![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Kiriş Örnekleri 1 |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#11 (permalink) | |||
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
bana güzel bir şantiye notu lazım arkadaşlar elinde olan varsa yolayabilir mi çok minnettar kalırım. kolay gelsin. | |||
|
|
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Paylaşımcı Üye
|
Alıntı:
| |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Hocalarımız zamanında ne kadar saplama yapmayın deselerde piyasa ve mimari tasarımların bunlara asla izin vermediğini görüyoruz.
Bizim; inşaat mühendisi olarak görevimiz yapılmış olan mimari proje için en iyi tasarımı yapmak. Dolayısıyla sırasında konsol çıkmada yapıyoruz saplamada. Benim tavsiyem ise saplanılan kirişin saplanma bölgesinden itibaren sağında ve solunda belli bir mesafede (proje hesap çıktılarında bulunmasa dahi) etriye sıklaştırması yapılması. Saplanan kirişe yapılmaması (hesaplarda sıklaştırma gerekli ise amenna). |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
ibrahim torunoğlu arkadaşımız haklıdır bu konuda.eğer saplanan kiriş saplanılacak kirişin ortasına gelirse burada sadece momentten meydana gelen durum oluşur.oysa ki mesnet bölgelerine yakın kısımlarda kesme etkisi artar ve saplanan kirişte bu bölgeye gelirse tekil bir kuvvet uygulayacaktır. bu da demek oluyor ki kesmenin zaten fazla olduğu mesnete yakın kısımda birde saplanan kirişin kesme etkisi olacakır.sakıncalı bir durumdur.
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
dostum kusura bakma ama mühendissin sanırım..nie kolon kiriş kırılsın ki 2 side kırılmasın..ayrıca kesit yetersizliği fln söz konusu fln olmaz kiriş daha büyük olmasın yeter ..onu da nerden çıkardın aydınlatırmısın beni | |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|