Orijinalini görmek için tıklayınız : Mühendislik Harikası (!)

adainsaat
12-08-2007, 16:06
Böyle bir kirişi yapabilirim diyen beri gelsin arkadaşlar :)

[Only registered and activated users can see links] ([Only registered and activated users can see links])

statiker
12-08-2007, 16:50
bu kadar depremden ve can kaybından sonra,böyle bir uygulamaya izin veren projeciye,fenni mesule,müteahhite,belediyeye ve varsa denetimcilere söylenecek tek bi söz var...Allah onları bildiği gibi yapsın:(

nrcn1113
12-08-2007, 17:33
Aslında aklıma şöyle bir şey geldi : Foto hata bölümünden bir derleme yaparak bunları sürekli inşaat mühendisleri odasına ya da üniversitelere göndersek nasıl olur acaba?

M.Kemal VARCIN
12-08-2007, 17:46
Birsey ifade edecegini sanmam.Bir gonderirsiniz gorurler ikincisini acmadan cope atarlar bundan emin olun..

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

adainsaat
12-08-2007, 17:55
Aslında aklıma şöyle bir şey geldi : Foto hata bölümünden bir derleme yaparak bunları sürekli inşaat mühendisleri odasına ya da üniversitelere göndersek nasıl olur acaba?

Mezun olduğum Osmangazi Üniversitesi'nde Betonarme dersini veren hocam Sn. Prof. Dr. Ahmet TOPÇU derslerinde bize bu gibi örnekleri fotoğraflarla gösterir, doğrularını anlatırdı.Teorik bilginin yanında verdiği pratik bilgilerle de öğrencilerini uygulamaya hazırlardı.Demek istediğim şu ki eğer bir hoca bunu yapmak isterse zaten bu gibi örnekleri toparlar ve öğrencilerine gösterir.Bu forumlar ve diğer birçok inşaat siteleri boşuna mı yapılmış.Tek yapılması gereken armut piş ağzıma düş mantığından kurtulup araştırma yapmak.Öyle değil mi?

statiker
12-08-2007, 19:11
Mezun olduğum Osmangazi Üniversitesi'nde Betonarme dersini veren hocam Sn. Prof. Dr. Ahmet TOPÇU derslerinde bize bu gibi örnekleri fotoğraflarla gösterir, doğrularını anlatırdı.Teorik bilginin yanında verdiği pratik bilgilerle de öğrencilerini uygulamaya hazırlardı.Demek istediğim şu ki eğer bir hoca bunu yapmak isterse zaten bu gibi örnekleri toparlar ve öğrencilerine gösterir.Bu forumlar ve diğer birçok inşaat siteleri boşuna mı yapılmış.Tek yapılması gereken armut piş ağzıma düş mantığından kurtulup araştırma yapmak.Öyle değil mi?

bu konuda size hak veriyorum ve güzel bir uygulama olacağını düşünüyorum..Ama İMO konusunda pek bir faydası olacağını zannetmem

A.Gökhan ALPTEKİN
13-08-2007, 02:39
Bu nedir yahu? :( Denetimi falan geçin bunu yapan kalıpçı demirini bağlayan demirci bu adamlar hiç mi inşaat görmemişler hayatlarında? İlk kez mi yapmışlar bu işi? Şaşırdım yahu...

Erman GÜDÜ
15-08-2007, 19:51
bravo yani...hareketli mesnet bu olasa gerek yada mafsal :D

gökdoğan
16-08-2007, 11:20
Valla neden yapmışlar hiç aklım ermedi. O nedir öyle ya

esenlikler

simiore
16-08-2007, 12:16
çok basit bi tekniker bile böle bi hata yapacagına inanmiyorum ve bu tür müh.arkadaşlarıda biras daha dikkatli olmaya davet ediyorum

SerMimar
16-08-2007, 14:07
sanırım kalıp planını çizilirken autocad de bir kaç çizgi yanlışlıkla silinmiş :)

körfez
16-08-2007, 16:14
abi bu yetenek ister yaw:d

canylmz
16-08-2007, 20:39
Arkadaslar,her goren bunun sacma oldugunu zaten anlayacaktir.bana kalirsa imalat esnasinda yapilmis bir sey degil.burasi bodrum kata benziyor,derin kiris diye gordugumuz bence eskiden bir betonarme perdeymis (dikkat ederseniz kolonla birlesmeyen yer sanki vasistasli pencere boslugu gibi) nasil olduysa odayi genisletmek amacli yapilmis bir seye benziyor.(dikkatli olun pencereden disari baktiginizda onunuzde beyaz bir duvar goruyorsunuz,iste o da kuranglez).kirim izleri de sanki tamir edilmis gibi gozukuyor... dediklerim ya cok yanlis veya yerinde bir tespit, sizce????? :confused:

tlgsvndk
19-08-2007, 16:20
yahu bu hatamıdır değilmidir anlayamadım:(.adamlar ne kadar profesyonel yapmışlar.:D

Halil ÇAKICI
21-08-2007, 11:37
bu ne ki ben bunun gibi 4-5 kirişi tek mahalde gördüm keşke fotoğrafı olsaydıda yayınlasaydım

cemali hasdemir
21-08-2007, 13:07
Adamların kalıpları bitmiş yada demir yetmemiş olabilir...:confused:

teramit
26-10-2007, 22:49
bencede bunun kalıplık işi yok ,çünkü böyle kalıp yapmak daha zor ,muhtemel uygulama sonrası bir müdahele var biryerlerinden kesilme suretiyle beton çıkarılmış ve böyle bir sonuç çıkmış ama ilk bakışta gerçekten çok komik ..
dekonstrüktatif mimari için örnek çalışma olmuş :)

seva31
06-12-2007, 23:13
bence hiç bir mühendis bunu yapamaz bukadarda cahil ve vijdansız olamaz olmamalı...

147258369
09-08-2008, 16:10
altına kalas konsa idi daha sağlıklı olurdu.Böylece kiriş kendi ağırlığını taşır ve evin içinde otantik romantik bir görüntü ile birlikte postmodern bir manzara ortaya çıkardı. :=)

MURAT SAMİ
09-08-2008, 16:21
Yazık be bu kadarda çaylak olunmaz ki hadi kalıbı çaktın hiçmi bakmıyon demirci nasıl bağlıyo bunu hepsini geçtim mütait napıyo :S anlaşılması zor

MGuldas
11-08-2008, 02:08
Bu nasıl yapıldı zaten hepimiz anlamada zorluk çekiyoruz, ama benim anlamadığım başka bir nokta, bu bina neden hala kullanılıyor? Bu ve bunun gibi komik hatalı imalat yapılmış bir çok bina hala kullanılıyor. Bu hatalar neden düzeltilmiyor? Gerçi bazıları düzeltilecek durumda bile değil ya neyse...

typhoon
11-08-2008, 08:04
bence burada yapılan asmolen kirişe dikey kiriş saplama yapılmış valla ben size bunlardan bir sürü gösterebilirim ve bunu yapanlar ne dersek diyelim bizim gibi mühendis arkadaşlar

metout
12-08-2008, 10:58
orada hayali mesnet var tahminim. şaka gibi

halukçu
04-09-2008, 23:08
Şu öğrenci halimle ben bile yapamam bu kirişi:(

ibr_
19-09-2008, 16:37
hakkaten süper:)

zeliha3818
28-11-2008, 15:38
kiriş ya fizik ötesi kurallarla ayakta duruyo ya da ileri çok ileri bi teknolojiyle yapılmış sizin haberiniz yookkkk!!

MhmmtYldrm
01-12-2008, 16:30
yav hani asmolen döşemelerde yatık kirişler olur ya..kalıpçı herhalde genişlikle derinliği yanlış okumuş..hayatında hiç asmolen döşeme yapmadığı için böle bi kiriş olamayacağı kararına varmış..tutmuş bizim yatık kirişi çevirmiş..galiba..evet olabilir..mümkün..

Raphsody
16-12-2008, 14:47
Ustanın orda kalıbı bitmiş... Mecburiyeten öyle yapmışlar...

Çünkü böyle bir saçmalığın yanında en absürt açıklama bile mantık abidesi gibi kalır...

gülayaydin
16-12-2008, 18:54
gerçekten harikaymış tebrik ediyorum çizen ve uygulatan arkadaşları.büyük başarı...

elmali123
17-12-2008, 17:47
Gülelim ağlanacak halimize.
Hemen mühendislere suçu atıyoruz da !!!! Bence bunu bir mühendis yapamaz. Benim aklıma da ilk o geldi ve bence herkezin aklına o gelmeli bu foto karşısında.

Projesiz, denetlemesiz kaçak yapılar dolu her yerde. Yada projesi olup, mühendis olmayan hatta mesleki eğitim almamış insanların yaptığı projeler var..... Denetimsizlikle eklenince böyle sonuçlar çıkıyor..... :(

gs1905-38
22-12-2008, 14:43
Mühendis ya da denetim hatası farketmez. Önemli olan sonuçta şu anda böyle bir yapının mevcut olması. Böyle yapıların mevcut olması engellenmediği sürece depremlerde alacağımız yaraların azalmasına da imkan yoktur.