Orijinalini görmek için tıklayınız : evimi güçlendirmek istiyorum nasıl yapabilirim?

pitsss
14-09-2007, 20:01
arkadaşlar bizim evimiz 3 katlı bir bina ve yığma tuğla dedikleri bir sistemle yapılmış yani kolon yok binamızda.( temel i var yarım bodurum şeklinde)
tabi bu bina sağlam değil o amaçla güçlendirmek istiyorum.
ama nasıl yaptırırım bilmiyorum?

yani bu binaya kolon eklenebilr mi?
eklenirse nasıl eklenir?
eklenirse kim bu işi yapar?
bu işi yaptırısam ban 3 katlı bina için ortlama kaça mal olur?
eğr bu sorularıma cevap bulabilirsem çok iyi olack. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

uğur oflaz
15-09-2007, 19:01
[Only registered and activated users can see links] sitesinde yığma bina güçlendirme örnekleri var bakarsanız fikir sahibi olursunuz.
yığma bina güçlendirme tekniği farklıdır.kolon yapılmaz.

sivil
17-09-2007, 11:45
Güçlendirme ciddi bir iştir.Size tavsiyem uygun gördüğünüz bi inşaat firmasıyla ayrıntılı görüşmeniz.Buradan alacağınız cevaplar sizi tatmin etmeyebilir.

extremeengineer
26-09-2007, 09:28
bnmn tavsiyem ise, sanılanın aksine deprem etkılerıne karsı yığma binalar cok daha toleranslı cok daha avantajlıdır. firmalarla gorusmeden once bi üniversteden mutlaka gorus alınız, bu işi bilinçsizce yapanıda piyasada coktur, paranız bosa gider.

extremeengineer
26-09-2007, 09:31
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) sitesinde yığma bina güçlendirme örnekleri var bakarsanız fikir sahibi olursunuz.
yığma bina güçlendirme tekniği farklıdır.kolon yapılmaz.

onerdiğiniz site açılmamaktadır.

uğur oflaz
26-09-2007, 20:19
sitede bir proplem oluşmuş bir kaç günden açılacak
selamlar