helsing
15-08-2007, 21:24
burda parapetle cevrılen çıkma yükünü aktaracağı kolona basmıyor!!![Only registered and activated users can see links]
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : kolona basmayan donatılar!!! helsing 15-08-2007, 21:24 burda parapetle cevrılen çıkma yükünü aktaracağı kolona basmıyor!!![Only registered and activated users can see links] statiker 16-08-2007, 20:43 o kadar uyarılara,seminerlere,kurslara ve depremlere rağmen!!! halen aynı uygulamalar tlgsvndk 19-08-2007, 16:14 Bunu yapan şahısları bir türlü bilinçlendiremediler.sanıyorum bir sonraki depreme kadarda artarak bu hatalar devam edecek.bunu yapan vicdansız kişileri(müsaade eden teknik elemanlarda dahil) kınıyorum. Erman GÜDÜ 21-08-2007, 14:22 Bunu böyle yapan demircide suç yok ki insan bi bakar. Nasıl bir kontrol mekanizması var bu tip uygulamalarda... A.Gökhan ALPTEKİN 22-08-2007, 00:42 Herkes suçlu bence demircisinden tut takviyesiniş yapan kalıpçısına müjhendisine şantiye şefine taşeronuna biz bilinçlenemeyeceğiz arkadaşlar... hallerm 22-08-2007, 11:50 bu tür uygulamalar hala yapılıyormu.... yaşananlardan ders alınmadı.... yaptığının yanlış olduğunu anlayabilmesi için illa depremde bu binanın hasar görüp, can kayıplarının olması mı lazım.... bu tür uygulamaların son bulması için bence demircilerin de teknik okul mezunu olması gerekiyor .. yaptıkları işin önemini anlamalarının kolay olması için M.Kemal VARCIN 22-08-2007, 11:54 Buyuk bir iş yada santiye olmadıgı yapılan imalattan belli oluyor.Ve yorum yaparken olumsuzu dusunere yorum yapmakta fayda var.Dedikleriniz dogru olabilir.Ancak bu yapılan yapının kacak olma ihtimalini dusunun ondan sonra bu işi yapan muhendise ve santiye sefine(bence kucuk bi iş oldugu yapılan imalattan belli santiye sefligi yoktur.) kızalım. Ben foruma uye oldum olalı hep diyorum halen diyorum ve surekli soyleyecegim.Kotu işi faturası her zaman işi ustlenen muhendise mimara kesilir.Hataları kontrol etmemeleridir.Ancak işi yapan ustadan tutun işçisine kadar kimse suclu bulunmaz.Ama işi asıl yerinde uygulayan ustadır.Kacak yapılasmada hangi insanımız bir karalama da olsa bir proje cizdirip yerinde uyguluyor.Ulke genelinde milyonda birdir(benim sahsi fikrim) Bir usta bulunur ustaya kendi istedigin mimari karalama olarak verilir usta yerinde o projeyi istedigi demir ve beton ile bunu yapar.Sonra boyle fotolar elimize gectiginde bazı muhendis arkadaslar vay bunu yapan muhendise mimara vay soyle vay boyle derler.Boyle yapılar dpremde zarar gorur yaptırım insaat muhendisine gelir.Neden hedef insan odur.O projesiz binayı yapan insan ve usta degildir. Biz muhendislerin hatası yok mu?Tabiki var.Ne gibi derseniz piyasa fiyatının altında hemde cook altında ucret ile proje cizmek (ne alaka derseniz ucret dolayısıyla proje ozen gosterilmemesi),cizilen projenin TUS lugu tam anlamıyla yerine getirmemek,ucretler dusuk oldugundan dolayı yanında lise mezunu ilkogretim mezunu insanlar calıstırarak daha ileride projeleri o insanlara cozdurmek gibi vs vs hatalar.Bir kere bana gore sistemimiz cok hatalı.Bu sistem degişmedigi surece bu hatalar bu sekilde devam edecektir. Saygılarımla... İyi Çalışmalar... helsing 22-08-2007, 19:50 Buyuk bir iş yada santiye olmadıgı yapılan imalattan belli oluyor.Ve yorum yaparken olumsuzu dusunere yorum yapmakta fayda var.Dedikleriniz dogru olabilir.Ancak bu yapılan yapının kacak olma ihtimalini dusunun ondan sonra bu işi yapan muhendise ve santiye sefine(bence kucuk bi iş oldugu yapılan imalattan belli santiye sefligi yoktur.) kızalım. Ben foruma uye oldum olalı hep diyorum halen diyorum ve surekli soyleyecegim.Kotu işi faturası her zaman işi ustlenen muhendise mimara kesilir.Hataları kontrol etmemeleridir.Ancak işi yapan ustadan tutun işçisine kadar kimse suclu bulunmaz.Ama işi asıl yerinde uygulayan ustadır.Kacak yapılasmada hangi insanımız bir karalama da olsa bir proje cizdirip yerinde uyguluyor.Ulke genelinde milyonda birdir(benim sahsi fikrim) Bir usta bulunur ustaya kendi istedigin mimari karalama olarak verilir usta yerinde o projeyi istedigi demir ve beton ile bunu yapar.Sonra boyle fotolar elimize gectiginde bazı muhendis arkadaslar vay bunu yapan muhendise mimara vay soyle vay boyle derler.Boyle yapılar dpremde zarar gorur yaptırım insaat muhendisine gelir.Neden hedef insan odur.O projesiz binayı yapan insan ve usta degildir. Biz muhendislerin hatası yok mu?Tabiki var.Ne gibi derseniz piyasa fiyatının altında hemde cook altında ucret ile proje cizmek (ne alaka derseniz ucret dolayısıyla proje ozen gosterilmemesi),cizilen projenin TUS lugu tam anlamıyla yerine getirmemek,ucretler dusuk oldugundan dolayı yanında lise mezunu ilkogretim mezunu insanlar calıstırarak daha ileride projeleri o insanlara cozdurmek gibi vs vs hatalar.Bir kere bana gore sistemimiz cok hatalı.Bu sistem degişmedigi surece bu hatalar bu sekilde devam edecektir. Saygılarımla... İyi Çalışmalar... bu ne küçük bir iş ne de kaçak bir yapı malesef.... extremeengineer 22-08-2007, 21:13 bu hata gelecek ilk depremi bile beklemeyebilir M.Kemal VARCIN 22-08-2007, 21:48 bu ne küçük bir iş ne de kaçak bir yapı malesef.... Kucuk bir işten kastım yanlıs anlasılmasın basında santiye sefi bulundurulacak toplu konut gibi buyuk bir iş oldugunu sanmıyorum.Eger bu imalat dusundugum gibi bir toplu konutta yada o kadar buyuk bir işte yapılıyorsa baska soze gerek yok.Şu da bir gercek secim zamanı kacak yapılasma bildiginiz gibi cok oluyor.Buda onlardan birisi olacagını dusundum.Eger dediginiz gibi kacak bir yapılasma degil ise işçiligini yapan ustasından işçisine,TUS unu alan muhendisine kadar herkes suclu. Saygılarımla... İyi Çalışmalar.... |