Döşemeler, yatay yükler ( Deprem-Rüzgar) karşısında yapının rijitliğini sağlayan elemanlardır tıpkı çapraz elemanlar gibi...
Tabi bunu bir sınavda yaklaşık 1 sayfa yazabilirim![]()
Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı dersinde sorulmuş bi soru. cevabını bilen var mı?![]()
Döşemeler, yatay yükler ( Deprem-Rüzgar) karşısında yapının rijitliğini sağlayan elemanlardır tıpkı çapraz elemanlar gibi...
Tabi bunu bir sınavda yaklaşık 1 sayfa yazabilirim![]()
Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.
Diyafram etkisi oluşturarak, yatay yüklerin mümkün olduğunca düşey elemanların ataletleri oranınca dağılımını sağlarlar. Bu pratikte çok önemli bir özellik olup, deprem vs. sırasında düşey elemanların ve sistemin tasarımına bağlı olarak yapımızın bir bütün olarak çalışmasını sağlar.
Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.
Peki tamam![]()
angela (26-02-2009)
teşekkürler hepinize sevgili bilgi sahipleri
Paylaş