![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Sık donatının sebep olduğu hata |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#3 (permalink) |
|
Onursal Üye
|
Kötü bir imalat gerçekten,sık olduğu görülüyorsa önlem alınmalıydı,30 sn ye vibratör tutmamanın veya katkı maddesi kullanmamanın yada en kötüsü iki tıktık la tokmaklamamanın sonucu.Şimdi de orayı bir güzel kapatıp yapı kimyasalı firmalarının özel ürünlerini kullanmanız gerekir. Çoğu firmanın ürünleri arasında bulunan grout ile tamiratını yapabilirsiniz. Tabi 2 mm den bile sıvışıp akan bu malzemeyi orada nasıl tutacaksınız ayrı bir sorun.Yada hiçbirşey yapmayıp usta az harç hazırlar malayla ittire kaktıra doldurur orayı sonrada üztüne ince bir sıva oohh kimse birşey anlamaz ki genelde de bu yapılır...
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Uzman Üye
![]()
|
Arkadaslar biliyoruz ki hep teorik konular uzerinden gidiyoruz.Donatı aralıklarının min maks degerlerini biliyoruz.Ancak iş uygulamaya gelince orada kalıyoruz.Buradaki bu hatada bunlardan kaynaklanmakta.Bu hatanın en buyuk nedeni kesitte kullanılan donatı capı ve yeterli vibrasyonun yapılmaması. 2. soyledigim vibrasyon olayı birinci duruma baglı.Yani en buyuk etken kesitteki donatı capıdır.Kesitte kullanılan donatı capının buyutulmesi donatı adedini dusurmekte buna baglı olarakta donatı aralıgını arttırmaktadır.Zaten donatı aralıgı arttırıldıgında 2. eksiklik olarak saydıgım vibrasyon rahatlıkla olacaktır.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar....
Tesekkur etmek için "tesekkur et" butonunu kullanalım.Forumda mesaj kirliligi olusturmayalım daha kullanılır bir forum için butonu kullanalım... Yapı Mühendisliği, kesin olarak belirlenemeyen yükler etkisinde, özellikleri ancak tahmin edilebilen malzemeler kullanılarak, sadece yaklaşık olarak analiz edilebilen gerçek yapılar yapma sanatıdır. Edward L. Wilson ![]()
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
Arkadaşlar malum odur ki; beton dökümünde kolon-kiriş birlikteliği tercih edilir. Aksi takdirde soğuk derz oluşabilir endişesi vardır.
Alın size kolon-kiriş birlikteliği;;; alın size soğuk derzin kralı !!!! Ayrı döktüğümüzü söylediğim arkadaşlar hemen "şöyle zararlı böyle zararlı" diye ahkam kesiyorlar. Bende diyorum ki "kardeşim bizim yaptığımız inşaatlar çok hızlı ilerlemek zorunda. turizm sezonuna yetiştirmemiz gerekiyor ve açıklıklardan kaynaklanan acayip donatılar var düğüm noktalarında. vibratörün şişesini ya sokamıyoruz yada sokunca çıkaramayıp 2000 ytl lik hortumu kesip şişeyi içeride bırakıyoruz.." Mecburen biz de ayrı ayrı döküyoruz. bir ikincisi herkes katta bi tane düğüm noktası varmış gibi hep kolonla kirişin birleştiği yere bakıp yorum yapıyor.... Ya döşeme ile kolonun alt ucundaki birleşim yeri ne olacak? orada kalmış talaş-toz parçalarının ne kadar zarar verdiğini yıkılması gereken bir bodrum perdesini devirdiğimizde gördüm; şok oldum. sanki arada jilatin kalmış gibiydi. tecrübe etmeyenleri etmeden uyarmak istedim. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
sık donatı varsa
Arkadaşlar sık donatı olan yerler hep işçilik hepte üretimin kalitesi açısından genelde sorun oluyor. Eğer Donatının çokluğundan beton girmeyeceği kanatine varıırsam Ben As ten yola çıkarak kurtareacak donatı alanını hesaplayım ona göre çaplarda oynma yapıyorum. Sizinde bunun işinize yarayacağını tahmin edeiyorum. Yani 10?14 yerine 8?16 gibi
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|