Sapancalı
16-08-2007, 18:16
Sapanca da babadan kalma 300 m.kare arsama resimdeki prefabriki yaptırmayı düşünüyorum(46+46=92 m.kare).zemin betonu yerine resimdeki gibi zemin kat yaptırırsam nasıl bi temel attırmam gerekir en önemlisi maliyeti ne olur.
:confused: [Only registered and activated users can see links]
not:zemin büyük ihtimalle sulu ayrıca bu bölge malum deprem bölgesi.
ölçüler:5,14 x 8,90 (prefabrik alanı)
Yardımcı olursanız sevinirim herkese iyi günler...
Yapı Mühendisi
17-08-2007, 12:07
Bu bilgiyi size, yapıyı yaptıracağınız firmanın vermesi gerekir.
Sizin temel seçimi yapıp attırmanız gibi bir durum sözkonusu değil.
Firma talebiniz doğrultusunda yapı ve temeli projelendirmelidir.
Projeye göre de maliyet hesabı çıkartırlar.
Sapancalı
17-08-2007, 18:10
İlgilendiğiniz için teşekkürler
ancak asağıda firmanın bilgi notunda yazdıgı gibi standart prefabrik yapılarda firma sadece getirip kuruyor.Çok arastırdım bütün firmalarda aynı uygulama sözkonusu.villaları ve lüx yapıları araştırmadım araştırmama da imkan yok :D $$$$:D
iyi günler
.................................................. .................................................. ....
Müşterinin yapması gereken işler
Zemin betonu ve her türlü Hafriyat ve çevre düzenleme işleri
Zemin ve duvar kaplamaları ( Şap, seramik, fayans, halı vs.. ) , Prefabrik bina harici dış bağlantıların yapılması (elektrik, pissu, temiz su ), Belediyeden alınması gereken, müsadeler ve ruhsat işleri , Isıtma ve soğutma tesisatları ( Kalorifer, klima vs..) İstanbul dışı montajlarda montaj ekibinin konaklama ve yemek bedelleri, malzemenin nakliye ve nakliye sigortası müşterimize aittir.
Yapı Mühendisi
18-08-2007, 09:01
Sanırım firmanın zemin betonu diye bahsettiği şey aslında temel.
Açıkça yazmamış olmamaları ilginç.
İmalatı sizden yapmasını istesede üst yapı hesaplarına bağlı olarak alt yapı-temel hesaplarınıda onlar yapmak durumunda.
Yani temel projesini size verecek , siz de yaptıracaksınız.
Bu arada ruhsat işleri size ait olsa da yapı projelerinin ruhsat alınacak şekilde size teslim etmeleri gerekir.
Sapancalı
18-08-2007, 19:30
Aslında öncelikle firmayla görüşmem gerektiğinin farkındayım ancak görüşmeden önce konu hakkında biraz bilgi sahibi olmaya çalışıyorum.ilgilendiğiniz için teşekkürler...
Sanırım firmanın zemin betonu diye bahsettiği şey aslında temel.
Açıkça yazmamış olmamaları ilginç.
İmalatı sizden yapmasını istesede üst yapı hesaplarına bağlı olarak alt yapı-temel hesaplarınıda onlar yapmak durumunda.
Yani temel projesini size verecek , siz de yaptıracaksınız.
Bu arada ruhsat işleri size ait olsa da yapı projelerinin ruhsat alınacak şekilde size teslim etmeleri gerekir.