Orijinalini görmek için tıklayınız : Amatör ArchiCAD Çalışmaları (İnşaat Mühendisinden)
Yapı Mühendisi 15-09-2007, 16:31 Amatör olarak yaptığım hobi amaçlı çalışma aşağıda.
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Renderlerinizi aksonometrik perspektifte yaparsanız daha iyi görünüm elde edersiniz.Perspektif renderde sanki binada bir düzen ve oran sorunu varmış gibi görüntü veriyor..(sanırım sizinki öyle).Tabiki öyle olmadığını ben biliyorum ama öyle görünüyor.Bende yeni başladım archicad'e , deneme yanılma yöntemi çok işime yaradı diyebilirim.Ayrıca autocad de çalışmak artık zor gelmeye başladı nedense..Herhalde işin kolayına kaçtığımızdan olacak ....Yinede Forumda böyle konuların açılması beni mutlu ediyor..Kolay gelsin.
Yapı Mühendisi 16-09-2007, 11:36 Yorumunuz için teşekkürler.
Perspektif sıkıntısını bende farkettim ama bir türlü ayarlayamadım.
Daha çok yeniyim.
Nasıl yapabilirim aksonometrik perspektifi ?
*Kat planındayken sağ tuş yapıp "Tümünü 3D de göster" i tıklayın.
veya
*Navigatör/3D/Genel Aksonometri ' yi seçin.Daha sonra Belgeleme araç çubuğundan Sunum görselleştirmesi/Render ayarlarına gidin.Orada beyeninize göre bazı render ayarlarınızı yapın (Efektler , geri plan gibi).Projeksiyonu render et 'i tıklayın.
Genel perspektifte de alırsınız belki aynı sonuçları ama kamera ve açılarını çok iyi ayarlamanız gerekir.Daha çok profesyonel işi bence.
Yapı Mühendisi 16-09-2007, 14:33 Kat planını tam düşeyden yani iki boyut olarak renderlemek mümkün mü?
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Tabiki mümkün.Navigatör penceresi en alt kısımda ayarlar var.Oradan x,y,z açılarını ayarlayarak yapabilirsiniz.Hatta o pencereden değişik açılardaki izometrik aksonometrileride seçebilirsiniz.
Yapı Mühendisi 19-09-2007, 16:59 [Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
weliturk 18-12-2007, 22:46 tebrik ederim güzel çizmişsin... paylaştığın için saol
SerMimar 18-12-2007, 22:51 sanırım artık kendi çalışmalarımı sergilemenin zamanı geldi ;)
Yapı Mühendisi 19-12-2007, 00:16 sanırım artık kendi çalışmalarımı sergilemenin zamanı geldi ;)
Beni kendinize rakip olarak mı görüyorsunuz ?
Sergileyin tabi.
SerMimar 19-12-2007, 00:18 est. abi,
seni rakip olarak görmek ne haddimize..
Yapı Mühendisi 19-12-2007, 00:24 Göremezsin tabi, ben inşaat mühendisiyim.
SerMimar 19-12-2007, 00:25 sanırım yapı mühendisliğinden sonraki rütbe: inşaat mühendisliği :)
Yapı Mühendisi 19-12-2007, 00:27 Rütbe önemli değil.İcraata bakmak lazım.
Biri bana laf atıyor sanırım :)
SerMimar 19-12-2007, 10:58 bi siz kaldınız zaten sayın zamora :)
siz de başlayın archicad e efenim :))
Ben zamanında onu denedim ama çizim programlarını mimarlara havale edip animasyon programlarına yönelmiştim.
Ama bir inşaat mühendisi olarak archicad çalışan Yapı Mühendislerini destekliyorum.:)Tarafım belli olsun :)
Yanlış hatırlıyor olabilirim ama nihai çizimleri tamamlanan Autocad çizimlerini archicad e aktarınca metraj alınabiliyormuş. Eğer öyleyse bir inşaat mühendisi için süper bir şey olur.
Yok eğer sadece 3 boyutlu çizim için yapıyorsa 3dmax i tercih ederdim.
|