özgürakı
22-08-2007, 09:49
mantoloma yapılırken üst katlara çıkıldıkça strafora atılan vidaların sayısının rüzgara bağlı olarak artırılmasına gerek warmı. ve mantolama işleminde yine rüzgardan kaynaklı problemler ve dikkat edilmesi gereken şeyler başka ne olabilir. bu konuyla ilgili bi çalışma yapmış arkadaşım yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler
A.Gökhan ALPTEKİN
22-08-2007, 15:52
14 Katlı konut inşaatında çalışıyorum ve böyle bir uygulama yaptırmıyorum iyi bir yapıştırıcı ve yeterli vidalama üst katlarda da aynı uygulama yeterlidir çünkü vida sayısı arttıkça ısı köprülerine de iletim sağlanması ihtimali yükselir...
İyi çalışmalar...
Erman GÜDÜ
28-08-2007, 13:26
genelde yapıştırıcı kullanılıyor benim bildiğim.
rivaldinyo
23-04-2008, 01:35
plastik dubelle ısı köprüsünün önüne geçilir. eger plaka düşer diye korkuyorsan bence sorun sesin farkında olduğundan daha büyük.
redranger
07-06-2008, 22:28
bence gerek yok metre karede 8 veya 10 artırırsan gerek yok korkmaya
Dış cephe izolasyonu:
Dış Duvar
[Only registered and activated users can see links] Yapıştırma Harcı [Only registered and activated users can see links] Yalıtım malzemesi[Only registered and activated users can see links] Plastik Tespit Elemanı [Only registered and activated users can see links] Sıva Harcı[Only registered and activated users can see links] Sıva Filesi [Only registered and activated users can see links] Sıva Harcı [Only registered and activated users can see links] Dış Cephe Boyası
sıralamasıyla yapılır.
Bu sistemde gerekli dış yüzey düzgünlüğü sağlandıktan sonra su basman seviyesinden itibaren izolasyon levhaları, oluklu yüzeylerine tüm kenar boyunca sürekli orta kısımlarına noktasal olarak akrilik veya çimento bazlı yapıştırıcı sürülerek ( 5 kg./m²) dış duvara yapıştırılır.
Yapıştırma harcı priz aldıktan sonra (en az 24 saat) plastik dübel ile mekanik olarak sabitleme işine geçilir (dübel:6 Adet/m²) Dübel ve Levha yüzeyi aynı seviyede olmalıdır. Olmadığı takdirde, daha sonra dübelin üzerine gelecek olan sıva ince kalacağından problemler yaşanabilmektedir. Bu yüzden ısı yalıtım levhasında dübel kafası çapındaki bölge, dübel kafasının et kalınlığı kadar oyularak dübelin levhanın içerisinde yeralması sağlanmalıdır
Köşe teşkil eden her türlü bölgeye köşe profili (fileli) konulmalıdır. Ardından sıva işlemine geçilerek ilk kat sıva (3,5kg./m²) izolasyon levhalarının yüzeyine çekilmelidir.
File uygulaması, sıva kurumadan, taraklı mala yardımı ile ek yerlerinde 10'ar cm. birbiri üzerine binecek şekilde sıvaya yapıştırılarak yapılır. Taraklı mala kullanılmasındaki amaç filenin sıva içerisine fazla gömülmesini engellemek ve sıvanın yüzeye eşit dağılımını sağlamaktır.İlk kat sıva kuruduktan sonra ikinci kat sıva (1,5kg./m²) uygulanır.
Sıva işleminin ardından yüzeye kaplama malzemesi uygulanabilmesi için astar (200 gr./m²) sürülür. Astar işleminden sonra çimento esaslı kaplama malzemesi veya solvent içermeyen silikon katkılı boya ile sistem tamamlanır
Bu işlemler doğru yapıldığı zaman dübel sayısını artırmak gereksizdir.
buddyson
17-06-2008, 02:25
ben yalıtım teknolojisi bölümü mezunuyum.yalıtım hakkında herşeyi senle paylaşabilirim.
buddyson
17-06-2008, 02:27
evet dübel sayısı kat arttıkça artmalı çünkü yüzeyde hakim rüzgarlar mevcuttur.normalde 6 dübelle başlanır.bina çok yüksek ise dübel sayısı 8 e daha sonra da 10 a çıkarılır.
erdalkutlu
09-07-2008, 15:39
dubel sayisi eger bina 21 kattan fazla ise artirilmalidir yoksa gerek yoktur. cunku ruzgar kuvveti etkisini 21. mt den sonra etkili oalrak gostermekte ve vakum etkisi olusturmaktadir.
mantolmada önerilen dübel sayısı m'2 'ye 6 taneden az olmamalı