Erman GÜDÜ
22-08-2007, 10:36
Deprem sonrasında zemin emniyeti düşük olan bölgelerde neredeyse bir gelenek haline gelen radye temele ait bazı uygulamalar...
1.link nadiren uygulanan radye temel alt çekme donatısıdır. Bu donatı radye temelden bağımsız olarak düzenlenir.
[Only registered and activated users can see links]
2.link kirişli radye temel donatısının döşenmesine örnektir.
3.link betonlama aşamasıdır.
Saygılarımla...
M.Kemal VARCIN
24-08-2007, 23:14
Erman kardesim paylasımın için tesekkur ederim.Bir kac sey sormak istiyorum.1.fotografta ızgara demirlerinin altında paspayı amacıyla demir kullanılmıs eger yanlıs gormuyorsam.Paspayı koyma amacımızı biliyoruz.Burda demir kullanılması sakıncalı bence bunun yerine plastik paspayı kullanılsa daha iyi olacagını dusunuyorum.(Eger yanlıs gormuyorsam oradaki demirler boyuna demir sanırım bir top demir ikiye bolunmus 6 sar m olarak alta serilmiş tekrar soyluyorum fotografta yanlıs gormuyorsam)
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Erman GÜDÜ
25-08-2007, 09:18
evet o alta serilen donatılar boy demir olarak atılıp geçiliyor. genel olarak bunu atarken radye döşeme donatıları baz alınıyor. paspayı hakkındaki yorumuna katılıyorum. fakat burası temel altı olduğu için demir kullanıldı. ilgin için teşekkür ederim.
Archilife
29-08-2007, 00:59
Arkadaşlar kirişli radye temelde hafriyat aşamasından sonraki süreçleri iş kalemi bazında madde olarak özetleyebilecek olan var mı aramızda?(gerekli yalıtımlar dahil).Yardımcı olabileceklere teşekkür...
Erman GÜDÜ
29-08-2007, 15:14
1-dolgu
2-izolasyon(bohçalama)
3-koruyucu şap
4-dış kalıplar
5-demir imalatı
6-radye seviyesinde betonlama
7-kiriş kalıplarının çakılması
8-kiriş betonu
9-varsa subasman kalıbı v.s. diye devam ediyor
Temel konusunda yavaş yavaş fikir sahibi oluyorum.Bu konuyu ekleyip benim gibi arkadaşları bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...
ozi2fast
10-04-2008, 10:10
Altaki boy demirler, montaj demiri olarak adlandiriliyor. Benim santiyemde bunlari enlemesine yada boylamasina (3 metre araliklarla) paspaylarinin uzerine yerlestiriyoruz, ondan sonra temel alt izgara imalatina geciyoruz.
valla şu an bitirme yapıyorum ve şu resimler kafama takılan bikaç soruyu çözdü..Allah razı olsun...Şantiye ortamında böyle görmek çok yararlı gerçekten. tekrar teşekkür ederim..Başarılar..