[Only registered and activated users can see links]şll
bu kolon_perde bodrum katta ve üstunde 3 katı taşıyacak!!!
[Only registered and activated users can see links]
bu binada da çatı olarak yapılan yer artık yeni bir daire!!!
[Only registered and activated users can see links]ııı
aksı kaçan bir kolon
Erman GÜDÜ
06-09-2007, 19:18
Serbest kürsüde bir konu var tuğla duvar taşıycı mıdır ? Diye... tam da ona örnek bir çalışma. kolon-kiriş-perde den geçilmiş sanki bir denek yapılmış gibi... Ama şu bir gerçek ki işçilik son derece kötü. Ve bunun adı da cehalet işte başka hiç birşey değil....
statiker
06-09-2007, 19:35
aradığımız her türlü hata var burada:D
mrkorhasan
06-09-2007, 20:12
arkadaşlar insaniyet ve ahlak adına bu resimleri belediye kaçak yapı bölümüne bir dilekçe eki ulaştırmanız mümkün değil mi acaba.
"Sen yanlışı görüyorda ses çıkarmıyorsan sende suçlusun" mantığı ile lütfen suça iştirak etmeyelim.
M.Kemal VARCIN
06-09-2007, 20:38
1. ve 2. resimlerde kolon yan kalıbının sakulsuzlugu gorulmekte ve betonlama sırasında yeterli takviye olmadıgından dolayı kolon yan kalıbı burulmaya maruz kalmıs.Ve ortaya bu cok kotu goruntu olusmus.Ozellikle ikinci resimde iç sıvacıyı cok ugrastıracak bir sorun cıkarmıs.
3. resim ise catının nasıl normal bir kata donusturuldugunun acıkca gostergesi olmus.4. katın lentoları ve bir ust katın yıgma olarak yapılması uzerine celik catı yapılması dikkat cekiyor acıkcası.
4. resim ise katlardaki aksların kolon kalıbı oncesinde yanlıs yerlestirilmesi sonucunda olusmus bir hatadır.Ayrıca dugum noktasındaki segregasyon gozden kacmıyor.
Helsing bu guzel fotograflar için cok tesekkurler.
Arkadaslar bazı yorumlara bakıyorum herkes insaat muhendisini sorumlu tutuyor.Arkadaslar tum suc insaat muhendislerinin degildir.Her zaman forumda soyledim halende soyluyorum bu konuda cok acımasızca yaklasılıyor.Her onune gelenin 1 ayda usta oldugu bu ulkede, her elinde para olanın muteahit oldugu bu ulkede, her programı kullanan statik proje yaptıgı bu ulkede, bu kadar vurdum duymaz insanların oldugu bu ulkede bunun gibi cok fotograf gorururuz.Daha cok 17 Agustoslar yasarız(Allah korusun).
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
uygulama safhasında en büyük işleri ustaların yaptığını hepimiz biliyoruz bu hataların çoğunda mühendis kadar hatta daha da fazla ustaların suçu var. bizler mühendisler olarak en az 16 yıl öğrenim görerek sahaya çıkabilirken usta ve kalfaların en fazla bir ay süreli kurslar sonucu usta sorumluluğunu almaları ne kadar doğrudur.İşte bu sorunun cevabı yukarıdaki fotoğraflarda gizlidir sanırım...
Resimleri koyan arkadaş birşeyden korkmuş heralde ki resimleri ortadan kaldırmış..Dış baskılara boyun mu eğdi acaba??
uygulama safhasında en büyük işleri ustaların yaptığını hepimiz biliyoruz bu hataların çoğunda mühendis kadar hatta daha da fazla ustaların suçu var. bizler mühendisler olarak en az 16 yıl öğrenim görerek sahaya çıkabilirken usta ve kalfaların en fazla bir ay süreli kurslar sonucu usta sorumluluğunu almaları ne kadar doğrudur.İşte bu sorunun cevabı yukarıdaki fotoğraflarda gizlidir sanırım...
Sorumluluk'tan benim anladığım "mecburi hesap verme" dir. Ustanın böyle bir sorumluluğu olduğunu -en azından hukuken- düşünmüyorum.
Şöyle bir soruya;
Soran Yetkili :
" Ahmet Usta! Burada kolon olacaktı. Sen kolonu iptal etmişsin??? "
Cevaplayan Ahmet Usta :
" Sayın Mühendis Bey, ben de çok dedim burada kolon var diye ama mal sahibine dinletemedik ki!!. Bizde iptal ettik; Ne yapalım? "
Böyle bir cevap almanız oldukça yüksek bir olasılık. Şimdi ustanın sorumluluğu var diyebilir miyiz? Bence hayır. O hemen "Ben cahilim. ne denirse ben onu yaparım." moduna girecektir. (başka zaman çok bilseler bile :) )
Saygılarımla...
Hasan Çolak
İnşaat Mühendisi
N İ R E N G İ
YAPI MÜHENDİSLİĞİ
Resimleri koyan arkadaş birşeyden korkmuş heralde ki resimleri ortadan kaldırmış..Dış baskılara boyun mu eğdi acaba??
sende biliyosun ki aynı yerdeyiz seninle böyle bir şey söz konusu değil