az aşşağıda bi arkadaşımız eklemiş oradan bulabilirsin![]()
öğrenci yurdu tasarım ilkeleri nelerdir?yurt projesi örneklerini nerden bulabilirim?
az aşşağıda bi arkadaşımız eklemiş oradan bulabilirsin![]()
http://www.hemenpaylas.com/download/.../YURT.rar.htmlozlemuysalll Nickli Üyeden Alıntı
Çok Daha Farkli Örnekler Gerekİyor Bana.bu Projeyİ GÖrmÜŞtÜm Daha Önce.bİ De Yurt Tasarim İlkelerİ?ayrica Bİrde Benİm ArdiĞim Yurt ÖrneĞİnİn Hem Kiz Hem Erkek ÖĞrencİler İÇİn TasarlanmİŞ Olmasi Benİm İÇİn Çok Daha Yararli Olur.yİnede TeŞekkÜrler
ozlemuysalll Nickli Üyeden Alıntı
o zaman şöyle bi araştırma yap;www.meb.gov.tr sitesinde bununla ilgili döküman bulabilirsin..
ne alaka ya ?neye bakayım?
işte böyle araştırma yapmadan yazarsan,ne alaka dersin??sayın çok bilmiş arkadaşım biz de buna benzer projeler yaptık..senin yapacağın yurdu kimlerin kontrol edeceğini bilmiyorsan git öğren..hayret bi şey..ozlemuysalll Nickli Üyeden Alıntı
Edit:
SAYIN ÜYEMİZ;
LÜTFEN ÜYELERLE KONUŞMALARINIZA, HİTAP ŞEKLİNİZE DİKKAT EDİNİZ.
FORUM KURALLARINA RİAYET ETMEDİĞİNİZİ HATIRLATMAK İSTERİM...BU BİR UYARIDIR.
TEŞEKKÜRLER..
Konu SerMimar tarafından (30-09-2006 Saat 16:25 ) değiştirilmiştir.
peki öyleyse madem yurt tasarımı yaptınız yardımlarınızı bekliyorum.tasarım ilkelerinden bahsederek başlayabilirsiniz.tahmin bile edemeyecek kadar araştırma yaptım ben.çok bilmiş olmamın da sağlayan budur işte.benim tasarlayacağım yurt ayrıca standartların çok üstende ve çok daha kaliteli bir tasarım olmalı.
Selamlar Özlem Hanım,
öncelikle projeniz için bu şekilde bir araştırmaya girmenizden dolayı sizi taktir ediyorum. genelde öğrenciler buldukları ile yetinirler siz ise yorumlarla da desteklemek istiyorsunuz..
önemli olan noktalardan bir tanesi ve en önemli olanı çekirdek dediğimiz yada binanın düşey sirkülasyon aracı dediğimiz merdiven ve asansörün yerleri ile doğal aydınlatmalarının üzerinde durulması, iyi konumlanmasıdır.
diğer konular ise, odaların doğal aydınlatması, gün ışığı, ıslak hacimlerin yerleri, binanın konumu, binanın strüktüründe kullanılacak sistem, binanın her yerinde kullanılacak malzemenin belirlenmesi, kimler kullanacak, hangi faaliyetler yapılacağının belirlenmesi, ısıtma ve soğutma şeklinin belirlenmesi, çevre ve iklim verilerini iyi değerlendirmeniz gerekeceği vs. ilk ve hızlıca aklıma gelenler bunlar..
aklınıza takılan sorular olursa yine cevaplayabilirim..
çalışmalarınızda başarılar diler saygılar, sunarım..
çok teşekkür ederim.araştırma bitmez hiçbir zaman şu bir gerçektir ki cok iyi bir tasarımdan çok daha mükemmeli vardır.benim amacım da mükemmele ulaşmak
Bookmarks