Orijinalini görmek için tıklayınız : Civil 3d Beklentileri
PROTAgonist 16-08-2007, 11:18 Civil 3d programından beklentileriniz nelerdir.Çok genel şeylerde olabilir yazacaklarınız, işinizle ilgili çok spesifik şeylerde.Şunu yapabilseydi ne kadar iyi olurdu veya şu an kullandığım program bunu yapamıyor acaba civil 3d yapabilirmi diye düşünüyorsanız lütfen buraya yazın.Bakalım neyi ne kadar yapabiliyormuş işin derinine bir girelim.Siz sorun ben cevaplamaya çalışayım.Örneğin; Erkan Erkmen arkadaşımızın maille yolladığı bir sorusu vardı önce onu yazacağım(tabii daha cevaplamadım zaman probleminden ötürü).İnşallah zamanla bütün sorulara cevap bulacağız beraber.Kolay gelsin.
Murat ÖZMEN
PROTAgonist 16-08-2007, 11:20 Murat Bey sıyırma diyerek kastettiğim nebati toprak kazısı hem yarmalarda yapılıyor hemde dolgularda, siyah kottan 30 cm veya 60 cm nebati toprak kaldırılıyor. yarmalarda hesaplamama gerek yok ama mix kesitlerde ve dolgularda kubaj olarak hesaplamam gerekiyor, daha ayrıntılı anlatayım siyah kotu 30-60 cm aşağıya ofsetleyip şevin siyah kotu kestiği yerden dik olarak birleştirmem gerekiyor. benim aklımdan geçen siyah kotları ve bundan oluşturduğum yüzeyi (surface) 30 cm aşağıya kopyalamak ama bu hem makinayı hemde beni uğraştırır, mutlaka kolay bi yolu vardır çünkü bunun haricinde diş kazılarıda var civilin bunları otomatik yaptığını tahmin ediyorum. çalışmalarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.
teşekkürler.
M. Erkan ERKMEN
cos00kun 05-09-2007, 09:32 Her ne kadar programı yeni öğrenmeye başlasamda hem diğer arkadaşlara bilgi olsun hemde merakımı gidereyim diye bikaç beklenti sormak istiyorum tabiki basitten zora doru :)
1- Autodesk Civil 3D de boykesit enkesit efendime söyleyeyim ne olsuunn mesela halihazır kot durumu gibi konularda kendi şablonumuzu oluşturup Autodesk Civil 3D girince hiç ayarlama yapmadan tüm çizimlerimizi oluşturmak istiyorum ?? ( mesela diyelimki ben boykesit profil çizimlerinde sürekli alt satır bölümünde NetCAD te a-kırmızı kot b-siyay kot c-kilometre d-yatay geometre e- düşey geometre satırlarını kullanırım aynı şekilde Autodesk Civil 3Dde bunu profil layoutta tek butonla yada tüm satırları her projede uğraşmadan tek seferde çizdirebilmek gibi )
2- Autodesk Civil 3D de Lisp kullanımı mevcutmudur kullanım bi problem teşkil edermi ???
3-Bu beklentim Autodesk Civil 3D den ve umarım vardır :) kesit tanımlarken sanat yapılarını ( köprü , istinat duvarı v.s ) tanımlayıp kesitlerde otomatik olarak görebilirmiyiz ??
4- bu belkenti çok zor ve sizden istiyorum Autodesk Civil 3D den değil belki olur ben Autodesk Civil 3D 2008 le ilgili biçok videoyu kendi sitesinden indirdim ! bu videolarda sadece ses bölümünü derin ingilizcenize dayanarak değiştirip yayınlamanızı bekliyorum :):) böylece sizde zahmetsizce sadece konuşarak hazır bir öğretici video hazırlamış olacaksınız eğer uygunsa sizin için :)
5-Autodesk Civil 3D de Fotogrametri uygulamaları varmıdır ??? ( fotogrametriyi açayım uçaktan yada uydudan çekilen bindirmeli 2 boyutlu fotoğrafların üstüste bindirilerek 3 boyutlu hale getirilmesi işlemi bu alanın bi koludur sanırım bu açıklama yeterli gelecektir ) dahada açarsak scanerli okuttuğumuz bi hava fotoğrafarını Autodesk Civil 3D de import edip yuzey oluşturmak gibi
6- Neden Autodesk Civil 3D bu kadar Pahallı :)
PROTAgonist 06-09-2007, 08:47 Kırmadınız bu bölümüde bir şeyler yazdığınız için teşekkürler.emrepala,akınbskrt,çarnaçar gibi diğer aktif üyelerimizden de bu tür sorular bekliyorum.Sorular cevaplar bölümünden farkı programla ilgili değilde program bunları bunları yaparmı gibisinden olursa çok güzel olur.cos00kun nun soruları çok güzel örnekler olmuşlar teşekkürler.şimdi cevaplara geçeyim
1-Evet o dediklerinizi yapar hemde işten bile saymadan yapar.Civil 3d stil tabanlı bir yazılımdır.Bu sayede kullandığınız oluşturduğunuz bütün şekilleri tabloları şablonları değiştirebilir ve stoklayabilirsiniz hemde çok kolay birşekilde.Buna videoulu bir örnek olabilir.
2-C3D Autocad programı üzerinde çalışan bir yazılımdır.Autocadin üzerinde lisp uygulamaları kullanılır fakat civil 3d menüleinde lisple müdahele yapılmaz.C3D de harici bir şey yapacaksan vba kullanılması gerekiyor.
3-Tabiki de görebiliyoruz.Corridor/subassembly catalogu kurcalarsanız çok yararlı olacak sanırım
4-inanın mümkün değil.
5-Civil 3d de Fotogrametri uygulamaları vardır.Ama o dediğiniz şeyler autocad üzrende çalışan raster design programında yapılabiliyor.Ve ordan civil3d ye geçiş yapabiliyoruz.
6-Şimdi Civil3d aslında ilk etapta pahalı gelebilir.Yalnız tabii önce şunu düşünmemiz lazım.Civil 3d ne yapar
Arazi modelleme yapar
Tesviye hafriyat arazi işleri yapar
Koridor tasarımı (yol ,demir yolu)yapar
Kanal şebekeleri çizer
Surveyde Fotogrametri işleri yapar
Boykesitler enkesitler kübajları çıkarır
yapar yapar yaparve hepsi sadece bir programdır
ve hepsini dinamik birdüzen içinde yapar
örnek araziden noktalar geldi arazi modellemenizini yaptınız
aliynmanızı geçirdiniz boykesitler enkesitler çıkardınız kodidor tasarımınızı nihayete erdirip kübajlarını aldınız sonra bir haber geldi ilk aldığınız noktalardan bir kaçı yanlışmış meğerse..panik yok sadece noktaları eğiştirdiğiniz zaman herşey otomatik olarak düzelecektir,bütün o enkesitler boykesitler hesaplar güzerghlar hepsi herşey.
Bence bir fiyat araştırması yapmalı herkes acaba bütün bunları yapan bir başka bir program varmı ,varsa da bütün bu modüllerinin toplamı kaça .
Ayrıyeten civil 3d programını aldığınızda üç program almış oluyorsunuz
dediğim gibi autocad üzerinde çalışıyor bir autocad 3d 2008imiz oluyor zaten bir GIS programımız Map 3d ve bir de civil 3d miz.
Bir de autocad üzerinde çalıştığı için zaten çıkışları dwg yani autocad dosyasına çevirdim şu kayboldu bu kayboldu yok.
oooofffffff SAVULUN C3D geliyor ne anlattım be:)
cos00kun 06-09-2007, 10:03 valla çok iyi anlattınız :):):):)
neyse öncelikle buraya size cevap yazmak istiyorum ama lütfen eleştirilerimide aynı özgülerim gibi almanızı ve yanlış anlamamanızı sadece cevaben olduğunu düşününüz yoksa başka bi amacım yoktur :)
bikere sıralamış olduğunuz son madde hariç herşeyi diğer CAD programlarda yapmaktadır zaten! ayrıca yine biçok ülkemiz tabanlı CAD progra ülke formlarına göre kamu ve diğer kurumların yaptığı uygulamalarıda içermektedir malesef ülkemizde biçok insanında yanılgısı olan bi durum vardırki oda şudur ; biz heycanlı bir toplum olarak ( ki bende bunlardan biriyim :) ) işimize yarabilecek kadar olan programlar dışında açgözlülğümüz sayesinde herşeyin en iyisi olsunda benim olsun mantığına sahibiz! diyeceksinizki ne alaka :) hemen diyeyim hani demiştiniz ya Autodesk Civil 3D yi satın aldığınızda aslında 3 program alıyosunuz diye ona cevaben :):):):)
eleştiriler hepmi kötü olur tabiki hayır işte şimdi can alıcı noktaya ve iyi övgüye :) yukardaki mesajınızdaki son bölüme yani tüm proje bitince diyelimki bikaç noktayla oynadınız ve hadi bakalım buyrun nolacak şimdi tüm projenin profilini kesitlerini falan baştanmı yapıcaz ?? eğer Aotodesk Civil 3D kullanmıyosanız cevap evet ama eğer bir Autotodesk Civil 3D ye sahipseniz dinamik olmasından sebep tekrar proje yapmanıza gerek yok işte bu tek kelimeyle MUHTEŞEMMM .. :) sırf bu yüzden bile alınmaya değer. eski bir programlamacı olarak bence size önereceğim bunun bile bu paraya değeceği tabiki iyi bir eğitim alınarak çünkü iyi bir dizayn için ya iyi bir eğitim alınmalı yada kurs alınması gerekiyor diğer programlardan farklı olarak diye düşünüyorum :) umarım bu açığı burdaki paylaşımlar ve sizin çok değerli yardımlarınızla aşabilriiz
herzaman sevgiyle kalın :)
PROTAgonist 06-09-2007, 15:16 "Bence bir fiyat araştırması yapmalı herkes acaba bütün bunları yapan bir başka bir program varmı ,varsa da bütün bu modüllerinin toplamı kaça ."
Bir önceki mesajımdan alıntı yaparak başlamak istedim.Ben hiç bir şekilde ülkemiz veya yabancı kaynaklı hiç bir programa bu bunu yapamıyor bizimkisi bunları yapıyor gibi bir açılım getirmedim öncelikle bunu söylemek isterim.Yukardaki cümlemde anlatmak istediğimde bu kadar farklı modülün bir arada bu fiyata satıldığı bir ürün varmı araştırmak gerektiğidir.Çünkü bana sorunuz bu programın neden bu kadar pahalı olduğu idi.Bütün bu modüllerin hepsi içinde ve ayrıca dinamik o yüzden pahalı bu sorunun cevabı aslında kısaca bu.Ayrıca bütün programlar bunları yapıyor demişsiniz ben kendi uğraştığım programın neyi ne kadar yaptığını iyi biliyorum ve sonuçları heyecanlı insanlardan biri olarak beni daha da heyecanlandırıyor.
Bahsettiğim 3 programdan biri Autocad farkındaysanız ve çalıştığım şirket Autocad yetkili satıcısı olduğu için şunu söyleyebilirim.Şu anda civil3d kampanyada ve sadece autocad 2008 fiyatına üç program alıyorsunuz.C3D ve Autocad gibi zaten artık tanıdığımız programlar bir kenara koyalım.3. program olan Map 3d de bakmayın çok yabana atılacak bir program değil şu anda GIS yazılımlarına fazla rağbet olunmaması bir kaç sene sonrada bunun böyle olacağını göstermez.Map3d eğitim almış ve eğitim vermiş biri olarak Map 3d nin de bir GIS yazılımı olarak kendine has özellikleri olduğunuda söylemeden geçemeyeceğim.
"İlgiliniz ,yapıcı eleştiriniz ve önerileriniz için teşekkürler.Bu yaptığım çalışmaları hep iki arada bir derede,hep hazırlıksız(belli olduğu gibi hiçbirinin metni yoktur:)) hazırladım.Umarım yararı olabilmiştir.Fakat dediğiniz gibi bir sıralama dahilinde olmadığı için belkide pek bir işe yaramamıştır."
Daha önce benim forumdaki size cevabım yukarıda ,eleştiri beni üzmez tabii ki ,hele sizin gibi gerçekten birşey olacaksa iyi olsun tavrıyla ve içtenlikle yaklaşan üyelerimize.Ama övgüleri seviyorum teşekkür ederim eksik bırakmıyorsunuz yalnız kusura bakmayın programa yönelik eleştirilerinizin muhatabı zaten ben değilim.
Yalnız yazımın ciddiyetinden biraz kırıldığımı anlamışsınızdır.Yani bana cevaben birşey yazmanıza gerek yoktu bence .Ben ne bir kimseyi ne de bir programı hedef alarak bir şey yazmadım.Size cevaben bunu yazdım diyince bende gaza gelip hıncal uluç havalarında :)bu yazıları döşendim.Gerçekten söylemek gerekirse çok sıkılarak yaptım bu işi.Sonuçta ben Autocad Civil 3d başlığı altında insanlar programı öğrensinler ,sorularını sorsunlar ve en çok istenen şey olan türkçe kaynak açığını biraz olsun kapatalım diye foruma zaman harcıyorum.
Katkılarınız için teşekkür ederim devamını bekliyorum.Umarım bende yazdığım bu cevap niteliği taşıyan yazıyla sizi kırmamışımdır.
Not:Bu mesajlaşmamız aklıma şöyle bir fikir getirdi forumda bizi takip eden arkadaşlara bir çağrıda bulunalım istanbul veya yakın yerlerdeki arkadaşlara bir tanıtım yapayım ben.Prota bakırköy şubemizde uygun bir salonumuz var böyle bir şey yapalım.
Saygılar
Murat ÖZMEN
cos00kun 06-09-2007, 21:49 yo ben sizin kadar kırılmadım ama belki alınırsınız diye okadar gülücüklü mesaja çok ciddi mesaj atmışsınız sadece :):):):):) lütfen beni yanlış anlamayın sadece sizin kadar o programı tanıma şansımız olmadığından eleştirilerimizin dozu fazla yada yanlış da olmuş olabilir gereken anlayışıda engin sabrınızla göstereceğinize eminim ayrıca önceleri programlamayla uğraşmış ve bir programı oluşturmanın ve emeğinin ne olduğunu bilen biri olarak sizi çok iyi anlayabiliyorum :) bide şu varki sanırım bi yanlış anlaşılma var çünkü inanın bana şu anda kullandığım CAD programdan kurtulmak istediğim kadar yada şöle diyeyim Autodesk Civil 3D yi öğrenip kullanmayı benim kadar isteyen birileri azdır kanaatindeyim . bu mesajda size cevap yazmamaya çalıştım sadece düşüncelerimi söledim umarım bu sefer anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir
bi arada tanıtım işine çok sevindim inanın seve seve gelirim ben tabii diğer arkadaşları bilemem ama müsadeniz olursa biraz kalabalık arkadaş grubumuda getirebilirim hem onlarda bilgilenmiş olurlar hemde yol projesi işini benim gibi şantiyelerde yada bürolarda yapan ama hala Autodesk firmasının böle bi program ürettiğinden bile haberi olmayan arakadaşlarda faydalanmış öğrenmiş olurlar.
ha bu bölümde amacımızın dışına çıkmadan konuyu bir beklentiyle kapamak istiyorum müsadenizle :)
1- Autodesk Civil 3D de diyelimki bir arazide ölçme grubu kot alımı yaptı ancak bizim için yaklaşık 20 metrede bir alınan alımlar yetersiz kaldı ve bizde bu noktaları çoğaltmak istiyoruz şimdi acaba bunu yapabilirmiyiz ?? eğer yapabiliyosak hemen soruyu birazdaha zorlayayım mesela ben şunu bekliyorum 5 metrede 1 mutlaka nokta atsın program yani üçgenlemede mutlaka 5 metrelik uzunluklar yada daha kısası olsun gibi
2- Autodesk Civil 3D den yemekte yapmasını bekliyoruz :):) ( bu soru aslında benim eleştirilerime cevap oldu :) )
iyi günler dilerim ....
emrepala 07-09-2007, 07:00 İlk sorunu anlayabildiğim kadarıyla bu bir enterpolasyon olayı herhalde? Denemedim ama yapılabilir kanaatindeyim, iki nokta arasında seçeceğin noktanın kotunu istiyosun sen...
PROTAgonist 07-09-2007, 08:41 Coskun Bey diyeceğim belki soyadınızdır:) ama son mesajınız için teşekkür ederim.Tecrübe ettiğiniz her türlü bilgiden (programlama,Cad programları,yol dizaynı) zaten bizde bu forumda yararlanacağız.Bende sorular cevaplar bölümüne bir şeyler ekleyeceğim yol konusunda bir kaç sorum olacak.U marım orada bana yardımcı olmaya çalışırsınız.
Bu arada Emre Beyin cevabı doğru.
İlk olarak evet Civil3d nokta alımının seyrek olduğu yerlerde sorunu rahatça giderebiliyor.Emre Pala nın dediği gibi kah enterpolasyonla(bkz resim 1,2) ve ya yerine göre farklı nokta oluşturma yöntemleriyle.
Birde yanlış anlamadıysam sorunun sonunda üçgen uzunluklarını belirleme yapılabiliyormu demişsiniz evet yapılabiliyor(bkz resim3)
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])resim1(create points den bu menüye girip interpolate i seçtikten sonra önce size 1.noktayı sonra 2.noktayı seçmenizi isteyecek.Bundan sonra kaç nokta atmak istediğinizi ve bir ofset isteyip istemediğiniz soracak)
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])resim2
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])resim3(buraya yüzeye sağ tıklayıp surface propertiesden girebilirsiniz)
Murat ÖZMEN
Prota Bİlgisayar
02122586863
cos00kun 07-09-2007, 10:13 evet enterpolasyon yapıyomuş bu çok güzel ama ikinci demek istediğim şuydu mesela bunu nokta seçmeden tüm alan boyunca diyelimki 5 metrede bir olacak şekilde otomatik atabiliyomu ? yoksa manule olarak sürekli 2 nokta seçip yapmak zorundamıyız ? üçgen uzunluklarını blirlemeyi aslında bu soruyu açabilmek için sormuştum . cevaplayabilirseniz çok sevinirim :)
PROTAgonist 07-09-2007, 10:23 Tabii ki atıyor orda dediğim gibi enterpolasyon bunun sadece bir yolu.örneğin grid leme yoluylada yapılabiliyor.Çok çokmsayıda metodu var nokta oluşturmanın eğer create points bölümünü incelerseniz bulabileceksiniz zaten
cos00kun 10-09-2007, 06:22 Ben diyorumki Autodesk firması Google ile anlaşsa ve google earth Autodesk Civil 3D menülerine gömülü gelse ve diyelimki çıkan bi textbox ta istanbul yazınca o Civil 3D ye gelse ne iyi olurdu :)
stressiz günler dilerim......
PROTAgonist 10-09-2007, 08:33 Beklentiye bak:)
cos00kun 11-09-2007, 15:12 ne varmış beklentimde ??? gayet hoş bi beklenti zaten tahminimce bu tür programlarla online bağlantı olayları ve direk veri ve data alışverişi 10 sene içinde çok gelişecek bence.. 10 sene önce hayal ettiğim şeylerin bir bir çıkması beni acaip şımarrtı :)
hımm şimdi gelelim yeni beklentim yada belkide Civil 3D de olan ama benim bilmediğim konuya;
öyle bir Civil 3D de olsunki yol projelendirildiğinde oluşturulan "surface" alanında çizmiş olduğumuz yollarda akıllı bir sistemle bize yol proje hatalarını söyleyen ( mesela görüş alanı yetersiz yerlerde bize kaza riski olduğunu haber verse) hatta yol ikaz levha ve ışıklarının yerlerini tavsiye eden ve bu projede oluşabilecek kritik su toplanabilecek yerleri bize ikaz eden bir raporlama yada uyarı sistemi olsa :) uçmuşken birazdaha uçalım isteyelimki
hatta bize deseki yavv arkadaş sen 8 mt lik yol yaptın ama girmiş olduğun verilere göre burada yaşayan insan sayısı çok fazla bu yol buraya yetmez dar gelir dese ( tabi biz bu arada o bölgenin nufus yoğunluğunu insan sayısını ve gelişim süreci gibi dataları girmiş olucaz yada önceki mailimde kamu kurumlarıyla bir bağlantı olacak ve datalar direk kamu kurumlarından alınacak )
sözün özü GIS,Civil design ve diğer tüm datalarla ortak bir bağ olsa ve bu datalarla bağlantı sağlanabilse :)))
yuhh acaip garip beklentiler var bende yavv bunlar ne :):):):) ama arkadaş bu programı tam bilmeden ve kullanamadan nasıl bir beklenti bekleyebilirizki daha fazla dimi :):)
hakanakos 23-10-2007, 11:51 murat bey yazınızı bu gün okuma fırsatı buldum .yazılanlardan anladığım kadarıyla türkçe yardımcı bir dök. veya benzeri kaynak bulmak zor gibi görünüyor.sizdem ricam civil2007 veya 2008 için bildiğiniz (sadece civil) eğitim yada yardımcı kitap,cd nereden ulaşabilirim.saygılar....
Autocad civil 3d' den benim tek beklentim var oda Türkçe kullanım klavuzu...
Bence progam tek kelimeyle harika fakat Türkçe kaynak ve döküman konusunda ise tek kelime ile berbat, program harita mühendisliğinin en ağır konularından birisi olan dengeleme hesabı yapıyor fakat kullanmayı öğrenebileceğimiz kaynağımız yok. Programı satan firmaya mail attım, daha cevap yazmaya tenezül bile etmediler.
Siteden user's guide indirdim 2170 sayfa, eeeee program kapsamlı olunca haliyle user's guide da büyük olacak, user's guide hem bu kadar büyük hemde ingilizce olunca öğrenmek çok zor oluyor.
Dediğim gibi benim tek beklenim Türkçe kaynak........
aynen katılıyorum size nedense türkçe hep son planda. ama 2yıl önce kendimce bir karar aldım. türkçe kullanma klavuzu olmayan ne bir eşyayı nede türkçe dökümanı olmayan bir programı almayacağım. adamlar hem bize satış yapıyorlar, bide zahmet edip bir tercüme yaptırmıyorlar. gerçi nerde bizim kanunlar. tüketici kanununa göre de güya türkçe kullanma klavuzu olmayan herhangi bir ürünün türkiyede satılamayacağı. ne diyeyim türkiye burası
PROTAgonist 30-01-2008, 15:14 Mzahit adlı kullanıcımızın çok güzel eleştiriler yapmış ki o bu eleştirisini yaptıktan sonra türkçe eğitim dökümanı konusunda önemli bir gelişme oldu ve forumda bahsettiğim üzere prota bilgisayar civil 3d nin 4 saatlik eğitim videolarını çıkardı.Bundan sonra da bu tür gelişmeler artmaya devam edecek inşallah.
Yalnız inca adlı kullanıcımız size bahsettiğiniz ""adamlardan" "biri olarak bir cevap borçluyum sanırım.Prota Bilgisayar 2005den bu yana bu programı satıyor.Zannımca da Prota Bilgisayar olarak bizden program alıp teknik desteğimizden memnun kalmayan kimse yoktur.İnanın elimizden geldiğince de en iyisini yapmaya çalışıyoruz ama nihayetinde bu bir hesap makinesi değil ,böyle bir programın Türkçe kılavuzunu çıkarmak gerçekten çok zaman isteyen bir şey bütün kullanıcılar mazur görsün.Umarım çok yakın bir zamanda böyle çalışmalarımız olacak.
Ama bence şunu düşünmek gerekiyor, burada yardımcı olmaya çalıştığım kişilerin neredeyse hiçbiri bizim program sattığımız müşterimiz değil buna rağmen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.İnşallah olabiliyorumdur da.
Nihayetin de şunu demek istiyorum biz ne idüğü belirsiz bir grup adam değiliz.Biz Probina programını yazan,geliştiren yurtdışına ithal eden Prota Yazılım,Autodesk'in 3dmax,Revit Architecture,Revit Structure,Civil 3d ,Autocad ve Autocad lt programını satan ve teknik desteğini veren Prota Bilgisayar,bunların dışında deprem mühendisliği konusunda Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından olan Prota Mühendisliği barındıran ve 1984 yılından beri yaşamını sürdüren PROTA ailesiyiz.
ve ben de Murat ÖZMEN'im.
emrepala 30-01-2008, 17:37 Murat Bey,
Merhaba, Türkçe kaynak konusundaki tartışmaları okudum, bilemem ne kadar yardımcı olur ama, elimde yabancı bir kaynak var, programın bünyesindeki kaynaklardan değil, sakınca yoksa onun için link verebilirim arkadaşlara???
Saygılarımla...
PROTAgonist 31-01-2008, 10:42 çok memnun olurum Emre Bey tabii ki linki veriniz bu arada eğitimdvdnizi yollayacağım.
emrepala 31-01-2008, 17:12 Arkadaşlar merhaba,
Gerçi e-book bölümüne koymam daha doğru olabilirdi, neyse farketmez;
[Only registered and activated users can see links]
Sybex.Mastering.AutoCAD.Civil.3D.2008.Oct.2007.eBo ok-BBL | 15.73 Mb
Book Description
* The perfect desktop guide to AutoCAD Civil 3D 2008 from a trio of award-winning authors who are Civil 3D experts; their practical tutorials and real-world examples focus squarely on teaching vital Civil 3D tips, tricks, and techniques
* Covers the best methods for creating, editing, displaying, and labeling all of the elements of a civil engineering project
* Features in-depth, detailed coverage of surveying, points, alignments, surfaces, profiles, corridors, grading, LandXML and LDT Project Transfer, cross sections, pipe networks, project management, Vault, and data shortcuts
* Includes a valuable CD with all the tutorial files necessary to complete the book's exercises, as well as useful utilities and plug-ins, and a trial version of the Civil 3D software.
From the Back Cover
Design Your Way from Field to Finish with This Expert Guide to Civil 3D
Understand concepts, create perfect designs, and manage every stage of the project with this thorough guide to Autodesk's powerful civil engineering software. Authored by experts with close ties to Autodesk and the Civil 3D community, this book features an in-depth, tutorial-based approach that is grounded in real-world examples so that you can get the most out of Civil 3D.
Full of advanced techniques and insider tips, this practical guide focuses squarely on how to use the software in a production environment—and provides insights, tips, and techniques you won't find anywhere else. Whether you're new to Civil 3D or want to expand your skills, this is the comprehensive tutorial and reference you'll use again and again.
Coverage includes:
* Digging deeper into the Civil 3D tools to get more from the program
* Working field to finish with in-depth information on field surveying
* Applying simple techniques to tackle more complicated corridor construction
* Managing team and project environments with Autodesk Vault
* Creating construction documents in a flash with the Plan Production tool
* Migrating your Land Desktop data to Civil 3D
* Building project visualizations that don't break the bank or the schedule
Cut Office Time with Automated Linework Direct from Your Survey Crews
Create Accurate and Dynamic Surface Models Using the Best Techniques
Design Subdivision and Lot Layouts with Precision and Ease
Build Complex Corridors to Model Everything from Streams to Roundabouts
Collaborate More Efficiently with Autodesk Vault
Link;
Saygılarımla...
Not: Alıntıdır...
arkdaşım verdiğin link çalışmıyor kontrol edebilirmisin?
Mzahit adlı kullanıcımızın çok güzel eleştiriler yapmış ki o bu eleştirisini yaptıktan sonra türkçe eğitim dökümanı konusunda önemli bir gelişme oldu ve forumda bahsettiğim üzere prota bilgisayar civil 3d nin 4 saatlik eğitim videolarını çıkardı.Bundan sonra da bu tür gelişmeler artmaya devam edecek inşallah.
Yalnız inca adlı kullanıcımız size bahsettiğiniz ""adamlardan" "biri olarak bir cevap borçluyum sanırım.Prota Bilgisayar 2005den bu yana bu programı satıyor.Zannımca da Prota Bilgisayar olarak bizden program alıp teknik desteğimizden memnun kalmayan kimse yoktur.İnanın elimizden geldiğince de en iyisini yapmaya çalışıyoruz ama nihayetinde bu bir hesap makinesi değil ,böyle bir programın Türkçe kılavuzunu çıkarmak gerçekten çok zaman isteyen bir şey bütün kullanıcılar mazur görsün.Umarım çok yakın bir zamanda böyle çalışmalarımız olacak.
Ama bence şunu düşünmek gerekiyor, burada yardımcı olmaya çalıştığım kişilerin neredeyse hiçbiri bizim program sattığımız müşterimiz değil buna rağmen elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.İnşallah olabiliyorumdur da.
Nihayetin de şunu demek istiyorum biz ne idüğü belirsiz bir grup adam değiliz.Biz Probina programını yazan,geliştiren yurtdışına ithal eden Prota Yazılım,Autodesk'in 3dmax,Revit Architecture,Revit Structure,Civil 3d ,Autocad ve Autocad lt programını satan ve teknik desteğini veren Prota Bilgisayar,bunların dışında deprem mühendisliği konusunda Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından olan Prota Mühendisliği barındıran ve 1984 yılından beri yaşamını sürdüren PROTA ailesiyiz.
ve ben de Murat ÖZMEN'im.
Murat bey bende bu programı çok merak ediyorum. Daha önce aynı işleri yapabilen bentley inroads u inceledim biraz.
Bu programın eğitim cdlerini yollarsanız banada sevinirim..
mail adresim [Only registered and activated users can see links]
emrepala 06-02-2008, 08:28 arkdaşım verdiğin link çalışmıyor kontrol edebilirmisin?
Arkadaşım linki yeniledim, iyi çalışmalar...
Saygılarımla...
Arkadaşlar ingilizce eğitim dökümanı olarak aşağıda verdiğim linki tıklayabilirsiniz. Açılan sayfanın sol altındaki dökümanları indirebilirsiniz. Kolay gelsin.
AutoCAD Civil 3D 2008 Curriculum
Easily integrated into your engineering design class, the
AutoCAD Civil 3D Education Curriculum consists of three
sections with 17 comprehensive modules covering the
following areas:
Introduction to the AutoCAD Civil 3D environment
Survey, point, and surfaces
Site designEasily integrate Road and Highway Transportation Design Concepts into your curriculum. Introduce students to the road and highway transportation design concepts using 4 new curriculum modules. The new modules (14-17) expand on the road design concepts previiously introduced in section 3 of the Civil 3D curriculum and cover the following topics:
Roadway horizontal and vertical alignments
Roadway assemblies and corridors
Roadway cross sections and quantities
Roadway plan production [Only registered and activated users can see links]
Merhaba,
Bugün forumunuza baktım bir arkadaşımın Civil 3D hakkındaki gözlemleri ile.
Nedense, bir başkasının yaptığı programlar bize çok hoş gelir.Bir başkası dediğim Türk olmayanlar.Ama türk mühendis, tekniker, yazılımcılar herhangi bir yazılım veya konusundaki bilgi birikimlerinden bahsedince..."Eh bizde bunu biliyoruz ki" denilir.
Ben 15 yıldır yol inşaat firmalarında proje dizaynırı olarak çalıştım ve halen çalışıyorum.1974 iskenderun doğumluyum.AutoCAD, Quicksurf, Proyol ile çalıştım.Bu yazılımlar ile ilgili eğitmenlik yaptım ve sonunda AutoCAD altında çalışan CANSOFT yazılımını yaptım.Bu yazılım hakkında detaylı bilgiyi isteyenler, [Only registered and activated users can see links] adresinden alabilir hatta programı kullanabilirler.Sayısal arazi, güzergah, plan-profil, data, enkesit ve diğer modüllerden kurulmuş her satırında alnımın teri olan program gruplarından oluşmaktadır.
Ben bu forumda kendi yapmadığımız bir yazılım hakkında, bulutlarda uçurmayı doğru bulmadım ve hatta kınadım.
"Gelin başkasının yaptığını kullanmayı öğrenmeyelim.Herşeyi kendimiz yapalım"
Özcan GEÇİM
Project Designer
harfadam 24-04-2008, 10:30 Selamlar, şans eseri forumu buldum baya güzel bilgiler var. Ben Autocad te lisp falan yazıyorum angarya işleri bu sayede kolayca halledebiliyorum. Civil 3d yi baya bir kurcaladım netcad e alternatif olabilirmi diye,
1) Otomatik dever uygulayabiliyormuyuz
2) netcad gibi kesit dosyalarına dışarıdan müdahale edebiliyormuyuz.
3)Kavşak kolları ve dever geçişlerini bir arada çözebiliyormuyuz.
4)İstinat duvar vs. Sanat yapılarını çizebiliyormuyuz. (Mesela Netcad'te istinat duvarını excelde çizip kse uzantılı kesit dosyası olarak kaydediyorum ve yol kesitlerinin üzerine kolayca yerleştirebiliyorum.)
5)Prota sayesinde ingilizceyi söktüm teşekkürler bu arada...:)
6)Rekortman tanımlayabiliyormuyuz, mesela 26 mt olan yatay yol gabarisi 200 mt uzunluktaki bir rekordmanla 18 mt ye inecek bu daralmayı otomatik olarak tanımlayabiliyormuyuz.
7)Şevli kotlu plan çizdirebiliyormuyuz.
8)Tam olarak olarak bizlere hitap edecek bir program olmadığı için hep programları kandırmaya çalışıyoruz bundada sağ gösterip sol vurabiliyormuyuz. Mesela ben civil 3d deki bir çizimi google earth'e dönüşüm yaparak atamadım yani publish google earth yapamadım.
Teşekkürler..
harteknik 05-05-2008, 09:48 1-Civil 3d ile yapılan paftaları .dwg olarak görmek ve bunları .ncz ye dönüştürmek istiyoruz. Program bunları yapmıyor.
2-Yatay güzergah eleman listesi TCK FORMATINDA OLABİLİR Mİ?
3- EN KESİTLERİ FARKLI BİR DOSYADA OLUŞTURABİLİR MİYİZ? BÜTÜN HERŞEY AYNI DOSYADA OLUNCA, DOSYA ÇOK BÜYÜK OLUYOR VE İŞLEM YAPMAK GÜÇLEŞİYOR.
aurora_72 06-05-2008, 09:36 Karayollari (tck) Bünyesinde Yapilan Işler Arazide Enkesit Olarak Alinir.
ör: Siyah Kotlar, En Kesit Olarak Alinan Siyah Kotlar Ve Hatta Kazi Dolgu Enkesitleri Müşavir Ile Karşilikli Olarak Imzalanir. (eksene Mesafe Ve Kot Olarak)
Dolayisiyle Hacim Hesaplarinda Ve Kesin Kesap Aşamasinda Alinan Bu Değerlerin Birebir Enkesitler Ve Diğer Altliklarda örtüşmesi Gerekir.
Benim Beklentim şu Olacak Enkesit Altliklarina Direk Bizim Okuduğumuz Bu Değerleri Atma şansimiz Var Mi? çünkü üçgen Model Oluşturduğumuz Zaman Araya Enterpolasyondan Kaynaklanan Fazla Noktalar Giriyor. Bence Enkesitleri Direk Eksene Mesafe Ve Kot Olarak Mesala Bir Text Editöründen Girme şansi Olmali
PROTAgonist 09-05-2008, 10:34 Çok güzel sorular var inanın bunlar bizimde çok işimize yarayacak en kısa zamanda yazdıklarınıza cevap vereceğim.Yoğunluktan dolayı şimdilik sadece bir kaç soruya cevap verebiliyorum.Sorularınız cevapsız kalmayacak merak etmeyin zaman bulduğum ilk anda cevap yazacağım
Murat ÖZMEN
Not:prota sayesinde ingilizce öğrenme esprinizi anlamadım
ssonerr61 09-05-2008, 22:52 ben bu autodesk civil 3D programı ile ilgili bir ödev hazırlayıp sınıfta sunmam gerek.basit şekilde ana hatlarıyla birlikte bu program hakkında genel bilgi verebilirmisiniz.resimlerle anlatım olsa daha iyi olur.teşekkür ederim...
Sn. Murat bey bayağı bir geç cevap yazıyorum ama yazma zorunluluğu hissttim. öncelikle siz prota olarak bir program satıyorsunuz. bu program Autodesk diye bir yazılım firması tarafından yazılıp piyasaya sunulmuş. siz (prota) ise bu piyasadan yararlanıp bir ticaret yapmak istiyorsunuz. geçenlerde ankara büronuzu aradım. herhangi bir kurs varmı diye yokmuş ama firma olarak başvurursak saati 50 dolarmış. tabi ticaretin değişik şekilleri vardır. buda bir pazar. bu karşılık siz bir şeyler yapmaya çabalıyorsunuz fakat bu iş yapılacaksa profesyonelce yapılmalı ki gerçekten insanlara yardımı olsun. ve bence siz dispiritör firmamısınız tam olarak bilmiyorum ama eğer öyleyseniz döküman işini halletmekde zaten size düşer fakat profesyonelce.
eğer tavsiyem kabul görürse size şöyle bir tavsiye vermek isterim. bu türkçe kullanma klavuzunu bence ne yapıp yapıp çıkarın çıkardığınız takdirde size şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki 1 yıl sonra satış patlaması yaşarsınız. nedenide şu öğrenci olan, yeni mezun olan ve hala çalışan meslektaşlarımız bu programı öğrenmeye başlayacaklardır ve tavsiyeler başlayacaktır. sonuç olarakda firmalar bu programı sizden talep etmeye başlayacaktır. ben türkçe klavuz olarak alfa beta gibi bir takım yayınevlerine mailler atıyorum. belki çıkarırlar diye. bazı cümlelerim düşük olabilir. (kısa bir zamanda yazma zorunluluğundan) bundan dolayı affınıza sığınırım.
PROTAgonist 13-05-2008, 10:11 Sn. Murat bey bayağı bir geç cevap yazıyorum ama yazma zorunluluğu hissttim. öncelikle siz prota olarak bir program satıyorsunuz. bu program Autodesk diye bir yazılım firması tarafından yazılıp piyasaya sunulmuş. siz (prota) ise bu piyasadan yararlanıp bir ticaret yapmak istiyorsunuz. geçenlerde ankara büronuzu aradım. herhangi bir kurs varmı diye yokmuş ama firma olarak başvurursak saati 50 dolarmış. tabi ticaretin değişik şekilleri vardır. buda bir pazar. bu karşılık siz bir şeyler yapmaya çabalıyorsunuz fakat bu iş yapılacaksa profesyonelce yapılmalı ki gerçekten insanlara yardımı olsun. ve bence siz dispiritör firmamısınız tam olarak bilmiyorum ama eğer öyleyseniz döküman işini halletmekde zaten size düşer fakat profesyonelce.
eğer tavsiyem kabul görürse size şöyle bir tavsiye vermek isterim. bu türkçe kullanma klavuzunu bence ne yapıp yapıp çıkarın çıkardığınız takdirde size şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim ki 1 yıl sonra satış patlaması yaşarsınız. nedenide şu öğrenci olan, yeni mezun olan ve hala çalışan meslektaşlarımız bu programı öğrenmeye başlayacaklardır ve tavsiyeler başlayacaktır. sonuç olarakda firmalar bu programı sizden talep etmeye başlayacaktır. ben türkçe klavuz olarak alfa beta gibi bir takım yayınevlerine mailler atıyorum. belki çıkarırlar diye. bazı cümlelerim düşük olabilir. (kısa bir zamanda yazma zorunluluğundan) bundan dolayı affınıza sığınırım.
Prota distribütor firma değil.
görüşmek üzere
harteknik 27-05-2008, 17:44 Netpro'yu 20 bin YTL ye, Civil 3d 'yi ise 8500 YTL ye aldım. Yeni öğrenmekle beraber, Proje anlamında Civil 3d çok güzel bir program. İnsan keyifle çalışıyor. Fiyatıda diğerlerine göre pahalı olmasa gerek. Fakat şu bir gerçek; programı öğrendikçe kıymetini daha iyi anlıyorsunuz. Herkese tavsiye ederim.
Kolay gelsin
merhabalar
bir arazini kübaj hesabını yapıyorum ve bunu dijital ortamda yapmak istedim ancak ne autocad ne C3D nede başka bi programda bunu başaramadım. C3D de ilk ve son okumların yüzeyini oluşturmaktan öteye gidemedim. arazinin ilk okumaları ve son okumaları mevcut bu okumaları Point olark girdim ancak hiç bir şekilde bu noktalardan yola çıkarak katı hacim oluşturmayı başaramadım. C3D de bu girişler nasıl yapılmalı nasıl başlanmalı ve hangi adımlar izlenmeli. yardımcı olursanız sevinirim
orhan1976 01-06-2008, 22:45 merhabalar
bir arazini kübaj hesabını yapıyorum ve bunu dijital ortamda yapmak istedim ancak ne autocad ne C3D nede başka bi programda bunu başaramadım. C3D de ilk ve son okumların yüzeyini oluşturmaktan öteye gidemedim. arazinin ilk okumaları ve son okumaları mevcut bu okumaları Point olark girdim ancak hiç bir şekilde bu noktalardan yola çıkarak katı hacim oluşturmayı başaramadım. C3D de bu girişler nasıl yapılmalı nasıl başlanmalı ve hangi adımlar izlenmeli. yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba arkadaşım öncelikle ilk alım ve son alım için 2 ayrı surface oluşturup bu surfaceler farkından belirli bir bölgede hacim(volumes) hesabı yapabilirsin.
dimistagot 19-06-2008, 17:02 Merhabalar bilgilendirmeler için teşekkürler.
Ben Civil 3D için hazırlanan TR şablonunu (dwt) edinebilir miyim?
vdeolarınız çok yararlı oldu teşekkür ediyorum. ne derece mümkündür bilemiyorum ama imkanlarınız ölçüsünde bilgilendiririseniz sevineceğim bazı kanular var.
1- kendi ipkesitimizi nasıl oluşturuyoruz bunu video yada yazı ile örnekleyip açıklayabilirmisiniz
2- örneğin tarpez yada duvarlı kanal güzergahını ve boykesitten kırmızı kotu geçirdiğimizde eğime göre boyutlandırma yapabiliyormu
3- sayısal bir haritada bir güzergah ( dere için ) belirlediğimizde bunun havzasını çevirip debi hesabı yapabiliyormu
4- menfez hesabı yapan eklentide ( hydroflow analiz ) birimler ft cinsinden bunu metrik sisteme nasıl çevirebiliriz
5- kurb ögeleri tablosunu otomatik hazırlayabiliyormuyuz
saygılarımla...
|
|