Orijinalini görmek için tıklayınız : Çizim transferi

Yahya
09-08-2007, 11:32
dwg veya dxf çizimlerden transfer yapmak istediğimde program kesiliyor.
Acaba projenin büyük oluşu etkiler mi?
Gerçi kısmi olarak parçasını farklı dosya adı altında kaydedip de denedim yine olmadı.
Kayıt formatı olarak hem 2000dwg hem 12dxf denedim.
Yine olmadı.
Böyle bir sorun ile karşılaşıp çözen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Saygılarımla.

suavi*
09-08-2007, 12:31
Program içerisinden yapamıyorsanız başka küçük programlar kullanarak değiştirmeyi deneyin. İnternetten bu tip programları bulabilirsiniz.

boza
09-08-2007, 22:55
1- Yazılımınızı güncelleyin
2- Autocad dosyasında sadece kolon ve aksları online konumda farklı kayıt yapip sadece o dosyayi çağırın
3- İllegal komut girişi ve dosya adı kullanmayın
4- STA4 de çözülmüş bir proje tanımlıyken "DWG çizimden transfer" olayını gerçekleştirin!
5- DWG yi okutmadan önce autocad altında mutlaka komple bir "purge" yapın!

sparsem
14-08-2007, 18:08
yaa sayın boza bişey anlamadık biraz acıklayıcı olabilirmisiniz

maksutkaram
15-08-2007, 17:29
analiz ve çizim opsiyonlarından dwg ve dxf versiyonu 14 yap sorunu halledersin

ayrıca çizim saklama opsiyonu olarak alttaki seçeneği işaretle

nirengi
01-09-2007, 08:02
1- Yazılımınızı güncelleyin
2- Autocad dosyasında sadece kolon ve aksları online konumda farklı kayıt yapip sadece o dosyayi çağırın
3- İllegal komut girişi ve dosya adı kullanmayın
4- STA4 de çözülmüş bir proje tanımlıyken "DWG çizimden transfer" olayını gerçekleştirin!
5- DWG yi okutmadan önce autocad altında mutlaka komple bir "purge" yapın!

purge nedir?

Yahya
03-09-2007, 22:25
Mimari üzerinde hazırladığım kalıp planını farklı kaydettim. Okutmak istediğimde ise ölçek olarak 1/100000 olarak bir çizim çıktı ve ekranda malesef hiç bir şey görünmedi.Oysa ki 1-1 çizim yapıyorum.
Aynı çizimi Stadraw da açmak istediğimde ise
"Yükleme işlemi başarısız oldu.[VDRAW hata kodu: 18]" mesajını verdi ve çizimi açmadı.
Tekrar yardım istiyorum.
Saygılar.

[Only registered and activated users can see links]

ceyarutku
04-09-2007, 12:51
Mimari üzerinde hazırladığım kalıp planını farklı kaydettim. Okutmak istediğimde ise ölçek olarak 1/100000 olarak bir çizim çıktı ve ekranda malesef hiç bir şey görünmedi.Oysa ki 1-1 çizim yapıyorum.
Aynı çizimi Stadraw da açmak istediğimde ise
"Yükleme işlemi başarısız oldu.[VDRAW hata kodu: 18]" mesajını verdi ve çizimi açmadı.
Tekrar yardım istiyorum.
Saygılar.

ben transfer işlemini denedim.böyle bir sorun vermedi.linki koyuyorum.

Yahya
04-09-2007, 20:47
Diz üstü bilgisayarda çalışmam neden olabilir mi acaba?
Garip geliyor ama aynı güncelleştirmeleri masa üstü bilgisayarda da yapıyorum bu sorunla karşılaşmadım hatta ki demo modunda çalıştım.
Gerçekten anlamadım.

ben transfer işlemini denedim.böyle bir sorun vermedi.linki koyuyorum.

ceyarutku
05-09-2007, 07:38
bende transfer işlemini masa üstü bilgisayarımda yapamıyorum.program direk kesiliyor.dizüstünde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Yahya
08-09-2007, 19:09
Ben notebook tan programı tamamen kaldırıp masa üstündekini olduğu gibi notebook a aktardım.Böylece problem çözüldü.
Nedenini hala anlamadım ama sende benzer şekilde çözebilirsin belki.
İyi çalışmalar.

bende transfer işlemini masa üstü bilgisayarımda yapamıyorum.program direk kesiliyor.dizüstünde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

nrcn1113
08-09-2007, 20:18
purge nedir?

Autocad de çizimleri belirli Layerlara atama yaparız. Sonra o çizimleri silmiş olsak ta layerleri kalır. Dosya o haliyle çok şişkindir. Purge komutunu yazıp ENTER e basınca karşımıza gelen pencereye All anlamında ard arda A+Enter yapınca tüm layerleri ve ona bağlı olan gizli elemanları siler ve kaydedince dosyanın ebadının mesela 3 MB tan 1,5 MB a düştüğünü görürüz.

Purge dosyanın içinde gözükmeyen gizli elemanları ve layerları silen bir komuttur.

İyi çalışmalar

Rise of Fall
11-06-2008, 16:06
Bende benzer bir problem yasıyorum Dosya DWG 2004 Uyumlu Değidir diyip dosyayı acmıyor autocad 2002 formatında 2004 formatında kayıt edıp yenıden denedım olmadı bilgisi olan varsa yardımcı olsun lutfen..

zamora
11-06-2008, 16:28
Dxf veya en uygunu 2000 formatıdır.Yalnız Önce programdan dwg formatında birtane çıktı alıp elemanları hangi layerlere atıyor önce onu kontrol etmek gerekir.

e.y82
11-06-2008, 16:46
bende dizüstü bilgisayarımda her türlü transferimi gerçekleştirebiliyorum bende anlayamadım sorunun nedenini