Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkçe Civil 3D Videoları

PROTAgonist
15-08-2007, 12:50
Bütün forum takipçilerine Merhaba
Uzun süredir foruma bilhassa resimli örneklere bir şey ekleyemiyordum.En başından beri türkçe webcast aklımdaydı ama mikrofon almaya üşenmekten bu işi nihayete erdirememiştim.Bugün ilk yardımcı videoyu hazırladım.İki sebepten dolayı resimli örneklerde göstermiş olduğumuz Google Earth-Civil 3d ilişkisi hakkında bir videohazırladım.Birincisi bunun ilk türkçe webcast olmasından dolayı kısa ve kolay takip edilebilir bir şey olmasını istedim.İkincisi Mustafa Korkmaz arkadaşımızın sorduğu soruyu en güzel şekilde yanıtlamak için
İşte ilk videomuz [Only registered and activated users can see links]
Bundan sonra da genelde hazırlayacağım şeyleri video formatında hazırlayacağım.Umarım işinize yarar kolay gelsin

Murat ÖZMEN
İnşaat Müh.
[Only registered and activated users can see links]

Muradoğlu Apt. 38/3 Serencebey Beşiktaş İstanbul

0 212 258 68 63

onlymustys
15-08-2007, 15:55
teşekkürler harika paylaşım videolarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

çarnaçar
15-08-2007, 16:22
Tesekkurler Murat Bey,

Civil 3d Google earth ilişkisini daha iyi kavrayacagım sizin sayenizde

Saygılar

Mustafa korkmaz

oğul
16-08-2007, 09:26
teşekkür ederim murat bey

PROTAgonist
16-08-2007, 11:30
Bu mesajı sırf ana ekranda videolar görünsün diye bu konuyu öne almak için yazıyorum:)

mfo_55
16-08-2007, 13:12
öğrenmek için soruyorum civil 3d 3 dmax gibi bir proğrammı ve ms project ne işe yarar?....saygılar...ii çalışmalar

PROTAgonist
16-08-2007, 13:49
sanırım sorunuzu en iyi cevabı burada.
ms projectde primavera gibi bir program sanırım

emrepala
16-08-2007, 16:48
Murat Bey daha ne diyeyim, bence adınızı "magnificent" olarak değiştirin:)

PROTAgonist
17-08-2007, 16:13
Emre Bey sizi özledim.Tevekkeli foruma yeni bir şey koymazsak sizi de göremeyeceğiz:)Videolar devam edecek.Forumdada mesajlarınızı bekliyorum.Saygılar

emrepala
17-08-2007, 17:32
Ne yalan söyliyelim bizler de sizi özledik.
Hemen bir4 öneri getireyim, madem ki bu işi videolarla yapacaksınız, o zaman program genel ayarları, menuler hakkında bir video yapabilirsiniz? Ne dersiniz iyi olmaz mı?

Saygılarımla...

PROTAgonist
18-08-2007, 09:22
anlaşıldı
gelecek hafta içinde yeni single mı piyasaya süreyim ozaman:)

PROTAgonist
21-08-2007, 08:35
Öncelikle çok kısa bir aralıkta yaptığım için konu seçimim güzel olmamış sanırım.Çünkü bir önceki örnekte buna biraz değinmişim (bir de Emre Bey in dediği gibi menüleri tanıtmadık umarım kırılmaz :)onuda yaparız ama sağlık olsun)
Sanırım bir öncekinde ses çok az geliyordu.Bu sefer bağırarak okudum türküyü
Son olarak Nişanlımla çok güldük bir önceki videonun sonuna o yüzden sonunu benden daha iyi yapanlara bıraktım iyi seyretmeler

Murat ÖZMEN
İnşaat Mühendisi

Serencebey Yokuşu 38 D: 3 Beşiktaş / İSTANBUL
Tel: 212-258 68 63 Fax: 212-258 66 21

[Only registered and activated users can see links] //[Only registered and activated users can see links]

river
21-08-2007, 15:41
senden daha iyi bir son yapan düşünemiyorum...
teşekkür ederim

iyi günler...

İmza:Nişanlın

emrepala
21-08-2007, 17:02
Sağlam single olmuş, listelerde hit olur bu:)

starkopf
22-08-2007, 11:09
Diger videolar gerçekten çok faydalı oldu.Yatay geometri hazırlanması ile ilgili videonuzu bekliyoruz.

elifersoy
23-08-2007, 16:06
teşekkür ederiz çalışmanız için.

kolay gelsin.

starkopf
31-08-2007, 11:54
yatay geometri bölümünü hallettim ama şimdide profil (boykesit) de kırmızı kot için düşey tasarım yapıyorum ama boykesit tablosunda kırmızı kotlarımı bir türlü gösteremiyorum. bilgi verirmisiniz.

atimxxx
19-11-2007, 16:35
ben deki civil 3d de import u göremiyom
ilave bi eklenti mi
kurmam gerekli

tamermanav
01-01-2008, 19:16
arkadaslar elinde civil 3d de hazırlanmıs karayolu projesi varsa paylasabilirmi ?:)

rüzgarlı
05-01-2008, 17:08
murat bey merhaba
civil 3d başlıklı bir paylaşım oluşturmanız nedeni ile sizi kutluyorum.Hayatta önemli olan edilgen olmak değil etkin olmaktır. Ne yapalım civil 3d konusunda edilgeniz ve sizin bizler üzerinde katkınız takdire şayandır. Bir kez daha TEŞEKKÜRLER.

çavuş
06-01-2008, 22:27
Muat Bey Türkçe Civil 3D Videoları indirdim fakat dwg formatında olduğundan izliyemiyorum. Yardımcı olurmusunuz.

Selamlar

PROTAgonist
16-01-2008, 09:16
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

19 dakika sürdü avi olarak 740 mb tuttu.O yüzden sıkıştırıp wmv yaptım görüntü kötü olsa da sanırım işe yarıyor.Birde hiç üzerinde çalışmadım dilimiz sürçtüyse affola.

M.ÖZMEN

PROTAgonist
16-01-2008, 09:18
Cavuş isimli üyemiz kusura bakmayın sorunuzu anlamadım kusura bakmayın

ardacan_26
19-01-2008, 15:01
tşk vidolar için galiba turkiyede sizden başka kimse yok bu işin vidosunu yapan bence çok faydalı oluyorsunuz size bu yolda başarılar diliyorum sitede çok güzel yardımlar içinde tşk.

PROTAgonist
21-01-2008, 08:18
Teşekkür ederim.Emeğin karşılığını almak çok güzel.
Videolar konusunda ise Ankara ofisimizdeki Songül Bilge Hanımın hazırladığı videolar çok daha profesyonel işi o yüzden video eğitim setini herkese öneririm.
M.ÖZMEN

emrepala
21-01-2008, 10:34
Teşekkür ederim.Emeğin karşılığını almak çok güzel.
Videolar konusunda ise Ankara ofisimizdeki Songül Bilge Hanımın hazırladığı videolar çok daha profesyonel işi o yüzden video eğitim setini herkese öneririm.
M.ÖZMEN

Murat Bey fiyat hakkında bizi bilgilendirmeniz mümkün mü acaba???

Paylaşımlarınız için gerçekten teşekkürler...

Saygılarımla...

colakal
03-03-2008, 19:34
murat bey yanınıza gelip civil 3d eğitimi almak gibi bi şansımız varmı bunu itü inşaat müh. son sınıf öğrencisi ve bitirme projesini ulaştırma anabilim daından alan biri olarak soruyorum. msn adresiniz varsa alabilirmiim acaba ordan size bir kaç soru sormak istiyorum şimdiden tşk kolay gelsin [Only registered and activated users can see links]

PROTAgonist
04-03-2008, 12:37
0212 258 68 63 nolu telefondan bana ulaşabilirsiniz
Beşiktaşta şirkete gelirseniz size yardımcı olurum hem sorularınızı cevaplarız hem eğitimi konuşuruz
msnem yok ne yazıkki

banuaaa
05-03-2008, 13:58
Murat Bey

Civil 3d Siz Olmasaydiniz Ne Yapardi Cok Merak Ediyorum Autodesk Size Tesekkur Etmeli Bence

mydurgun
07-03-2008, 01:31
Videolarınızı indirdim. Geçekten çok güzel çalışmalar olmuş. Program hakkında aydınlatıcı. Emekleriniz için teşekkürler...

habibtopba
21-04-2008, 00:24
çoooooook
Teşekkür Ederim
Yardimlarinizin Devamini Dileri Efendim çook Saolun Marim Videolara Devam Edersiiniz

golgeduman
04-06-2008, 23:23
Merhaba,
öncelikle böyle bi siteye üye olduğum için çok mutluyum.
amacına oldukça uygun bir site.
Ben netcad'e alternatif ve ordaki hesapları bir şekilde kontrol edilmesine inanan bir harita mühendisiyim.

Bu nedenle Civil 3D'ye ilgi duyuyorum.
işim gereği surpac gibi mining programı da kullanıyorum.
netcad triangulation yapabiliyor. ve bu üçgenlemeyi surpac'a dxf verdiğimde işlerime devam edebiliyorum.
fakat civil 3d'de surface oluşturmak için bu üçgenli datamı veriyorum. fakat surface oluşturamıyorum.
noktalarımdan surface oluşturmak istemiyorum, çünkü netcadte istediğim alanla ilgili üçgenlerim oldukça düzenli.
sorum net olarak şu;
netcadte hazırlanan üçgenleri içeren datama nasıl civil 3d'de surface oluşturabilirim?

TURANNET
23-08-2008, 18:12
MErhabalar

TURANNET
23-08-2008, 18:27
MErhabalar ;Hayırdır civil 3d olayı nı herkes halletti HERALDE-GALİBA-SANURSAM ;
KİMSE UĞRAMAZ OLMUŞ BURALARA.
Murat bey çok teşekkür ediyorum özverili destekleiniz sayesinde Autocad dahi kullanmıyorken (tabiki gözümüzü haritacılık dünyasına NETCAD ile açtığımızdan olsa gerek.) CİVİL 3D ye bayağı merak salmaya başladım .(bu arada elbetteki mühendis olarak autocad e çok uzak değildim ama kullanmıyordum sadece)

MURAT BEY BU KONUDAKİ İLGİNİZİN DEVAMINI DİLEYEREK TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM SİZE VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE .

MURAT BEY BUGÜN CİVİL 3D EĞİTİM DVD'NİZİ NETTEN DOWNLOAD ETTİM ,ANCAK ARAYÜZDE SOLDAKİ "ARAZİ MODELİ İLE ÇALIŞMA" BAŞLIKLI DERS İLE BAŞLAYAN VE DEVAMINDAKİ LİNKLERİ AÇAMIYORUM, BOŞ BİR SAYFA GELİYOR SADECE.ORTA BÖLÜMDEKİ İLK 4 DERS LİK KISIM NORMAL AÇILIYOR FAKAT DİĞERLERİNİ AÇAMIYORUM .SORUN NE OLABİLİR ACABA.

EĞİTİM DOSYALARINA KENDİ KLASÖRLERİNDEN MEDYA PLAYER İLE BAKTIM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ÇALIŞMALARINIZ .

BU KONUDA CEVABINIZI BEKLYORUM TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM.....

TURANNET
24-08-2008, 21:10
MErhabalar ;Hayırdır civil 3d olayı nı herkes halletti HERALDE-GALİBA-SANURSAM ;
KİMSE UĞRAMAZ OLMUŞ BURALARA.
Murat bey çok teşekkür ediyorum özverili destekleiniz sayesinde Autocad dahi kullanmıyorken (tabiki gözümüzü haritacılık dünyasına NETCAD ile açtığımızdan olsa gerek.) CİVİL 3D ye bayağı merak salmaya başladım .(bu arada elbetteki mühendis olarak autocad e çok uzak değildim ama kullanmıyordum sadece)

MURAT BEY BU KONUDAKİ İLGİNİZİN DEVAMINI DİLEYEREK TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM SİZE VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE .

MURAT BEY BUGÜN CİVİL 3D EĞİTİM DVD'NİZİ NETTEN DOWNLOAD ETTİM ,ANCAK ARAYÜZDE SOLDAKİ "ARAZİ MODELİ İLE ÇALIŞMA" BAŞLIKLI DERS İLE BAŞLAYAN VE DEVAMINDAKİ LİNKLERİ AÇAMIYORUM, BOŞ BİR SAYFA GELİYOR SADECE.ORTA BÖLÜMDEKİ İLK 4 DERS LİK KISIM NORMAL AÇILIYOR FAKAT DİĞERLERİNİ AÇAMIYORUM .SORUN NE OLABİLİR ACABA.

EĞİTİM DOSYALARINA KENDİ KLASÖRLERİNDEN MEDYA PLAYER İLE BAKTIM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ ÇALIŞMALARINIZ .

BU KONUDA CEVABINIZI BEKLYORUM TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM.....

Netten indirmiş olduğum dosya *.iso şeklindeyd.Ben bu dösyayı bilgisayarda açmıştım .Ancak bu şekilde açılan dosyalardan PROTA.EXE adlı arayüzden sadece GİRİŞ bölümü çalışıyordu.
Bu gün dvd-rw disk almıştım.Yukarda bahsettiğim *.iso dosyasını bi yazdırayım bakalım dedim .Şükür ki çalıştı eğitim dvd si .
Çok teşekkürler PROTA ; gerçektende yeni başlayanlar için çok profesyonelce hazırlanmış bir eğitim seti olmuş çalışmanız...

PROTAgonist
26-08-2008, 16:37
Bir kullanıcının sorusu üzerine bir video hazırladım. Kriterler hakkında temel seviyede bir video oldu.Umarım yardımı olur.Özlem Hanıma katkılarından dolayı teşekkür ederim
[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

PROTAgonist
29-08-2008, 11:44
Bu videolarda dengeleme konusuyla ilgili, inşaatcı olduğum için haritacılıkla ilgili bazı terminoloji hataları yapmış olabilirim.Şimdiden kusuruma bakmayın.Umarım faydalı olur.(Bu videoda kullandığım dökümanlar için sayın Akın Başkurt'a teşekkür ederim.)
Devamı gelecek
Görüşmek üzere
Murat ÖZMEN
Prota Bilgisayar

akınbskrt
02-09-2008, 11:20
Murat Bey verdiğiniz bilgiler ve türkçe videolar için çok teşekkür ederim.Sayenizde civil 3D 'de uzun bir yol aldım.
Son videonuz dengeleme (poligon) hesabında ufak bir ayrıntı dikkatimi çekti.
Travers bölümünde kırılma açıları ve kenarları girerken,1002 de ölçülen açı(176.3179) iken kenar olarak 1002 ile 1 arasıdaki (206.772) girilmelidir.
Ayrıca son olarak 1003 ölçülen açı(314.4795) girilirken kenar bölümünü boş geçeriz.
Böylece hesp doğru çıkmaktadır.
Yinede çok güzel bir çalışma olmuş.Teşekkür ederim.Akın Başkurt.

koc
05-09-2008, 18:07
teşekürler

pxinrorh
18-02-2009, 16:35
Murat bey öncelikle videonuz hakkında bir kaç güzel kelime bende söylemek istedim .
gerçekten güzel bir çalışma olmuş. bu işlemi yapmak için öncesinde veya sonrasında bi ayar yapmak gerekiyomu yani arazinin kesitini görebilmemiz için. Gerçekten çok başarılı bir video bizimle paylaşdığınız için tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar ...

Donjun
20-03-2009, 14:22
Hele bı su bılısım egıtım merkezınde bende bı 3dmax egıtımlerıne baslıyımda :) bu tur konularda yorumlara baslacayagım pek bısı anladıgım soylenemez ondan yardımcı olamayacagım.