RENKLİ
Amerikan kiremidi olarak tanınan Shingle çatı kaplama malzemesi diğer çatı kaplama malzemeleriyle karşılaştırıldığında üstün özellikleri ve dayanıklılıkları ile tartişma götürmez avantajları sayesinde bütün dünyada kullanılmaya başlandı. Tercihinize göre üç ayrı model ve zengin renk seçenekleriyle kullanımınıza sunulmaktadır.
ESTETİK
Cam tülü ve asfalttan üretilen shingle, esnek yapısı sayesinde mükemmel bir izolasyon sağlamanın yanısıra mahya ve derelerde çinko gerektirmediği için daha güzel bir görünüm sağlar.
HAFİF
Günümüzün gerçeği olan depremler karşısında, kiremit gibi ağır çatı malzemelerine oranla inanılmaz derecede hafiftir. Bu nedenle bina üzerindeki ağırlığı azaltır, depreme karşı daha güvenli hale getirir ve daha hafif olduğundan çatı oturmalarına sebep olmaz.
UZUN ÖMÜRLÜ
20-25 yıldan başlayan garanti süreleri ile uzun yıllar sorun çıkarmadan, çatı aktarmaya gerek bırakmadan kullanım imkanı verir
ben bu kadarını biliyorum ama uygulamaya dair detaylar bilenler varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.
teşekkürler
Ülkemizdede,özellikle,çok yağmur ve kar alan bölgelerde çatılar kiremit değil sac'dır.Shingle dediğimiz olayda sac'ın modernize edilmişi olsa gerek...
Bu konuda pek bilgim yok ama;okuyunca aklıma ilk bunlar geldi.
teşekkürler
geçenlerde odtu mimarlık amfisinde bir tiyatro gösterimi izliyorduk. çiniciler zamanında moda olan bakır kaplama sac la kaplı çatılarına yagmur vurunca oyuncuların sesini duyamaz olduk
bu açıdan sanki shingle daha mantıklı olabilir.
Erman GÜDÜ
21-08-2007, 09:28
shingle saca göre daha sessiz ve estetik. yalnız maliyeti biraz fazla
valla sacdan daha modern olmasıyla bıle onde bence
colossus
30-08-2007, 08:04
Shingle ile saç arasında nasıl bir alaka kurulabildiğini pek anlayamadım. Shingle ahşap çatı üzerine genellikle OSB üzerine uygulanan kaplama malzemesidir. Tek başına bir çatı türü değildir. Belki kiremitle shingle karşılaştırması yapılsa daha iyiydi sanki.
piramit54
11-09-2007, 16:01
ustalığı iyi olmayanlara kesinlikle yaptırmayın yoksa kısa sürede sorun yasarsınız ama iyi bir kaplama yapıldığında kalitede en iyi tercih diyebilirim
Shingle çatılar Antalya gibi yazın 50 dereceyi gören yerlerde uygunmudur?
JanSerey
24-10-2007, 08:00
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])
Shingle Sistemi
Yüksek kaliteli okside bitümden, örgüsüz cam elyaf donatılı olarak üretilen ve üzeri çeşitli renklerde granüle mineral kaplanan çatı kaplama malzemesidir şingıl.
Her tip çatıya kolayca uyum sağlar ,parçalı dokusu ve çekici renkleri ile estetiktir.
Hızlı uygulanır.Su geçirmez parçalı ve esnek yapısı sayesinde sıcaklık farklılıklarında çatlamaz ve uzun ömürlüdür.Üzerinde rahatça yürünebilir.
[Only registered and activated users can see links] Garantili Sistem
1-) Shingle
2-) Su yalıtımı (Membran)
3-) OSB3 Levha
4-) Isı yalıtımı (XPS Foamboard)
Shingle sistemi her tip yapıda, uygulaması kolay, su geçirmez, güvenli, uzun ömürlü, hafif ve estetik çatılar yaratmak için zengin olanaklar sunar.
[Only registered and activated users can see links] Ekonomik Sistem
1-) Shingle
2-) Su yalıtımı (Buhar dengeleyici örtü)
3-) OSB Levha
Yaklaşık 10kg/m2 ağırlığıyla hafif bir malzemedir, çatı konstrüksiyonuna az bir yük verir.
%40 ve üstü eğimli çatılarda çivi ile daha düşük eğimli çatılarda ise yapıştırılarak uygulanır, profesyonel ve doğru uygulama sayesinde uzun yıllar binanızın estetik şapkası olur.
JanSerey
24-10-2007, 08:29
SHINGLE ÇATI KAPLAMA
[Only registered and activated users can see links]
Shıngle, Avrupa ve Amerika'da uzunca bir süredir çatı yalıtım örtüsü olarak kullanılan çok uzun ömürlü ve ekonomik bir malzemedir. Taşıyıcısı güçlü camtülü, gövdesi okside bitüm, üst kaplaması renkli granüle mineralli olan Shıngle malzemeleri, cazip renkleri ile eğimli çatılarda ve cephelerde alternatif çözümler getirir. Genel olarak Shıngle, kaplama eğimi %20'den fazla olan çatılarda kullanılır. Eğimin %20 ile %30 arasında olduğu durumlarda kaplama tahtası üzerine 3 mm kalınlığında polyester keçe taşıyıcılı bitümlü örtü uygulanır, üzerine Shıngle altı örtü kaplanarak uygulama özel Shıngle çivileri ile yapılmalıdır. Shıngle Kullanım Avantajları;
- Çok hafiftir, konstrüksiyona yük getirmez. Kiremit uygulamada çatıya m²'ye 40kg. ağırlık
düşerken Shıngle uygulamada bu oran m²'ye 8kg'a kadar düşmektedir.
- Uygulaması çok pratik ve süratlidir.
- Eski ve yeni her yapıya uygulanabilir.
- Su geçirimsizliğini ve dekoratif özelliklerini yıllarca korur.
[Only registered and activated users can see links]
ben bu kadarını biliyorum ama uygulamaya dair detaylar bilenler varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.
teşekkürler[/quote]
Arşivinizde mutlaka bulunmalı..Detaylar, uygulama, teknik özellikler
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])