+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 1 2 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 11

Konu: Pladeck kalıp

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Pladeck kalıp

Arkadaşlar pladeck kalıp hakkında bilgisi ve özellikle tecrübesi olan varsa. Bizimle paylaşırsa çok seviniriz. Mesala daha önce hiç bu kalıbı kullanmamış bir usta pladeck kalıp kullansa zorlanır mı? Birde Şey sormak istiyorum. Yaklaşık 200m2 üzerine oturan bir apartman yapacak olsak(4kat) kaç m2 kalıp harcarız.kaç adet teleskopik dikmeye ihtiyacımız vardır.Dikmeler kaç metre arayla yapılmalıdır.Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Yasaklı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    PLADECK ( POLYMER İNŞAAT KALIP SİSTEMLERİ )
    -Pladeck nedir?
    Pladeck inşaat sektöründe kolon, kiriş, döşeme her tür beton dökümü için tasarlanmış uygun maliyetiyle plywood’a alternatif ideal bir beton kalıbıdır. İnşaat alanı çevreleyici panel olarak ta kullanılır.
    Kasa panellerinde ve reklam panolarında da kullanılabilir.

Ham madde : polymer vinil
    Kalınlık : 18 mm
    En : 62,5 cm
    Boy : 250 cm

AVANTAJLARI
    1- Brüt beton elde edilir. Sıva gerektirmez. Direkt alçı sıva ve boya uygulamasına zemin yaratır.
    2- Hafiftir. Söküm ve kurumda kolay taşınır.
    3- Projeye göre özel ölçüm üretim yapılabilir.
    4- Kalıp yağı kullanılmasına gerek yoktur. Betondan kolay ayrılır.
    5- Çivi, matkap ve kesmeye dayanıklıdır.
    6- Uzun ömürlüdür.
    7- En önemlisi geri dönüşümlü malzemedir. Kullanılan ve hurda olmuş küçük parçalar dahi geri alınabilir.
    8- Çevre dostudur. Geri dönüşümlü bir malzeme olduğu için tekrar kullanılabilir.sizin için bulduğum pladeck ile ilgili birkaç link:
    [Yalnızca üyeler linkleri görebilir. ]

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    17
    Pladeck tip kalıp malzemesinin fabrikasına gittim. Antalyada ki fabrikasında uygulamlarını inceledim ve de cok guzel bir yüzey elde edilmiş. daha sonra kendi şantiyemde kullanmak amacı ıle yuklu mıktarda aldım. Pladeck kendi içinde 2 tip olarak ayrılıyormus. ben daha mukavemetlı olandan aldım. derz noktalarında pladeck eklerını kullanırsanız ve kalıp içi derzlerde özel bantını kullanırsanız, gerekli olan dıkmelerı cok sık ve kısa mesafeler arasında dösersenız (30 cm de bir en fazla)gercektende guzel bır yuzey elde edılır. fakat dezavanajı acısından bakıldıgında, cok yuklu mıktarda bu kalıp malzemesı ıle bırlıkte kereste almanız gerekmektedır. kendı cıvısınden kulanmnız gerekır. ama buna ragmen ben hala kalıp malzemesının dıkmelere baglantısının ıyı olmadıgı kanısındayım. ben pladecki acıkcası hızlı olan ıslerde basarlı bulmadım. ama dosemeler ıcın cok ıyı bır malzeme kolon, kırıs ve perdelerde tavsıye etmıyorum.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    daha önce pladeck'le çalışmış ustalarla konuştuğumda ustaların tamamına yakını hafif olduğu için memnunlardı, öneriyorlardı ama kışın çok fazla kaydığı için işçilik açısından da sorunlu.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Deneyimli inşaat mühendisleri piladek kalıp yöntemini pek sevmiyorlar, esnemesi ve kullanımımından şikayetçiler, yumuşak ve sağlam plywoodlar daha çok tutuluyor.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    "ben ken dım kulan dım pleydek ben kalıp usatasıyım bence pleydek kullanışlı değildır ılk seferınde guzel çıkabılır ama daha sonra kı katlarda kulanılmaz fıresı çok çabuk kırılıyor sukumde artı işçilığı çok beşe on ları 25 30snt aralıklı vuruluyor zahmetı çok bıde tıtız olmalısın yok sa kulanamıyorsun bence pleywood daha guzel ve daha kullanışlı pleydekın belkıde ıyade sı olabılır ama gene de kulanışlı değildır ama dıyelımkı bır kat kullanacKSIN İYADE VERECEN İŞİNDE GUZEL OLSUN DIYIYORSUN OZAMAN GUZELDIR ıkıncı sorun da 200 m kareye 200 dırek gıder metre karae ye 1 adat dırek gıder yaklaşık olarak 400 metre kara kalıp olacak katın da yaklaşıkolarak ta 250 adet beşe on ve ona on gıder saygılar ?
    Konu formen tarafından (29-01-2008 Saat 22:16 ) değiştirilmiştir.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    selamlar arkadaşlar ben bursada 18 yıldır inşaat sektörründe kalıp üzerine taşeronluk yapmaktayım genellikle malzemeli ve işçilikli işler tutuyoruz son iki yıl içerisinde pladeck dediğimiz bir kalıp sistemiyle tanıştık.bence playwood ve keresteye alternatif çok kullanışlı ve uzun vadede ekonomik bir ürün herşeyden önemlisi parasal olarak geri dönüşümlü olması çok avantajlı.işçilik anlamında düşünecek olursak normalde 2 veya 3 günde bitecek işi pladeck sayesinde 1 günde bitirmeyi başardık hızlı ve temiz bir işçilik çıkıyor.kalın olan pladeck (kolon ve perde duvarda kullanılan olan) ise çok kullanışlı diyebilirim.aynı zamanda iş sahibinede oldukça avantajlar sağlıyor sıvadan kurtuluyor.brüt beton elde ediliyor.açıkçası bu sektördeki herkese tavsiye edeceğim bir üründür.en çok insanların endişe ettiği şey kırılganlık olayı o konudada malzemeyi söküm esnasında dikkatli olunması gerekir zaten beton kalıba yapışmadığı için kolay ayrılıyor yere düştüğündede kırılmıyor.hem keresteden hem playwooddan daha kullanışlı iddaa ediyorum malzemeyi uygun kullandığınızda 50 tane bina yaparsınız herkese iyi çalışmalar.aklınıza takılan başka sorular varsada mailden ulaşabilirsiniz

8. The Following User Says Thank You to taseron16 For This Useful Post:

Salihjaden (19-01-2009)

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    kesinlikle tavsiye etmem ben plywood kullanıyorum ve çok memnunum arkadışımız aldı ve kullandı bakmaya gittim tahta kalıp gibi klapo istiyor

plywodda istemiyor 40 cm yerine daha az kesiliyor 30 cm gibi buda kirişin çalışmasını engelliyor (kirişler sağlam olmuyor bir çok uygulama mevcuttur) ama maalesef yapılıyor buda ayrıca ele alınacak bir konudur......
    çakarken ve sökerken çivi yaralıyor kırılma olayı daha çabuk özellikle ustalara sordum memnun değiller kestikleri yerlere izolebant çekiyorlar beton girmesin diye))
    kesinlikle avantajlı değil klapo çakma olayı zaten yeter (keresteye çakar gibi) plywod kes kullan sökmesi kolay çakması kolay....

kağıt üzerinde söylenebilir ama onu kulanan bilir saygılar......

10. The Following User Says Thank You to codex For This Useful Post:

Salihjaden (19-01-2009)

Yönetici Yard. Volkan Donbaloğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    480
    Thanked 1.361 Times in 536 Posts
    Alıntı codex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle tavsiye etmem ben plywood kullanıyorum ve çok memnunum arkadışımız aldı ve kullandı bakmaya gittim tahta kalıp gibi klapo istiyor

plywodda istemiyor 40 cm yerine daha az kesiliyor 30 cm gibi buda kirişin çalışmasını engelliyor (kirişler sağlam olmuyor bir çok uygulama mevcuttur) ama maalesef yapılıyor buda ayrıca ele alınacak bir konudur......
    çakarken ve sökerken çivi yaralıyor kırılma olayı daha çabuk özellikle ustalara sordum memnun değiller kestikleri yerlere izolebant çekiyorlar beton girmesin diye))
    kesinlikle avantajlı değil klapo çakma olayı zaten yeter (keresteye çakar gibi) plywod kes kullan sökmesi kolay çakması kolay....

kağıt üzerinde söylenebilir ama onu kulanan bilir saygılar......
    Ben pladeck uygulamasında ölçüleri istediğimiz gibi verdiğimizi ve ona göre geldiğini biliyorum. Plywood da deformasyon çok oluyor. Bu daha uzun ömürlü gibi. İş bittikten sonra plywood lar kullanılmaz oluyor fakat pladeck i tekrar kullanma, kiralama veya geri iade yapabiliyorsunuz. Yağlama derdi de yok. Betondan kolayca ayrılıyor ve tertemiz beton çıkıyor. Pladeck i daha avantajlı gördüm plywood a kıyasla.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı "Persona" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben pladeck uygulamasında ölçüleri istediğimiz gibi verdiğimizi ve ona göre geldiğini biliyorum. Plywood da deformasyon çok oluyor. Bu daha uzun ömürlü gibi. İş bittikten sonra plywood lar kullanılmaz oluyor fakat pladeck i tekrar kullanma, kiralama veya geri iade yapabiliyorsunuz. Yağlama derdi de yok. Betondan kolayca ayrılıyor ve tertemiz beton çıkıyor. Pladeck i daha avantajlı gördüm plywood a kıyasla.
    uygulama tamamen farklı bir şeydir genelde 62.5 cm satıldığı için ustamız bunu nasıl olsa kimse birşey demez diye alıyor ve 30 cm doğruyor özel ölçü yaptırtmak aklına bile gelmiyor.......
    sizin dediğiniz gibi özel ölçü yapıldı diyelim 40 cmlik kesilen yerlere izole bant çekmek gerekir mutlaka ahşap gibi klapo çakmak gerkiyor betonda deforme olmasın diye
    çakarken ve sökerken çivi mutlaka yaralıyor yere düşerse kırılma oluyor
    ploywoda göre daha fazla takviye istiyor

plywoda gelince
    klapo çakmak gerekmiyor buda işçilikten ve zamandan tasarruf demektir
    çivi az miktarda çakıyoruz ploywood daha sağlam olduğu için çiviler tersine çıkmıyor (pladeck teki gibi) sökerken tutulmayanlar yere düşüyor köşede ufak bir ezilme oluyor oda zarar vermiyor

40 cm kesilirse beş cm fire veriyor oda eklerde işe yarıyor denemek için beş cm lik parçalardan (boyasız) suyun içinde beklettim yaklaşık bir hafta kesinlikle deforme ve açılma olmamıştır alırken kalitelisini almak gerekir....

kaliteli olan yaklaşık 90 ila 100 ytl
    kalitesiz olan 50 ila 70 ytl fark burda

bu işlerde kişiden kişiye değişir bir başkası derki beton sıva tutmaz deyip ahşap kalıp ister...........

saygılarımla

+ Konu Cevaplama Paneli