Orijinalini görmek için tıklayınız : bi sorum var

ozgur35jeo
02-09-2007, 21:35
arkadaşlar selam aranıza yeni katıldım inşaata ilgim çok fazla sürkli takip etmeye çalışırım fakat daha pek fazla bişey bilmiorum benim takıldığım nokta aynı mahallede iki inşaat yaptılar aynı nerdeyse aynı zamn aralığında birinin temeli için en az 2 3 metrelik bi çukur kazdılar ama diğeri için sadece düzlediler tabanı üstüne mıcır serip temel kalıplarını çakmaya başladılar neden bu farklılık oluo şimdiden teşekkürler.

M.Kemal VARCIN
02-09-2007, 21:47
arkadaşlar selam aranıza yeni katıldım inşaata ilgim çok fazla sürkli takip etmeye çalışırım fakat daha pek fazla bişey bilmiorum benim takıldığım nokta aynı mahallede iki inşaat yaptılar aynı nerdeyse aynı zamn aralığında birinin temeli için en az 2 3 metrelik bi çukur kazdılar ama diğeri için sadece düzlediler tabanı üstüne mıcır serip temel kalıplarını çakmaya başladılar neden bu farklılık oluo şimdiden teşekkürler.

O farklılık temel sisteminin farklı secilmesinden kaynaklanmakta.Birisinde bodrum kat dusunulmus onun için kazılmıs bir digerinde sadece zemin duzlenip grobeton oncesi yapılacak hazırlıklar yapılıp radye temel yapılmıs.Aradaki fark bu.Bunun nedeni statik projeyi yapan muhendislerin temel secimindeki kararlarıdır.Gerek yapılacak katların sayısı gerek zemin emniyet gerilmesi ve zemin yatak kat sayısı gibi degerler gozunune alınarak verilmiş kararlardır.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

eyıldız
03-09-2007, 07:58
aynı sokakta olabilir ama zemin eminiyet kapasitesi,yatak katsayısı ve tasarım önemlidir.yani bodrum kat düşünülmüş olabilir kemal beyin dediği gibi.yalnız bir sıkıntı da olabilir.o da şu:genel de belediyede yetkili kişileri tanıyorsanız yada yapı denetim bakıyorsa o inşaata temel ve hafriyat işlerinden(maliyet) kaçmak için yapılan bir yol olarak görebiliyorlar.şuna şahit oldum tasarlanmış bir temelde(60-80) ancak yapılan(40-50)...bilmem anlatabildim mi?kolay gelsin...

Erman GÜDÜ
03-09-2007, 08:32
o çok kazılan varya o bodrum katlı işte :D:D:D

emre7171
08-10-2007, 22:28
bencede bu fazla kazı yapılan bina yapısının zemin basınç dayanımna bğlıdır başka sebebi olmaz......birinin daha güçlü birinin daha zayıftır ...saygılarımla.

Erman GÜDÜ
10-10-2007, 10:04
bencede bu fazla kazı yapılan bina yapısının zemin basınç dayanımna bğlıdır başka sebebi olmaz......birinin daha güçlü birinin daha zayıftır ...saygılarımla.

Bu yorumdan ben bişey anlamadım. Az daha açabilr misiniz?

Volkan Donbaloğlu
10-10-2007, 13:20

Basınç dayanımıyla alakası olmamalı. Büyük ihtimal radye temeldir. Radye temelde de tesfiye-grobeton-(varsa izolasyon + koruma şapından) sonra direk donatı yerleştirilip işe başlanır. Öyle çok fazla kazmaya gerek yoktur.