Orijinalini görmek için tıklayınız : Analiz Sonrası Kiriş veya kolon analizi?? Yardım

Tamerd27
06-09-2007, 15:05
Arkadaşlar analiz tamamlandıktan sonra kolon yada kiriş donatı hesabına girdiğimde dizaynda X işareti çıkan kirişler(boyutları yetersiz gelen kirişler) oluyor. Ben bu kirişlerin boyutlarını büyültüp tekrar analiz yapmama rağmen bu kesit yetersizliği durumu değişmiyor. Bununla ilgili herhangi bir bilgisi olan varsa beni aydınlatmasını rica edeceğim. Herkese ii çalışmalar dilerim...

ceyarutku
07-09-2007, 11:26
yanlış bilmiyorsam onlar kesitin yetersizliğini değil o kiriş için seçilen donatının yetersizliği anlamına geliyor.kiriş donatılarını değiştirerek kırmızı renkten kurtarmanız ve tekrar analiz yapmanız gerekiyor.

M.Kemal VARCIN
07-09-2007, 19:51
Kolon kiriş birlesim kesme guvenligi kontrolune baktınız mı bilmiyorum.O nedenle bu hatayı verebilecegini dusunuyorum.Eger bakarsanız ve o hatayı verdigini anlarsanız kolon kiriş birlesim kesme guvenligini bir kac uygulamayla saglayabilirsiniz.Bunlar:

1-) Kolon boyutlarını arttırarak yada yonlerini degiştirerek

2-) Kirişleri kolon eksenine yakın yerden baglamak gerekir bunu da kolonları eksantrikligini degiştirerek

saglayabilirsiniz.

Deprem yonetmeligindeki su sartları (asagıdaki linklerde mevcut) goz onune alırsanız daha acıklayıcı olacagını dusunuyorum

[Only registered and activated users can see links]

Herhangi bir birleşim bölgesinde Denk.(3.11) ile hesaplanan kesme kuvveti, gözönüne alınan deprem doğrultusunda hiçbir zaman aşağıda verilen sınırları aşmayacaktır (Şekil 3.10). Bu sınırların aşılması durumunda, kolon ve/veya kiriş kesit boyutları büyültülerek deprem hesabı tekrarlanacaktır.

(a) Kuşatılmış birleşimlerde: Ve (kucuk esit) 0.60 bj h fcd (3.12)

(b) Kuşatılmamış birleşimlerde: Ve £ 0.45 bj h fcd (3.13)

[Only registered and activated users can see links]

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...