Orijinalini görmek için tıklayınız : bilgi rica ediyorum...

ummmut
26-08-2007, 10:52
yığma bir binayla ilgili bir kac sorum var bilgisi olan arkadasların bilgisini rica ediyorum.. ytaklasık 30 yasında belkı 40 2 katlı yığma bir bina var ama ikinci katı yıuğma sanırım. düşündüğüm şey bu binanın çatısını yıkıp çelik konsilisyonla veya baska bır sekılde yıgma olan katı guclendırerek catı yerıne teras olarak kullanmak. ancak bu terasın en az 100 kişiyi tasıması gerekıyor. bu dukkan yakasık 100metre kat basına. yanı basarabılırsek terasımızda 100metrekare olacak. burası bır dukkan ve bu dukkanı kıralayıp catı yerıne de teras kulllanmayı amaclıyorum.. bununla ılgılı yonlendırebılecegınız fırmalar varsa da sevınırım. sımdıden tesekur ederım.

Yapı Mühendisi
26-08-2007, 13:59
Yapınız teknik açıdan istediğiniz tadilatı yapmaya uygun gözükmüyor.

Erman GÜDÜ
26-08-2007, 14:35
Resim varsa buraya koyun bide öyle bakalım ama benc dediklerinizi yapma pek sağlıklı gibi durmuyor...

eja0533
05-02-2008, 13:36
yapmak istedıgınız yapının öncelıkle alt kısmının saglam olup olmadıgını göz önunde bulundurmak lazım sahet saglam degılse guçlendırme yapılarak yapmak istedıgınız işlemi gerçekleştire bılırsınız

ottoregal
31-03-2008, 09:58
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links]) sitemizi bir gezin. uzay konstruksiyon ama m2 niz az gibi duruyor

elmali123
31-03-2008, 13:33
Yığma yapılar ve yığma yapıların güçlendirilmesi ile ilgili olarak onlarca proje yapmış bir mühendis olarak size bu konuda hem yardım edebilir, hemde formda istediğiniz gibi bilgi aktarabilirim. Öncelikle bilgi aktarımı kısmına gelelim.

Üst kata yeni eklenti yapmak için izlenecek sıra;

1) Yığma Yapılarda Mevcut Durumun İncelenmesi;

Mevcut yapının rölevesinin çıkartılması,
Taşıyıcı yığma yapı malzemesinin tespit edilmesi,
Düşey ve yatay hatılların incelenmesi,
Kapı pencere boşluklarının kenarlara mesafesinin ölçülmesi vb. deprem yönetmeliğinin koşullarının incelenmesi,
Temel sisteminin araştırılması,
Döşeme sistemlerinin incelenmesi gerekmektedir,
Ayrıca zemin ile ilgili verilerin bilginmeside gerekmektedir.

2)Yapı tüm paremtreleri, yüklemeleri ile Deprem Yönetmeliğindeki kriterleri dikkate alınarak analiz edilecektir. Böylelikle yapınızın güvenliği ve yapacağınız tadilata uygunluğu anlaşılacaktır.

3)Yığma yapılarda gerekli güçlendirme ve tadilat projelerinin hazırlanması.
1 ve 2 de özetlediğimiz çalışmaların ışığı altında;
a)Yeni taşıyıcı duvarlar ekleyerek
b)Yığma duvar güçlendirerek
(Yöntemim püskürtme beton ve hasır donatı kullanarak)
d)Yığma yapının carbon lifleri ile güçlendirilmesi
e)Yığma yapının çelik ile güçlendirilmesi,

gibi GEREKİYORSA yöntemlerin seçilmesi gerekmekte.

---- Terasa yönelik yeni bir tasarım yapılması da; ya o katın döşemesi üzerinde güçlendirmeye (tavsiyem çelik ile güçlendirme yönünde olacaktır) gidilmesi yada yeni bir kompozit döşeme yapılması şeklinde olacaktır.

Bu işler çok ekstra ve zahmetli işlerdir. Bide yapının tarihi değerinin olmamasıda gerekmektedir. Öyle ise özel izin ister. Fakat proje ve imalat safhaları için size çözüm önerileri sunabilirim.

Özel mesaj ile tel numaramı da gönderiyorum.