Alıntı:
tevekkül Nickli Üyeden Alıntı
ilginç ve yararlı olan nedir pek anlayamadım. yüklüyor göçertiyor işte 
|
esasında burda eğitim anlayışı çok farklı, ben istanbul teknik son sınıf öğrencisiyim, bütün hesaplamalarımız kağıt üzerinde oluyor, deneyim ve tecrübelerimizide ancak araştırarak arttırabiliyoruz, bizde en fazla bir tane hazır yapım bir kirişe yükleme deneyi yapıldı yani 4 senede 1 tane ve oda hazır yapılmış bir kiriş deneyi, burda ise adamlar sınıf halinde en iyi taşıyıcı sistemi hazırlamak için bir birleriyle yarışıyorlar, tasarlıyorlar hesaplıyorlar ve yapıyorlar ve dahada önemlisi bunu maket haldeyken yapıyorlar, ben aynı zamanda rc model arabalarlada uğraşıyorum, maket yapmak gerçekten zevkli bir iştir ve bakış açısını çok arttıran bir olaydır, maket yapan bir kişi maketini yaptığı sistemi çok iyi özümsemiş olmazsa yaptığı maket oyuncaktan ileri gidemez ama gördüğüm kadarıyla çekimdeki arkadaşlar çok güzel çalışmışlar, bu tarz çalışmaların da bizim eğitimimizde yapılabileceği, çok zor bişey olmadığını göstermek istedim arkadaşlarımıza çünkü bir çok arkadaşım lab. sıkıntısı malzeme sıkıntısı ve para yokluğundan bahsediyor ama böyle maketsel bir çalışma için ne paraya ne malzemeye nede laba iğtiyaç var, tek yapılması gereken mesnet sağlayacak tahta malzeme özelliklerini bildiğimiz bir malzeme ve gerisi hesap sonrada deneme yanılma bu kadar...