bir iş icra etmektesiniz. Piyasadaki uygulamalar ve 3-5 kuruşa yapılan hesaplar sizi onore etmiyor farkındayım ama bunu çok fazla takmayın zamanla inşallah bunlar da düzelir :)