Merhaba
Herkese işlerinde bol kazançlar ve başarılar diliyorum.Ben bir arsa aldım.Bu arsayı düzeltme yaptım.Resimde kazılmış yer benim arsam ev olan yerde arka parsel.Buraya duvar öreceğim.Belediye bana bir tutanak imzalattı.Ve buraya duvar örmessen sana ceza gelir dedi.yerden yükseklik 1.75 mt uzunluk 20 metre.Asgari ücrete çalışan biriyim.Bu yüzden maddi olarak uygun buraya nasıl bir duvar örebilirim.Lütfen bana yardımcı olacak arkadaşlardan cevap bekliyorum.
[Only registered and activated users can see links]
A.Gökhan ALPTEKİN
02-08-2007, 10:48
Evet foruma bıraktığınız ilk mesaj da istinat duvarını kimin yapması gerektiğiydi ki sizin yapmanız gerektiğini söylemiştik bu sorunuza gelince, bir duvarı yaptıracak gücünüz yoksa merak ediyorum betonarme bir yapıyı nasıl yaptıracakınız bu arsaya?
tamermanav
02-08-2007, 10:57
Evet foruma bıraktığınız ilk mesaj da istinat duvarını kimin yapması gerektiğiydi ki sizin yapmanız gerektiğini söylemiştik bu sorunuza gelince, bir duvarı yaptıracak gücünüz yoksa merak ediyorum betonarme bir yapıyı nasıl yaptıracakınız bu arsaya?
alptekin kardesim buraya duvar yaptıracak gücüm yok demiyo arkadasımız, nasıl daha ekonomik duvar örebilirim diyo:cool:
A.Gökhan ALPTEKİN
02-08-2007, 11:00
Yanlış anlaşılamdan dolayı özür diliyorum asgari ücreti okuyunca direkt o şekilde anladım :) ...
Ya arkadaşlar mesajları görünce sevindim fakat soruma karşılık bir cevap yazılmamış.Ben bu arsayı 18 yıllık birikimimle aldım.Arsayı alırken 3 milyarda borca girdim.Cebimde şu an 200-300 milyon bile toplu para yok.Arsayı ev yapmak amacı ile almamıştım.Faizide sevmediğim için paramın değerini kaybetmemesi için bu arsayı aldım.Durum bundan ibaret.Arka komşumun evi ruhsatsız zamanında ruhsatsız 3 katlı ev çıkmış.Benim arsamı düzelttiğimi görünce hemen şikayet ediyor kazı yapıyor diye.Belediyede gelip bana buraya duvar öreceksin dedi.Ben yinede borç bularak duvar yapmaya çalışacağım.Ama en fazla bir milyar borç bulabilirim.Acaba buraya uygun duvar nasıl yapabilirim.Arsanın bulunduğu yer Kocaeli de Saraybahçe büyükşehir belediyesi bakıyor.
SerkanÇelik
13-08-2007, 17:03
Duvardan kasıt tuğla duvarsa çokta sağlıklı olmadığını düşünüyorum.
Ekonomik olsun istiyorsunuz fakat tuğla arkadaki toprak itkisine karşı mukavim olmaz.Buna karar verseniz dahi 35m2 bir alanınız var buda yığma ile 900 adede,13,5 tuğla ile de ~1200 adede geliyor.Ayrıca duvar altı temelide hesaba katmalı.
Betonarme perde duvar ile kaptmalısınız bana göre ki buda maliyeti arttıracaktır.Sadece duvarınız 7-9 m3 beton ihtiyacı var 2~3m3 perde altı temel ~0,5t demir.Sadece malzeme 1000-1500 ytl arası işçilik hariç.
M.Kemal VARCIN
13-08-2007, 18:03
Neden duvar yapma zorunlulugu var?Gerekcesi ne sormadınız mı?
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
2007 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri, yapının mimarlık hizmetlerine esas olan sınıfı dikkate alınarak inşaat genel giderleri ile yüklenici kârı dahil belirlenerek :
I. sınıf A gurubu yapılar arasında bulunan; 3 m yüksekliğine kadar kargir ve betonarme istinat ve bahçe duvarlarında yapının yaklaşık birim maliyeti “61 YTL/m2” dir. 61x35= 2.135 ytl tutarında masrafa girersiniz en fazla. Ama benim bildiğim kadar belediyenin şahısların arazisinde duvar yaptırma gibi bir hakkı yok. yasal haklarınızı kullanın derim.
Erman GÜDÜ
21-08-2007, 21:08
bence bu konuda belediyeyi biraz zorlayın öyle saçmalık mı olur? ben duvar yapmıyorumda tel çekiyorum. belediye size duvar yaptıracağına ruhsatsız binaya ceza kessin...
kardeşim beledıye ve o komşunun ortak işbirliğiyle bi kazık yemeye hazır ol.
Arkadaşım buraya en uygun taş duvardır.Buğün yaklaşık 100 YTL/m2 para harcayarak bu taş duvarı yaptırabilirsin.Pazarlık yapabilirsin.Betonarme istinat perdesi daha maliyetli olur.Ayrıca arkadaki toprak yükünü hesaba katarak taşıyıcı bir duvar yapabilirsin.Kanuni olarak parsel ara duvarları na harcanan para ortak ödenmeli ancak üst ve senin yerine yapılacak yapılar kaçak belediyeyide anlamak imkansız ,allah kolaylık versin.